- 16 Kasım 2008
- 13.766
- 13.437
Herkese merhaba.
Yine bir yarışmayla daha karşınızdayım:)Katılan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
ETLİ İÇ PİLAV
MALZEMELER
3 bardak pirinç
2 orta boy soğan
Yarım kilo kavrulmuş parça dana eti
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
40 gr. dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
4-5 dal maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 silme çorba kaşığı tuz
5 bardak sıcak su
Önce tenceremize tereyağ ve sıvıyağımızı koyuyoruz.
Yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
Soğanlar hafif pembeleşince dolmalık fıstığımızı ekliyoruz.
Fıstıkları da hafif kavuruyoruz.
Kavrulmuş parça etimizi ve kıydığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
Defne yaprağını ve yıkadığımız kuş üzümünü ekliyoruz.
Onbeş dakika sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyip beş dakika kavuruyoruz.
Pirinci kavurduktan sonra,5 bardak sıcak suyumuzu ekleyip tuzunu da katıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
Pilavımız hazır.Üzüm hoşafıyla birlikte servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yine bir yarışmayla daha karşınızdayım:)Katılan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
ETLİ İÇ PİLAV
MALZEMELER
3 bardak pirinç
2 orta boy soğan
Yarım kilo kavrulmuş parça dana eti
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
40 gr. dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
4-5 dal maydanoz
1 adet defne yaprağı
1 silme çorba kaşığı tuz
5 bardak sıcak su
Önce tenceremize tereyağ ve sıvıyağımızı koyuyoruz.
Yemeklik küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekliyoruz.
Soğanlar hafif pembeleşince dolmalık fıstığımızı ekliyoruz.
Fıstıkları da hafif kavuruyoruz.
Kavrulmuş parça etimizi ve kıydığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
Defne yaprağını ve yıkadığımız kuş üzümünü ekliyoruz.
Onbeş dakika sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyip beş dakika kavuruyoruz.
Pirinci kavurduktan sonra,5 bardak sıcak suyumuzu ekleyip tuzunu da katıp pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
Pilavımız hazır.Üzüm hoşafıyla birlikte servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Son düzenleme: