- 29 Ocak 2013
- 6.066
- 579
Taze hamile arkadaşınızın sponsorluğu başka ne olabilirdi ki:)) Bebişim olacak tabiki:)))
Gelelim tarifime:)
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı mısır
1 küçük çay bardağı yağ (Benim bardağım fotoğraftaki gibi minik)
2 su bardağı ılık su
1 tavuk bulyon
Yeterince tuz
Yağımızı tencereye döküp, biraz ısındıktan sonra pilavı da ekliyorum.
Bir iki çevirip tuzumu da ekliyorum.
3 dakika kadar kavuruyorum.
Ve suyumu ekliyorum.
Üzerine de biraz tereyağı ekliyorum ve ağzını kapatıyorum.
15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyorum ve bezelye ile mısırı ekliyorum.
Bi 10 dakika da bu şekilde demlendikten sonra üzerine havlu kapatıp, sarıp sarmalıyorum..
Ve pilavımız hazır:)
Yanına fırında kanat ve cacık da yaptım:)
İşte birkaç sunumum:)
Umarım beğenilir:)))
Gelelim tarifime:)
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı bezelye
Yarım çay bardağı mısır
1 küçük çay bardağı yağ (Benim bardağım fotoğraftaki gibi minik)
2 su bardağı ılık su
1 tavuk bulyon
Yeterince tuz
Yağımızı tencereye döküp, biraz ısındıktan sonra pilavı da ekliyorum.
Bir iki çevirip tuzumu da ekliyorum.
3 dakika kadar kavuruyorum.
Ve suyumu ekliyorum.
Üzerine de biraz tereyağı ekliyorum ve ağzını kapatıyorum.
15 dakika kadar kısık ateşte pişiriyorum ve bezelye ile mısırı ekliyorum.
Bi 10 dakika da bu şekilde demlendikten sonra üzerine havlu kapatıp, sarıp sarmalıyorum..
Ve pilavımız hazır:)
Yanına fırında kanat ve cacık da yaptım:)
İşte birkaç sunumum:)
Umarım beğenilir:)))