Umut etmek ve etmemek ne düşüneceğimi bilmiyorum....

lal_i

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
238
40
Merhabalar sitede yeniyim hep takip ettim kendime umut aradım acaba benim gibi olan varmı diye bakındım durdum hep bi umut. Ama kendime yakın bir hikaye bulamadım yazmak istedim.

Pkoluyum ve 29 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim bu yaşıma kadar ilaç kullanmadan regl olmadım hiç. Kendimi bildim bileli bu konuda doktora gidiyorum denemediğim yöntem kullanmadığım ilaç kalmadı... o yüzden evlenir evlenmez vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmak istedim. Doktorum normal yollardan hamile kalabileceğimi söyledi ve yaklaşık 8 ay bir kaç iğne yarıdımyla normal yollardan hamile kalmayı denedim ama olmadı sonunda doktorda artık tüp bebek yapmanın vakti geldi dedi.

ve 25.12.2013 tarihinde yumurtalarım toplandı

28.12.2013 tarihinde transfer gerçekleşti ( 2 embiryo )

09.01.2014 test günümdü ama ben dayanamayıp bir gün önce idrar testi yaptık tek çizgi negatif çıktı.
test günüm ertesi gün kan verdim sonuç 3.68 çıktı yani hamile değildim doktorumu aradım söylemek için bana çok arada bir değer dedi 2 gün sonra tekrar test yap bana bir umut daha doğdu. 2 gün sonra kan verdim sonuç 5,30 çıktı doktorum yine 2 gün sonra tekrar ver bak değerin yükseliyor dedi bir umut daha doğdu bana. Bu arada transferimin 18 günündeydim. 2 gün sonra kan verecektim ama bir gün önce gece kanamam başladı benim regl gibiydi kasıklarım ve belim ağrıyordu öncesinde tek bir damla bile kanamam olmamıştı. ben yinede sabah doktoruma gittim ve kanamam başladığını söyledim oda düşük başlamış olabilir dedi kan ver değerine bakalım dedi değerim 10.04 çıktı ve bana hamilesin dedi ama git yat dedi dinlen dedi ve 2 gün sonra tekrar kan ver dedi ve bana bir umut daha doğdu...

5 gün boyunca ayaklarım havada yattım yani hiç bir iş yapmadım sadece yattım ve kanamam 3 gün sürdü ama ne bir pıhtı vardı nede bir yoğunluk normaldi bir ped dolmuyordu bile. ben doktorun dediği gibi iki gün sonra tekrar kan verdim ve değerim 10.04 iken 6,15'e düşmüştü ( testi yaptırdığım yerdeki görevli bana bence aynı hastanede yaptırın makinalardan farkediyor dedi :S)

Yıkıldım resmen doktorumu aradım açmıyordu tlf ulaşamıyordum dayanamadım msj attım açık açık yazdım lütfen birşey söyleyin dedim ve bana gelen yanıt şuydu gebeliğin devam etmiyor ilaçları bırak bu kadar basit söylemişti. Yıkıldım ve ağlamaya başladım günlerdir umut umut derken sonra aklıma idrar testi geldi testi yaptım net bir şekilde çift çizgi çıktı eee noldu bir umut daha doğdu bana.

Kendi kendime hayır dedim ilaçlarımı bırakmıcam ( estorfem ve pruloton iğne) pazartesi tekrar kan vericem dedim yani bugün... sabah gittim kanı verdim dönüştede bi gebelik testi daha aldım ama sonuç negatifti bir gün önce pozitif çıkan test negatif çıktı yine yıkıldım şimdi sabah verdiğim kanın sonucu öğleden sonra 3 gibi belli olacak.

merak ettiğim kanamada herhangi bir yoğunluk ve pıhtı yoktu eğer benim bebeklerim tutunmadıysa ben vücuttan nasıl atıcam onu bilmiyorum ve bu arada transferimin 23 günü bugün... yani sonuç ya negatiftir ya pozitif kendimi ikisinede alıştıramadım ne hamileyim diye sevinebildim nede değilim diyebildim sadece yıkığım yani şuanda...

tek bildiğim birdaha asla o doktora gitmiceğimdir.

Ben hepiniz için dua ediyorum. Rabbim hepimize nasip etsin İnşallah....

Merhabalar sitede yeniyim hep takip ettim kendime umut aradım acaba benim gibi olan varmı diye bakındım durdum hep bi umut. Ama kendime yakın bir hikaye bulamadım yazmak istedim.

Pkoluyum ve 29 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim bu yaşıma kadar ilaç kullanmadan regl olmadım hiç. Kendimi bildim bileli bu konuda doktora gidiyorum denemediğim yöntem kullanmadığım ilaç kalmadı... o yüzden evlenir evlenmez vakit kaybetmeden tüp bebek yaptırmak istedim. Doktorum normal yollardan hamile kalabileceğimi söyledi ve yaklaşık 8 ay bir kaç iğne yarıdımyla normal yollardan hamile kalmayı denedim ama olmadı sonunda doktorda artık tüp bebek yapmanın vakti geldi dedi.

09.01.2014 test günümdü ama ben dayanamayıp bir gün önce idrar testi yaptık tek çizgi negatif çıktı.
test günüm ertesi gün kan verdim sonuç 3.68 çıktı yani hamile değildim doktorumu aradım söylemek için bana çok arada bir değer dedi 2 gün sonra tekrar test yap bana bir umut daha doğdu. 2 gün sonra kan verdim sonuç 5,30 çıktı doktorum yine 2 gün sonra tekrar ver bak değerin yükseliyor dedi bir umut daha doğdu bana. Bu arada transferimin 18 günündeydim. 2 gün sonra kan verecektim ama bir gün önce gece kanamam başladı benim regl gibiydi kasıklarım ve belim ağrıyordu öncesinde tek bir damla bile kanamam olmamıştı. ben yinede sabah doktoruma gittim ve kanamam başladığını söyledim oda düşük başlamış olabilir dedi kan ver değerine bakalım dedi değerim 10.04 çıktı ve bana hamilesin dedi ama git yat dedi dinlen dedi ve 2 gün sonra tekrar kan ver dedi ve bana bir umut daha doğdu...

5 gün boyunca ayaklarım havada yattım yani hiç bir iş yapmadım sadece yattım ve kanamam 3 gün sürdü ama ne bir pıhtı vardı nede bir yoğunluk normaldi bir ped dolmuyordu bile. ben doktorun dediği gibi iki gün sonra tekrar kan verdim ve değerim 10.04 iken 6,15'e düşmüştü ( testi yaptırdığım yerdeki görevli bana bence aynı hastanede yaptırın makinalardan farkediyor dedi :S)

Yıkıldım resmen doktorumu aradım açmıyordu tlf ulaşamıyordum dayanamadım msj attım açık açık yazdım lütfen birşey söyleyin dedim ve bana gelen yanıt şuydu gebeliğin devam etmiyor ilaçları bırak bu kadar basit söylemişti. Yıkıldım ve ağlamaya başladım günlerdir umut umut derken sonra aklıma idrar testi geldi testi yaptım net bir şekilde çift çizgi çıktı eee noldu bir umut daha doğdu bana.

Kendi kendime hayır dedim ilaçlarımı bırakmıcam ( estorfem ve pruloton iğne) pazartesi tekrar kan vericem dedim yani bugün... sabah gittim kanı verdim dönüştede bi gebelik testi daha aldım ama sonuç negatifti bir gün önce pozitif çıkan test negatif çıktı yine yıkıldım şimdi sabah verdiğim kanın sonucu öğleden sonra 3 gibi belli olacak.

merak ettiğim kanamada herhangi bir yoğunluk ve pıhtı yoktu eğer benim bebeklerim tutunmadıysa ben vücuttan nasıl atıcam onu bilmiyorum ve bu arada transferimin 23 günü bugün... yani sonuç ya negatiftir ya pozitif kendimi ikisinede alıştıramadım ne hamileyim diye sevinebildim nede değilim diyebildim sadece yıkığım yani şuanda...

Allah yardımcınız olsun öncelikle hakkınızda hayırlısını dileyin her zaman. Moralinizi bozmak için değil de zaten değerler düşükmüş olsa da sıkıntılı olabilirdi, inşa sağlıklı gebelikler veçirmeniz dileğiyle.

test günüm ertesi gün kan verdim sonuç 3.68 çıktı yani hamile değildim doktorumu aradım söylemek için bana çok arada bir değer dedi 2 gün sonra tekrar test yap bana bir umut daha doğdu. 2 gün sonra kan verdim sonuç 5,30 çıktı doktorum yine 2 gün sonra tekrar ver bak değerin yükseliyor dedi bir umut daha doğdu bana. Bu arada transferimin 18 günündeydim. 2 gün sonra kan verecektim ama bir gün önce gece kanamam başladı benim regl gibiydi kasıklarım ve belim ağrıyordu öncesinde tek bir damla bile kanamam olmamıştı. ben yinede sabah doktoruma gittim ve kanamam başladığını söyledim

oda düşük başlamış olabilir dedi kan ver değerine bakalım dedi değerim 10.04 çıktı ve bana hamilesin dedi ama git yat dedi dinlen dedi ve 2 gün sonra

tekrar kan ver dedi ve bana bir umut daha doğdu...

Gecmiş olsun cnm bende aynı seyı yaşadım önce 4 cıktı sonra 6 cıktı dr ilaçları kes dedı kestım uc gun sonra adet oldum.ilaçları kesmeden adet olamazsın. Sen kimyasal gebelik yasamışsın cnm.toparlanmaya çalış...benım cok sukur ıkıncıde tuttu inşallah seninde tutar Rabbim hepımıze hayırlısı ile anne olmayı nasıp edet inşallah

Allah yardımcınız olsun öncelikle hakkınızda hayırlısını dileyin her zaman. Moralinizi bozmak için değil de zaten değerler düşükmüş olsa da sıkıntılı olabilirdi, inşa sağlıklı gebelikler veçirmeniz dileğiyle.

Çok çok teşekkür ederim Amin inşallah..

Gecmiş olsun cnm bende aynı seyı yaşadım önce 4 cıktı sonra 6 cıktı dr ilaçları kes dedı kestım uc gun sonra adet oldum.ilaçları kesmeden adet olamazsın. Sen kimyasal gebelik yasamışsın cnm.toparlanmaya çalış...benım cok sukur ıkıncıde tuttu inşallah seninde tutar Rabbim hepımıze hayırlısı ile anne olmayı nasıp edet inşallah

evet ilaçları bıraktım canım dün itibareyle bakalım hayırlısı... sonuç belki herkesinki gibi 12-15 günde belli olsa bu kadar yıpranmazdım 23-24 gün olupta hala net bi cevabımın olmaması hep bi umutla beklemek yordu beni. Bir türlü kabul edemedim bakalım hayırlısı ilginize çok teşekkür ederim. İnşallah ikincisinde Rabbim banada nasip eder.

Son düzenleme:
Durumunuza benzer hikayeler çok hatta yumurtası ya da spermi olmayıp tüp bebek yapamayacak durumda olanlarda çok..
Durumunuz kötü değil lütfen karalar bağlamayın.
Bu kez olmamış sadece...
Ben 4.denememi yapacam bu yaşadığınızı aynen yaşadım kimyasal gebelik yani sonrada dış gebelik yaşadım..
Anlattıklarınız size ağır gelmiş olabilir ama inanın çok çok kötü durumda olanlar var pes etmeyip devam ediyorlar.
Bu kez olmadı belliki kimyasal gebelik gibi duruyor bundan sonra olmayacak diye birşey yok...
Anne olmak kolay değil bizler için ama yumurta ve sperm varsa her zaman umut vardır..

en azindan hamile kalmissin buda sana umut olsun dogal yollardan yumurta takibi ve asilamayla devam et. tup bebek insani perisan ediyor hele benim gibi.blastokist embiriyo transferine ragmen olmayinca giden paraya zerre kadar acimiyosunda o bebege kavusamamak bitiriyor seni birde elaleme laf yetistir o acinin ustune kv yok gelin yok teyzelerle ugras. gerci ben artik kimseyle ugrasmiyorum birtek tedavime odaklandim bes bucuk yildir ugrasiyorum dile kolay.ama umudum hep taze yumurta sperm varsa umut hic bitmez. dua etmeye ve tedavine devam et eninde sonunda o bebis glicek allahim 2014 de bebek yolu gozleyenlerin gobisleeini tek tek doldur yarabbim amiiiinnn

Ben 2013 Haziranda 3.denememi yaptim yurtdisinda.Ilk defa hcg 14 cikti Allahim ne zor bi durumdu.Umut edemiyorsun ama bi tarafin ya pozitifse diyo.Ilk testte doktoruma galiba sansim yok dedim.Oda bana biz 10-190 arasi degeri hamile kabul ediyoruz sansin var ama bu deger ilaclardan da olabilir dedi.iki gun bekleyip testi tekrarladik 10 a dustu deger.Artik o kadar yoruldumki ne yapacagimi bilmiyorum...yanliz deilsin yani

durumun okadar kötu değilki hemen bu umutsuzluk nıye.yakın bı tanıdığım 3 tup bebekte kavuştu ıkızlerıne.teyzemın 7 yıl sonra olmuş çoçuğu.yanı neler var neler.umutsuz değilsinkı cnm
bende 2-3 ayda bır adet görurdum mesela pko da vardı kıstte.ama bebeğim çok çabuk oldu yanı ALLAHın işi.isyan etmemek lazım
yalnız ilk tavsıyem doktorunu kesınlıkle degıştır.bır kadım doğum uzmanının oncelıkle ınsan olması gerektıgını düşünüyorum.

MERHABALAR bende tub bebek yapdim neqativ oldu.men muayeneye bile gitmeden adet oldum.ama yine umut en sonda olur diyorlar.bence sende umudunu kayb etme.insallah bi gun bizde kavusuruz bebeklerimize.rabim anelik duyqusunu her kese nasib et.:KK31::KK31::KK31:

Haklısınız hepinize tek tek teşekkür ederim... içimi rahatlatıyorsunuz iyi geliyor bu cevaplar. Umudumu kaybetmemem gerektiğini hatırlatıyorsunuz çok teşekkür ederim. Bugünümüze çok şükür evet ben biraz fazla umut bağlamışım sanırım bir dahaki sefere böyle yapmamam gerekiyor kesin olacakmış gözü ile nedense hep öyle bakmam daha üzdü beni ve doktorum çok üzdü beni Sibelim84 haklısın kesinlikle doktorumu değiştirmem gerekiyordu ve değiştirdim canım...

bende hiç aşılama denenmemişti. doktoruma aşılama denesek dediğimde aşılama şansımın sıfır olduğunu söylemişti :S

şimdi yeni bir doktora başladım bu doktorum da aşılama nasıl denenmez diye çıldırdı resmen şimdi aşılama denenicek. Bu çarşamba iğnelerime başlayacağım bir hafta sonra yumurta takibine göre aşılama yapılacak inşallah % 15 te olsa bi şansın var dedi doktor denemek lazım dedi. Bakalım kısmet inşallah bu mucize gerçekleşir.

Rabbim hepimize nasip etsin inşallah. AMİN

X