- 25 Nisan 2009
- 34.320
- 39.770
Sebze sote için Malzemeler:
1 adet patates
2 adet havuç
2 dal kereviz yaprağı
5 diş sarımsak
tuz, zeytin yağı
Yapılışı: Tüm malzemeler küp küp doğranarak zeytin yağında kavrulur.
Pilav için malzemeler:
1 kaşık tereyağı
yarım çay bardağı zeytin yağı
1,5 su bardağı pirinç
2 kaşık kuskus
3 su bardağı kaynar su
tuz
Yapılışı:
tereyağı ve zeytin yağı kuskus ilave edilerek kavrulur.
pirinçler yarım saat önceden ılık tuzlu suda bekletilir.bol su ile yıkanır..iyice süzgeçte bekletilir..suyu süzülür.
yağın içerisine ilave edilerek pirinçler de iyice kavrulur.
3 su bardağı kaynar su ve tuz ilave edildikten sonra tencerenin kapağı kapatılır ve ocağın en küçük gözünde ,en kısık konumda yavaş yavaş pişirilir.
Sebze sote ile bir kaseye konularak ters çevrilerek servis edilir..
Yanında yoğurt yedik biz..
sebzelerde sarımsak olduğundan dolayı yoğurt ile harika bir lezzet yakalamış oldum.