Pilav Tarifleri Tavuklu & Patlıcanlı Pilav (Banvit Piliç Sponsorluğun da)

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.033
Malzemeler:
3,5 su bardağı pilavlık pirinç
500 ml. tavuk suyu
300 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
4 adet patlıcan
3 çorba kaşığı domates sosu
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı limon suyu ( pilav için)
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Patlıcanları kızartmak için; sıvıyağ


$1.jpg

İlk olarak pirinci tuzlu, ılık su da yarım saat bekletiyoruz.
Sonra birkaç defa yıkayıp süzüyoruz.


$2.jpg
$3.jpg

Tencereye zeytinyağ ve tereyağı alıp eritiyoruz. Pirinçleri ekliyoruz.
Tuz ve limon suyunu ilave ediyoruz.

$4.jpg $5.jpg
$6.jpg $7.jpg

Püf nokta:
Pilava birkaç damla limon suyu eklemeniz, pilavınızın hem beyaz kalmasını hem de daha parlak bir görüntü elde etmenizi sağlar.


Pirinci biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekliyoruz ve ağzı kapalı 10-12 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Üzerine kağıt havlu koyup kapalı olarak demlenmeye bırakıyoruz.

$8.jpg $9.jpg $10.jpg

Patlıcanları alaca soyuyoruz. İnce uzun olarak kesip tuzlu su da bekletiyoruz.


$11.jpg $12.jpg $13.jpg

Ardından tavaya sıvıyağı koyuyoruz ve patlıcanları arkalı önlü kızartıyoruz.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.

$14.jpg $15.jpg

Tavaya sıvıyağ ekleyip tavukları kavuruyoruz.

$16.jpg

Yeteri kadar kavrulduktan sonra domates sosunu ilave ediyoruz.
Sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuzunu, karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.


$17.jpg $18.jpg $19.jpg

Tencereyi zeytinyağı ile hafif yağlıyoruz.
Patlıcanların uçları dışarı sarkacak şekilde diziyoruz.

$20.jpg $21.jpg

Pilavı içine döküyoruz. Kenar da ki patlıcanları pilavın üzerine doğru kapatıyoruz ve tencereyi ters çevirip servis tabağına alıyoruz. Pişen tavuğu üzerine koyuyoruz.

$22.jpg $23.jpg $24.jpg

Ve servise hazır:KK56:

$25.jpg

$26.jpg


Afiyet olsun...
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum:KK16:
:KK16:
 
Vuslatcım ellerine emeğine sağlık :KK16:

Çok şık bir sunum :KK56:
 
Ellerine saglık arkadasım valla harıka gorunuyor. basarılar..

bende bu tarıfın etlısıyle katılmayı dusundum gecen gun ama vazgectım, yapınca yıyorum cunku. :KK1:
 
Mııııımm patlıcanı çok severim.:KK56:Görünüm de çok şık.Ellerine sağlık Vuslat.Başarılar dilerim canım.:KK16:
 
Hii çok leziz ımmmmmmm:KK56:
acıktım:KK56::KK56:
Ellerine sağlık ablacım,yarışmada başarılar:KK16::KK16:
 
Çok güzel görünüyor canım pilavın..Ellerine sağlık..
 
Canım ellerine sağlık:KK56:Yarışmada başarılar dilerim:KK16::KK19:

Çok teşekkür ederim canım:KK19:
Vuslatcım ellerine emeğine sağlık :KK16:

Çok şık bir sunum :KK56:

Çok teşekkürler canım:KK16: Senin pilavını da sabırsızlıkla bekliıyorum:KK56:

Ellerine saglık arkadasım valla harıka gorunuyor. basarılar..

bende bu tarıfın etlısıyle katılmayı dusundum gecen gun ama vazgectım, yapınca yıyorum cunku. :KK1:
Çok teşekkürler:KK16: Evet biz de fotoğrafladıktan sonra soğumadan yedik hemen:KK56:
Mııııımm patlıcanı çok severim.:KK56:Görünüm de çok şık.Ellerine sağlık Vuslat.Başarılar dilerim canım.:KK16:
Çok teşekkür ederim canım:KK16: Aynen ben de patlıcanın her türlüsüne bayılırım:KK56:
 
oooffff çok beğendim çok lezzetli ve hoş gözüküyor ilk işim bunu denemek olacak paylaşım için teşekkürler :KK16:
 
Cok guzel ablaaa ellerine saglik yarismada basarilar :KK16:

Twim çok teşekkür ederim canım:KK16:

Hii çok leziz ımmmmmmm:KK56:
acıktım:KK56::KK56:
Ellerine sağlık ablacım,yarışmada başarılar:KK16::KK16:
Çok teşekkürler canım:KK16::KK16:

Çok güzel görünüyor canım pilavın..Ellerine sağlık..

Çok teşekkür ederim canım:KK16:

fevkaladenin fefkinde olmus ablacım:KK56:
ellerine saglık
:KK19:
basarılar dilerim:KK16:

Canım ne kadar güzel bir yorum bu böyle:KK16: Çok teşekkürler canım:KK19:

ellerıne saglıkk canımm cok lezzetlii görünüor:KK9::KK9::KK9::KK9::KK54:

Çok teşekkür ederim buzincim:KK16:

vuslatcigim ellerine saglik canim..cok güzel görünüyor..basarilar:KK16:

Çok teşekkürler canım:KK16:
 
canım çok beğendim, denemek istiyorum :KK34:
çok hoş görüntüsü var, eminim lezzetide öyledir...
birşeyi merak ettim, dilimlenerek mi servis ediliyor??
çünkü patlıcanlar uzun uzun haliyle yemesi zor olmaz mı :KK34:
 
canım çok beğendim, denemek istiyorum :KK34:
çok hoş görüntüsü var, eminim lezzetide öyledir...
birşeyi merak ettim, dilimlenerek mi servis ediliyor??
çünkü patlıcanlar uzun uzun haliyle yemesi zor olmaz mı :KK34:

Teşekkür ederim gazelcim:KK16: Lezzeti de çok güzel canım, deneyince hak vereceğine eminim:KK56:
Canım aynı pasta gibi dilimliyorsun, evet patlıcanlar uzun ama kesilmesi zor değil. Bıçağa bile gerek yok,
çatalı atınca ayrılıyor zaten canım:KK34:
 
Çok lezzetli görünüyor eline sağlık ,canım istedi
 
X