- 1 Kasım 2011
- 19.185
- 32.033
Malzemeler:
3,5 su bardağı pilavlık pirinç
500 ml. tavuk suyu
300 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
4 adet patlıcan
3 çorba kaşığı domates sosu
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı limon suyu ( pilav için)
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Patlıcanları kızartmak için; sıvıyağ
İlk olarak pirinci tuzlu, ılık su da yarım saat bekletiyoruz.
Sonra birkaç defa yıkayıp süzüyoruz.
Tencereye zeytinyağ ve tereyağı alıp eritiyoruz. Pirinçleri ekliyoruz.
Tuz ve limon suyunu ilave ediyoruz.
Pirinci biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekliyoruz ve ağzı kapalı 10-12 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Üzerine kağıt havlu koyup kapalı olarak demlenmeye bırakıyoruz.
Patlıcanları alaca soyuyoruz. İnce uzun olarak kesip tuzlu su da bekletiyoruz.
Ardından tavaya sıvıyağı koyuyoruz ve patlıcanları arkalı önlü kızartıyoruz.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
Tavaya sıvıyağ ekleyip tavukları kavuruyoruz.
Yeteri kadar kavrulduktan sonra domates sosunu ilave ediyoruz.
Sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuzunu, karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.
Tencereyi zeytinyağı ile hafif yağlıyoruz.
Patlıcanların uçları dışarı sarkacak şekilde diziyoruz.
Pilavı içine döküyoruz. Kenar da ki patlıcanları pilavın üzerine doğru kapatıyoruz ve tencereyi ters çevirip servis tabağına alıyoruz. Pişen tavuğu üzerine koyuyoruz.
Ve servise hazır
Afiyet olsun...
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum
3,5 su bardağı pilavlık pirinç
500 ml. tavuk suyu
300 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk eti
4 adet patlıcan
3 çorba kaşığı domates sosu
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı limon suyu ( pilav için)
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Patlıcanları kızartmak için; sıvıyağ
İlk olarak pirinci tuzlu, ılık su da yarım saat bekletiyoruz.
Sonra birkaç defa yıkayıp süzüyoruz.
Tencereye zeytinyağ ve tereyağı alıp eritiyoruz. Pirinçleri ekliyoruz.
Tuz ve limon suyunu ilave ediyoruz.
Püf nokta:
Pilava birkaç damla limon suyu eklemeniz, pilavınızın hem beyaz kalmasını hem de daha parlak bir görüntü elde etmenizi sağlar.
Pirinci biraz kavurduktan sonra tavuk suyunu ekliyoruz ve ağzı kapalı 10-12 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
Üzerine kağıt havlu koyup kapalı olarak demlenmeye bırakıyoruz.
Patlıcanları alaca soyuyoruz. İnce uzun olarak kesip tuzlu su da bekletiyoruz.
Ardından tavaya sıvıyağı koyuyoruz ve patlıcanları arkalı önlü kızartıyoruz.
Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alıyoruz.
Tavaya sıvıyağ ekleyip tavukları kavuruyoruz.
Yeteri kadar kavrulduktan sonra domates sosunu ilave ediyoruz.
Sarımsağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuzunu, karabiberini ekleyip altını kapatıyoruz.
Tencereyi zeytinyağı ile hafif yağlıyoruz.
Patlıcanların uçları dışarı sarkacak şekilde diziyoruz.
Pilavı içine döküyoruz. Kenar da ki patlıcanları pilavın üzerine doğru kapatıyoruz ve tencereyi ters çevirip servis tabağına alıyoruz. Pişen tavuğu üzerine koyuyoruz.
Ve servise hazır
Afiyet olsun...
Yarışmaya katılan ve katılacak olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum