- 20 Mart 2008
- 140.778
- 211.355
- 60
- Konu Sahibi HanimKelesimiGetir
- #1
En sonunda bende yarışmaya katılmaya karar verdim,her zaman istedim ama bir türlü kısmet olmamıştı.
Sofralarımızın vazgeçilmesi olan pilav her yemeğin yanında yenilen sevilen bir yemektir..
Bende elimden geldiği kadarı ile birşeyler hazırlamaya gayret ettim,umarım beğenilir.
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum
Bize bu imkanı sunan site yönetiminede teşekkürler ediyorum
TAVUK İÇİN MALZEMEMİZ
2 parça tavuk göğsü
6 adet mantar
1 adet havuç
5 yemek kaşığı konserve mısır
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber
Tavuklar önce julyen doğranır,kızdırılan tavaya konup pişirilir ateşin altı çok harlı olmayacak.
Daha sonra tavuğun içine mantarlar atılır pişirilir,sonrada julyen doğranmış havuçlar ilave edilir karıştırılır biraz pişirilir.
En son olarakta mısır ilave edilir,tuzu karabiberi ekilip ocak söndürülür..
PİLAV MALZEMESİ
2 su bardağı baldo pirinç
Yarım çay bardağı ayçicek yağı (Tereyağı kullanmadığımız için)
Tuz,bir parça dereotu ve göz kararı su (Ölçü kullanmıyorum suda) pirincin üstünü örtecek kadar yeterli geliyor.
Pirincimizi güzelcene yıkıyoruz ki nişastası tamamen gitsin beyazlasın, ısınan yağımıza pirincimizi ilave ediyoruz güzelce kavuruyoruz .
Üzerine suyunu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Pilavımız piştikten sonra üzerine doğradığımız dereotunu katıyoruz,kağağını kapatıp bir süre demlenmeye bırakıyoruz.
Pişirdiğimiz tavuklu soteyi,pilavın içine katıp karıştırıyoruz
MİLFÖY HAMURU
7 adet milföy kullanıyoruz,kullanılan kalıba göre değişebiliyor adeti
Teflon kek kalıbını ilk önce margarin ile yağlıyoruz içini,ben kelepçeli olanından kullandım.
Kalıbın içine 2 adet milföyü merdane ile biraz açarak yerleştirdim.
4 adet milföyüde şeritler halinde keserek çubuk olarak kullandım.
Şerit halindeki milföyü kalıbın içinden dışa doğru yerleştirdim.
Pişen pilavı da kalıbın içine boşaltıyoruz, üzerine 1 adet milföyü biraz açıp tam ortasına yerleştiriyoruz, şeritleri kapatıp kafes şekli veriyoruz.175 derece fırında pişiriyoruz..Afiyetle yiyoruz sonrada .
Yemeğimiz hazır afiyet olsun umarım beğenirsiniz
Sofranızdan bereket hiç eksik olmasın
Soframda salata,naneli cacık ve patates püreside vardı,kolasız olmaz tabi.
Yemek sonrası kahve içmeden olmaz değilmi,buyrun hep beraber içelim .
Sofralarımızın vazgeçilmesi olan pilav her yemeğin yanında yenilen sevilen bir yemektir..
Bende elimden geldiği kadarı ile birşeyler hazırlamaya gayret ettim,umarım beğenilir.
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum
Bize bu imkanı sunan site yönetiminede teşekkürler ediyorum
TAVUK İÇİN MALZEMEMİZ
2 parça tavuk göğsü
6 adet mantar
1 adet havuç
5 yemek kaşığı konserve mısır
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz,karabiber
Tavuklar önce julyen doğranır,kızdırılan tavaya konup pişirilir ateşin altı çok harlı olmayacak.
Daha sonra tavuğun içine mantarlar atılır pişirilir,sonrada julyen doğranmış havuçlar ilave edilir karıştırılır biraz pişirilir.
En son olarakta mısır ilave edilir,tuzu karabiberi ekilip ocak söndürülür..
PİLAV MALZEMESİ
2 su bardağı baldo pirinç
Yarım çay bardağı ayçicek yağı (Tereyağı kullanmadığımız için)
Tuz,bir parça dereotu ve göz kararı su (Ölçü kullanmıyorum suda) pirincin üstünü örtecek kadar yeterli geliyor.
Pirincimizi güzelcene yıkıyoruz ki nişastası tamamen gitsin beyazlasın, ısınan yağımıza pirincimizi ilave ediyoruz güzelce kavuruyoruz .
Üzerine suyunu ilave edip pişirmeye bırakıyoruz.
Pilavımız piştikten sonra üzerine doğradığımız dereotunu katıyoruz,kağağını kapatıp bir süre demlenmeye bırakıyoruz.
Pişirdiğimiz tavuklu soteyi,pilavın içine katıp karıştırıyoruz
MİLFÖY HAMURU
7 adet milföy kullanıyoruz,kullanılan kalıba göre değişebiliyor adeti
Teflon kek kalıbını ilk önce margarin ile yağlıyoruz içini,ben kelepçeli olanından kullandım.
Kalıbın içine 2 adet milföyü merdane ile biraz açarak yerleştirdim.
4 adet milföyüde şeritler halinde keserek çubuk olarak kullandım.
Şerit halindeki milföyü kalıbın içinden dışa doğru yerleştirdim.
Pişen pilavı da kalıbın içine boşaltıyoruz, üzerine 1 adet milföyü biraz açıp tam ortasına yerleştiriyoruz, şeritleri kapatıp kafes şekli veriyoruz.175 derece fırında pişiriyoruz..Afiyetle yiyoruz sonrada .
Yemeğimiz hazır afiyet olsun umarım beğenirsiniz
Sofranızdan bereket hiç eksik olmasın
Soframda salata,naneli cacık ve patates püreside vardı,kolasız olmaz tabi.
Yemek sonrası kahve içmeden olmaz değilmi,buyrun hep beraber içelim .