- 5 Haziran 2010
- 1.649
- 217
Merhaba Arkadaşlar,
Mehter marşı eşliğinde çünkü, bu lezzetlbeni tanıştıran Habib amcam pişene kaşar tencere
kapaklarıyla mehter marşı dinletti bize sebebini halen öğrenemedim
Alışverişi yapıp eve geldim ve lezzetli pilavımızın yapımına başlıyoruz.
Yukarıda görüldüğü üzere malzemelerimiz, ben 3-4 kişilik yaptım ölçülerimde ona göre :)
250 gram et ( etimizde buzluktan)
2 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı prinç
1 su bardağı bezelye ( tabi ben bezelye diye bamya almışım )
isteğe bağlı tuz ve yağ
İkinci aşamamız, yine yukarıda resimdende anlaşalıcağı gibi, patlıcanı alalı soyuyoruz.
(ben kabak ve havucu soymuyorum vitaminin gittiğini düşünüyorum. )
Sebzelerimizi birer santim kalınlığında boyuna dilimliyoruz
Dilimlenen sebzelerimizin renkleri pembeşene kadar kızartıyoruz .
Sebzelerimiz hazır ...
Etlermizi kuş başı doğruyoruz. ( benim et buzlu olduğu için ben doğranmış aldım. )
2 çay kaşığı kadar margarinle etlerimizi kızık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
yemeğim piştiğinde tencereden kolayca ayrıla bilmesi için yine çok çok az margarini tenceremin yan duvarlarına ve dibine sürüyorum ve uzun şeritler halinde doğrayıp kızartığım sebzeleri keyfimce yine yan duvarlara diziyorum.
pirinçlerim de yıkanıp hazır hale geldiler.
etimizde suyunu çekip tencerenin dibindeki yerini alıyor.
Yıkadığım pirinçlerimide etin üzerine yayıyorum.
Pirinçlerin üzerine bezelye koymalıydım ama ben üşengeç buzluğumdaki yerine hazır almaya kalkınca
bezelye oldu bamya malesef buzluktakilerdende çok az görsel yapabildim kendimce )
Sebzelerin pirinç hizasının üzerinde kalan kızımlarınıda pirinçlerin üzerine kapatıyoruz.
Her zaman pilavımı ölçüyle yaparım ve 2 katı da su koyarım yine aynı şekilde
1 bardak pirinç kullandığım için 2 bardak soğuk yada sıcak tercih sizin yuzla karıştırarak
temceremin bir köşesinden ilave edip kapağı kapatıyorum.
Şurdan bi göz atalım bakalım ne durumda.... Hmmmm evet pişmiş altını kapatıp 5-10 dakika kadar dinlendirelim.
ve sunum yapacağımız tabağımıza tenceremizi ters çeviriyoruz.
Afiyet olsunnnnnn...
" salata ve yoğurtla servis yapılmalıydı ancak evde kimse olmadığı ve ziyan olmaması için, kendi yaptığım turşularımla kendime servis yaptım :26:"
Mehter marşı eşliğinde çünkü, bu lezzetlbeni tanıştıran Habib amcam pişene kaşar tencere
kapaklarıyla mehter marşı dinletti bize sebebini halen öğrenemedim
Alışverişi yapıp eve geldim ve lezzetli pilavımızın yapımına başlıyoruz.
Yukarıda görüldüğü üzere malzemelerimiz, ben 3-4 kişilik yaptım ölçülerimde ona göre :)
250 gram et ( etimizde buzluktan)
2 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı prinç
1 su bardağı bezelye ( tabi ben bezelye diye bamya almışım )
isteğe bağlı tuz ve yağ
İkinci aşamamız, yine yukarıda resimdende anlaşalıcağı gibi, patlıcanı alalı soyuyoruz.
(ben kabak ve havucu soymuyorum vitaminin gittiğini düşünüyorum. )
Sebzelerimizi birer santim kalınlığında boyuna dilimliyoruz
Dilimlenen sebzelerimizin renkleri pembeşene kadar kızartıyoruz .
Sebzelerimiz hazır ...
Etlermizi kuş başı doğruyoruz. ( benim et buzlu olduğu için ben doğranmış aldım. )
2 çay kaşığı kadar margarinle etlerimizi kızık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
yemeğim piştiğinde tencereden kolayca ayrıla bilmesi için yine çok çok az margarini tenceremin yan duvarlarına ve dibine sürüyorum ve uzun şeritler halinde doğrayıp kızartığım sebzeleri keyfimce yine yan duvarlara diziyorum.
pirinçlerim de yıkanıp hazır hale geldiler.
etimizde suyunu çekip tencerenin dibindeki yerini alıyor.
Yıkadığım pirinçlerimide etin üzerine yayıyorum.
Pirinçlerin üzerine bezelye koymalıydım ama ben üşengeç buzluğumdaki yerine hazır almaya kalkınca
bezelye oldu bamya malesef buzluktakilerdende çok az görsel yapabildim kendimce )
Sebzelerin pirinç hizasının üzerinde kalan kızımlarınıda pirinçlerin üzerine kapatıyoruz.
Her zaman pilavımı ölçüyle yaparım ve 2 katı da su koyarım yine aynı şekilde
1 bardak pirinç kullandığım için 2 bardak soğuk yada sıcak tercih sizin yuzla karıştırarak
temceremin bir köşesinden ilave edip kapağı kapatıyorum.
Şurdan bi göz atalım bakalım ne durumda.... Hmmmm evet pişmiş altını kapatıp 5-10 dakika kadar dinlendirelim.
ve sunum yapacağımız tabağımıza tenceremizi ters çeviriyoruz.
Afiyet olsunnnnnn...
" salata ve yoğurtla servis yapılmalıydı ancak evde kimse olmadığı ve ziyan olmaması için, kendi yaptığım turşularımla kendime servis yaptım :26:"