- 21 Ocak 2013
- 25.045
- 866
- 168
- 33
Merhaba Hanımlar 

Havuçlu Ali Paşa Pilavımla karşınızdayımm


Katılan ve katılacak olan arkadaşlara da başarılar diliyorum , çok eğlenceli bir yarışma olacak
Bu arada ilk defa böyle uğraştırıcı uzun süreli bir yemek yaptığımdan herhalde her anı ölümsüzleştirdim
Malzemeler diyerek başlıyorum

Köftesi için :
1 adet yumurta
1 adet soğan
500 gr kıyma
1 tutam maydanoz
galete unu
karabiber-tuz
Pilavı için :
3 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı pirinç (ben 2 bardak kullandım)
1 su bardağı et veya tavuk suyu
Sıvıyağ
Su - Tuz
Sosu için :
2 diş sarımsak
1 kavanoz domates sosu
kırmızı biber- karabiber-tuz

Pilavımızın yapılışına ilk önce köftesini yaparak başlıyorum ; ilk önce karıştırma kabına kıymayı ekledim , üzerine yumartayı ve rendelediğim soğanları ekledim ardından ince kıyılmış maydanozları , tuz ve karabiberi ekledim köfte harcımı yoğurmaya başladım

Köfetenin kıvamına göre biraz galete unu ekledim

Köftemin kıvama gelmesi için iyice yoğurdum , daha sonra düz bir tabağa un serpip hazırladığım köfteden küçük parçalar alıp yuvarlayıp tabağa koydum
(işte tam bu anda annem kötü kötü bakıyordu un oldu etraf diye
)
Ayrı bir tarafta pilavımı yapmaya başlıyorum ; geniş bir tencereye biraz sıvıyağ döküp üzerine yıkayıp süzdürdüğüm pirinçleri ekliyorum ve karıştırarak kavuruyorum

Pirinçler kavrulduktan sonra üzerine tuz ekleyip rendelediğim havuçları ilave ediyorum , bir müddet kavuruyorum

Pilavım kavrulurken de küçük bir tencereye domates sosumu , sarımsak ve baharatlarımı ekleyip kısık ateşte pişiriyorum

Daha sonra tavuk suyunu ekleyip kıvamın gmre sıcak suyunu ekledim , tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bıraktım
pilavım piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bıraktım


Daha sonra hazırladığım küçük köfteleri tavada karıştırarak kızartıım

Köfteler piştikten sonra üzerine hazırladğım domates sosunu da ekleyip biraz daha pişirdim

Ve sonra zemini çıkartılmış pasta çemberinin kenar kısımlarına fırça ile sıvı yağ sürüp servis tabağına pasta çemberini yerleştirdim.
Dinlenen pilavımı kabın içine boşaltıp spatula yardımıyla üzerini düzleştirdim. Pilavın üzerine de pişirdiğim köfteleri boşalttım ve dikkatli bir şekilde pasta çemberini çıkarttım .
Ve pilavım servise hazır

Sunum konusunda süsleyecek pek bir şey yoktu evde o yüzden süslemesi biraz sade kaldı
Ama tadı bir harikaydı
herkes ikişer tabak yedi 
başardım galibaa 



İşteee








Havuçlu Ali Paşa Pilavımla karşınızdayımm



Katılan ve katılacak olan arkadaşlara da başarılar diliyorum , çok eğlenceli bir yarışma olacak

Bu arada ilk defa böyle uğraştırıcı uzun süreli bir yemek yaptığımdan herhalde her anı ölümsüzleştirdim

Malzemeler diyerek başlıyorum


Köftesi için :
1 adet yumurta
1 adet soğan
500 gr kıyma
1 tutam maydanoz
galete unu
karabiber-tuz
Pilavı için :
3 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı pirinç (ben 2 bardak kullandım)
1 su bardağı et veya tavuk suyu
Sıvıyağ
Su - Tuz
Sosu için :
2 diş sarımsak
1 kavanoz domates sosu
kırmızı biber- karabiber-tuz

Pilavımızın yapılışına ilk önce köftesini yaparak başlıyorum ; ilk önce karıştırma kabına kıymayı ekledim , üzerine yumartayı ve rendelediğim soğanları ekledim ardından ince kıyılmış maydanozları , tuz ve karabiberi ekledim köfte harcımı yoğurmaya başladım

Köfetenin kıvamına göre biraz galete unu ekledim

Köftemin kıvama gelmesi için iyice yoğurdum , daha sonra düz bir tabağa un serpip hazırladığım köfteden küçük parçalar alıp yuvarlayıp tabağa koydum

(işte tam bu anda annem kötü kötü bakıyordu un oldu etraf diye

Ayrı bir tarafta pilavımı yapmaya başlıyorum ; geniş bir tencereye biraz sıvıyağ döküp üzerine yıkayıp süzdürdüğüm pirinçleri ekliyorum ve karıştırarak kavuruyorum

Pirinçler kavrulduktan sonra üzerine tuz ekleyip rendelediğim havuçları ilave ediyorum , bir müddet kavuruyorum

Pilavım kavrulurken de küçük bir tencereye domates sosumu , sarımsak ve baharatlarımı ekleyip kısık ateşte pişiriyorum

Daha sonra tavuk suyunu ekleyip kıvamın gmre sıcak suyunu ekledim , tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bıraktım
pilavım piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10 dakika kadar dinlenmeye bıraktım


Daha sonra hazırladığım küçük köfteleri tavada karıştırarak kızartıım

Köfteler piştikten sonra üzerine hazırladğım domates sosunu da ekleyip biraz daha pişirdim

Ve sonra zemini çıkartılmış pasta çemberinin kenar kısımlarına fırça ile sıvı yağ sürüp servis tabağına pasta çemberini yerleştirdim.
Dinlenen pilavımı kabın içine boşaltıp spatula yardımıyla üzerini düzleştirdim. Pilavın üzerine de pişirdiğim köfteleri boşalttım ve dikkatli bir şekilde pasta çemberini çıkarttım .
Ve pilavım servise hazır


Sunum konusunda süsleyecek pek bir şey yoktu evde o yüzden süslemesi biraz sade kaldı


Ama tadı bir harikaydı








İşteee






