Pilav Tarifleri Tel şehriyeli pirinç pilavı (yangın tüpü sponsorluğunda)

Kutudakalansonuykuhapi

shakespeare soneleri
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
3.791
1.820
En başta belirteyim sırf eğlenmek için katıldım yarışmaya asla bir iddam yok olamazda zaten klasik bir pilav işte:KK1:
Bu kız neyine güvendide katıldı demeyin rici idirim:)

malzemeler
1bardak pirinç(baldo)
yarım çay bardağı tel şehriye
1bucuk su bardağı su:)
azıcık tuz
tereyag
mısırozuyag
knorr bulyon tavuk
$image.jpg Basta pirinçleri tuzlu suda beklettim 15dk nişastası gitti
ardından ılık suda iyice su berraklaşana kadar yıkadım
$image.jpg Ardındanda telde suyunu süzdüm:)
döküm tencereye çok az tereyağ,aynen yine çok az mısırözü yağ ben azcıkta margarin ekledim azar azar konulursa yağlı olmuyormuş
$image.jpg Yağları kızdırdım
$image.jpg Şehriyeleri attım rengi değişene kadar kavurdum
$image.jpg Şehriyeler rengini alınca pirinçleri coss diye tencereye döktüm
btavuk bulyonu ve tuzunu ekleyip kavurmayabaşladım
$image.jpg Kavurdum yalnız benimkinin rengi sarı oldu onu anlamadım ardından
pilavımın suyunu ekledim
$image.jpg Kısık ateşde suyu çekene kadar pişirdim
$image.jpg

Pilavım hazır:KK1:
$image.jpg Ayrıca sırf pilav yapıcam diye restorantdan kurufasulyede söyledim
migrostanda çubuk turşusu aldım
$image.jpg Yalnız pilavımın tadı harika vallahide tutturdum :)
AFİYET OLSUN!!
 
Ellerine saglik pilav guzel gorunuyor:KK56: yalniz o tursular daha gorsel olabilirdi,
hatta olmasaymis daha iyiymis oyle butun butun hos durmamis..:KK14:
 
Biskrem ellerine sağlık , eğer ilk denemense pilavın gerçekten tutmuş gözüküyor :KK34:

Anlatımın da bir o kadar güzel ...

Başarılar .
 
X