Pilav Tarifleri Tel şehriyeli pirinç pilavı (yangın tüpü sponsorluğunda)

Kutudakalansonuykuhapi

shakespeare soneleri
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
3.791
1.815
248
Ankara
En başta belirteyim sırf eğlenmek için katıldım yarışmaya asla bir iddam yok olamazda zaten klasik bir pilav işte:1:
Bu kız neyine güvendide katıldı demeyin rici idirim:)

malzemeler
1bardak pirinç(baldo)
yarım çay bardağı tel şehriye
1bucuk su bardağı su:)
azıcık tuz
tereyag
mısırozuyag
knorr bulyon tavuk
$image.webpBasta pirinçleri tuzlu suda beklettim 15dk nişastası gitti
ardından ılık suda iyice su berraklaşana kadar yıkadım
$image.webpArdındanda telde suyunu süzdüm:)
döküm tencereye çok az tereyağ,aynen yine çok az mısırözü yağ ben azcıkta margarin ekledim azar azar konulursa yağlı olmuyormuş
$image.webpYağları kızdırdım
$image.webpŞehriyeleri attım rengi değişene kadar kavurdum
$image.webpŞehriyeler rengini alınca pirinçleri coss diye tencereye döktüm
btavuk bulyonu ve tuzunu ekleyip kavurmayabaşladım
$image.webpKavurdum yalnız benimkinin rengi sarı oldu onu anlamadım ardından
pilavımın suyunu ekledim
$image.webpKısık ateşde suyu çekene kadar pişirdim
$image.webp

Pilavım hazır:1:
$image.webpAyrıca sırf pilav yapıcam diye restorantdan kurufasulyede söyledim
migrostanda çubuk turşusu aldım
$image.webpYalnız pilavımın tadı harika vallahide tutturdum :)
AFİYET OLSUN!!
 
Ellerine saglik pilav guzel gorunuyor:56: yalniz o tursular daha gorsel olabilirdi,
hatta olmasaymis daha iyiymis oyle butun butun hos durmamis..:ssz:
 
Biskrem ellerine sağlık , eğer ilk denemense pilavın gerçekten tutmuş gözüküyor :34:

Anlatımın da bir o kadar güzel ...

Başarılar .
 
Biskrem ellerine sağlık , eğer ilk denemense pilavın gerçekten tutmuş gözüküyor :34:

Anlatımın da bir o kadar güzel ...

Başarılar .
evet ilk denememdi cok titiz bir arastırma yaptım püf noktalarına kadar :1:yalnız bir pilav beni okadar cok yorduki anlatamam:9:
ayrıca cok tesekkur ederim:16:
 
Back
X