• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlaaarrrr yardım edin ameliyat izim geçmedi ve çok kötü görünüyoooooo!!!!!!!!!!!!!

dry5460

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
159
11
68
Sakarya
5 ay önce göğüs büyütme ameliyatı oldum göğüslerimden çok memnunum ama aptal gibi doktorumun verdiği kremi kullanmadım ve izlerim gittikçe kabardı ve rengi koyu pembe :KK43:((((((( ne yapacağımı bilmiyorum şimdiden sonra o kremleri kullansam fayda eder mi onu da bilmiyorum çooook üzgünüümmmm ve ayrıca 2 aylık da hamileyim o kremler zarar verir mi kii??

lütfen bana yardımcı olun kk kadınları :) doğuma kadar gitmesi lazım bu izlerin bide fotoğraf ekliyorum şimdiden tişikkirlir...

Son düzenleme:
5 ay önce göğüs büyütme ameliyatı oldum göğüslerimden çok memnunum ama aptal gibi doktorumun verdiği kremi kullanmadım ve izlerim gittikçe kabardı ve rengi koyu pembe :(((((((( ne yapacağımı bilmiyorum şimdiden sonra o kremleri kullansam fayda eder mi onu da bilmiyorum çooook üzgünüümmmm ve ayrıca 2 aylık da hamileyim o kremler zarar verir mi kii??

lütfen bana yardımcı olun kk kadınları :) doğuma kadar gitmesi lazım bu izlerin bide fotoğraf ekliyorum şimdiden tişikkirlir... Eki Görüntüle 930952
canım ya üzüldüm niye kullanmadın kremini
önceki göğüs bedenin kaçtı şimdi kaç oldu

off çok kötü görünüyor izi gerçekten ben 1 ay 2 gün oldu böle bir izim yok henüz o.O krem felan doktorum bana hiç bişi söylemedi bende sormadım bidahaki kontrolde soruyum bende kokrtum şimdi iz olmaması lazım benim vücudumda o.O

ne biliyim geçer zannaettim ama geçmedi işte inşallah bi çözüm bulucam.
ameliyattan önce 75 B di ameliyattan sonra 85-90 B

canım bu hipetrofik skar ..ben de bu yuzden korkmustum ve bu olmaması ıcın silikon bant kullanmıstım..internetten arastır bu ya hipertrofik skar ya da kleoid.benım burdan teshıs koymam yanlıs bılıyorum ama daha once orneklerını gordugum ıcın rahatlıkla soyluyorum..bazı vucutlar buna neden olabılıyor malesef.senın daha oncekı ızlerınden bunun olabılecegını doktorun yada senın tahmın etmen gerekıyordu.sımdı yapacagın bir dermatologa yada kendı doktoruna gorunmen.bunları ya kortizonlu ıgne ile tedavı edıyorlar.ya da bir uzman eslıgınde franksiyonel lazer gibi tedavılerle minumum duzeye ındırebılırsın.umarım yardımcı olmusumdur.unutma sıfır ız olmaz ama 5 ay degıl 1 yıl bile gecse lazer ıle bırkac seansla bunu en aza ındırebılırsın.benımde izle ilgili sorunlarım var oyuzden cok arastırdım.tekrar gecmıs olsun.

Çok geçmiş olsun. Bende silikon sheet bant kullanıyorum yaranın kabarmaması için yara olan kısmın üzerine yerlestiriliyor çok faydası var kesinlikle kullanmalısın gebeligine zarar da vermez sanıyorum. Yaran daha fazla kabarmadan hmn dr ile görüş canim. Şunu söyleyebilirim bant kremden daha iyi ve hızlı sonuç veriyor.

canım bu hipetrofik skar ..ben de bu yuzden korkmustum ve bu olmaması ıcın silikon bant kullanmıstım..internetten arastır bu ya hipertrofik skar ya da kleoid.benım burdan teshıs koymam yanlıs bılıyorum ama daha once orneklerını gordugum ıcın rahatlıkla soyluyorum..bazı vucutlar buna neden olabılıyor malesef.senın daha oncekı ızlerınden bunun olabılecegını doktorun yada senın tahmın etmen gerekıyordu.sımdı yapacagın bir dermatologa yada kendı doktoruna gorunmen.bunları ya kortizonlu ıgne ile tedavı edıyorlar.ya da bir uzman eslıgınde franksiyonel lazer gibi tedavılerle minumum duzeye ındırebılırsın.umarım yardımcı olmusumdur.unutma sıfır ız olmaz ama 5 ay degıl 1 yıl bile gecse lazer ıle bırkac seansla bunu en aza ındırebılırsın.benımde izle ilgili sorunlarım var oyuzden cok arastırdım.tekrar gecmıs olsun.

canım çok doğru söylüyosun benim omuzumda aşı bölgemde keloid vardı bunu da göstermiştim doktoruma ve ameliyat sırasında o keloid yaraya iğne yaptı ama bana kesi iziyle ilgili hiç bişey söylemedi öyle kabarır falan gibi. galiba doktora görünsem daha iyi olacak :((

canım çok doğru söylüyosun benim omuzumda aşı bölgemde keloid vardı bunu da göstermiştim doktoruma ve ameliyat sırasında o keloid yaraya iğne yaptı ama bana kesi iziyle ilgili hiç bişey söylemedi öyle kabarır falan gibi. galiba doktora görünsem daha iyi olacak :((

Bunun neden oldugu daha tespit edilemedi.doktorunla konus ve tedavi etmesini iste.bunu ameliyattan once tahmin etmeliydi

5 ay önce göğüs büyütme ameliyatı oldum göğüslerimden çok memnunum ama aptal gibi doktorumun verdiği kremi kullanmadım ve izlerim gittikçe kabardı ve rengi koyu pembe :(((((((( ne yapacağımı bilmiyorum şimdiden sonra o kremleri kullansam fayda eder mi onu da bilmiyorum çooook üzgünüümmmm ve ayrıca 2 aylık da hamileyim o kremler zarar verir mi kii??

lütfen bana yardımcı olun kk kadınları :) doğuma kadar gitmesi lazım bu izlerin bide fotoğraf ekliyorum şimdiden tişikkirlir... Eki Görüntüle 930952

Merhaba ,
Öncelikle geçmiş olsun. Ameliyat yeriniz kabararak iyileşmiş biz buna hipertrofik skar diyoruz. Şu an bunları tedavisinde en etkili yöntem slikon bazlı kremler ve üzerine uygulanan slikon sheetlerdir. Paniklemenize gerek yok ekili bir tedavi ile bunlar geçecektir ama sabırlı olmanız lazım. Tedavisi birkaç ay ve hatta yıla uzanabilir.

Merhaba ,
Öncelikle geçmiş olsun. Ameliyat yeriniz kabararak iyileşmiş biz buna hipertrofik skar diyoruz. Şu an bunları tedavisinde en etkili yöntem slikon bazlı kremler ve üzerine uygulanan slikon sheetlerdir. Paniklemenize gerek yok ekili bir tedavi ile bunlar geçecektir ama sabırlı olmanız lazım. Tedavisi birkaç ay ve hatta yıla uzanabilir.

Unutmadan ekleyeyim bu kremlerin ve shhetin gebeliğinize hiç bir olumsuz etkisi olmaz.

Geçmiş olsun bence çok üzülme, krem bant gibi şeylerden sonuç alamazsan iz düzeltme için küçük bi operasyon yapabilir doktorun, lokal anesteziyle halledilebiliyormuş.. Ben izlerimi kalın buluyordum ama müdahale etmedik çünkü başka bi sorundan dolayı tekrar ameliyat olcam izlerim yenilenicek yani.. iç dikiş atılınca daha ince oluyormuş estetik dikiş diye google dan aratınca bi video çıkıyor, orda gördüm bende ince bi iz istiyorum.. Fotoda ekliyorum böyle bi çok foto gördüm iz çok daha ince olabilirmiş meğer.. Umarım ikinci ameliyatımda böyle bi sonuç alırım :( $image.jpg

Arkadasim cok gecmos olsun.bende ameliyat olali 16 gun oldu dikislerimi ilkkez dun gordum bantlarimi cikarinca doktorum.
Benim dikislerim meme basi altindan.suanda hafif belli. Doktor silikon bant verdi.bugun taktim hatta.simdi izlerim azken ilerde izlerimin kalinlasma olasiligi varmi acaba.skar olurmu suan iz azken.

Mrb Canim,

Benim yaralar bu kadar cabuk sismemisti. Basta ince ve acik pembe idiler. 6. aydan sonra böyle sistiler. En basindan beri silikon bant kullanmama ragmen sistiler yani.
Ama bir acidan sanslisin, doktorun izi neredeyse gögüs alti kivrimina yapmis. Benimkiler cok daha yukarida :(
Yani seninkiler saklanir.

Dikkat ettigim bir sey daha var, amerika ve avrupa'da yara'nin üzerinde ki gerilimi azaltmak icin bant yapiyorlar. Tam bir bandaj gibi. Gögsün üzerine bir kemer takiyorlar ki silikonlar iyilesme sürecinde fazla oynamasin. Ve cok siki sütyenler veriyorlar ameliyattan sonra. Bende bunlarin hic biri olmadi. Pazar'da 5 TL'ye satilan sütyenlerden verdiler. E yara'nin üzerinde ki deri iyice gerilmisken iyilesmesi daha zor. Sonucu bu hipertrofik yara iste.

Ingilizce biliyorsan cok ama cok iyi bir sayfa biliyorum. Amerikan doktorlarin üstüne yok estetik konusunda biliyorsun. Ve bu bahsettigim forum'da bir soruya en az 20 estetik cerrah cevap veriyor. Hemde ayni sorunu yasayan bir bayan sormus:

http://www.realself.com/question/breast-aug-scar-few-inches-above-fold-line-mistake

Mrb Canim,

Benim yaralar bu kadar cabuk sismemisti. Basta ince ve acik pembe idiler. 6. aydan sonra böyle sistiler. En basindan beri silikon bant kullanmama ragmen sistiler yani.
Ama bir acidan sanslisin, doktorun izi neredeyse gögüs alti kivrimina yapmis. Benimkiler cok daha yukarida :(
Yani seninkiler saklanir.

Dikkat ettigim bir sey daha var, amerika ve avrupa'da yara'nin üzerinde ki gerilimi azaltmak icin bant yapiyorlar. Tam bir bandaj gibi. Gögsün üzerine bir kemer takiyorlar ki silikonlar iyilesme sürecinde fazla oynamasin. Ve cok siki sütyenler veriyorlar ameliyattan sonra. Bende bunlarin hic biri olmadi. Pazar'da 5 TL'ye satilan sütyenlerden verdiler. E yara'nin üzerinde ki deri iyice gerilmisken iyilesmesi daha zor. Sonucu bu hipertrofik yara iste.

Ingilizce biliyorsan cok ama cok iyi bir sayfa biliyorum. Amerikan doktorlarin üstüne yok estetik konusunda biliyorsun. Ve bu bahsettigim forum'da bir soruya en az 20 estetik cerrah cevap veriyor. Hemde ayni sorunu yasayan bir bayan sormus:

http://www.realself.com/question/breast-aug-scar-few-inches-above-fold-line-mistake

benim izlerim de yukarıda canım dik durduğum zaman izle göğüsümün kat yeri arasında bir parmak boşluk var ve sürekli elime geliyo. haftaya ameliyat olduğum doktora gidicem bakim o neler dicek bide ben hiç krem bant falan kullanmadım :(((

Arkadasim cok gecmos olsun.bende ameliyat olali 16 gun oldu dikislerimi ilkkez dun gordum bantlarimi cikarinca doktorum.
Benim dikislerim meme basi altindan.suanda hafif belli. Doktor silikon bant verdi.bugun taktim hatta.simdi izlerim azken ilerde izlerimin kalinlasma olasiligi varmi acaba.skar olurmu suan iz azken.

canım bunun için bişey söyleyemem ki eğer daha önce herhangi bi ameliyat olduysan ve dikiş yerin kabarmadıysa şimdi kabarma olasılığı çok çok düşük kafana takma bence memişlerinin tadını çıkar :)

canım bunun için bişey söyleyemem ki eğer daha önce herhangi bi ameliyat olduysan ve dikiş yerin kabarmadıysa şimdi kabarma olasılığı çok çok düşük kafana takma bence memişlerinin tadını çıkar :)

Cnm ben 7 yil once sezeryanla dogum yaptim.ozamanki izlerim suan tenimle ayni renk.hic belli değil neredeyse.inss.bu ameliyat izimde bian once gecer.zaten suanda pek belli degil.silikon bant kullaniyorum.3 gundur.inss artı bir sorun yasamayiz.tatlim.cok öpüyorum..

merhaba. çok geçmiş olsun. bende yarın ameliyat olacağım ve scar oluşma ihtimali büyük. çünkü vücudumda 3 tane scar var zaten. vücüdum yapıyor. bu yüzden doktorum meme başını tercih etmedi. scar oluşursa kabak gibi gözükür dedi. meme altında kıvrım yerinde seni rahatsız etmez dedi. ayrıca vücudumdaki diğer scarları gösterdiğimde elletme, belki lazer işe yarar dedi.

bu arada sırtımdaki scar için silikon jel kullanıyorum. masaj yapıyorum rengi açıllıyor gibi geldi. 3-6 ay arası daha belli olur işe yarayıp yaramadığı sana da söylerim ;)

Back
X