• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mune'ce...

MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Nirvana
Yönetici
Super Moderator
12 Temmuz 2006
56.228
216.107
1.223
52
Kaç gündür açsam mı açmasam mı diye düşünüp durdum, diyecekseniz ki bunda düşünecek ne var?Altı üstü bir konu işte, yok öyle demeyin, paylaşacağım görseller netten alıntı olacağından insanların emeklerini izin almadan paylaşmak emeğe saygısızlık olur diye cebelleşip durduğum için açmakla açmamak arasında gidip geldim, hangi sitelerden aldım hatırlamıyorumda üstelik, hoşuma gittiği için pcye kopyalamıştım, kimi yabancı kimi yerli sitelerden çok güzel şeyler buldum.
Hepsinin eline emeğine sağlık.

Asıl konuya gelecek olursak, forumda çok rastlıyorum çocuklarımızın doğum günü, özel günler vb sebeplerle hediye arayışı ve süslemelerle ilgili konu açanlar oluyor, belki dedim burada benim ve sizlerin paylaşımlarından faydalanmak isteyenler olur.
Kısıtlı bütçelerle sevdiklerine sürprizler yapmak isteyenlere de güzel fikirler verebileceğimizi düşünüyorum.

Zira hem özel olsun hemde bütçelerimizi zorlamasın diye düşünürken epey bir zorlanıyoruz.
İlk konu yeniyıl yaklaştığı için yeni yılla ilgili olsun istedim, malum bizde de adet olmuş yeni yılı kutlamak, kimimiz dışarda eşi dostuyla, kimimiz evde çekirdek çitleyip televizyon seyrederek karşılayacağız yeni yılı.

O zaman gelsin yeni yıl önerileri:))
Evdesiniz ama ortalığı biraz renklendirmek, belki ev halkına birşeyler hediye etmek istiyorsunuz veya bir arkadaşınızın evine davetlisiniz ve ev sahibine bir hediye götürmek istiyorsunuz.
Paylaşacağım görseller için özellikle süslemeler için ille de birebir aynı malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz, kullanmadığınız tişörtler, kotlar, kazaklar, tül parçaları veya cupcake kalıpları işinizi görür, çöpşişler, pipetler, dondurma çubukları, rafyalar... Biraz da hayal gücünüzü kullanmanız yeterli.

$image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg

eline sağlık Mune. görsellerden taratıp hangi sitelere ait olduğunu bulsan ve kaynak olarak eklesen olur mu acep:26: şahsen kendi adıma söyleyim şiirlerimi (1-kim nitsin benim şiirimi o ayrı mesele tabi de, 2- el becerim olmadığı için şiir örneğini verdim :37:) başka bir forumda ismimle eklenmiş görsem çok hoşuma gider.

Süslemeler henüz bitmedi ama birazda yeniyılın hediye kısmına değinmek isterim, terrarium tercihim, sizinde hoşunuza gideceğini umuyorum, el emeği ve hayal dünyasının karışımı olunca ortaya çok güzel bir hediye çıkıyor, malzemeler biraz renkli kum ya da taş, ufalanmış kömür parçaları( mangal kömürüde olur, sobalar için kullanılan sıkma kömürde, az birşey lazım zaten) bir miktar toprak, çabuk büyümeyen bitkiler, cam bir fanus ve minik objeler, siz bunu bitkisizde yapabilirsiniz, onlarında örneklerini vereceğim:34:

$image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg

$image.jpg $image.jpg $image.jpg

Terrarium yapacaksanız kendinize çabucak temizleyebileceğiniz bir ortam hazırlayın, cam fanusunuzu alın içine biraz renkli kum veya taş koyun, onun üstüne un ufak olmuş kömür tozunu dökün ve ardından toprağı boca edin fanusa, birkaç bitki kullanacaksanız kendinizce bir dizayn oluşturup öyle dikin bitkilerinizi ve yine biraz taşla süsleyebilirsiniz, küçük objeleri yerleştirmeden evvel biraz sulayın, fanus kapalı olursa haftada bir kere birkaç damla suyla sulamak yeterli bitkileri

eline sağlık Mune. görsellerden taratıp hangi sitelere ait olduğunu bulsan ve kaynak olarak eklesen olur mu acep:26: şahsen kendi adıma söyleyim şiirlerimi (1-kim nitsin benim şiirimi o ayrı mesele tabi de, 2- el becerim olmadığı için şiir örneğini verdim :37:) başka bir forumda ismimle eklenmiş görsem çok hoşuma gider.

Kimini yabancı sitelerden almıştım, bir ara arayıp bulmaya çalışırım, böyle şeylere meraklı olduğum için kendim için biriktirmiştim görselleri, birşey başka birşey çağrıştırıyor bende çünkü:)))

Ben arayıp bulana kadar bu güzel şeyleri yapanlar beni bulursa kendilerini eklerim hemen, tekrar hepsinin emeğine sağlık.

Kimini yabancı sitelerden almıştım, bir ara arayıp bulmaya çalışırım, böyle şeylere meraklı olduğum için kendim için biriktirmiştim görselleri, birşey başka birşey çağrıştırıyor bende çünkü:)))

öyle . son eklediğin görsellerde çok hoş. bende çok seviyorum fanus olayını. yazın sahilde hep toplarım ilginç taş ve midyeleri, böyle şeylerde kullanmak için:)

Sevgililerinizi de unutmadım, sevgiliniz=eşiniz, nişanlınız, flörtünüz
Bu hediyenin 14 şubat Sevgililer Günü içinde hoş bir hediye olduğunu düşünüyorum, hele ki üstüne kendi parfümünüzü sıkarsanız sevgiliniz bu hediyeyi gün boyu yanında taşır:))))
$image.jpg
Evde yapabileceğiniz bir hediye bu, örnekteki erkek gömleğinden ama siz kendi kazağınız, bluzünüzü kullanarak rahatça yapabilirsiniz biraz elyaf ki 200-300 gram kadar bir elyaf yeterli olur kanısındayım, iç astar için patiska ve üstüne giydireceğiniz bluz, kazak vs

Bizlerin çocuklarımızın yediği dondurmaların çubukları hep çöp kutusuna gidiyor, oysa onları değerlendirmek hatta inanılmaz güzel hediye haline getirmek bizim elimizde.
Nasıl mı?
Kimi zaman kitap ayracı, kimi zaman çerçeve:))
$image.jpg $image.jpg $image.jpg $image.jpg

Kış günü nerden bulacağım dondurma çubuğunu Mune diyorsanız şayet, büyük marketlerde satılıyor, bulamazsanız enli çöp şişlerle deneyebilirsiniz:34:

Elbette, hatta herkes fikirlerini de yazabilir, şundan şunu yapıyorum, şu artık materyalleri değerlendirelim gibi.
Sizlerin de paylaşımlarıyla bu konunun zenginleşeceğini düşünüyorum:34:

Kendi emeklerimden paylaşayım o vakit..Arkadaşlara bir nebze değişik öneriler ve fikirler verebilirsek ne mutlu bize.:42:

$313112_3937823676809_1812988628_n.jpg Arkadaşlar bunlar mama kutuları..Pazardan aldığım kaplarla sardım bir güzel.Bu bebekleri de 3'lü şekilde satıyorlardı çok ucuz bir yerlerde kullanırım düşüncesiyle almıştım.Bebekleri de o kaplarla kaplayıp azıcık süsledim.Yapıştırdım kutulara.Bu kutular ısıya,kokuya ve neme daha dayanıklı bebek maması kutusu olduğu için.Bu yüzden kutuların içine çay, şeker, tuz koydum.Çok kolay bunu yapmak fikir olsun diye paylaşıyorum.

Eki Görüntüle 895571 Arkadaşlar bunlar mama kutuları..Pazardan aldığım kaplarla sardım bir güzel.Bu bebekleri de 3'lü şekilde satıyorlardı çok ucuz bir yerlerde kullanırım düşüncesiyle almıştım.Bebekleri de o kaplarla kaplayıp azıcık süsledim.Yapıştırdım kutulara.Bu kutular ısıya,kokuya ve neme daha dayanıklı bebek maması kutusu olduğu için.Bu yüzden kutuların içine çay, şeker, tuz koydum.Çok kolay bunu yapmak fikir olsun diye paylaşıyorum.

Emeklerine sağlık, çok güzel olmuşlar, üst kapakları elyafla hafif doldurulup üstü kumaşla kaplanırsa, içine dikiş malzemeleri, üstü iğnedenlik olarakta kullanılabilir:46:

$427457_3937830476979_911386503_n.jpg
Çok seviyorum bu yapay saksıları.Arkadaşlar bunlar plastik bardak.Şeffaf olanlarından.Dışına bolca yapıştırıcı sürdüm ve boncuklara buladım.En üst kısmına kurdela bağladım.İçine kum doldurdum ve yapay çiçek yapraklarını kullandım ortalarına düğme yapıştırdım ve düğmenin deliklerine de boncuk.Eski baharat takımının altlığını nasıl olsa kullanırım diye atmamıştım.Ayrıca biliyorsunuz bu baharatlıkların iki ucu var askı için.İçine yapıştırdım bardakları.Mutfakta gerçekten çok hoş duruyor.

Emeklerine sağlık, çok güzel olmuşlar, üst kapakları elyafla hafif doldurulup üstü kumaşla kaplanırsa, içine dikiş malzemeleri, üstü iğnedenlik olarakta kullanılabilir:46:

Kesinlikle..:42:Artık gerisi hayal gücüne kalmış.Biz Türk kadınları olarak çok üretkeniz zaten, daha güzel şeyler çıkar bu forumdan.

Hepimiz birşekilde konserveleri evimize sokuyoruz, daha sağlıklı olması açısından cam kavanozda satılan konserveleri tercih edelim, konservemizi kullandık bitti, eee kavanoz çöpe mi gidecek?
Hayırrrrr.
Cam kavanozları değerlendirmek gerek.
İşte birkaç örnek:
$image.jpg $image.jpg $image.jpg

Bu kavanozları evinizin bahçesi, balkonu içinde kullanabilirsiniz, bazısına bitki, bazısına mumlar yerleştirip ağzını telle sarar bahçenizdeki ağaçlara, balkonunuzun tavanına asabilirsiniz, görsel olarak güzel duracaktır.

$527548_3937828996942_867066338_n.jpg
Bu şeker kardan adam ve kardan kadın figürlerinden internette görmüştüm.Hemen yaptım.Yumurtayı deliyoruz içini boşaltıyoruz.Kaş,göz yapıyoruz.Şapka, atkı örüyoruz beyaz köpük plastik bardakları yine beyaz bir kapla kaplayıp düğme yapıştırıyoruz.Bu kadar.

Back