Tatlı Tarifi Barbie Pasta (Prenseslerim Ve Barbie Rapunzel Sponsorlugunda)

pegasus07

Jin Jiyan Azadi
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
8.307
5.138
398
Merhaba

Bu gün kizlarimin uzun zamandir istedigi barbie pastayi yaptim

ilk denememdi,hatalarim olursa kusura bakmayin..

BARBIE PASTA
$pasta 052.jpg

pandispanya icin malzemeler

5 yumurta
1,5 cay bardagindan az un
2 cay bardagindan 1 parmak kadar az seker
2 yemek kasigi kakao
4 yemek kasigi su

$pasta 001.jpg$pasta 003.jpgöncelikle yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayiriyoruz

$pasta 004.jpgsekerin yarisini sarilara yarisini beyazlara ekliyoruz

$pasta 005.jpg$pasta 006.jpgyumurta beyazlari krema kivamina,sarilarida mayonez kivamina gelene kadar cirpiyoruz

$pasta 007.jpgcirptigimiz sarilari beyazlara karistirip,$pasta 009.jpgalttan üste katlar gibi,köpükleri söndürmeden karistiriyoruz

$pasta 012.jpghomojen bir kivam elde ettikten sonra un ve kakaoyu eleyerek karisima ekliyoruz

yine ayni sekilde alttan üste dogru katlar gibi nazikce karistiriyoruz

$pasta 015.jpgpürüzsüz bir kivam olustuktan sonra 18 cm lik kalibimiza bosaltiyoruz

160 derecede 40- 45 dk pisriyoruz

ilk 30 dk firini acmiyoruz,yoksa kekimiz kabarmaz

NOT:bu 1 adet pandispanya icin gecerli,biz 2 pandispanya yapacagiz.ayni ölcüdeki malzemelerle 1 pandispanya daha hazirlayalim

pisen keklerimizi bir gece bekletiyoruz ki kesimi kolay olsun

cikolatali krema malzemeleri

250 ml süt kremasi
250 gr sütlü kuvertur cikolata(istege göre bitter kuverturda kullanabilirsiniz)

$pasta 019.jpg$pasta 021.jpgsütü ufak bir tencereye bosaltip ocaga aliyoruz

$pasta 022.jpgkaynayan süt kremamizi ocaktan alip icine cikilatalari ekliyoruz

$pasta 023.jpgiyice eriyenen kadar karistirip sogumaya birakioyruz

soguyan kremamizi dolaba koyup 1 gece bekletiyoruz

NOT:kullanmadan 1-2 saat önce cikarirsaniz sürmesi daha kolay olur

sade krema malzemeleri

3 yumurta sarisi

4 yemek kasigi seker
1 paket sekerli vanilin
500 gr süt kremasi
3 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta

$pasta 028.jpg$pasta 030.jpgyumurtalarimizi sekerle iyice cirpiyoruz

$pasta 031.jpgsüt kremasini ekleyip,biraz daha karistiriyoruz

$pasta 032.jpgun,nisasta ve vanilyayi eleyerek karisima ekliyoruz

$pasta 033.jpgpürüzsüz bir kivama gelene kadar karistirip,ocaga aliyoruz

NOT:eger karistiriken topaklanmalar kalirsa,ocaga almadan önce bir süzgecten gecirin.
$pasta 034.jpgmuhallebiden daha koyu bir kivamda olduktan sonra ocaktan aliyoruz

ara ara karistirarak sogutuyoruz

Seker hamuru malzemeleri

300 gr marshmallow
650 gr pudra sekeri
4 yemek kasigi su
daha sonra kullanmak üzere 1 tüp kirmizi gida boyasi(boyanin resmini cekmeyi unutmusum
:26:)$pasta 020.jpgmarshallowlari cam bir kaseye aliyoruz

$pasta 024.jpgmikrodalga firinda her 30 saniyede bir karistirarak eritiyoruz(1 dk da eriyor zaten)

eriyen marshallowara suyu ekleyip karistiriyoruz

$pasta 025.jpgyavas yavas pudra sekeri ekleyerek,ele yapismayan bir hamur yapiyoruz

$pasta 026.jpg$pasta 027.jpgelimize sürdügümüz tereyagiyla ovalayip,hava almayacak sekilde strec posete sariyoruz

NOT:en az 1 gece bekletmek gereklidir

pastanin yapimi

$pasta 035.jpgbiri ufak,biri büyük 2 adet pandispanyamiz var

pandispanyalarimizin üstteki kuruyan kisimlarini aliyoruz

$pasta 039.jpgbüyügü 3,kucugu 2 parcaya kesiyoruz(benim kücük az kabardigindan 2 ye kestim,sizinki cok kabarmissa 3 e kesebilirsiniz)

$pasta 041.jpgbüyükten baslayarak 1 parca kek üzerine cikolatali kremamizi sürüyoruz

üzerine beyaz damla cikolata serpiyoruz

$pasta 042.jpgüste yeniden bir pandispanya koyup,sade krema sürüyoruz ve üzerine muz dilimleri koyuyoruz

$pasta 043.jpgpandispanyalar bitene kadar bu sekilde devam ediyoruz

1 saat dolapta bekletiyoruz

NOT:üst parcalar kücük degilse kücültüyoruz ki elbiseye sekil verirken bel kismi olussun.
$pasta 045.jpgdolaptan cikardigimiz pastamizin orta kismina ufak bir delik aciyoruz,barbie sigacak sekilde

son asama malzemesi

1 adet barbie

$pasta 074.jpg$pasta 046.jpgseker hamurumuzun yarisina kirmizi gida boyasi döküyoruz,yarisi yetiyor(kizmizi yapicaktik elbiseyi,boya az gelince pembe oldu:9:)

$pasta 047.jpg$pasta 048.jpgiyice yedirdikten sonra boyayi hamurumuzu aciyoruz.Hamurun altina ve üzerine biraz nisatta döküyoruz ki yapismasin.

$pasta 049.jpgActigimiz hamuru pastanin üzerine kapatiyoruz

barbie yi oturtacagimiz yeri aciyoruz

$pasta 044.jpgayaklarini cikarip saclarini topuz yaptigimiz barbie yi(bizim barbie nin saclari cok uzundu topuz yaptik,siz acik brakabilirsiniz) dengeli bir sekilde pastanin ortasina yerlestiriyoruz
$pasta 050.jpg
gerisi sizin hayal gücünüze kalmis,istediginiz sekilde süsleyin

Benim kizlar süslediler cogunu,arka kurdalesini ben yaptim,cicekleri kizim sikma kabinin ucuyla yapti,ypistirdi,kücügüde üzerine ufak sekerleri yerlestirdi..kolye yaptilar.eldivende yapacaklardida,fazla abartmayalim dedik

sunum aceleye geldi,oglum cok huysuzlaninca eksiklikler oldu,kusura bakmayin
:17:
$pasta 051.jpg $pasta 060.jpg $pasta 053.jpg$pasta 054.jpg$pasta 055.jpg $pasta 057.jpg$pasta 058.jpg$pasta 060.jpg$pasta 064.jpg$pasta 067.jpg$pasta 068.jpg$pasta 069.jpg$pasta 071.jpg
kizlarinizin,akrabalarinizin dogum gününde yapabileceginiz cok sik ve lezzetli bir pasta...

Afiyet olsun
:16::16::16:

cok tesekkür ederim:16:
benim fikrim degildi,cimcimelerim bunu yapalim diyince bende kiramadim:emir_bebek:

Kesinlikle onlari dinlemekle cok iyi yapmissin.vede kirmizi yerine pembe olmasida daha iyi olmus emin ol.Barbie diyince hep pembe elbiseli dusunuruz ya:1::1:kizlarini kocaman opuyorum ,tebrikler:16::16::16:

Kesinlikle onlari dinlemekle cok iyi yapmissin.vede kirmizi yerine pembe olmasida daha iyi olmus emin ol.Barbie diyince hep pembe elbiseli dusunuruz ya:1::1:kizlarini kocaman opuyorum ,tebrikler:16::16::16:
Evet pembe olmasina önce üzülselekde,son halini gördükten sonra sevindik.
Cok tesekkür ederimmm:16::16:

Son düzenleme:
Aman Allahim ne seker bir pasta bu boyle :16: O pastayi bana verr :4:
Ellerine saglik canim cok ugrasmissin.. Yarismada basarilar dilerimmm :56: :16:

helin ellerine sağlık cok güzel görünüyor kızlarında seninki kadar marifetli maşallah :)

pegasuuus bu benim yapmak istedigim pasta :52::52::52::52:insallah kizimin dogum gununde yapmayi dusunuyorum sen de hakkini vermishsin ellerine saglik:16::16::16::16:

Son düzenleme:
pegasuuus bu benim yapmak istedigim pasta :52::52::52::52:insallah kizimin dogum gununde yapmayi dusunuyorum sen de hakkini vermishsin ellerine saglik:16::16::16::16:
ay ne güzel olmus. simdiden nice yaslara kizin icin.

cok tesekkür ederim,:16:
ilk defa denedim,elim alistikca dahada iyisi olacak insallah:9:

:53::53::53: Ellerine,emeklerine sağlık canım..Gerçektende harika görünüyor..Böyle tarifleri bu kadar açıklayıcı biçimde öğrenmek harika oldu bizim için :16:
Başarılar diliyorum sanada :13: Müthiş bir görüntü,nasıl oylama yapılacak,sonuçlar ne olacak katılmasamda çok merak ediyorum gerçektende :31:

:53::53::53: Ellerine,emeklerine sağlık canım..Gerçektende harika görünüyor..Böyle tarifleri bu kadar açıklayıcı biçimde öğrenmek harika oldu bizim için :16:
Başarılar diliyorum sanada :13: Müthiş bir görüntü,nasıl oylama yapılacak,sonuçlar ne olacak katılmasamda çok merak ediyorum gerçektende :31:
Cok tesekkür ederim.Begenmene sevindim.elimden geldigi kadar aciklamaya calistim.böyle yorumlar duymak bile yetiyor:16:
Acemilerde yapabilsin istedim.
tekrar tesekkürler:16::16:

Son düzenleme:
Cok tesekkür ederim.Begenmene sevindim.elimden geldigi kadar aciklamaya calistim.böyle yorumlar duymak bile yetiyor:16:
Acemilerde yapabilsin istedim.
tekrar tesekkürler:16::16:

Acemi değilim ben aslında.Mutfakla aram iyidir ve yeni şeyler yapmayı ve tatmayı çok seviyorum..Benim korkum kilo almak :41:
Bu tarifleri mutlaka çok özel misafirlerim için deneyecegim :16: Şimdiden mutfakta geçirecegim o keyifli saatler için heyecanlanıyorum :52:
Tekrar tekrar ellerine sağlık,keşke yeme imkanımızda olsaydı :84: Ahh Kazen ahh..Ne yaptın sen bize :97:

Acemi değilim ben aslında.Mutfakla aram iyidir ve yeni şeyler yapmayı ve tatmayı çok seviyorum..Benim korkum kilo almak :41:
Bu tarifleri mutlaka çok özel misafirlerim için deneyecegim :16: Şimdiden mutfakta geçirecegim o keyifli saatler için heyecanlanıyorum :52:
Tekrar tekrar ellerine sağlık,keşke yeme imkanımızda olsaydı :84: Ahh Kazen ahh..Ne yaptın sen bize :97:
Acemi lafi sana degildi cnm:9:
senin siki takipcinim,mutfakta neler yarattigini biliyorum:34:

hani yeni evlenenler olur,veya arayipta tarifi bulamayan olur diye söyledim:16:

keske ikram edebilme imkanim olsaydi:56:

:16::16:

Back