Sigaradan kurtuluyorum

maviduvar1

Ben beni bıraktığımda, sen beni bırakma ya' Rab...
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2009
14.383
24.221
Yaklaşık 15 senedir sigara kullanıyorum. ara ara bırakma denemelerim oldu ama başarılı olamadım. eşimin evde sigara içiyor olması benim tüm şevkimi kırıyor. sizlerin aranıza pek katılamasamda uzaktan tekip ettim hep. dün facebook ta bir video izledim. sigaranın zararları ile ilgili. ve bırakmaya karar verdim. bugün ilk günüm. ara ara yazıcam size inşallah başarabilirim. bana katılmak isteyen olursa çok sevinirim.

CANIM BENDE VARIM !

Beni anlatmissin. Ne zaman baslasam birseyler sebep oluyor basliyorum ozluyorum. Benimde esim evde icviyor vew beni inanilmaz etkiliyor.aksamlari masaya koyuyor paketi aklim orda kaliveriyor. ama bugun bende basladim ilk gunum kurtulmak istiyorum artik bas agrilarim artmaya basladi ictikce iciyorum dun son sigarami ictim
AH BU KACINCI BIRAKISIM AH............AMA BU SEFER OLACAGINI HISSEDIYORUM ALLAHIM KURTARRR! SIMDIDEN KENDIMI KRIZE HAZIRLADIM YALANCI HISLER ONLAR ONLAR KIMKI? ONA YENILMICEM BU SEFER

Kilo aldigimi hissettigim an cok bunaliyorum sakiz bile cignesem icimde gaz oluyor nikotinsizlik feci ama nasil basladiysak bunu bir sekilde vucudumuzdan arindiracagiz, alistiracagiz.
Hergun spor yapmaya karar verdim HERGUN! formda kalarak sigarayi birakicam bu sefer

bugun ilk gunumuz insallah basaririz bu sefer. Konbuyu takipteyim

merhaba;
benim şimdilik iyi gidiyor. bir problem yok. ben de spora başlayayım diyorum. nette video falan arıyorum şimdi. benim de bazen inanılmaz başağrılarım oluyor. geceleri uykuya dalmakta zorlanıyorum. ben daha önceki denememden biliyorum. benim zor günlerim 4. günden sonra başlıyor. sen de zaman zamn yazarsan belki de daha kolay atlatırız.
CANIM BENDE VARIM !

Beni anlatmissin. Ne zaman baslasam birseyler sebep oluyor basliyorum ozluyorum. Benimde esim evde icviyor vew beni inanilmaz etkiliyor.aksamlari masaya koyuyor paketi aklim orda kaliveriyor. ama bugun bende basladim ilk gunum kurtulmak istiyorum artik bas agrilarim artmaya basladi ictikce iciyorum dun son sigarami ictim
AH BU KACINCI BIRAKISIM AH............AMA BU SEFER OLACAGINI HISSEDIYORUM ALLAHIM KURTARRR! SIMDIDEN KENDIMI KRIZE HAZIRLADIM YALANCI HISLER ONLAR ONLAR KIMKI? ONA YENILMICEM BU SEFER

Kilo aldigimi hissettigim an cok bunaliyorum sakiz bile cignesem icimde gaz oluyor nikotinsizlik feci ama nasil basladiysak bunu bir sekilde vucudumuzdan arindiracagiz, alistiracagiz.
Hergun spor yapmaya karar verdim HERGUN! formda kalarak sigarayi birakicam bu sefer

bugun ilk gunumuz insallah basaririz bu sefer. Konbuyu takipteyim

m

şu anda ilk günün ilk ciddi kriziyle başbaşayım. elimde kocaman bir su bardağıyla evin içinde dolaşıyorum. eşim içti sigarasını. yanıma geldiğinde iğrenç kokuyordu. ya bende mi çocuğuma böyle koktum

1. günüm bitiyor artık. sandığımdan çok daha rahat geçti. spora da başladım bugün. bol bol su içtim. hep aklımda değildi. ara ara geldi. sonra gitti. bir akşam yemekten sonra zorladı. valla ne yalan söyleyeyim mutfak masasının üstünde sigara paketi dururken benim dayanmış olmam bana göre büyük başarı. bakalım yarın nasıl olacak.

1. günüm bitiyor artık. sandığımdan çok daha rahat geçti. spora da başladım bugün. bol bol su içtim. hep aklımda değildi. ara ara geldi. sonra gitti. bir akşam yemekten sonra zorladı. valla ne yalan söyleyeyim mutfak masasının üstünde sigara paketi dururken benim dayanmış olmam bana göre büyük başarı. bakalım yarın nasıl olacak.

10 yıl sıgara içtim. günde 1 paketten fazla..bırakalıda 5 yıl oluyor....

zaman zaman hala aklıma gelir ama artık rahatlıkla hayır diyebiliorum...

şunu söyleyeyim ilk 1 haftayı atlatırsanız krizleriniz azalacak..1 aydan sonra daha da azalacak...
ama aklınıza zaman zaman gene gelicek...geldiği zamanlarda hayır demeyi başarırsanız gerisi kolay...
keşke eşinizde bırakmayı denese birlikte daha kolay olucaktır...

ama sıgarasız hayat çok daha güzel...elleriniz dişleriniz gözlerinz daha parlak..nefes alışverişleriniz daha düzenli rahat daha güzel kokuyosunuz vs sıgarasız hayat daha güzel:KK34:

başaracağınızı düşünüyorum yeterki isteyin bu güzel fikriniz içinde tebrik ederim
:KK9::KK9:

10 yıl sıgara içtim. günde 1 paketten fazla..bırakalıda 5 yıl oluyor....

zaman zaman hala aklıma gelir ama artık rahatlıkla hayır diyebiliorum...

şunu söyleyeyim ilk 1 haftayı atlatırsanız krizleriniz azalacak..1 aydan sonra daha da azalacak...
ama aklınıza zaman zaman gene gelicek...geldiği zamanlarda hayır demeyi başarırsanız gerisi kolay...
keşke eşinizde bırakmayı denese birlikte daha kolay olucaktır...

ama sıgarasız hayat çok daha güzel...elleriniz dişleriniz gözlerinz daha parlak..nefes alışverişleriniz daha düzenli rahat daha güzel kokuyosunuz vs sıgarasız hayat daha güzel:KK34:

başaracağınızı düşünüyorum yeterki isteyin bu güzel fikriniz içinde tebrik ederim
:KK9::KK9:

valla mesajın ilaç gibi geldi. nerden bulaştım bu zıkkıma. sigarasız hayat nasıldır acaba, yada ben sigara içmediğim zamanlarda nasıldım. gerçekten çok yoruldum. daha önce de 1-2 kere denedim ama hüsranla sonuçlandı. umarım bu sefer olur. seni de tebrik ediyorum. keşke ben de bırakalı 5 yıl oldu diyebilsem...:nazar:

bugün 2. günüm. sabah kalktığımda o tat vardı ağzımda. gece uykuya dalmakta biraz zorlandım. zaten eskiden de zor uyurdum. bunu da sigaraya bağlardım. 2. günüm de şu ana dek herhangi bir problem yaşamadım. henüz kriz falan da yok. öğle yemeğinden sonra gelir eminim.

2. günüm bitiyor. bugün çok ağır bir kriz yaşamadım. tabi ki şu anda olumlu pek gelişme yok. zaten de heme olmasını beklemiyorum. yıllarca eziyet ettim bu vücuda. bu arada şimdi şu anda eşim bir sigara yaktı. kokuyu hemen aldım.
not; valla ben bu topikte kendim çalıyor kendim oynuyorum. yok mu bana destek olacak...

Cici hanım gönülden destekcinizim.Ama eşiniz size haksızlık etmiyormu?siz bırakmaya çalışırken içmese daha iyi olur.Keşke beraber bırakmayı deneseydiniz

bende bugün elektronik sigara kullanmaya başladımm :KK55: çok zorlanıyorum hep diğerini istiyorum...umarım işe yarar :KK43: inşallah bırakırsın ama eşinize söyleyin size eşlik etmesede destek olsunn yazıkk sanaaa :2: :2:

3. günün sabahına uyandığımda boğazımda o pis tat vardı yine. hemn koştum mutfağa. koca bir bardak su içtim. ben banyodayken yine evi bir sigara kokusu sardı. eşim içmeye başladı. ama allahım o nasıl iğrenç bir kokudur. mutfağa girince resmen midem bulandı. ve düşündüm aynı şeyi ben de yapıyordum. benim bir kuzucum var. ona ne eziyet etmişim. eşim de yavaş yavaş bıurakmaya niyet etmeye başlkadı. inşallah o da bırakır da ikimiz daha güçlü yol alabiliriz.

3. günüm de bitiyor. en zor geçen günümdü. akşam krizim bayağı sarstı beni. bacaklarımda karıncalanma falan hissettim. evde sigara olmasına rağmen niyetlenmedim bile. şimdi iyiyim. hemen gidip yatıyorum. iyi geceler.

Aman at onları.Risk biliyorsun.3 haftya oldu bırakalı biz akapuntur vs yaptırdık.Buna rağmen evelki bırakıp başlamaların etkisi ile sarsıyor zaman zaman ama ilk günler gibi değil tabii yatıştı artık daha seyrek ve şiddeti az.3 günü atlattın ya bundan sonra sıklığı ve şiddeti azalacak bak:)

Son düzenleme:
4. günün sabahına uyandığımda yine vardı o iğrenç tat boğazımda. sanki dün 1 paket sigara içmişim. şu ana dek bir problem yok. herşey yolunda. hiç aklıma gelmiyor desem yeridir.

Benim bugun 3. gunum cok kararliyim. 4 gun once birakicaktim arkadaslarim geldi yine dayanamadim bir gecede yaklasik 4 saat icinde 1 paket sigara bitirdim. Daha sonra gecesi yattim bir migdem bulandi sanki tansiyonum firladi hayatimda hic olmadigim kadar garip oldum gormeliydiniz halimi. gece 4 te kalktim istifra yapiyorum sonra biraz acildim ama o dakkada dedimki bir daha sigaraya togbe. sanirim fazla nikotin aldim. Daha sonra sabah oldu ve ben birakmistim ama 2 gun nefes alamadim canim sigara istemedi ama o kadar kotuydumki esneyerek surekli derin nefes alma ihtiyaci duydum butun gun esnedim bugun 3. gunum eser kalmadi sukur cok iyiyim. o kadar kotuydumki bir daha sigara icmem. resmen kalbim yerinden firliycak gibiydim nefes alamadim daha cok gencim:KK43::KK43: ne oldu diye nette arastirma yaptim Panik atak la ilgili sikayetler yasamisim ona cok benzettim ama sebebi sigara ne yazikki.. bildiginiz dozunu abarttim.. Nefes darligigi cektim aranizda bunu yasayan varmi psikolojik oldugnuda dusunuyorum aam tikandigmi cok net hissettim.

2012 sigarasiz olsun lutfen lutfen .. lutfen . .

Benim bugun 3. gunum cok kararliyim. 4 gun once birakicaktim arkadaslarim geldi yine dayanamadim bir gecede yaklasik 4 saat icinde 1 paket sigara bitirdim. Daha sonra gecesi yattim bir migdem bulandi sanki tansiyonum firladi hayatimda hic olmadigim kadar garip oldum gormeliydiniz halimi. gece 4 te kalktim istifra yapiyorum sonra biraz acildim ama o dakkada dedimki bir daha sigaraya togbe. sanirim fazla nikotin aldim. Daha sonra sabah oldu ve ben birakmistim ama 2 gun nefes alamadim canim sigara istemedi ama o kadar kotuydumki esneyerek surekli derin nefes alma ihtiyaci duydum butun gun esnedim bugun 3. gunum eser kalmadi sukur cok iyiyim. o kadar kotuydumki bir daha sigara icmem. resmen kalbim yerinden firliycak gibiydim nefes alamadim daha cok gencim:KK43::KK43: ne oldu diye nette arastirma yaptim Panik atak la ilgili sikayetler yasamisim ona cok benzettim ama sebebi sigara ne yazikki.. bildiginiz dozunu abarttim.. Nefes darligigi cektim aranizda bunu yasayan varmi psikolojik oldugnuda dusunuyorum aam tikandigmi cok net hissettim.

2012 sigarasiz olsun lutfen lutfen .. lutfen . .

benim de 4. günüm bitiyor. az önce çok canım istedi. hemen spora başladım. 35 dakika spor yatım. şimdi duş alıcam falan derken istek falan da kalmadı. yarın nasıl birgün olacak bakalım. iyi geceler...

merhaba arkadaşlar.bende bu meretin bağomlısıyım.uzun yılardan beri içiyorum.hamile kalınca ohh bırakırım artık dedim ama olmadı.2 3 tanede olsa içtim.emzirme dönemindede bu böyle devam etti.memeyi kestikten sonra 3 4 günde 1 paket bitirmeye başladım.ve korkarım gün geçtikçe günde 1 pakete çıkıyor gibi.sigara içip kızımın yanına gidince utancımdan ölecek gibi oluyorum.tamam artık bugün son dediğim gün bile 1 tane içiyorum zıkkımdan.off keşke hiç başlamasaydım.bırakınca kilo almaktan korkuyorum.hoş daha doğum kilolarımı bile tam anlamıyla verebilmiş değilim.ne yapacam bilmiyorum.banada yardım edin lütfen.yarında itibaren tek bir tane bile ağzıma koymak istemiyorum.ben annemden görerek başladım.kızımda benden görerek başlamasın ilerde.param cebime kalsın istiyorum.erkek gibi kahvehaneden çıkmış gibi kokmayayım istiyorum,istediğim herşeyi alabileyim istiyorum.soluk soluğa kalmadan yürümek istiyorum.en önemliside daha hiç birşey anlamayan güzel meleğimin yanına utancımdan yerin dibine girmeyecek halde gitmek istiyorum.yarın benim miladım olsun.kurtulayım bu illetten artık.desteğinizi bekliyorum güzel hanımlar.ben inanıyorum.bırakacağım...

merhaba arkadaşlar.bende bu meretin bağomlısıyım.uzun yılardan beri içiyorum.hamile kalınca ohh bırakırım artık dedim ama olmadı.2 3 tanede olsa içtim.emzirme dönemindede bu böyle devam etti.memeyi kestikten sonra 3 4 günde 1 paket bitirmeye başladım.ve korkarım gün geçtikçe günde 1 pakete çıkıyor gibi.sigara içip kızımın yanına gidince utancımdan ölecek gibi oluyorum.tamam artık bugün son dediğim gün bile 1 tane içiyorum zıkkımdan.off keşke hiç başlamasaydım.bırakınca kilo almaktan korkuyorum.hoş daha doğum kilolarımı bile tam anlamıyla verebilmiş değilim.ne yapacam bilmiyorum.banada yardım edin lütfen.yarında itibaren tek bir tane bile ağzıma koymak istemiyorum.ben annemden görerek başladım.kızımda benden görerek başlamasın ilerde.param cebime kalsın istiyorum.erkek gibi kahvehaneden çıkmış gibi kokmayayım istiyorum,istediğim herşeyi alabileyim istiyorum.soluk soluğa kalmadan yürümek istiyorum.en önemliside daha hiç birşey anlamayan güzel meleğimin yanına utancımdan yerin dibine girmeyecek halde gitmek istiyorum.yarın benim miladım olsun.kurtulayım bu illetten artık.desteğinizi bekliyorum güzel hanımlar.ben inanıyorum.bırakacağım...

merhaba
bebeğin hayırlı uğurlu olsun diyeyim öncelikle. ben daha önce birkaç kere denemişhatta vbirinde uzun süre sigaraya veda etmiş birisiyim. bugün 5. günümdeyim. bence bir gün bebeğini öğle uykusuna uyuttuğunda al bir paket sigaranı otur bilgisayar başına. yaz google a allen carr sigarayı bırakmanın kolay yolu. hem sigaranı iç hem videoyu izle. eminim çok faydası olacak, ben şimdi ara ara krizlere girsemde konsantrasyon eksikliği vs yaşamıyorum. yeme konusuna gelince de ilk 2 hafta kilo alman normal. çünlkü vücut su tutuyor. canın birşeyler yemek istediğinde meyve ye, bol su iç. hiç kilo almazsın...iyi haberlerini bekliyorum.

6. güne uyandım. boğazımda yine o iğrenç tat. nasıl oluyor anlamıyorum tam 5 gündür tek nefes çekmedim. yie de o tat var. dün gülbenin programında bir konuk vardı. dedi ki iki kadın getirin biri sigara içen diğeri içmeyen aynı yaşta olsunlar. kesinlikle aralarında görüntü olarak 10 yıl vardır. yani ben şimdi 43 yaşında gibiiym. 10 yaş yaşlıyım. bi rde nette sigara ile ilgili bir video izlemiştim. dudak kanseri yapar diyordu. dudaklarımı o halde düşündüğümde sigara bile gelmiyor aklıma... eşim yaktı yine....

X