Ensonki kontrolümde bebeğimin beynindeki ventrikülde 10,2 mm genişleme olduğunu öğrendim, doktorum aslında 1 ay önceki kontrolümde görmüş ama benimle paylaşmadı. En son geçen hafta gittiğimde 25 haftalıktım bebeğim usgde 22 haftalık çıktı, normaldede zaten hep 1 hafta geride gidiyordu ama gerilik dahada artmış, öyle olunca doktorum bana amniosentezden bahsetti ve beni başka bi prof.a yönlendirdi, aynı akşam gittiğim diğer doktor bebeğin beyninde 10,2 mm bi genişleme olduğundan bahsetti ciddi bi durum dedi. hemen benden mr ve amniosentez istedi. Aynı hafta mr çekildim çok şükür büyük bi sıkıntı çıkmadı tabi radyoloğa göre. Ertesi günde amniosentez oldum. P.tesi amniosentezin kısa sürede sonuç vereninin sonucu geldi çok şükür ondada sıkıntı yok. ıki hafta sonra tekrar diğer amniosentezin sonucunu bekliycem.
Neyse dün akşam doktora aldım gittim sonuçları iyi dedi amniosentez için en azından çocuğun kromozomlarında bi problem yok dedi. Ama bu çocuk doğarsa sara hastası olabilir dedi, şok olduk tabi buda nerden çıktı diye, yani illa olacak diye bişey yok ama böyle bi risk var sonra allah korusun böyle bi durumla kaşılaşırsanız niye bize söylemediniz demeyin diye söylüyorum dedi. Tabi ben çok ihtimal vermiyorum allah korusun tabi. Bu şimdiki gittiğim doktor periantrolog ve adam hiç acımadan pat pat en kötüleri söylüyor. Şimdi 1 ay sonra yeniden mr çekilip duruma bakılcak, ozamana kadar beklemedeyim. Kaderime terk edildim anlıyacağınız ve tekrar mr çekilip öğrendiğimde gebeliğim 28 haftayı geçmiş olacak. Belkide sonlandırılmak zorunda kalacak, belki sonlandırılamayacak, Üniversitede konsey kurulup karar verilecekmiş
Bilmiyorum neolcak dua etmekten başka çaremiz yok...
Daha önce bu problemi yaşayan varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Neyse dün akşam doktora aldım gittim sonuçları iyi dedi amniosentez için en azından çocuğun kromozomlarında bi problem yok dedi. Ama bu çocuk doğarsa sara hastası olabilir dedi, şok olduk tabi buda nerden çıktı diye, yani illa olacak diye bişey yok ama böyle bi risk var sonra allah korusun böyle bi durumla kaşılaşırsanız niye bize söylemediniz demeyin diye söylüyorum dedi. Tabi ben çok ihtimal vermiyorum allah korusun tabi. Bu şimdiki gittiğim doktor periantrolog ve adam hiç acımadan pat pat en kötüleri söylüyor. Şimdi 1 ay sonra yeniden mr çekilip duruma bakılcak, ozamana kadar beklemedeyim. Kaderime terk edildim anlıyacağınız ve tekrar mr çekilip öğrendiğimde gebeliğim 28 haftayı geçmiş olacak. Belkide sonlandırılmak zorunda kalacak, belki sonlandırılamayacak, Üniversitede konsey kurulup karar verilecekmiş
Bilmiyorum neolcak dua etmekten başka çaremiz yok...
Daha önce bu problemi yaşayan varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum..
Son düzenleme: