- 10 Şubat 2009
- 14.249
- 93
Süt ,şeker ve un birlikte pişirilir.(daha tatlı olması için şeker 1,5 bardak kullanılır)Soğuyunca margarin ve vanilya ilave edilir.
Yarım bardak sütle hazırlanan krem şanti muhallebi soğuyunca birlikte karıştırılır.
Etimekler iri iri kırılıp,muhallebiye eklenir.
Suyla ıslattığımız borcama bu karışım dökülür.
Üzerine ılık çikolata sosu eşit miktarda yayılır..
Biraz soğuduktan sonra üzeri süslenir..
Çikolata sosu, 2 bardak süt ile hazırlanır
Krem şanti, yarım bardak süt ile hazırlanır
Süsleme için ceviz ve hindistan cevizi
1 kilo süt
1 bardak un
1 veya 1,5 bardak şeker
1 kaşık margarin
1 pk.vanilya
1 pk.çikolata sosu
1 pk.krem şanti
1 pk.tuzsuz etimek
Profiterolünüz 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir
Yarım bardak sütle hazırlanan krem şanti muhallebi soğuyunca birlikte karıştırılır.
Etimekler iri iri kırılıp,muhallebiye eklenir.
Suyla ıslattığımız borcama bu karışım dökülür.
Üzerine ılık çikolata sosu eşit miktarda yayılır..
Biraz soğuduktan sonra üzeri süslenir..
Çikolata sosu, 2 bardak süt ile hazırlanır
Krem şanti, yarım bardak süt ile hazırlanır
Süsleme için ceviz ve hindistan cevizi
1 kilo süt
1 bardak un
1 veya 1,5 bardak şeker
1 kaşık margarin
1 pk.vanilya
1 pk.çikolata sosu
1 pk.krem şanti
1 pk.tuzsuz etimek
Profiterolünüz 4-5 saat buzdolabında dinlendirilir
Son düzenleme: