- 29 Ekim 2008
- 13.077
- 5.614
- 448
- 45
çok zor ama lezzetli bi yemek
önce soğanları doğrayıp tencereye attım
üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koydum
2-3 dakika kavurdum sonra eti ekledim
etle soğan et suyunu çekene kadar kavruldu
tuzunu ve baharatlarını tadına bakarak ekledim
soğumaya bıraktım
iyice donması lazım yağın yoksa köfteler dağılır
ince bulgur
kıyma
çok az tavuğun göğüs yerinden
2 büyüksoğan
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
baharat(köfte baharı,pul biber,nane,reyhan)
bir kaba göz kararı bulgurumu koydum
içine kıymayı ve bir avuç kadar çekilmiş tavuk etni koydum
rondoda çok ince çekilmiş kuru soğanı ve baharatları ekleyip yoğurmaya başladım
püf nokta 1 pakette kabartma tozu atılırsa köftenin hamuruna hem taş gibi olur hemde dağılmaz
15 dakika kadar ara ara su katarak yoğurdum
macun gibi olduktan sonra ceviz büyüklüğünde yumaklar aldım içlerini oyup oyup kapattım
önce soğanları doğrayıp tencereye attım
üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı koydum
2-3 dakika kavurdum sonra eti ekledim
etle soğan et suyunu çekene kadar kavruldu
tuzunu ve baharatlarını tadına bakarak ekledim
soğumaya bıraktım
iyice donması lazım yağın yoksa köfteler dağılır
ince bulgur
kıyma
çok az tavuğun göğüs yerinden
2 büyüksoğan
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
baharat(köfte baharı,pul biber,nane,reyhan)
bir kaba göz kararı bulgurumu koydum
içine kıymayı ve bir avuç kadar çekilmiş tavuk etni koydum
rondoda çok ince çekilmiş kuru soğanı ve baharatları ekleyip yoğurmaya başladım
püf nokta 1 pakette kabartma tozu atılırsa köftenin hamuruna hem taş gibi olur hemde dağılmaz
15 dakika kadar ara ara su katarak yoğurdum
macun gibi olduktan sonra ceviz büyüklüğünde yumaklar aldım içlerini oyup oyup kapattım