Yöresel Tarif Yoğurtlu Patates Yemeği...antep yöresi(resimli)

Yöresel Yemekler

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
ilk defa dün denedim ve eşimden koca bir aferim aldım:))))çok güzel ve besleyici



300gr kadar yağsız kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
3-4 adet patates
1 kuru soğan
1 kg yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
nane
yağ

düdüklü tencereye eti,önceden ıslattığımız nohutu,4e böldüğümüz soğanı,tuzu ve üstünü aşacak kadar suyumuzu ekliyoruz ve düdüklümüze göre(benimki 40dk da pişirdi) pişiriyoruz.
pişirdikten sonra düdüklünün kapağını açıyoruz ve yemeklik doğradığımız patatesleri ilave edip artık kapağını kapatmadan patatesler pişene kadar kaynatıyoruz.
Patatesler pişerken ayrı bir tencede yoğurt-yumurta sarısı ve un karışımına yemeğimizin suyundan ekleyip ayran kıvamını aldıktan sonra pişiriyoruz,kaynaması gerekmez.
Patatesler piştikten sonra diğer tencerede pişirdiğimiz yoğurdumuzu patateslere ekliyoruz ve 2-3 dk daha pişirdikten sonra altını kapatıyoruz.
Bir tavada yağ ve nane yakıp yemeğimizin üzerine cossss diye döküp,afiyetle yiyoruz
 
Son düzenleme:
canım yoğurt nasıl ıslanıyor süzme yoğurt mu? yoğurt o kadar pişince ekşimiyor mu?
 

Soğan konmazki:nazar:

Üzerine birazda haspir mükemmel oluyor.
Çok severim buyemegi. Ellerine sağlıkcokacimcoook


 
canım yoğurt nasıl ıslanıyor süzme yoğurt mu? yoğurt o kadar pişince ekşimiyor mu?
ekşimiyor canım,süzme yoğurt olsa daha iyi olur heralde ama evde normal yoğurt vardı
ben onunla yaptım


Soğan konmazki:nazar:

Üzerine birazda haspir mükemmel oluyor.
Çok severim buyemegi. Ellerine sağlıkcokacimcoook


walla tarifi bana antepli bir arkadaşım verdi dün,soğanı öyle koydum,fena da olmadı ama
haspir dediğin şey sanırım safran di mi?
 
Son düzenleme:
yoğurdu ıslatmak ifadesi kullanmışsınya ya megicim bu acaba şey olabili mi hani yoğurdu kurutuyolar nerdeyse pirinç tanesi gibi ufak ufak hale geliyo sanki granül gibi acaba orjinalinde öyle bişey mi kullanılıyo?hiç bilgim olmadığında saçma sapan bişey de söylemiş olabilirm artık kusuurma bakmayın
 
:roflol::roflol:
tatlım yoğurdu sulandırmak demek istemiştim aslında
yani bildiğin anam babam yoğurdu :)
 
anladım canım.neyse merak ettim en kısa zamanda deniycem bu yemeği...seninde ellerine sağlık...
 
canım bende antepliyim tarifi yanlış vermişler sana soğan konmaz nane deyil hasbir konur yağına birde böyle dene farklı lezet göreceksin afına sıgınarak düzeltmek istedim sevgi ve selamlar
 
canım bende antepliyim tarifi yanlış vermişler sana soğan konmaz nane deyil hasbir konur yağına birde böyle dene farklı lezet göreceksin afına sıgınarak düzeltmek istedim sevgi ve selamlar

estağfurullah canım
bir dahaki sefere soğansız deneyeceğim
bir de şu hasbir safran mı oluyor?
 
tatlım tarifini yeniden oku 1. maddede ıslattığımız nohutu diyeceğine ıslattığımız yoğurdu yazmışsın...bu yüzden karışıklık olmuş...
 
oyy oyy oyy bi antepli olarak bnmde favori yemeğim yoğurtlu patatestir,(bu konuda kendimi tek geçiyorum biraz ukalalık yapayımdelikafadulden)ayrıca kardelene katılıyorum soğansız deneyin,üzerinede bol haspir,şimdiden afiyet olsun,acıktırdınız beni bu saatte yaavvvvvv hihoyyyt,hemşerilerim öptüm hepinizikaydirigubbakcemile5
 
yaa ben o zaman resimini çekmeyi unuttuğum için ekleyemedim
ama googledan bi bakiim belki vardır
 
oww süper ben bunu burda yemiştim vanlı bi tanıdık yapmıştı..süperdi vallaa...eline saglık
 
Bunu denemem lazım fevkalade gözüküyor.
Elcağızına sağlık canım.
 
X