- Konu Sahibi Sympathique
- #1
yapmasi zor, yemesi cok kolayy :)
hamuru icin
1 yumurta
2 su bardagi un
aldigi kadar su
tuz
ici icin
1 kase kadar kiyma
1 sogan
karabiber,tuz
1 kaseden fazla yogurt
2 dis sarmisak
tuz
2 kasik tereyag,
1 kasik,biber ve domates salcasi
bir kaba ilk once unu ,sonra yumurta tuz ve yavas yavas su ekleyerek sert bi hamur yoguruyoruz, hamuru bezeler yapir ,uzerini ortup dinlenmeye birakiyoruz,
ici icinse sogani rendeliyoruz, kiyma ,karabiber tuzuda ilave edip karistiriyoruz
dinlenen hamuru ,birini alip ,ne ince ne kalin olmucak sekilde aciyoruz, sonra bicakla ilk once enine sonra boyuna kucuk kareler yapiyoruz, kiymalari uzerine koyup ,dort ucunu birlestirip kapatiyoruz, tepsiyi unlayip tepsiye koyuyoruz hepsini, birbirine yapismasin diye ,her yapmamizda buzluga koyuyoruz tepsiyi, hepsi bittikten sonra
bir tencere su koyup kaynatiyoruz, kaynayan suya biraz tuz ,ve sivi yag koyuyoruz,icine mantilari atip, mantilar suyun yuzune cikana kadar hasliyoruz,
pisen mantiya ocaktan alip biraz soguk su katip ,ilik hale getiriyoruz, suyunu tamamen suzup,yogurt sarmisak ve tuzunu ilave ediyoruz, karistiriyoruz,
salcali sos icinse bi tavada tereyagi eritip , salcalari koyup kavuruyoruz, biraz su katip sulandiriyoruz, mantiyi servis tabagina alip uzerine salcali sos dokuyoruz.
AFIYET OLSUN
hamuru icin
1 yumurta
2 su bardagi un
aldigi kadar su
tuz
ici icin
1 kase kadar kiyma
1 sogan
karabiber,tuz
1 kaseden fazla yogurt
2 dis sarmisak
tuz
2 kasik tereyag,
1 kasik,biber ve domates salcasi
bir kaba ilk once unu ,sonra yumurta tuz ve yavas yavas su ekleyerek sert bi hamur yoguruyoruz, hamuru bezeler yapir ,uzerini ortup dinlenmeye birakiyoruz,
ici icinse sogani rendeliyoruz, kiyma ,karabiber tuzuda ilave edip karistiriyoruz
dinlenen hamuru ,birini alip ,ne ince ne kalin olmucak sekilde aciyoruz, sonra bicakla ilk once enine sonra boyuna kucuk kareler yapiyoruz, kiymalari uzerine koyup ,dort ucunu birlestirip kapatiyoruz, tepsiyi unlayip tepsiye koyuyoruz hepsini, birbirine yapismasin diye ,her yapmamizda buzluga koyuyoruz tepsiyi, hepsi bittikten sonra
bir tencere su koyup kaynatiyoruz, kaynayan suya biraz tuz ,ve sivi yag koyuyoruz,icine mantilari atip, mantilar suyun yuzune cikana kadar hasliyoruz,
pisen mantiya ocaktan alip biraz soguk su katip ,ilik hale getiriyoruz, suyunu tamamen suzup,yogurt sarmisak ve tuzunu ilave ediyoruz, karistiriyoruz,
salcali sos icinse bi tavada tereyagi eritip , salcalari koyup kavuruyoruz, biraz su katip sulandiriyoruz, mantiyi servis tabagina alip uzerine salcali sos dokuyoruz.
AFIYET OLSUN
Son düzenleme: