• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Filmden Resim Karesi (Caps) Alma

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zepp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zepp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2006
9.312
21
156
45
- Yurtdışı
Oncelikle Windows Movie Maker'ı Acıyoruz Su Yolu İzleyin

Başlat => Çalıştır => moviemk.exe Yazıp Enter'e Basın Resimdeki Gibi

calistir6at4ml.png

Windows Movie Maker Açıldı. Şimdi Sıra Video'yu almak, Resimde Görüldüğü Gibi kırmızı İle Seçili Olan'' Video Al ''Yazısına Tıklatıyoruz.

vdoal5gu1mf.jpg

Şimdi Açılan Pencereden Video'yu Seçip Al Butonuna Basın.

calistir3wy4wp.png

''Al''Butonuna Bastıgımızda Karsımıza Bir Kutucuk Cıkacak Dolmasını Bekleyin.

calistir0xj5ae.png

Dolum İşlemi Bitti Şimdi Almak İstediğimiz Kareyi Almak İçin Resimdeki Gibi Kırmızı İle Seçili Olan Kamera Simgesine Tıklatın.

kam0oe6on.jpg

Çıkan Ekranda Resmi Nereye Kayıt Edeceginizi Gösteriyor Normalde Belgelerimdeki Resimlerim Klasörünün İçerisine Atar Siz Kaydet'e Basın ve Resminiz Belirlemiş Oldugunuz Yere Kayıt Edildi.
calistir9mb0zz.png

Güzel anlatım olmuş bir başka ve daha basit yöntemide ben paylaşmak istedim konuya ek olarak umarım sakıncası yoktur...
Caps almak için öncelikle istediğiniz filmi Bs player’da (Video oynatma programıdır media player gibi) çalıştırıyoruz daha sonra caps almak istediğimiz yerlerde Shift tuşu ile birlikte “p” tuşuna basıyoruz, bu şekilde aldığımız capslari bulmak için Program Files klasöründen Bs Player ya da Webtech (bazen klasör adı farklı olabiliyor) klasörüne bakmamız yeterli resimlere ordan ulaşabilirsiniz.yerimseniben

VLC Player'da caps almak için kısayol tuşları; shift + s.

Kısayolu değiştirmek için; araçlar -> tercihler -> kestirme tuşlar içinden "videodan entantane çek"e bir kez tıklayın altta temizle tuşunun yanındaki alanda çıkan shift + s'e tıklayın, hangi tuş kolayınıza geliyorsa ona bastıktan sonra ayarla deyin (ben f12 kullanıyorum)..

Resim karesi alabilmemiz için filmin ya da videonun bilgisayarda kayıtlı mı olması gerekiyor ben dvd den almaya çalıştım olmadı da...

Back