- 4 Ağustos 2009
- 4.569
- 4
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım benim ya. ilk başta anlattığıkların aslında klasik yaşanan şeyler. yani erkek tarafının sürekli masraflardan kaçması, adetleri bilmalaerine rağmen bilmiyormuş gibi davranmaları...
Ancak son yazdığın şey çok önemli. yani annesinin ailenin yanında ben yakınımızdan biri olsun istemiştim demesi. bana kalırsa bu kadının aklında başka biri vardı ama oğlu seni tercih etti ( akıllıca davranmış açıkçası :)) ) günahını da almayalım ama kadın belki arada soğukluk,tartışma yaratıp sizin ayrılmanızı bekliyor olabilir. her ne olursa olsun sen nişanlının yanında ol. siz zaten evlendikten sonra kadın ister istemez seni kabullenmek zorunda kalacak. Annenin kalbi kırılmış,sen üzüldüğün için. Bu sorunu da çözecek olan bence nişanlın. Annene karşı olan saygısı,sevgisi eminim ki anneni de yumuşatacaktır.
canım 4 ay var ama, nişanlının annesi düşüncesiz bir insan anladığım kadarıyla, buyüzden de nişanlına durumu anlatma ihtimali yüksek.Ama eminim ki nişanlın senden yana olacak. Çünkü ailesini sizin eve göndererek bunu belli etmiş, ayrıca askerde olduğu için sana olan bağlılığı bir kat daha artmıştır ki zaten hemen evlenelim diyor sana. yani seni kaybetmeyi asla göze almaz. Sen nişanlına tatlı dille anlatırsan durumu o da anneni ve kendi annesini arar konuşur ve inş bu durum tatlıya bağlanır.ben bu işlerin bukadar zor oldugunu bilmezdim. annem benim rızamı almadan evlendirmem diyo, kadında hayatta aramam diyo nişanlım burda olsa bişekilde çözülür ama hersey tıkanıyo askerde oldugu için.. 4 ay var daha biliyosun canım 4 ayda ne sular akar hersey değişir ondan korkuyorum.. ben ailemide ezip geçemem olmaz derlerse olsun diyemem busaatten sonra
canım 4 ay var ama, nişanlının annesi düşüncesiz bir insan anladığım kadarıyla, buyüzden de nişanlına durumu anlatma ihtimali yüksek.Ama eminim ki nişanlın senden yana olacak. Çünkü ailesini sizin eve göndererek bunu belli etmiş, ayrıca askerde olduğu için sana olan bağlılığı bir kat daha artmıştır ki zaten hemen evlenelim diyor sana. yani seni kaybetmeyi asla göze almaz. Sen nişanlına tatlı dille anlatırsan durumu o da anneni ve kendi annesini arar konuşur ve inş bu durum tatlıya bağlanır.
ben de senin anlatman taraftarıyım canım. üzülecektir elbette ama iş daha da kötüye gitmeden çözüm yolu aranmalı bence. annen kendini "bu iş bitti artık" fikrine alıştırmadan sorunu çözmelisiniz.çok umutsuzum canım ya annem olmaz artık bu aileyle diyo başka bişey demiyo. nişanlım ilk benim agzımdan duysun isterdim annesi abartılı ve haklıymış gibi anlatacak eminim, ama üzmekte istemiyorum. sesimden anladı zaten 2 gündür çok kötüyüm..kadın bütün dengemi bozdu biömür böyle geçermi ...
ben de senin anlatman taraftarıyım canım. üzülecektir elbette ama iş daha da kötüye gitmeden çözüm yolu aranmalı bence. annen kendini "bu iş bitti artık" fikrine alıştırmadan sorunu çözmelisiniz.
Böyle bir kadınla bir ömür geçirmek zor ama bence bu durum senin için iyi bir sınav olacak canım. nişanlının tavrı çok önemli. eğer ki o annesine karşı seni korur ve savunursa korkacak birşey yok derim.
vallahi canım bizimde adetimiz yok...
-babama söyleriz ciddiyiz diye tanışmaya gelir erkek..oturur konuşurlar..bizde isteme bile yok nerdeyse...
- babamızın son sözü seviyorsanız birbirinizi evlenin der.
hatta eşimin annesi yok babası 86 yaşında adam yola çıkamıyor...bende görümcelere haber verme millet takı derdine düşmesin isteme değilmi gel iste zaten babamla tanıştın dedim
-babamdan istedi tek başına kendisi, benim için hiç önemli değil...görümcelerimede tel.ettim...nerden baksan bir küçük altın takacaksınız varmı yok mu bende bilemem evlendikten sonra görüşürüz dedim.Vee çok da iyi durumları hemde çoookk iyiii
-babamdan eşim beni istedi..babamda verdi...eşimin memleketine gittik bir yüzük taktık..imam nikahı yaptık
-kendi memleketime geldik aynı yüzüğü bir daha ailemle taktık 2.nişan oldu oldu işte nişan öyle aileler falan yoktu biz eşimle ikimiz gezdik heryerde nişan yaptık...
-sonra nikah yaptık..babası gelemedi görümcelerimede
gelin ama elinizde altın benzeri bişey görürsem kapıdan giremezsiniz dedim..sağolsun getirmediler ve beni canı gibide severler...gittiğimde çiftliklerde bana kuzu çevirirler...
önüme yemeğimi getirirler..son gittiğimde geçen sene bana özel davet yapmışlarda 60 yaşındaki görümcem önümde tek ayak üstünde durdu da otur kızzz yamacıma gel bakim seveyim seni derimde oturur...durumları yok mu varrr.ama altın maltınn geçelimmmmm bunları...annesinin kolundakilere niye bakıyorsun ki allah bilir kadın 3 kuruş diye diye attı kenara her bir gramında kaç gözyaşı var...
durumları olmayabilir söyleyemeyebilirler..utanmış olabilirler....bence siz evlenmeden maddi sorunların içine girersiniz adet diye diye milleti kendimizden soğutmayalım...getirmişler işte bişey tak kullan.....
- ha son olarak eşim gelinli alacaktı ve bizde o denli adet yokkki gelinlik bile saçma gelir...
gittim diz altında elbise beyaz bir kürk (kış ayıydı) beyaz bir çizme aldım yaptım makyajımı hadi ben hazırım gidelim dedim..attık imzaları geldik...ne oldu..çekeceğin varsa çekiyorsun göreceğin varsa da görüyorsun...bundan kötü etmesin Rabbim eşimide başımdan eksik etmesin..ama halen de der.Allah senen razı olsun...nikah kıyafetine kadar aldın bir kuruç harcatmadığın gibi iç çamaşırıma kadar da sen aldın der...ne yaşarsak yaşayalım..bunları aklında çıkartamıyor.İLK olan olaylar yerleşir hafızaya...dikkat et bence...sonra ağzınla kuş tutsan yaranamazsın..belkide cenentlere layık bir k.validen var üzme kimseyi takmadılar rezil oldum diye...bumu rezillik...
kızlar içim çok sıkılıyo...bayramım rezil oldu ağlaya ağlaya mahvoldum...
en başından başlıyorum;
yeni nişanlandım ve nişanlımı askere gönderdim. üniversitede tanıştık nişanlımla askerden sonrada evlenmeyi düşünüyoruz. ama şu şartlar altında nasıl olacak gerçekten bilmiyorum tıkandım kaldım!!
nişanlımla iki hafta önce telefonda konusurken gelirmi annenler bayrama dedim oda bilmiyorum dedi. normalde bizim otaraflarda ve benim bildiğim türkiyenin biçok yerinde bayramda gelin görmeye gelinir.özellikle ilk bayramda takılar bayramlık hediyeler alınır.
neyse sonra annemle nişanlımın annesi telefonda görüşmüşler annesi kurbana gelmeyiz oyüzden bu bayram biz geliyoruz demiş(nişanlım gidin dediği için geldiler ama annem kendi rızalarıyla geldiler sanıyo). ayrıca asıl kurbanda gelmeleri gerektiğini bildikleri halde gelemeyiz dediler..
bizde bayram sabahı en agır yemekleri yaptık ne marifetimiz varsa cıkarttık ortaya ananem teyzem yengem annem halam toplanıp aklınıza ne gelirse yapıldı hakkıyla agırlamak istedik sonuçta.
geldiler ve elime bi paket tutuşturdular içinden bi atkı çıktı...
yemeklere geçildi yendi çaylar içildi aksam oldu ve gittiler!!!
bana bişey takmayı bırakın kardeşlerime yiğenlerime bayram harçlıgı bile vermediler ! benim dedem onların küçüklerine harclık verdi üstelik.(parasında değilim arkadaşlar demek istediğim insanları saymak örf adetleri yerine getirmek)
aksam her arayan ne taktılar dedi ben her defasında hiçbişey dedikçe içim cız etti, ailem çok bozuldu anneme yengelerime herseyin en iyisi getirilmiş bayramlarda benim ne eksiğim vardı diye sorgulamaya başladım. nişanlımla aynı memleketli olan arkadaslarımla görüştüm inanamadılar bizim burda çok takı takılır nası getirmezler dediler.
dedem benim ağladıgımı duyunca ben yoldayken nişanlımın ailesini aramış, siz benim torunumu üzdünüz , eger takacak durumumuz yok deseydiniz yada sonra hallederiz deseydiniz biz bişeyler ayarlar kızı üzmezdik, dalga geçer gibi gelip gitmek neyin nesi, telefonlada bayramlasabilirdik neden okadar yol çekip geldiniz madem demiş. onlarda bizde öyle bi adet yok demişler!!!
sonra nişanlımın annesi beni aradı gayet sinirli bişekilde hesap sormaya çalıştı, bende büyüklerin işine ben karışmam ne konusuldugunu bilmiyorum siz aranızda halledin dedim. ama bitürlü susmak bilmedi kadın bi bilezik için bunlar yapılırmı kurbanda geliriz filan demeye başladı, bende en sonunda dayanamadım kurbanda gelmiyceginizi baştan söylemişsiniz anneme zaten, ben para pul manyağı degılım aldığınız taktıgınız zaten oğlunuzun bozdurup harcıycak halim yoktu ama siz beni adam yerine koymadınız hiç, halada koymuyosunuz dedim.
(nişanımda takılan herseyi nişanlım kendisi alıp taktı ailesi bir çöp bile almadı )
bunların hiçbirinden nişanlımın haberi yok üzülmesin diye anlatmadım ama o kadın kesin anlatır..
çok moralim bozuk kızlar bu kadın daha şimdiden benle ugraşmaya başladı daha anlatmadıgım biçok sey var inanın çok bunaldım aileme karşı rezil oluyorum...
(ek olarak; durumları gayet iyi ve annesinin kolunda birsürü bilezik vardı geldiklerinde. nişanlımın annesi daha söz kesilmeden annemle ananeme benim yanımda tanıdıgım biriyle oğlum evlensin isterdim ama böyle oldu demişti, ben artık bukadının aklında bibaşkası oldugunu düşünüyorum. annemi çok zor ikna etmiştim sırf beni kırmamak için onları kabul etmişti ama şuan vazgeçmiş durumda hersey başa döndü, ailelerin uyum sağlayamayacagından bende eminim artık)
lüften objektif davranın kızlar, bana akıl verin. zaten asker beklemek yeterince zor bide ailesinin sorumsuz davranışlarından bıktım. daralıyorum...
çok uzun oldu kusra bakmayın
:çok üzgünüm:NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRMIŞ BİR HALDEYİM..EŞİM KENDİNİ İŞİNE ADADI RESMEN BENDE AŞIRI SORUNLU BİR İNSAN OLDUM ZATEN DEPRESYON HASTASIYIM AMA ŞİMDİ İYİCE FITTIRMA DÜZEYİNE GELDİM İLİŞKİMİZ BİR ÇIKMAZIN İÇİNDE BİRDE KIZIMIZ VAR ALLAH SONUNU HAYRETSİN. MUTSUZ OLMAM ACI ÇEKİYOR OLMAM UMRUNDA DEĞİL SANKİ EVE GELİYOR YEMEĞİNİ YİYOR ÇAYINI İÇİYOR VE UYUYOR.. UYKUSU BEBEĞİMİZ OLUNCA SORUN OLDU 1 YILDIR ÇÖZEMEDİĞİMİZ BİR SORUN HEMDE.. UYKU SAATİ GELDİĞİNDE SİNİRLİ UMUSAMAZ BİR ADAM OLUYOR GECELERİ UYKU TUTMUYOR BENİDE SABAHLARA KADAR AĞLADIĞIM OLUYOR DUYSADA DUYMAZLIKTAN GELİYOR UYUMAYA DEVAM EDİYOR UYUMADIĞINI İTİRAF ETTİREMEDİM BİR TÜRLÜ YALAN SÖYLÜYOR GÖZLERİNİ KIRPIYORDUN DEDİĞİM HALDE HİÇBİRŞEY HATIRLAMADIĞINI SÖLÜYOR ONU BUNALTTIĞIMIN FARKINA VARIYORUM BAZEN KENDİMİ TOPARLAYIP ONU MUTLU ETMEYE ÇALIŞIYORUM AMA ONDA HİÇBİRŞEY DEĞİŞMİYOR HER ZAMAN ALTTAN ALAN OLMAKTAN NEFRET EDİYORUM ÇOK AŞIRI ALINGAN HELEDE AİLESİYLE YAZ TATİLİNDE BİRLİKTE GÜZEL ZAMAN GEÇİREMEDİĞİMİZDEN BERİ BANA KARŞI HEP GİZLİ BİR DÜŞMAN GİBİ OLUMSUZ NE VARSA HEPSİNİ SÖYLÜYOR BİR KERE TAKTİR DUYMADIM ONDAN HAKILISIN DİYOR BAZEN SADECE AMA BUDA HİÇBİRŞEYİ DEĞİŞTİRMİYOR AYRILMAK İSTİYORUM DAYANAMAZ HALE GELDİM 2 YIL ÖNCE KAÇARAK EVLENDİĞİM İÇİN GİDECEK ANNE EVİM YOK KAFAMI DİNLEMEYE KAYIN VALİDEMLERDE SEVMİYOR BENİ ONLARDAN İZİNSİZ EVLENMİŞİZ DİYE V S ÇOK ŞEYLER VAR AMA ŞUAN ÖNEMLİ OLAN ARTIK EŞİMİN DAVRANIŞLARININ NEDENİNİ BULMAK VE MUTLU OLMAK İSTİYORUM ŞUAN TEK UMUDUM BİR PSİKİYATRİSTE GİDİP DEPRESYON TEDAVİSİ GÖRMEK BELKİDE EŞİMİN SÖYLEDİĞİ GİBİ BU HALE GELMEMİZİN TEK SORUMLUSU BENDİRİM VE KENDİME ÇEKİ DÜZEN VEREREK YUVAMI MUTLU BİR YUVA HALİNE GETİREBİLİRİM.. SİZ NE DERSİNİZ BANA