Hayatnzda hi bir eylerden vazgetiiniz oldu mu?

DUYGUCIKMAZI

maskeli balo ve shte yüzü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
9.240
20
hayatınızda çeşitli sebeblerden dolayı vazgeçtiginiz yada vazgeçmek zorunda oldugunuz durumlar oldumu.....olduysa bunun nasıl üstesınden geldınız......
pişmanlıgını agır yaşadınızmı....

mesela

sevgilinizden
eşinizden
işinizden
ailenizden yaşadıgınız şehirden
egitiminizde

bu örnekleri tabiki çogalta biliriz ......

alkisalkisalkisingiltereye eğitimime kaldığım yerden devam edecektim ama eşim çıktı karşıma radikal bir karar aldım ve evlendim ingilteredende vazgeçtim ailem kıyametleri koparsada. bu fikrimden vazgeçmeyeceğimi anladılar. pişman değilim. allah pişmanda ettirmesin. eşim eğitimim konusunda bana çok destek oluyor yardımcı oluyor verdiği sözleri tuttu, ingiltereye gitmediğim için aileme karşıda benim yüzümü kara çıkarmadı. bende elimden geleni yaptım ve diplomamı aldım

eğitimimden vazgeçtim...eşimin mecburi hizmeti vardı beni bırakmak istemedi....sonraa ailem istemedi evlenmemi hem öğrenciydim hem de yaşım küçüktü...hemde gurbet gelini olacaktım...şanslıyım diyorum kendime herkes benim kadar şanslı olmıyabilir......mecburi hizmetten dönünce okulumu bitirip diplomamı aldım...evlendiğimde yaşım küçük olsada gurbet gelini olsamda eşimin anlayışı ve o inanılmaz aşkımız sayesinde çoğu şeyin üstesinden geldik.....sonraaa yine eşimin küçük yerlerde çalışmak zorunda kalması benim iş bulup çalışamamama neden oldu....en sonunda tamam dedim çalışıcam bunca yıl okudum bekledim ...artık tam zamanı dedim...antalyamıza gelmiştik eşim yerli olduğundan iş sorunumuz da olmayacaktı çevre vs çok fazlaydı...herşeyi ayarladık ...vee ben üçüncü bebeğime hamile olduğumu öğrendim...iki seçenek vardı ya sonlandırcaktım yada iş ten vazgeçecektim...tabiki iş ten vazgeçtim vee dünyalar güzeli kızımız masalımız doğdu....amann bir yaşına gelsin...amannn ikiside bitsin derken hem kızımızı büyüttük hem de hiç yılmadan iş yaşamına başladım...
bazen vazgeçtiğim şeyleri düşünüp pişman olduğum olmuştur...özellikle okuldan arkadaşlarımın başarılarını kariyerlerini gördükçe...
fakat mutlu bir evlilik vee yavrularıma baktıkça da değerdi onlar için diyorum....:asigim::emir_bebek:

ben üniversiteyi bitirdiğim yıl yurtdışına gidecektim
hem eğitimime devam edecektim hem dilimi ilerletecektim vs vs
ama bi iş teklifi aldım ve onu tercih ettim
pişman mıyım hemde nasıl
keşke gitseydim çünkü o iş sürekli olmadı maalesef bir yıl çalıştım sonra ayrılmak zorunda kaldım
gitseydim şimdi daha farklı yerlerde olabilirdim
ailemin imkanı varken gitmeyip işi tercih etmek büyük aptallıktı ama onu o günlerde görememiştim

Evliliğim bozulmasın diye karışık bir iş teklifini reddettim..
Karışıktı diyorum çünkü vardiyalıydı ve evliliğime zarar verir endişesi yaşıyordum..
Şimdi boşandım...
Ama pişman değilim o teklife "hayır" dediğim için..
Yiyecek ekmeğim yokmuş orada ne yapalım?:1closedeyes:

güzel bir işten vazgeçmiştim kızım daha henüz bebek olduğu için ve hastalandığından dolayı:emir_bebek:

Oldu tabiki!!! Herkezin hayatindada olmustur diye düsünüyorum.....:hulya:

Ne tuhaftirki vazgecmek yüzde 99 sevgiden varolan bir durum degilmi duygucum....:nazar:

Insan esi ailesi sevdigi en cokta evladi icin vazgeciyor......kendi istek ve hayallerini elinin tersi ile itebiliyor....:hulya:

Sevmek birazda vazgecmekmis.....

Sevdigimden vazgectim..
Keske pisman olsam..
Köpek gibi sevip, zerre kadar pisman olmamanin verdigi aci da bir baskaymis.
22 yasinda ögrendim.

Herkes hayatında birşeylerden vazgeçmiştir ya da
vazgeçmek zorunda kalmıştır...
önemli olan yaşadığı sürece o pişmanlığını kendi yüzüne vurmamasıdır...
herşeyde bir hayır vardır ve buna aşırı inananlardanım..
dolayısıyla vazgeçmek zorunda olduklarımda da hayır varmış demek ki...
sevgiler...

duygu seni seviom biliosun dimi konunuda seviom kızz :ecrin_bebek:
konuna gelince hiç kimse için hiçbirşeyden vazgeçmedim daha doğrusu zor bir seçim yapabileceğim bir durum çıkmadı karşıma,
ama sevdiğimden vazgeçtim baktım ki kendim söleyip kendim dinliom en sonunda vazgeçtim, benneyaptımki pişmanmıyım ? hayır, kesinlikle :nazar:

evet oldu
askeriyey başvurcaktım ve 1. likle memur olacaktım :KK43:(
eşim yani ozman nişanlım kıskandığı için vazgeçtim :KK43:(
girseymişim iyi olurmuş :KK43:(
yine memur oldum ama orası daha iyi olcekti

duygu seni seviom biliosun dimi konunuda seviom kızz :ecrin_bebek:
konuna gelince hiç kimse için hiçbirşeyden vazgeçmedim daha doğrusu zor bir seçim yapabileceğim bir durum çıkmadı karşıma,
ama sevdiğimden vazgeçtim baktım ki kendim söleyip kendim dinliom en sonunda vazgeçtim, benneyaptımki pişmanmıyım ? hayır, kesinlikle :nazar:

yavrum ajanım bende senı sevıyorum........
biliyosun.....
iyi yapmışın sonradan üzülüp pişmalık yaşıyacagını baştan tavrını koymuşun
işallah daha iyi birisi olur gönlüne göre.......:asigim::Saruboceq:

Eşim için yaşadığım şehirden ankaradan vazgeçtim.giyim tarzımdan vazgeçtim.daha vardır mutlaka ama eşim için vazgeçtiklerimden pişman değilim.onunla heryer paris bana

Evliliğim bozulmasın diye karışık bir iş teklifini reddettim..
Karışıktı diyorum çünkü vardiyalıydı ve evliliğime zarar verir endişesi yaşıyordum..
Şimdi boşandım...
Ama pişman değilim o teklife "hayır" dediğim için..
Yiyecek ekmeğim yokmuş orada ne yapalım?:1closedeyes:

lale canım songül ablanın dedigi gibi demek hayırlısı böyleymiş.......
pişman olmamamn daha güzel tabı.......:lepi:
Oldu tabiki!!! Herkezin hayatindada olmustur diye düsünüyorum.....:hulya:

Ne tuhaftirki vazgecmek yüzde 99 sevgiden varolan bir durum degilmi duygucum....:nazar:

Insan esi ailesi sevdigi en cokta evladi icin vazgeciyor......kendi istek ve hayallerini elinin tersi ile itebiliyor....:hulya:

Sevmek birazda vazgecmekmis.....

en cokta vaz geçişler sevgiden oluyo yoksa
pişmanlık hat safhada olurdu........
hele sevildiginide biliyorsan ........
o zaman bırak hayatından vaz geçmeyi gülsümüm kendinden bile vaz geşe biliyorsun......opuyorumnanaktan

Herkes hayatında birşeylerden vazgeçmiştir ya da
vazgeçmek zorunda kalmıştır...
önemli olan yaşadığı sürece o pişmanlığını kendi yüzüne vurmamasıdır...
herşeyde bir hayır vardır ve buna aşırı inananlardanım..
dolayısıyla vazgeçmek zorunda olduklarımda da hayır varmış demek ki...
sevgiler...

bende ınanırım ........herşeyde bir hayır olduguna vaz geçişlerimizde bile......
çünkü bu geçişler hayatımıza bır anlamda yön verme oluyor.......
ama bazende can acıta biliyor......
vazgeçtigimiz şeyler.......
zamanla alışsakta......tabi.......:sinifsinif:

vazgeçtim ;
sevdiğim için bir süre iş hayatından vazgeçtim,sırf o ,o an çalışmadığı için benim çalışmam ona koyar üzülür diye iş tekliflerini reddettim,sonuç ayrıldık...
şimdide kendim için ailem için ondan vazgeçiyorum evet seviyorum ama ayrıldım pişmanda değilim
o beni haketmedi ne kadar sevsemde keşke başka şartlarda olsaydk desemde vazgeçtim ondan
kararımdanda asla pişmanlık duymadım inşallahta duymam....

hayattaa tercihler var bence!
o yüzden pişmanlık kelimesi çok da hayatımızda olmaması gereken bir kelime diye düşünüyorum!
tercihlerimiz ve de bu tercihlerden edindiğimiz hayat tecrübelerimiz varr!
bu şekilde büyüyüp olgunlaşıyoruzz ve tecrübelere dayanarak hayatta daha doğru kararlar alabiliyoruz!!!

ya varya yarama dokundun ama kendimi üzmemeye çalışıyorum mutlu olmak istiyorum hep anarsam içim kan ağlasada gülmeye calışıyorum sanırım başarabiliyorum ama hiç kimse unutmadığımı anlamıyor böylede geçiyor günler

vazgeçtim sayılırmı bilmem ama

biraz hoppa hayatımı ve dik başlılığımı yonttum:kahve:

hayatımdan vazgeçtim sevmekten güvenmekten vazgeçtim yaşadıgım hayat sanki benim degil ben sdece izleyiciyim bu dünyada artık vazgeçtim sevilmekten hayatan ...

X