Vampir Günlükleri: Uyanış ve Savaş (L.J. Smith)

EzBuZ

Danalar girmiş bostana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
4.203
1
vampirgunluklericonyv.jpg

Vampir Günlükleri

ÖLÜMCÜL BİR AŞK ÜÇGENİ

Elena: Altın kız, lider, gözüne kestirdiği herkesi ele geçirebilecek biri.

Stefan: Düşünceli ve gizemli, geçmişi lanetleyen bütün kötülüklerden Elena’yı korumak için mücadele ederken bile, kızın
cazibesine bir tek o karşı koyabiliyor.

Damon: Seksi ve tehlikeli, kendisine ihanet eden kardeşi Stephan’dan intikam almaktan başka bir şey düşünemiyor.

İki kardeş vampir ve aralarına giren güzeller güzeli kızın hikayesi!

Serinin devamı VAMPİR GÜNLÜKLERİ, ÖFKE ve KARANLIK BULUŞMA için gözünüz Artemis’te olsun!

Yazarı: L.J.Smith
Türü: Polisiye-Macera
Çevirmen: Selim Yeniçeri
Basım Tarihi: Ekim 2009
[/CENTER]

Spoiler İçermektedir
kitaplar elenanın günlüğüne "bugün çok kötü şeyler olacak hisedebiliyorum "diye yazmasıyla başlıyor. elena ailesini kaybetmenin acısını hala yaşıyor. tatilden yeni dönmüş. sarışın ve benzersiz bir mavilikte gözlere sahip. okula çekine çekine gidiyor . dışarı çıktığında ona dik dik bakan bir kargayı farkediyor zuha neyse uzun sözün kısası okula gidiyor arkadaşları etrafını sarıyor hemen popüler olmanın verdiği avantaja sahip. o sıra okula stefan geliyor siyah spor arabasından iniyor siyah ceketi siyah gözükleriyle tam bir gizem çok yakışıklı ve elena görür görmez ona bayılıyor. kankalarına bu çocuk benim olacak diyor. elena birşeyi aklına koyduysa onu elde eden bir tip. ama o sıra matt ile çıktığı için hemen davranamıyor.sınıfa gidiyorlar stefan ile aynı olan derslerini tespit ediyor tarih dersleri birmiş. neyse stefan'da elenayı gördüğünde gözlerine inanamıyor çünkü elena katherine'in ikiz kardeşi gibi . ona aşırı benziyor. aşk acısı içinde olan stefan elenayı görmezden gelmeye karar veriyor. ona yaklaşırsa onu tehlikeye atacağını biliyor. yani bir bakıma edward bella misali. stefan onadna sürekli uzak duruyor elenaya ters davranıyor. carolinede stefanı istiyor stefanda elena ondan uzak dursun siye caroline'e yöneliyor. elena pes etmeye niyetli değil kankaları ile birlikte planlar yapıyor. önce matt'ten ayrılıyor (arkadaşça) sonra okula kendine başkasındanmış gibi çiçekler yollatarak kıskandırma çabalarına giriyor. okulda stefan'ın narkotiğin gizli polisi diye dedikodu çıkarıp herkezin ondan uzaklaşmasını sağlamaya çalışıyor. stefan banamısın demiyor. bu arada reddeilmenin dayanılmaz üzüntüsünü duyan elena annesin ve babasının mezarına tek başına gidiyor. ağlıyor sızlıyor kankaları onu bulup telkin ediyorlar . kankardeşliği olayı yapıp elenaya steafnı elde etmesi için ne derse yapacaklarına söz veriyorlar . işin içine kan karışında hava değişiveriyor o sırada bonnie elenaya" ölüm seni bekliyor "gibi bir laf ediyor ama transta konuşan o değilmiş gibi. hepsi korkuyorlar etrafta kara bir sis tabakası belirmeye başlayınca falan kızlar korkup kaçmaya başlıyor birisi onları takip eediyormuş havasına giriyorlar . eski köprüden geçip evlerine dönüyorlar. burdaki olay kötü ruhların akan suyun üzerindne geçememesi. kızlar köprüden geçince güvene kavuşuyorlar .

ertesi gün onların kaçtığı mezarllık alanında buluna bir evsizin cesedi bulnuyor kanı içilmiş bitirilmiş hayvan saldırısı sanıyorlar. kızlar baya bir tırsıyorsada kendi planlarına geri dönüyorlar.
okulun bir balosu düzenlenecek ve elena o baloya stefan'ında gelmesini istiyor ama stefanla konuşamıyor . stefan matt'le birlikte futbol takımında . bir bakıma arkadaş gibi oldular sayılır. elenada matt'ten stefanın baloya gelmesini sağlamasını istiyor.
o gece baloya gittiklerinde stefanın caroline ile geldiğini görüyor. sinirleniyor falan. stefanla dans etmenin yollarını arıyor
kafayı iyice dağıtan elena tyler onun arkadaşı vickie ile birlikte balodan ayrılıyorlar gençler tehlikeyi sevdiğinden o mezarlık alanına gidiyorlar.
yıkı kiliseye gidiyorlar orada efsanelerden bahsediyorlar . oğlanla içkili. vickie ve diğeri kilisede kalıp işi pişirilerken =)) elena ve tyler oradan ayrılıyor ama tyler elenaya büyük babasının mezarını göstermek istiyor.
gidiyorlar oraya bu sefer içkli olan tyler elenaya sarkmaya başlıyor. onu birlikte olmaya zorlamaya başlıyor . elena bağırıken stefan çıkıp geliyor tyler'ı duvara fırlatıyor feci şekilde dövüyor onu elena durduruyor ve oradan uzaklaşıyorlar.
elenanın üstü başı yırtık ve çok korkmuş bir halde stefan onu kendi kaldığı eve götürüyor ve üstüne kadife bir pelerin veriyor.
elena daha önce mezarlıkta kaybettiğ saç tokasını stefanın odasında bir kutuda buluyor ve böylece anlıyor ki stefan aslında ona karşı ilgili ve onu takip ediyor.
elena aslında istediğine ulaşmış bile . stefan bence artık evine gitmelisin diyor ama elena iyice kızıyor neden bende nefret ediyorsun diye soruyor stefan hayır etmiyorum diyor . elena açıyor ağzını yumuyor gözünü =)))
stefan pes ediyor ve sonunda ona anlatıyor nedenini. katherine'e ne kadar çok benzediğini .
arka plan hikaye şu katherine bir vampir stefan ve damon'ın evinde kalıyor . iki kardeşte katherine'e aşık oluyor sürekli kavga ediyorlar ve katherine'den aralarında bir seçim yapmasını istiyor. katherine önce stefanın odasına gidiyor onu vampire çeviriyor birlikte sonsuza kadar mutlu olacağız diye.
sonrada damon'ın yanına gidip onu vampire çeviriyor. asıl planın iki kardeşinde vampir olmasından sonra artık kavga etmeyeceklerini sanması ama kardeşler daha kötü oluyor. buna dayanamayan katherine
intihar ediyor -güneş ışığına çıkabilmelerinin nedeni taktıkları bir taş bu taş onları güneşten koruyor.-
kath bu yüzğü çıkarıp güneşe çıkıyor ve kendini öldürüyor. stefan kardeşini suçluyor ve onu kalbinden bıçaklıyor
damonda stefanı bıçaklıyor ve ölüyorlar ölmeleri ile vampire dönüşümleri tamamlanıyor.
stefan damon'ı öldürmenin verdiği vicdan azabını çekiyor ve kardeşler birbirinden ayrılıyor.
elena ve stefan geceyi öpüşerek noktalıyorlar Cheesy

bonnie matt ve meredith elenanın peşine düşmüştü . vickie'yi yarı çıplak deli gibi koşarken buluyorlar. kız çılgına dönmüş kendini bilmiyor yaralı ve bembeyaz.
vicke kaçın ... geliyor diye çığşık atıyor . kilisede dick'le beraberlerken üstlerine korkunç bir kara sisin geldiğini söylüyor ve karanlıkta parlayan gözler gördüğünü söylüyorş. aklı başından gitmiş ve ısırılmış.
stefan ise elenayı evine götürüyor eve polisler gelmiş. halası endişeli
elena vickiye olanları duyuyor tyler'ın ona saldırdığını ama stefanın kendisini kurtardığını anlatıyor

neyse okulda yine cadılar günü için parti düzenlenecek bu işi elena bonnie ve meredith üstlenmiş. gece vakti spor salonunun süslenmesi için uğraşmak zorundalar.
okula gidiyorlar salonun kapısını kilitleyip çalışmaya başlıyorlar. herşey iyi giderken birden elektrikler kesiliyor bonnie ve merediht ne olduğuna bakmak için dışarı çıkmak zorunda kalıyor elena ise salonda yalnız başına kalıyor
karanlıkta birinin onu izlediğini farkediyor. damon içeri girmiş elenayı korkutuyor
elena damon'a buraya birine bakmak içinmi geldin diyor damonda pispis gülerek oh evet diyor=))) elenaya yaklaşmaya başlıyor
damonda kardeşi kadar yakışıklı daha uzun boylu belkide aradığım kişiyi bulmuşumdaur...elena diyor ve ortadan kayboluyor.

elena ve meredith bonnie'lerde gece yatmasına kalıyorlar. bonnie'nin köpeği dışarı kaçıyor onu kovalarlarken elena yine kargayı görüyor dışarda

içeri geçiyorlar kıyafetlerinin ne olacağını tartışıyorlar. elena stefan'a süpriz yapmak için rönesans'dan kalma bir elbise giyecek
stefanın ne giyeceğini konuşluyorlar belki kont darcula kıyafetini giymeli diye gülüşüyorlar
bonie elenayı nasıl bulduğunu anlatıyor işte bir büyümsü bişi yapmış elenanın yerini bulmuş falan filan birdaha deneyelim diyor macera olsun diye. bonnie yine bir büyü yapıyor. elena bu büyüye uygun olması açısından içeri ruhları davet etmek
için "içeri gel!" diyor ama bu büyük bir hata. çünkü vampirlerinde içeri girebilmesi içni davete ihtiyaçları var.
bir rüzgar hissediyorlar ve mum sönüyor
elena damon'ı içerde görüyor. ne arıyorsun burada diyor davet edilmeden eve girebileceğinimi sanıyorsun diyor. damonda ama beni sen davet ettin diyor =))
elena çık dışarı falan diyor ona damon elenanın elini yakalayıp onu öpüyor gözlerine bakıp benimle gel diyor .elenayı vampirsel gücüyle etkilemeye çalışıyor elena yapma diyor
damon elenanın boynuna doğru hamlesini yapıyor ama elan etkiden kurtulup hayır senden gitmeni istiyorum hemen şimdi diyor ve damon duruyor şimdilik gidiyorum diyip çıkıyor evden
bonnie köpeğinin ölüsünü buluyor.

parti gecesi geliyor bay tanner'ı bir mizansenin parçası yapmışlar . kurban edilen kişi rolünü oynayacak sahte kan kullanacaklar. gerçekçi görünsün diyede gerçek bıçak getirmişler. bay tanner vazgeçmeye çalışıyor ama stefan elenaya yardım edip bay tanner2ı hipnotize ederek onu ikna ediyor ama kavga ediyorlarmış gibi bir durumda ortaya çıkıyor.
bu arada elena elbisesi ile birlikte tıpkı katherine'e benzemiş. stefanın nutku tutuluyor.
partide herkez eğlenirken biri çığlık atıyor bonnie bay tanner'ı kanlar içinde buluyor ölmüş ve heryer kan içinde ambulans çağırıyorlar falan kimseyi oradan dışarı çıkarmıyorlar çünkü katil hala orada olabilir.
elena partide cellat kılığına girmiş şüpheli birini görmüştü. herkez stefanı suçluyor çünkü o geldiğinden beri kente sürekli cinayetler işleniyor.
stefanı matt kaçması için saklıyor yoksa onu linç edecekler.
tyler herkezi ayaklandırıyor stefan yaptı diye.
elena stefanı buluyor . stefan bitkin vaziyette-çünkü kardeşi ne zman yakınlarda olsa stefanın gücü tükeniyor-

elena olaydan sonra stefanın yanına gidiyor içeri giriyor stefan o sırada bir güvercinle besleniyor ama elenanın geldiğin görmüyor elena stefanı kanlı dudakları ile falan görünce korkuyor

devamı

devamı

aman tanrım olamaz diyerekten geri geri gitmeye başlıyor stefan elena dur gitme diye yalvarıyor
elena ise camdan tarafa geri gerigidiyor ve arkasına dikkat etmiyor stefan elena dikkatli ol diyor ama elena dikkatsiz stefan'a bana dokunma diye bağırıyor
ve yere düşmeye başlıyor. yere çarpmayı beklerken kendini stefanın kucağında buluyor . bu sefer korkusu geçen elena stefan diye sayıklamaya başlıyor =)))))))

elena stefandna herşeyi alatmasını istiyor .stefan herşeyi anlatıyor kardeşinide dahil. elena stefanın boynundaki yüzüğü soruyor bun sana kim verdi diyor . stefan yüzüğün katherine'e ait olduğunu onun bir parçasını taşımak için boynunda taşıdığını söylüyor .
stefan hereyi anlatıyor elenaya katherine ve kardeşiyle yaşadıklarını nasıl öldüğünü
damon'ın neden daha güçlü olduğunu. elenaya dank ediyor böylece.
sefan bay tanner'ı kendisinin öldürdüğünü sanıyor çünkü o sıra ne olduğunu hatırlayamıyor stefan hayır ben yapmasam başka kim yapcak diyor tek vampir benim burdaki
elena hayır diyor damonda burada elena olanların nasıl damon'ın yapmış olduğuna açıklamalar getiriyor falan çiftimiz yine yakınlaşıyor burada. stefan elenanın boynunu ısırıyor birazcık kanının tadına bakıyor Cheesy ona göre kan alışverişi aşkın simgesi
böylece stefan elenaya olan aşkını mühürlemiş oluyor

stefan damonı bulmaya gidiyor damonda düşündüğün kadar değil kardeşim diyor :=))))))

damon hep kardeşim , küçük kardeşim diye hitap eidyor ona
damon ve stefanın tartışmasına sahne oluyoruz. stefan damon'ı elenayı rahat bırak diye uyarıyor damon stefana elena artık benim beni engellemeye çalışma kardeşim
zaten başaramazsın benim eki güçlerim var bana karşı koyamazsın yoksa seni öldürürüm diyor çok kötü kavga ediyorlar
stefan kayıplarda kimse onu bulamıyor. stefanın üzerindeki süpheler iyice artıyor böylece ama elena birşeylerin ters olduğunu seziyor
eelna stefanı bulmak için mezarlığa koşuyor. mezarlıkta etrafında birden ani rüzgar çıkıyor elena gücü hisediyor ve damon!!! diye bağırıyor.konuşuyorlar damon ve elena orada Elena'nın seslenmelerine en sonunda Damon cevap veriyor. Stefan'ın nerde olduğunu soruyor. Damon cevap vermeyince eğer ona birşey olursa bunu ona ödeteceğine dair Damon'ı tehdit ediyor.
Damon Elena'nın bu gücünden ve korkusuzluğundan çok etkileniyor ve "sen benim aptal kardeşim için çık fazlasın. o seni tıpkı Katherina gibi zayıf ve narin olduğunu zannediyor. halbuki sen çok güçlüsün. ve istersen daha da güçlü olabilirsin. biliyorum sen de bunu hissediyorsun. tüm hayatın boyunca birşey eksikti. hiçbir zaman kendini tam olarak bir yere ait hissetmedin. sana sonsuz hayat ve hiç tatmadığın duyguları tatma imkanı verbilirim. sonsuza kadar ikimiz beraber olabiliriz" diyor.
Elena buna hayır ben sonsuza kadar birlikte olmak istediğim kişiyi buludum o stefan diyince Damon sinirleniyor.
"sana ve değer verdiğin kişlere birşey olmasını istemiyorsan benimle oyun oynama. kış gelmeden banka katılmış olacaksın. tamamen benim olacaksın. ve stefan'a gelince ben onu dün gece öldürdüm" diyor.
Elena buna inanmıyor. aramaya devam ediyor. çok yorulunca yerde uzanıyor. ama soğukta donmak üzereyken Bonnie ile Meredith bunu buluyorlar.
akşam ikisi Elena ile kalıyorlar. Elena Bonnie'nin gücünün Stefan'ı bulmada faydalı olacağını duşunuyor ve oluyorda.
Bonnie 5 dakikalığına Stefan'ın beynine girip onun hissettiklerini hissediyor.
Aramalar ve tarifler sonunda Stefan'ı terk edilmiş bir çifliğin kullanıma kapatılmış bir kuyusunun içinde buluyorlar.
o kadar zayıf durumda ki neredeyse ölmek üzere.
doktordu hastaneydi derken Elena kızları ve Matt'i Stefan'ı eve götürmek konusunda ikna ediyor. ancak Bonnie'nin hemşire olan ablasının gelip Stefan'ı kontrol etmesi konusunda da onlara yeniliyor.
bunlar ablayı almaya gittiklerinde Elena Stefan'ı kanını içmeye ikna ediyor. esasında Stefan duramayıp ve Elena'ya zarar vereceği için önce istememişti; ama hastanaye gitmemek için biraz kendini toplaması ve diğerlerini iyi olduğuna ikna etmesi gerekiyor.
böylelikle ilk kez Elena kanını bir vampire vermiş oldu.
tabi Stefan'ın iyileşme süreci çok uzun sürecek. hiç gücü kalmadı. o yüzden de Damon'a karşı iyice savunmasız durumda.
Elena da bunu bildiğinden Damon ile aralarında olan konuşmadan hiç bahsetmiyor. eğer anlatırsa Elena için ikisi büyük bir kavgaya tutuşurlar ve bu güçsüz haliyle Stefan ölür.
Bu arada okula yeni bir Avrupa Tarihi öğretmeni geliyor. (eski öğretmen hatırlarsanız bir önceki kitapta ölmüştü)
neyse yeni öğretmen gelince tanışalım kaynaşalım amaçlı evinde bir parti düzenliyor. bu partiye matt hariç hemen hemen herkes gidiyor.
partide Elena büfeden bir şey atıştırırken yanında Damon bitiyor. hatta ağzında bir galeta alıyor. galetanın dışarda kalan yarısını ise Damon ısırıyor.
Sue isimli okuldan bir kız Elena ile Damon'ı tanıştıryor. Sanki kasabaya arkadaşlarını ziyarete gelmiş bir üniversite öğrencisi rolünde.
Damon Elena'ya dans edelim falan derken Stefan araya giriyor ve kavga çıkmaması için Elena ile birlikte partiden ayrılıyorlar.
Stefan Damon konusunda işin ciddiyetini anlayınca Elena'yı vampirler hakkında biraz bilgilendirmeye karar veriyor.
1- vampirler davet edilmeden bir eve giremiyorlar
2- akan suyun üzerinden geçemiyorlar
3- vampirler insanları etkileyip istediklerini yaptırabiliyorlar
4- vervain diye bir bitki var bu bitkinin tohumundan yapılan yağı vücuda sürünce vampirler beyni etkileyemiyor.
5- direkt gün ışığı ya da güçlü bir ışık yoruyor.
6- gün ışığına çıkmak için mutlaka bir tılsım takmaları gerekiyor. bu tılsım bir yüzük.
7- hayvana dünüşebiliyorlar. ama sadece tek bir hayvana ( Damon karga oluyor, Stefan ise şahin oluyor)
8- diğer hayvanlar onaları ayırt edebiliyorlar ve onalara mutlaka tepki gösteriyorlar.

Neyse Elena eve döndükten sonra Damon'u ve onun tehditlerini düşünüyor. arkadaşlarını korumak için Meredith ve Bonnie'yi de uyarmaya karar veriyor.
ama tabiki onlara Damon ile Stefan'ın ne olduığunu söylemiyor. yine de kasabadaki tüm cinayaetlerden Damon'un sorumlu olduğunu söylüyor.
bu arada geçen kitapta Elena'nın günlüğü çalınmıştı. bu günlükten sürekli notlar elenaya gönderiliyor, okul panosuna asılıyor ve gazetesinde yayınlanıyor.
Elena en sonunda bunları yapanın Caroline olduğunu öğreniyor. bu konuda Tyler da ona yardım ediyor. Caroline Elena'nın herkesin önünde rezil olmasını istiyor, Tyler ise Stefan'ın bu kasabadan gitmesini istiyor.
Elena günlüğüne mezarlıktaki adamın öldürüldüğü gece kaybettiği kurdeleyi Stefan'ın evinde bulduğunu yazmış.
böylelikle o gece Stefan'ın orada olduğu ve ölümlerden onun sorumlu olduğunu iddaa edecekler. bu yüzden Elena günlüğünü tekrar almak için plan yapmaya başlıyor.
Elena bir akşam Bonnie'de kalırkan rüyasında Damon'u ve onunla dans ettiklerini falan görüyor. boynunda bir acıyla uyanıyor ve esasında rüya görmediğini anlıyor. Damon karga formunda yatağının yanında duruyor. Damon Elena'nın rüyasına girmiş ve onu etkilemiş. aynaya baktığında Damon'un boynunu ısırdığını ve onun kanını emdiğini görüyor.
gecenin bir yarısı Bonnie'yi de alıp kendi evine gidiyor.
ertesi sabah Stefan ona şu etkili olan vervain bitkisininden bulup veriyor ama geç kaldı tabi.
Elena korkusundan yine Stefan'a birşey anlatmıyor.

Elena günlüğünü almak için kızlarla birlikte Caroline'nin evine giriyor. epey bir araslar da bir türlü günlüğü bulamıyorlar. o sırada Caroline ve ailesi eve geliyor. kızlar arka kağıdan çıkıyorlar ama Elena geç kalıyor. üst kattaki balkonlardan birine çıkıyor ve çatıya tırmanmaya çalışıyor.
Damon çatıdan ona yardım ediyor. Elena buna ne bağırıyor ne de bundan kaçıyor. bu durumdan yine etkilenen Damon "sen diğer kızlara hiç benzemiyorsun. seni prensesim yapmalıyım" diyor.
Elena olayları ve orada ne aradığını anlatınca Damon bu konuda ona yardım edeceğini; karşılığında da beraber geçirekleri birkaç saat ile birlikte biraz daha kanını istiyor.
Elena bunu kabul etmeyince "nasıl olsa eninde sonunda benim olacaksın benimle mücadele etme" diyor. Elena ölmeyi tercih ederim diyip kendini çatıdan aşağıya atıyor.
Ama tabiki vampir hızına sahip olan Damon onu havada yakalayıp yere bırakıyor ve ona yaptığı şeyden dolayı kızıyor. ve onu orada bırakıp gidiyor.
neyse şükran günü geliyor. Elena markette rastladığı Matt ve Bonnie ile birlikte eve gidiyor. Teyzesi, teyzesinin nişanlısı ve kardeşi Margaret ile birlikte şükran günü yemeği yiyecekler.
eve geldiğinde bir bakılyor ki Damon orada. teyzesinin nişanlısı ona rastlamış ve tabi ki Damon kendine eve davet ettirmiş.
Bonnie ile elena şok oluorlar. Damon'ı ilk kez gören Matt olaydan habersiz tabi. neyse yemek sonrasında bunlar gidiyorlar. Akşam yatan Elena bir türlü uyuyamıyor. biliyor ki evden davet alan Damon tekrar bu gece gelecek ve geliyor da.
ama bilmediği şey Elena'nın odası ve onun altındaki oturma odası bu evin ilk halinden kalma yapılar. diğerleri ise yeniden inşaa edilmiş. dolayısıyla bu iki oda için tekrar davet edilmesi gerekiyor.
zafer kazandığını düşünen Elena pis pis Damon'a sırıtıyor. Damon ise "sen bilirisn" diyip 4 yaşındaki kardeşinin odasına yöneliyor. çaresiz kalan Elena onu odaya alıyor.
bir kez daha Damon tarafından ısırılan Elena ayrıca onun kanını da içmek zorunda kalıyor. (vampir olmak için o kişinin vampir tarafından ısırılması yetmiyor, mutlaka vampirin kanını içmesi ve sonrada ölmesi gerekiyor.)
hala olanları Stefan'dan saklayan Elena artık konuşmaya karar veriyor. çünkü artık kurluş günü kutlamalarına birkaç gün kalmış durumda. Caroline ile Tyler kutlamalarda Elena'nın günlüğünü okuyacaklar ve herşey ortaya çıkacak.
bu konuda hala birşey yapamayan Elena en sonunda günlük olayını Stefan'a anlatıyor. ama Damon'dan yine bahsetmiyor.
kendisinden ayrılmak istediğini zanneden ve sorunun sadece bu olduğunu gören Stefan Elena'ya Katherine'nin yüzüğünü veriyor ve böylelikle nişanlanıyorlar.
neyse plan o gün Caroline'den bir şekilde günlüğü almak.
o gün geldiğinde bir türlü fırsat bulup alamıyorlar. Elena, Caroline ve bir çocuk daha sahnede konuşma yapacaklar. Elena kaderine razı olmuş bir şekilde sahnede beklerken Caroline çantasından günlüğü çıkarıyor. ama o da ne
elindeki günlük kendi günlüğü.
o sırada Elena Damon'ı görüyor. uzaktan bunu izliyor. yanına gidince soruyor neden diye.
Damon "soru nasıl olmalıydı" diyor.
hayır neden diyor tekrardan. ama daha cevap alamadan teyzeleri yanına geliyor.
şükran günü yemeğinden beri Damon ile aralarını yapmak isteyen teyzesi yine iş başında. Elena çok sinirleniyor.
Stefan'dan ayrılmasını isteyen teyzesi ile kavga ediyor ve biz onunla nişanlandık diyor.
Damon şok içinde yüzüğe bakıyor ve gidiyor.
Elena büyük bir üzüntü içinde Matt'den arabasını ödünç alıp Stefan'ın yaşadığı eve doğru gidiyor. ama herkes kutlamalarda olduğu için kapıda kalıyor. arabada beklemeye başlıyor.
fırtına çıkıyor. esasında fırtına değil kötü bir güç bunu yapıyor. korkan Elena önce eve doğru kaçıyor. yola bir meşe ağacı düşüyor. başarılı olamayınca aklına akan su olayı geliyor. köprüye doğru sürüyor arabasını ama o sırada arabayla birlikte köprüden aşağıya uçuyor ve boğuluyor. şaşkın
bu sırada Stefan Tyler ve arkadaşları tarafından sorgulanılıyor. Bonnie yine o medyum olayına giriyor ve Elena'ya olanları görüyor. Stefan'ı da alıp köprüye gidiyorlar.
Stefan onu sudan çıkartıyor. bakılyor ki ölmüş onu bir ağacın altına bırakıyor. Damon'ın peşine düşecek ama önce kızları gönderiyor.
Ama hala Stefan Damon'a göre çok güçsüz durumda. biraz daha güçlenmesi lazım. bu nedenle Tyler'ın yanına gidiyor.onun ve diğer çocukların kanını içip hafızalarını siliyor ve sonra Damon'ın peşine düşüyor.
Damon ile Stefan kavga etmeye başlıyorlar. Stefan'ın kolu kırılıyor. Damon da yaralanıyor.
bu arada Elena uyanıyor. bir faklılık var. daha güçlü, duyuları daha hassas.
ve birden sevdiği adamın yaralı olduğunu ve ona ihtiyacı olduğunu hissediyor.
ormana doğru ilerliyor.lena uyanmis ve sevdigim adamin bana ihtiyaci var diyerek ormana kosmustu. 3. kitap Elena'nin ormandaki acikliga ulasmasi ile basliyor.
kendinde bir takim farkliliklar hissediyor. duyulari gelismis durumda, gozleri karanlikta hic zorluk cekmiyor vs. onun haricinde birseyi unutmus durumda ama neyi oldugunu bir turlu bilemiyor.
evet sevdigi insanin ona ihtiyaci var. bundan emin. ormanda Stefan ile Damon'in kavga ettiklerini goruyor.
once biraz onlari izliyor. sonra sevdigi insana yardim etmek icin kavgaya dahil oluyor.
ve ediyor da. Stefan'in boynuna yapisiyor. ama yarali olmasina ragmen Elena'dan daha guclu ve Elena'yi ustunden atiyor. o da ne? ustune atladigi Stefanmis. şaşkın
Stefan Elena'nin olmedigini gorunce sok oluyor. kendisini tanitmaya calisiyor. ama Elena icin Damon'dan onemli birsey yok. sevdigim adami inciten kisi yasayamaz modunda saldirmaya hazir bir vaziyette bekliyor.
ve Damon'dan gelen "bitir isini' talimati ile Stefan'in bogazina atliyor ve isiriyor. basliyor kanini emmeye. Stefan da hic direnmiyor. en sonunda Damon insafa gelip "bu kadar yeter birak onu" diyor ve Elena isteksizce de olsa Stefan'i birakiyor.
Damon basliyor soru sormaya. Nerede oldugunu biliyor musun? Kim oldugunu biliyor musun? Sonra Stefan’i gosterip “bu kim diyor?” O da “Stefan, senin kardesin diyor”
Peki ben kimim diyor. Elena da tabiki biliyorum. Sen Damon’sun benim sevdigim kisi…:icecream:

daha ben işaret serisine başlayamadım cok kitap birikti çok bu da aklımda olsun :bbo:

edward :asigim:

ooo ezbuz süper oldu bu:)) okudum yazdıklarının hepsini. hoşuma da gitti, şimdi 3. kitaptan mı devam etsem napsam? 3. kitap çıktı mı ki türkiyede?

canım okumamış olanlar yanlışlıkla boş bulunup okumasın kitaplarının heyecanı kaçmasın diye öyle yapıyoruz, çok düşünceli bi hareket bence. okumak istediğinde farenle tarayarak okuyabilirsin. sanki kopyalicakmışsın gibi bütün yazıyı tara, o şekilde oku

canım okumamış olanlar yanlışlıkla boş bulunup okumasın kitaplarının heyecanı kaçmasın diye öyle yapıyoruz, çok düşünceli bi hareket bence. okumak istediğinde farenle tarayarak okuyabilirsin. sanki kopyalicakmışsın gibi bütün yazıyı tara, o şekilde oku

gerçekten düşünceli bi davranışmış nasıl akıl edemedim ben onu hay Allahım saflaştım bugünlerde kaydirigubbakcemile3

şimdi okucam bakalım :asigim:

Kitap hemencik bitti yaa.:gitme:
Kitapta alacakaranlığı anımsatacak bir çok yer var ama bu seri daha önce yayınlanmış o yüzden Stephenie Meyer biraz biraz buradan esinlenmiş sanki.CADIARZU

Kitap hemencik bitti yaa.:gitme:
Kitapta alacakaranlığı anımsatacak bir çok yer var ama bu seri daha önce yayınlanmış o yüzden Stephenie Meyer biraz biraz buradan esinlenmiş sanki.CADIARZU

canım sen nereleri benzettin mesela merak ettim şimdi, ben benzetemedim pek..

edit: ay pardon ya ben şeyle karıştırdım gece evi serisiyle karıştırdım pardon:)

ezbuzum hakikaten çakma twilight :hulya:
bazı yerler pes dedirtecek kadar çok benziyor ama konu tamamen farklı
çok sürükleyici gelişiyor olaylar ..stefan da edwardın cazibesinden eser yok ama yine de sevdiriyor kendini bizlere :kedi:
olayın lise de geçmesi, insan kız vampir çocuk durumu, stefanın da düşünceleri okuyamasa da algılayabilmesi, esas kızdan uzak kalma çabaları ve esas kimliğini kızdan saklaması, kıza karşı duyduğu kan tutkusu aynı ama farklı yönleri de var
gece evindeki gibi kan paylaşımı var aralarında ve stefan edward kadar kontrollü değil..insan kanı da tüketiyor engel olamıyor kendine ayrıca twilighttan en büyük farkı esas kızımız bellaya göre çok çok güzel ve kendinden emin ayrıca oldukça popüler

ezbuzum hakikaten çakma twilight :hulya:
bazı yerler pes dedirtecek kadar çok benziyor ama konu tamamen farklı
çok sürükleyici gelişiyor olaylar ..stefan da edwardın cazibesinden eser yok ama yine de sevdiriyor kendini bizlere :kedi:
olayın lise de geçmesi, insan kız vampir çocuk durumu, stefanın da düşünceleri okuyamasa da algılayabilmesi, esas kızdan uzak kalma çabaları ve esas kimliğini kızdan saklaması, kıza karşı duyduğu kan tutkusu aynı ama farklı yönleri de var
gece evindeki gibi kan paylaşımı var aralarında ve stefan edward kadar kontrollü değil..insan kanı da tüketiyor engel olamıyor kendine ayrıca twilighttan en büyük farkı esas kızımız bellaya göre çok çok güzel ve kendinden emin ayrıca oldukça popüler

BaiLeySim artık tüm vampir kitapları filmleri vs.. birbirine çok benziyor:mymeka::mymeka: şöyle farklı bir kurgu ile karşımıza çıkan yok:umursamaz:

İşte 2.kitaptan spoiler.

elana stefanı öldürmüyor çünkü damon bu kadarın yeterli olduğunu söylüyor stefan tamamen sokta elana stefanı tanımıyor damon ne derse onu yapıyor damon elenanın dinlenmesi için onu bir yere götürüyor bu arad stefan ile anlaşıyorlar çünkü elenanın tamamen dönüşebilmesi için insan kanı içmesi gerekli bu nedenle biri lazım ve bu işi stefan ben hallederim diyor ve matt e her seyi anlatıyor ve matt elenaya kan vermeyi kabul ediyor.bu arada mattin kanını içtikten sonra elena günlüğünü istiyor ancak damon eskisini veriyor (kendi evine giremiyor çünkü davet edilmesi lazım) stefanı ve herseyi hatırlıyor.ve stefana yaptıklarından pişman oluyor bu arada elena cenazesine gidiyor (cesedi bulunamadı ** yinede bir tören düzenleniyor) meredith cenazede yaptıklarından farklı sekilde bahsederek sanki elenaya msj vermeye calışıyor bunun üzerine elena meredithin yanına gidiyor meredith elenanın böyle brşey olduğundan süpheleniyormuş daha sonra bonnieye söylüyorlar ancak kasabadaki herkes elenanın öldüğünü sandığı için saklamak zorundalar.damon elanayı öldürmeye calışmadığını anlatıyor başka bir şeytanı güç olduğu kesfediliyor.
damon ayrıca stephanı kuyuya atmadığını söylüyor her ne kadar stefan inanmasa da elena ona inanıyor.bu arada kasabada garip seyler oluyor. örneğin elenanın cenazesinden sonra köpekler insanlara saldırıyor... dolayısıyla elanın baskısıyla ortak bir çalışma yapmaya karar veriyorlar stephan damon la birlikte seytani yaratığı bulmaya pek hevesli değil tabikiii...meredith bonnie ve elena süpheli davranan kişilerin isimlerini bir araya getirip onları takip etmeye karar veriyorlar yeni tarih hocası alaric, robert ve bayan flower...
bu arada kasabada hayat devam ediyor ve her yıl düzenlenen kar dansını moral amaçlı da olsa yine yapılacağı karar veriliyor.ancak stephan bunu duyunca huzursuz oluyor çünkü o gün birşeyler olacağını hissediyor..
bonnie yine transa geçmeye çalışıyor ve bir tören düzenliyorlar suya bakarak sordukları soruların cvplarını almaya calışacaklar önce kasabanın oteki gücünün kim olduğunu soruyorlar ancak bir cevap bonnieden gelmiyor bu sefer eğer ararsak diğer gücü nasıl bulabiliriz ve nasıl yeneriz diye soruyorlar bonnie suda semboller görüyor bu semboller eğer herkes bir araya gelirse onu yenebileceklerini ama birini kurban vermeleri gerektiğini anlatıyor.daha sonra elena bonnieden el falına tekrar bakmak istiyor bonnieye göre yaşam çizgisi çoook uzun olmalı ama bakınca görüyorki çizgi başlar başlamaz bitiyorr ve bonnie çok sasırıyor ama meredith zaten elenanın ölü olduğunu bu yüzden kısa olacağını söylüyorrr...
elena halasının olduğu eve gidiyor ve camdan margaret a bakıyor ve kızın odasında kedisi margareta hırlamaya başlıyor ama margaret uyuyor ve elena içeri davetli değil dolayısıyla vampir olduğu için içeri giremiyor köpeklerde olduğu gibi kedinin de öteki gücün etkisinbde olduğunu düşünüyor ve margareta seslenerek uyandırmaya çalışıyor sonunda margaret uyanıp elenayı içeri alıyor kediyi dışarı kovaladıktan sonra elena margareta beni göremesen bile seni hep koruyacağım diyor ve kediyi göndermesini istiyor...böylece bu tehlikede atlatılıyor ancak dans gecesi yaklaşıyor...
meredith alaric(tarih hocası) herseyiş anlatmış zaten alaric tarih hocası değil psikolog ama doğa üstü olaylara karışmış insanların psikolojilerini araştırıyor...sonuç olarak alaricide elemek zorunda kalıyorlar...ayrıca alaric kasabanın önde gelenleri tarafından çağırılmış kişi caroline stephanın yaptıklarını hatırlamıyor ama alaric hipnotize edecek onu tabiiki stephanala tanıştıktan sonra vazgeçiyor...ama kasabanın önde gidenleri stephandan süphelenerek onu yakalamaya çalışıyorlar ona pusu kurup kafasına vurarak (kan içmediği için zayıf durumda stephan) bayıltıyorlar alaric zamanında gelerek onu koruyor...
bonnie tekrar trans hazırlığı yapıyor ve diğer gücü nerede bulacaklarını soruyor bonnienin ağzından başka bir ses 'gelin ve görün diyor.ve onlarda bonnieyi takip ediyor mezarlığa kadar.thomas fellin mezarlığı içeri açılıyor ve içeri giriyorlar hep birlikte..ve bonnie içerde kendine geliyor ve bonnienin ağzından konuşan kendini gösteriyor diğer güç değil Honoria Fell(kasabaya ilk yerleşen yerli)..ve elenaya açıklıyor
diğer güç gelip buraya yerleşti beni hiçe sayarak size yardım edemem ama ne olduğunu anlatabileceğini söylüyor, baştan beri elenayı uyarmış gece gelen karga oymuş hep elenayı izlemiş ve tabiki stephanı stephandan elenadan önce nefret etmiş e-s aşkından nefret etmiş, su andada kar dansında tüm hayvanları kontrol ederek herkesi öldürmeyi amaçlıyor kana susamış durumda diyor fell. öldürülmeden hiç kimse rahat edemez bunu yapacak gücün elenada olduğunu söylüyor daha fazla yardım edemeyeceğini söylüyor ve giderek kayboluyor.son olarak bu savaş senin diyor...
bu sırada güç ortaya çıkıyor beyaz bir kaplan ve bir kurt ölesiye savaşıyor nsanlar danstakileri kurtarmak için gidiyor stephan ve elenma kalıyor savaşanlardan biri damon diğeri ise......stephan yaralanıyor ve elena bayılıyor ve kendine geldiğinde karşısındaki diğer gücün kim olduğunu anlıyor..

devamı.......

elena kendine geldiğinde gücün katherine olduğunu anladı.ona merhaba dedi bu sırada stephanı farketti yüzü bembeyaz boğazından yaralanmış kanlar içinde...Elena bunu niye yaptın dediğinde kate çünkü onu sevdim diye cevap veriyor..elena stephan ve dmon gibi bağlanmış vaziyette hareket edemiyor.. kate neler yaptığını (stephanı kuyunun içine atan kişi, bonnienin köğeğini öldüren, vickieye saldıran ve garip davranmasına neden olan kişi) anlatıyor.geçmişte ölü numarası yaparak damon ile stephanı barıştırmayı amaçlamış ama onlar birbirlerini öldürmüş bunu anlatırken stephan tüm suçu kendi üzerine alıyor ve ben başlattım seni paylaşmayacak kadar kıskanıyordum diyor ve dolayısıyla kate tüm nefretinin sebebini stephan olarak görmeye başlıyor ve damon a onu affedebileceğini onunla birlikte olmasını istiyor ancak damon cehenneme gitmesini söylüyor bunun üzerine diğerlerinin aklına doğru bağırıyor onu öldüreceğim diye o kadar şiddetli bir bağırış ki elena bayılıyor ayıldığında damon hareketsiz bir sekilde yatıyor elena stephanı cağırdığında katein yukarıya köpeklere bakmaya gittiğiniğ söylüyor ve elenaya stephanı affettiğini söylüyor o sırada kate geri dönüyor stephanı öldüreceğini söylüyor yüzüklerini çıkartıyor ama önce stephanın kanının çoğunu içeceğini sonra kızı öldürmesini izleteceğini söylüyor.bu sırada yüzüklerini cıkarttığını gören elenanın aklına bir fikir geliyor bulundukları yerin bir kısmına güneş ışığı geliyor dolayısyla kate i oraya getiirirse katein ölebileceğini düşünüyor.tüm ağırlığıyla elena katei itiyor ama güneş gelen kısma kendiside giriyor.ve
vücudunda bir acı hissediyor sanki tüm vücuduna zehir zerk edilmiş gibi..bu arada kate yanıyor ve sonunda kül hale geliyor ama elenanın tüm vücudu güneş ışığıyla doluyor ve transparant bir görüntü alıyor stephan elenanın adını haykırıyor daha sonra elena gözlerini açıyor ve stephana gülümsüyor işlerin böyle gitmesini istemediğini ve onu sevdiğini söylüyor..partideki insanların artık kurtulduğunu söylüyor ve herkese hoşcakal demesini istiyor stephan dayanabileceğine inanıyor ama elena artık böyle bir sansının olmayacağını biliyor farklı bir ışıkta görüyor heryeri
ve stephana yorulduğunu söylüyor stephan artık dinlenebileceğini söylüyor bu arada elena stephana damona göz kulak olması için söz verdirtiyor ve ölüyor....

stephan da kendini ışığa atmak istiyor ve ama verdiği bir söz var damonu kaldırıp seni güvenli bir yere götürelim diyor...

bonnie elenanın günlüğünü almış ve olanları yazıyor elenanın gerçek cenazesi yapılmış ve artık hersey unutulmaya başlamış kasabada damon haber vermeden gitmiş ama stephan onu bulmaya gitmiş bonnieye göre stphan sözlerini çok ciddiye alır...

The fury kitabının sonu...

X