maydonoz nane gibi bitkiler sanırım kokulu bitkilerde var bu..yalnız maydanozu kilo verdirir demişlerdi...çok sevmeme rağmen fazla yemiyorum o ndenle...nane+anason karışımından yapılan çayın iştah açtığını duymuştum...denemiştim bi ara ama etkisini hatırlamıyorum..hafif iştahımı açmıştı galiba :))
sağolun cnm..panik atak başlangıcı var bende de...o nedenle XXX mu ne ondan kullanıyorum...yani sürekli yiyorum ve kilo alıyorum doğal olarak...yarışmaya bu nedenle kaatılmıyorum...bu yarışma motive amaçlı...ben zaten yiyorum ki :))...eskiden bikaç yıl öncesine kadar bende 39 kiloydum (155 cm boy)yıllarca aşamadım hatta 36 ya bile indim.tıp a gittim...testler filan ..bişeyin yok dediler diyet verdiler...o diyettekileri yesem kilo alıcam zaten...sabahları 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık reçel,bir kibrit kutusu peynir,SINIRSIZ ZEYTıN(bu dikkatimi çekmişti )..sonra yarım kase şekerli yoğurt..aralarda meyve..öğle yemeği(hatırladığım 4 çorba kaşığı kuru fasülye ile bir köftenin kalorisi aynıydı galiba)...yine yoğurt şekerli tabi...akşam yemeği..şekerli yoğurt..aralarda meyve..yatmadan da sütlü tatlı,kuruyemiş,yoğurt,meyve vs vs vs...hatırladığım bu...ama uygulamadım..çünkü okul filan olmadı...herkesin içinde de bi bana özgü olmaz ki..millet kilo vermye çalışırken ben tabağıma köfteleri dolduramazdım elbette...39-40 kaldık o zamanlar...geçen yıl her gece yatmadan kocaaaa bir bardak booolll bollll şekerli süt içmeye başladım...arada da yoğurt(şekerli)..40 ı geçtim...bünyem galiba kilo almaya başlayınca hafiften alışmaya da başladı..45 e ulaştım filan..sonra şubatta babamı kaybettim
((...üzüntüden gitti kilolar..yemek mi yer insan
(...sonra işte panik atak başgösterdi..stres üüzüntü filan....bikaç ay önce psikiyatri doktoru o ilacı verdi...günde yarım yatmadan içiyorum..temmuz gibi başladım...yan etkisi iştah açmaymış..(hatta bi tanıdığım da o ilaçtan aldı...aslında tavsiye etmem doktor vermeden...yan etkisi filan olaibilir...hele hele çocuklu anneler uyursanız çocuğunuzun sesniini duymazsınız..asprin gibi değil..her yerde vermezler..reçetesiz asla alamazsınız ama o da kilo almaya başlamış ben gibiydi.neyse)..nasıl yemeeğe başadım anlatamam..aralarda bisküviler,akşamları hamur işleri...prakten i almıştım ona bile gerek kalmadı..eskiden öğle yemeğinde az çorba,az pilav yerken şimdi çorba,pilav veya başka bişey sonra bi tabak yemek...meyve veya tatlı da onları takipte....az filan da değil..bayağı normal öğün alıyorum artık...50 kiloyum..hafiften 51 bile oldum..
işte bu nedenle ben yokum kızlar..tavsiyem kilo aldırır die sevmedikelrinizi yemeyin..iştahınızı kapatan ne varsa uzak durun..damağınızı şımartın..yiyecekleirn kalorilerine bakın mesela...en sevdiğiniz hangileriyse belirleyin..onları tüketin..yeni şeyler deneyin..illa ki kalorili die tuhaf şeyleri karıştırıp içerseniz tiksinirsiniz sadece..çalışıyorsanız küçük küçül yoğurtlar var..onları alın...günde bir tane öğün arlarında yiyin..hem mola olur...benimo gibi biküviler varya onları yiyin(laf aramız da ne enfes şey o ya....takıntılıyım..azda ucuz olsa günde bikaç tane bitiricem ya)veya kakaolu süt alın...iki arada bi derede için..ilk başta yüklenmeyin..sonuçta yılların alışkanlığı iki günde değişmez...ufaktan başlayın...hergün bir hedef atlalyın...birkaç gün günde bir kutu süt için...sonra aralarda geerken bir meyve atıştırın..arada yoğurdu filan alın...
zamanla sabırla hepsi olur...