Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Eşim geçen ayın 14 de ameliyat oldu.

Görevli olduğu hastanede ameliyat oldu ve çok güzel ilgilendiler.

Doktoru hiçbir ilaç vermedi sadece majezik ağrı kesici vereyim demişte eşimde evde var gerek yok yazmayın demişti ve dr korkulacak birşey yok dedi 3 ay sonra tekrar testlerini yaparız demişti ve 1 aydan fazla oldu işte beklyoruz.

sperm sayısında problem yokda % 6 lık bir canlılık oranımız vardı bu değerle hamile kalmıştım ama bundan sonra ne olur bilemiyorum.

Bekliyoruz...

daha çok yeniymiş.sabırla beklemen gerkecek.bizim sayımız da çok düşüktü.umarım sen çok daha kısa zamanda sonuç alırsın.

Canım çok geçmiş olsun sanada Yine hamile kalacaksındır Allahın izniyle sağlıkla kucağına almanı dilerim. Ama şunu söylemeden geçemiycem eşinin annesi nasıl biri böyle bir insan evladına bunu nasıl der anlamış değilim.

Çok teşekkür ederim inş. olmayanlarla beraber Allah bana da nasip eder...

Valla eşimin annesi kendi doğruları dışına çıkmayan çıkınca kendi çileden çıkan biri.

Allah selamet versin ne diyeyim.

Düşük yaptığımda bana değil ama eltimle konuşmuşlar eltim benimle hastaneye geldiği için bak gittim doktorlar bile söyledi karışma sağlıktır bu demiş.

Oda iyi ne yaparlarsa yapsınlar karışmıyorum demiş.

Tabi yine gözü üzerimizde :)

canım geçmiş olsunn. en kısa zamanda tekrar hayırlısıyla hamile kalırsın inşallah. en azından bebeginin oldugunu biliyorsun. allah herkezin kucagını dolduırsun bos bırakmasın. :Saruboceq:

Allah razı olsun...

Allah herkesin gönlüne göre versin inş.

daha çok yeniymiş.sabırla beklemen gerkecek.bizim sayımız da çok düşüktü.umarım sen çok daha kısa zamanda sonuç alırsın.

Evet daha çok yeni ama en kısa zamanda olmasını ümid ediyoruz.

Sende hamileymişsin çok sevindim özellikle test yaptıracam inş pozitif çıkar diye yazmıştın bende sabırsızlıkla diğer sayfayı açıyorum inş. pozitif çıkmıştır diye sana dua ediyodum ve okuyunca çok sevindim.

Başı geldi sonuda gelir inş.

Çok teşekkür ederim inş. olmayanlarla beraber Allah bana da nasip eder...

Valla eşimin annesi kendi doğruları dışına çıkmayan çıkınca kendi çileden çıkan biri.

Allah selamet versin ne diyeyim.

Düşük yaptığımda bana değil ama eltimle konuşmuşlar eltim benimle hastaneye geldiği için bak gittim doktorlar bile söyledi karışma sağlıktır bu demiş.

Oda iyi ne yaparlarsa yapsınlar karışmıyorum demiş.

Tabi yine gözü üzerimizde :)

Ay cnm ya nediyeyim insanlara bak.. Keşke hiç problem olmasaydı bu durumları yaşamasaydık. Allah büyük en yakın zamanda anne olmanı dilerim. Tüm isteyenlerin.

sahra teşekkür ederim şu an bizimde tek duamız Rabbimin tamamına erdirmesi...

ben senin kayınvalidenin tam olarak niye böyle davrandığını anlamadım.eltine de mi böyle davranıyor? tamam kabul etmesi zor bir durum ama ameliyat olmayınca ne değişcek?evlenirken seni istemedi mi?niye böyle davranıyor?

sahracım çok geçmiş olsun canım tek nefesle okudum yazını eşimde yanımdaydı paylaştım onunlaçünkü hikayemiz okadar benziyorki:) bizde ilk baştan beridir çocuk istiyorus fakat olmadı ben doktora göründüm 8.ayımız felandı ozamanlar bende hiçbir sorun olmadı ortaya çıktı sadece iltihap problemim vardı iğnelerle felan tedavi oldum geçti şükürlerolsun. daha sora doktor 1yılınız dolsun eşinde görünsün dedi sora eşim gitti ve tek taraflı varikosel olduğu ortaya çıktı ve benim eşim hayatında ilkkez doktora gitti ve ikna edene kadar çok uğraştım adeta yıkılmıştı sonucu öğrenince doktor direk ameliyat dedi ama eşim aşırı korktuğu için yanaşmadı bende üzerine fazla gitmedim. oluruna bıraktım.bizim hareketliliğimiz %76 spelrm saymız düşüktü ilk 9milyon felandı doktor bu değerlerle esasında çocuğunz olur dedi fakatameliyat olmasında yarar var. şuanda 19aylık evliyis ve ailelerimiz çocuk delisi çok istiyolar allah ansipederse eşim kasım ayında ameliyat olcak sonunda karar verdi. ama enin yazını okuyunca umutlarım yeşerdi resmen o hareketlilikle ameliyattan önce hamile kalabildin şükürler olsun güzel allahım OL dedimi oluyo işte. allahtan hiçbirzaman ümit kesilmes allahım isteyen herkese aratmadan verir inşallah...

sahra teşekkür ederim şu an bizimde tek duamız Rabbimin tamamına erdirmesi...

ben senin kayınvalidenin tam olarak niye böyle davrandığını anlamadım.eltine de mi böyle davranıyor? tamam kabul etmesi zor bir durum ama ameliyat olmayınca ne değişcek?evlenirken seni istemedi mi?niye böyle davranıyor?

Amin inş...

Kayınbabam soy gereği bir şeyh :)

Ve konumu itibari ile makul bir durumda kayınvalidemde onun konumunun ağırlığını kullanarak her zaman bize üstten bakmıştır.
Bana da eltimede ..

Eltime diyormuş zaten benim çocuklarım sapa sağlam kusur varsada sizdedir.
Bu zaten bir kusur değildir Allah tan her gelene boyun eğen biriyim böyle birşeyi hiçbir zaman düşünmemde.
Benden önce eşime kendi yeğnini düşünüyormuş yada bir şeyh soyundan olan bir kız.
Eşimle ilk tanıştığımızdan 1 ay sonra zaten istendim ama kayınvalidem yine diretmiş galiba ki eşim de 3 yıldan fazla bu eve benim dışımda kimsenin girmeyeceğini bastıra bastıra söyleyince bu evlilik oldu.
Ayrıca benim sosyal hayatımdan korkmuş olacak ki bu yönde engelleri oldu zaten kendisinden biraz fazla birşey bilmemize tahammülü yok o yüzden biraz da kendi ağırlığını koyuyor ama ben bu ağırlığını kurduğum yuvaya fazla müdahil olmasına müsade etmiyorum bu yüzden bazı şeylere tahammülsüzlüğü var.

Eltime de aynı şeyi yapıyor eltimlede kardeş gibi anlaşmamız konusunda da ben mi senin kayınvalidenim yoksa eltin mi diyordu bir zaman.

Kendim için istediğimi eltim içinde istediğimden dolayı eltimle çok iyi anlaşıyoruz aramıza nifak tohumlarının ekilmesine müsade etmiyoruz.
Anlayacağın kayınvalidem belkide iyi niyetlidir bilemiyorum ama hamile olduğumu öğrendiğinde çok sevinmişti gerçekten bunuda gözardı edemiyorum.

Bakalım çıktık bir yola başı vukuatla oldu ama sonu ve akibetimiz hayr olur inş.

sahracım çok geçmiş olsun canım tek nefesle okudum yazını eşimde yanımdaydı paylaştım onunlaçünkü hikayemiz okadar benziyorki:) bizde ilk baştan beridir çocuk istiyorus fakat olmadı ben doktora göründüm 8.ayımız felandı ozamanlar bende hiçbir sorun olmadı ortaya çıktı sadece iltihap problemim vardı iğnelerle felan tedavi oldum geçti şükürlerolsun. daha sora doktor 1yılınız dolsun eşinde görünsün dedi sora eşim gitti ve tek taraflı varikosel olduğu ortaya çıktı ve benim eşim hayatında ilkkez doktora gitti ve ikna edene kadar çok uğraştım adeta yıkılmıştı sonucu öğrenince doktor direk ameliyat dedi ama eşim aşırı korktuğu için yanaşmadı bende üzerine fazla gitmedim. oluruna bıraktım.bizim hareketliliğimiz %76 spelrm saymız düşüktü ilk 9milyon felandı doktor bu değerlerle esasında çocuğunz olur dedi fakatameliyat olmasında yarar var. şuanda 19aylık evliyis ve ailelerimiz çocuk delisi çok istiyolar allah ansipederse eşim kasım ayında ameliyat olcak sonunda karar verdi. ama enin yazını okuyunca umutlarım yeşerdi resmen o hareketlilikle ameliyattan önce hamile kalabildin şükürler olsun güzel allahım OL dedimi oluyo işte. allahtan hiçbirzaman ümit kesilmes allahım isteyen herkese aratmadan verir inşallah...

Çok teşekkür ederim...

Eşine söyle hiç korkmasın helede tek taraflı varikoselse.

ınan eşim sabah 8.20 de ameliyata girdi ki hazırlanması derken 8.30 u bulmuştur.
o ara canım sıkıldı bahçeye ineyim dedim geldiğimde saat 8.55 di baktım eşim çıktı.
Ve mışıl mışıl uyuyordu :)
Odasına çıkardık kendine geldi tabi hatırlamıyordu narkozdan dolayı.
saat tam 11 de şuuru yerine geldi ve açım yemek diye söylendi :)
Eşimde o hastanede zaten görevliydi o yüzden herşey elimizin altındaydı.
ınanırmısın doktoru tamam yemek yiyebilirsin dediğinde önce namaz kılacam dedi hemşireler bırakmadı tabi olmaz kazaya bırak dediği halde kimseyi dinlemedi eee birazda çekiniyorlardı eşimden:)
namazını kıldı sadece çorba içmesi gerekirken yediği yemekleri saysam ölürsünüz gülmekten :)
bana ait olan yemeği bile yedi baktım adam birden kendine geldi ayağa kalktı aynı gün o halde bile namazlarını hiç aksatmadı azmine hayran kalmıştım.
Gece hastanede kalmıştık ve akşam vakti benim rahatsızlığım olunca hemen acilen götüreyim dedi seni.
hemşireler olmaz sen gitme demelerine rağmen benide yanlız göndermeyeceğni söyleyince hemşireler başedemedi tamam biz birşey görmedik tamam mı dediler
o akşam bütün hastaneyi fetih etti anlayacağın.
Benden daha sağlamdı.
ertesi günü sabah erkenden çıktık ama bu yine dayanamadı nöbetçi kim varsa hepsini görmeye gidiyo beyefendi.
sonrasıda malum 10 günlük raporu vardı ama evde mi durdu sanki bir bisikleti var onunla turlar atmaya başladı.

Bunu eşine okut iyice rahatlasın çünkü eşim kadar korkan birini hiç görmemiştim ameliyattan sonra böyle rahat gececeğini bilseydi daha önce olurdu sanırım.
ınşAllah sizde bizim gibi rahat bir ameliyat geçirir ve sonucunu da hayrlı alırsınız.

ah canımmm ya ne mutlu sana helal olsun eşine. aynen okuttumm hiç yorum yapmadı :)
inşallah bizimkide ölegeçer inan bazen diyorum keşke bende bişiy çıksaydıda ben ameliyat olsaydım. allahım inşallah sonunu hayırlı eder hepimizinkini

bu arada cevap verdiğin için çok teşekkürederim biraz olsun rahatladım

ah canımmm ya ne mutlu sana helal olsun eşine. aynen okuttumm hiç yorum yapmadı :)
inşallah bizimkide ölegeçer inan bazen diyorum keşke bende bişiy çıksaydıda ben ameliyat olsaydım. allahım inşallah sonunu hayırlı eder hepimizinkini

bu arada cevap verdiğin için çok teşekkürederim biraz olsun rahatladım

Herşeyde vardır bir hayr o yüzden bende olsaydı onda olmsaydı gibi düşünceler inan ki doğru olmuyor.

Çünkü herkesin kendine göre yaşayacağı şeyler var biz kadınlar erkeklerden daha hassas olduğumuz için daha fazla rahatsızlıklar geçirebiliyoruz.
Yok kistmiş yok iltihapmış yok yumurta çatlamazmış gibi şeyler daha ağrlıklı ve bizim daha uğraştırıcı.
Ama Allah herkesin dağına göre kar veriyor çok ciddi olmamasına dua edin ki hayrlı sonuç alasanız. :)

sahracım yaşadıklarına üzüldüm benimkide senden pek farklı sayılmaz.düşük olayında yani;geçen yıl temmuz ayında bende bir ölü gebelik yaşadım 13 haftalıktı..allahtan herşeyin hayırlısı ne yapalım herkes kaderde olanı yaşıyor...en kısa zamanda anne olabilmen dileğiyle....AYHU canım benim sabah kırmızı kartı gördüm ve inanmıcan ama bir derin ohh çektim valla kaynanam yüzünden ne kadar strese girdiysem gebe kalmadığıma ilk kez sevindim...zemuszemus NNıLÜFERN benim eşimde ameliyattan çok korkuyordu 1 hafta önce sağsalim ameliyatını oldu hatta ameliyattan 2 saat sonra biz hasteneden çıktık..doktor bir sakınca olmadığını söyledi..ilk benimki bir rahatki görmeliydiniz durup durup ya aşkım heralde beni ameliyat etmediler neşterle bir çizik atıp gittiler diyordu.2. ve 3. gün dikiş yerinde birazcık ağrı var ama yoğun değil dedi 4.gün ameliyat yerim kaşınıyor hafif birde sızı var dedi..şimdiyse gayet iyi..bu nedenle eşin gönül rahatlığıyla girsin ve saglıcakla çıksın...allah kucaklarınızı boş koymasın..kurban olduğum allah en azından bana bitane tutunacak dal verdi bütün dünyam o..hep diyorum ben 2. için bu kadar üzülüp bu denli yürekten bebek isterken hiç olmayanlara allah sabır ve kucaklarına bitane bebiş versin diyorum

TULU adet olduğuna sevindim :))) Allahım ne kayınvalide ya ne cümleler yazdırıyor bize...

hayırlısı canım.bundan sonra en önemli şey sabır ve kafaya takmamak.şu kafaya takmama meselesini herkes bana da söylerdi.içten içe kızardım kolay sanki diye.ama ben adet olduğum son ay çok üzülmüş arkadaşıma gitmiş onda ağlamıştım.sonra ramazan girdi araya ben hep benden kötü durumda olanlara bakmaya ve olmuyorsa olmuyor ölümlü dünya herkes ölecek boşver filan diye iyice boşvermiştim hatta namazlardan sonra bebek için dua etmeyi bile unutmuştum.sonra da kendi kendime acaba istemiyor muyum demeye bile başlamıştım rahatlık çok güzel filan.ha bi de ovulasyon testi uygulamıştım.ilişkiye girmemiz gereken günlerde eşimle tartışmıştık ve ilişkiye girmemiştik.o yüzden bu ay hiiiiççç umutlanmamıştım.ama bu ay oldu.yani kafaya takmamayı becerebilsek keşke...

Allah herkesin göznlüne göre versin.AMİİNNN

aleyna ne kusuru canım ya.sonuçta tecrübeni paylaşmışsın..

kan tahlili sonucu da pozitif amma daha çok yeniymiş hemşire arkadaşım daha 1-2 günlük dedi.değerim düşükmüş.kendine dikkat et 10 gün sonra tekrar gel dedi.hayırlısı olsun hamile haberini duymak bile çok güzel.rabbim tamamına erdirsin inşallah.

biz özel bir şey uygulamadık.eşim ilacı düzenli kullandı.ha bi de hiç düzenli olmamakla beraber bal,polen,pekmez yemeye çalıştı.ama hiç düzenli yemedi bu dediklerimi.

bir de bu ay ben hergün meryem,eşim ise tebareke ve amme surelerini okuduk.oldukça düzenli bir şekilde.dualarımızın karşılığı diye düşünüyorum ben...

RABBİM SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KUCAĞIMA ALMAYI NASİP ETSİN.DARISI SİZLERİN BAŞINA.AMİN
arkadaşım çok mutlu oldum allah kuağına nasip etsin inşallah benim eşimde 22 gün önce ameliyat oldu darısı tüm isteyenlerin başına inşallah

kızlar hamileyim...bayram süprizi yaptı bizimki varikosel ameliyatından sonra 8.ayımızda hamile kaldım.allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah

Benim eşimde ağustos 14 de soldan varikosel ameliyatı oldu.

Biz evlendikten bir kaç ay soınra eşim her adet olduğumu öğrendiğinde yine mi ya diye söylenirdi.

Çok üzülürdü bende eğer o kadar istiyosan sende git doktora dedim :)

Bir ara adet günümden erken bir kanamam oldu sanırım dış gebelikti anlamadık nasıl olduğunu.

Doktorum daha 8 aylık evlisin 1 yılını doldur araştırma yapalım dedi ama benim hassasiyetimi bildiği için benimle ilgili olan araştırmaları yaptırdı ve bütün değerlerim normal çıktı.
Ve eşin bir üroloğa görünsün dedi.

Eşime söyledim oda tamam demişti.

Benimde idrar yollarında ki iltihabımdan dolayı muayene olmam gerekiyordu eşimde görevli olduğu hastanede muayene olmamı istemişti kendiside o gün testlerimi yaptırırm dedi.

Neyse ben muayenemi oldum eşimi bekliyorum ama bekle bekle bu adam gelmiyo yaklaşık 45 dk gibi sonra geldi belli etmiyo ama morali bozulmuştu değerlerini gösterdi malesef ameliyatın dışında çocuk sahibi olmamız imkansız gibi değerlerle karşılaştık.
Dedim hemen öyle ameliyat mı olunurmuş hemen fakulte ve başka özel hastaneleri araştırdık.
Eşimle aynı gün özel bir hastaneye gittik doktor değerlerine bakmadan önce benim verdiğim tepkiyi verdi sonra değerlere bakınca evet bizimde muayenemizden sonra bu sonuç çıkarsa malesef ameliyatı acilen olman gerekiyor dedi.
Gereken bütün testleri yaptı elle dahi yaptı ve ameliyat dedi.
Eve geldik kendisi çekindiği için annesi ve babasına ben söyledim.
Annesi şaşırdı sinirlendi sanki sorun bende de iftira atıyomuşum gibi tepki verdi.
Bir kaç gün konuşmadı benimle.
Halasıda öğrenmişti gözleri doldu çünkü eşim onların gözbebeği herkes için çok değerlidir eşim.
Dört gözle beklenen bebek bir türlü gelmiyo diye üzülüyorlardı.
Ertesi gün Kayınvalidem ben tam eşimle evime girerken eşimi kapıda önünü kesti ve resmen tehdit eder gibi kesinlikle ameliyat olmayacaksın dedi bende tabi duyuyorum seslerini.
Eşim geldi biraz daha beklesek olur mu dedi.
Beynimden kaynar sular döküldü yinede onu kırmamk için seninle çocuk için evlenmedim ve sen bilirsin dedim.
Tabi ameliyat olmadan çocuk sahibi olmamız imkansız ya bizde çabalamıyoruz :)

O ay tam 1 hafta günüm geçmişti cesaret edipte gidemiyorum test yaptırmaya.
Eşimin halası beni kandırrarak heyecanla test yaptırmaya götürdü ve pozitif çıkınca olduğum yere yığıldım kaldım.
Ağlamaktan artık dk larca konuşamadım doktor şaşırdı hayrdır hiçbir anne adayını böyle görmedim diye sormaya başladı.
Gerçekten çok sevinmiştim inanmıyordum.
Ordan çıktığımızda kardeşim aradı tevafuk ya doktordan çıkıyorum dedim hayrdır abla diyince bende söyledim oda annemlere babamlara yetiştirmiş babam annem ağlamaya başlamış kardeşlerim sevincinden hayaller kurmaya bile başlamışlar ablamda çocuk vesilesi ile yanıma gelecek diye sevinmiş :KK43:
O gün Cumaydı ..

pazartesi gittim kan testi yaptırdım pozitif çıktı ama leke gelmeye başlayınca anladım ki düşük yapacam.
Hiç ayağa kalkmadan iki gün boyunca yattım ama adet sancısı gibi şiddetli ağrılarım oluyordu.
Çarşamba günü tam lavaboya kalktım birden pıhtı şeklinde kanamam oluyo tabi bebeğim gidiyo diye çığlıkları basmışım eltim o hışımla yanıma geldi acile götürdü hemen kürtaj deyince ben tabi kabul etmedim iyi öl geber dedi doktor :)
iyi ölüp gebereyim ama kürtaj olmam dedim çünkü çocuk daha düşmemişti.
git eve dinlen hala düşük yok ama tehliken var dedi.
Evde akşama kadar dinlendim eşim gelene kadar onun kapı zilini çalması ile beraber sancılarım sıklaştı doğum sancısından daha şiddetli.
1 saat günahına kefaret olur bu ağrıların onu düşün Allah tan şifa dile başka şey düşünme diye telkin etmişti ve hemen acile kaldırdılar doktor düşük gerçekleşiyor dedi ve kürtaj yapmadan çekti aldı.
Ama illa kürtaj olmam gerekiyor diye diretti bende ısrarla hayr deyince hala parça kalmış zehirler seni dedi bende ağırmı giderecek ilaç ver başka bişey istemiyorum dedim.
Eşim o akşam hemen ilaçlarımı aldı geldim kullandım 15 dk kadar eşimle eltimin yemek hazırlamasını beklerken lavaboya kalkayım dedim kalkmamla kalan parçada attı.
Tabi ruh halim gerçekten gitmişti kimseyede belli edemiyordum eşimin gözlerinden kaçıyodum resmen.
Bende eşimde çok hassas insanlarız ama giden gitmişti.
Annemler öğrendiğinde yıkıldılar ben teselli etmeye çalıştım.
Eşim o akşam hemen ameliyat kararı almıştı.
Hiç sormadım olacakmısın diye çünkü hamileliğimi öğrendiğinde vazgeçmişti.
Çok uzun oldu ama inanın bu durum biliyorum ki herkesi etkiliyor.
umudsuzluğun olduğu yerde yıkımlar başlar.
Bende şuan beklemedeyim ama umudsuzluğum yok.

Bu arada herkese umud olsun diye söylüyorum eşimin en yakın arkdaşlarından biride ameliyat oldu 1 yıl çocukları olmamıştı.
Eşinin ameliyatından 1 ay sonra eşi hamile kaldı şimdi 5 aylık hamile 6 . ayın içinde.

Şifayı arayın muhakkak bir yerlerde sizi bekliyordur.

Allah cc herkesin gönlüne göre muamele etsin inş.

Gönlünüzde ne besliyorsanız hakknızda da o hayrlı olur inş.

çok çok geçmiş olsun yaşadıkların geçti gitti artık geçmişi düşünme geleceğe bak kucağın yakında dolar inşallah :-)lepi:tüm isteyenlerinde)

kızlar hamileyim...bayram süprizi yaptı bizimki varikosel ameliyatından sonra 8.ayımızda hamile kaldım.allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah

Ne güzel hamis haberleri alıyoruz hihoyyyt
masallah masallah :nazar: hamis sayımız cogalıyor :KK66:
canım cok tebrik ederim.. darısı basımıza insallah! :lepi:

canım ben de ameliyattan sonra tam 8. ayda hamiş oldum aynı yani.bu arada tebrik ederim Rabbim tamamına erdirsin ikimiznkini de.

bu arada biri şu listeyi düzeltsin de nazar boncuklarımız kondursun artık.diğerlerine de moral olsun di mi???:nazar:

X