• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

Uykum kaçtı gece 3- 4 arası Balkonumda oturup Mehtabı seyrediyordum....Hemen yanı başında yıldızı ile muhteşem...Bir şey daha dikkatimi çekti.

Pır pır yanıp sönen bir cisim, önce Uçak sandım, 1 saat boyunca aynı yerde durmaz ya, zaten neden dursun ki? Bir saat sonra aniden döndü, döndü ve kayboldu ...UFO

Sabah kahvaltıda evdekilere anlattım. İyi ki anlattım, şimdi anlatsam inandırıcı olmazdı belki de...

Her kanalda Ufo nun göründüğü haberleri var. O kadar enteresan ve kafa yorulacak bir durum ki ...

Benim ikinci görüşüm, kime anlatsam tuhaf tuhaf bakıyor. Ne yani, yalan mı söyleyeceğim. Gördüm işte...Yıllar önce ve bu Ayın dokuz, on veya on birin de. Gününü tam hatırlamıyorum.

Beni ilk evlendiğim yıllara götürdün kk dostum. Eşimle birlikte gece bahçeye çıkmıştık. Bizde meraklıyız yıldızları seyretmeye. Dağlar bahçemizden görünüyor. Yüksek apartmanlar olmadığı için rahat görüyoruz. Birden çok hareketli bir ışık gördük sürekli hareket halindeydi.Daha sonra dağların arkasında kayboldu. Ufoların varlığına zaten inanıyorduk böyle canlı olarak görmek bizi çok heyecanlandırmıştı:)).O günden sonra ne zaman gece dışarı çıksak gözümüz hep gökyüzünde gezinir.

En acısı, en zoru.... Eşyalarını toplamak, düzenlemek, dağıtmak....
Koklayıp, koklayıp ağlamak.....
Eski ama çok eski sararmış, görüntüsü net olmayan onlarca fotoğraf.....
Atılmaz, verilmez......Benim sararmışların arasına koyup arada bakmak, hatırlamak...

Bundan sonra sesleri yok, görüntüleri yok, kokuları yok.....Sadece fotoğraflarda, akıllarda kalan anılar... işte o kadar.
Hatıralardaki anılarla avunmak ...Bir varmış, Bir yokmuş....Babacığım, Halacığım mekanınız Cennet olsun....

Babamın evine gidip eşyalarını alamadık. HATUN “ Asla bu eve gelemezler” demiş...

(15 yıl olmuş baba evine gitmeyeli. Kötüyse insan kötüdür, Annemden sonra Babacığımın kötü tercihi. Bilemezdi ki...Eğdi başını, ezildi.)

Kendi Avukatı o kadar sinirlenmiş ki, itiraz etmiş “Dört ay olmuş ayıp ve günahtır “ demiş
Avukat, bizi (Kardeşimle) eve götürdü, Hatunla karşılaşmadık, yoktu...
Eşyalarını topladık, evimize geldik. Her şeyini düzenledik geç oldu ama bizim yüzümüzden geç olmadı....
Bazı şeyleri aldık ( HATIRALAR) kimilerini, giysileri gereken yere, halamınkilerle yolladık.

Kim ne derse desin, Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın ...Hatun kötü biri ama Avukatı bizden yana oldu. “Ona da şükürler olsun” dedik. Gerisini Allaha havale....

Babam ne yazıkki sevgisini yüreğinde saklayan bir insandı.Çocuklarına karşı hep resmi davranırdı.

Bayramlarda, akrabalar, komşular o günün mutluluğunu ve sevincini birbirlerine sarılarak gösterirler.El öpmek ve karşılığındada sevgi dolu bir sarılma, güzel,beklenilen
bir davranış ve birbirini seven tüm insanlar bu davranışı sergiler.

Babamdan hiç değilse bu özel günlerde sevgisini açığa çıkarmasını bir ümitle beklerken sonuç hep hayal kırıklığı olurdu. Ona seni seviyorum diyebilmeyi çok isterdim ama babam o kadar resmi davranırdıki utanır, bende sevgimi içimde tutmak zorunda kalırdım.

Plastik bir bebeğim vardı, uyurken başucuma koyardım .Uyandığımda bebeğimin kucağında şeker,çikolata bulur çok sevinirdim. Babama "Kim getirdi?" diye sorduğum zaman ben aldım diyemez tavşanların getirdiğini söylerdi. o günleri anımsadığım zaman, babamın beni sevdiğini ve sevgisini doğrudan değilde bu yollarla dile getirmeye çalıştığını şimdi anlıyorum.
Yinede insanın babasına sıkı sıkı sarılıp seni seviyorum diyememesi ne kadar acı veriyor.

Babamın ağırlaştığı haberini alır almaz hemen yanına gittik.Beni görünce o güne kadar hiç ayağa kalkmayan insan ayaklandı gülmeye ,şarkı söylemeye başladı. Ben babamı ilk defa bana karşı sevecen, neşeli, sevgi dolu olduğunu işte o zaman gördüm.Ama, hani ölüm iyiliği derler ya işte babamınki de öyleymiş .Ertesi gün ne yazıkki babacığımı kaybettik .

Bu yüzden babalar günü hep hüzün benim için .

Sevginizi söylemeyi lütfen ertelemeyin. Birgün herşey için geç olabilir.

Lereenimden babacığına.....

Gel de hayal kurma

O kadar gerçekti ki yaşanmışlıklarım, hayal kurmaya vaktim olmadı
Ta !ki arkadaşım sorana kadar. "Eline fırsat geçse, bundan sonra ne yapmak isterdin?"....Hiç düşünmemiştim. "Bana fırsat ver, zormuş hayal kurmak"...."Hayal işte,nesi zor olacak" dedi...

Ama gerçekleşecek bir şey olsun, öyle palavradan olmaz, yaşım genç değil, ileriye dönük hayaller...Aman aman önce bol sağlık ve bol para....O zaman hayallerde gerçektir.

Bu sitenin bana çok getirileri oldu. Sürekli kendimi dinliyordum.. Boş kaldığım anlarda baş ağrılarımla uğraşıyordum. Artık boş anım kalmadı. Dış streslerden kendimi burada buluyorum. Öyle güzel fikirler, yorumlarla karşılaştım ki, bazı kararsızlıklarımın üstüne kesin kararlar oturttum..Hatta öyle bir oturttum ki, çaktım kararları...SAYENİZDE..

En yakınlarımın şaşkınlıkla, "Ne oldu değiştin" diye sorduklarında, "sitedeki arkadaşlarımın fikirleri, yorumları hayatımın dönüm noktası oldu, desem inanır mısınız bana?"...Dedim

İşte o arkadaşlarımı da alır giderdim. Tatillere, gezilere. Yurt içi veya yurt dışında yaşayan site arkadaşlarımı da...İsterlerse..
HAYAL KURMAK, ARZU ETMEKSE ŞAYET ..Hep beraber ..Düşünmek bile güzel.

Gittiğimiz yerlerde araba kiralar, karış karış gezerdik. Ben müze gezmeyi sevmem. İçerilerde uzun uzadıya kalamam. Giren girsin ben dışarıda beklerim. Yakınlarda bir kafe de, kahve ile sigaramı Tüttürür, baş ucu defterime notlar düşerdim...

Hayalimi soran arkadaşıma anlatıyorum..."Hayalinin içinde bana yer yok mu" diyor...HAYAL İŞTE...

Sizinle hep beraber, hayal bile olsa gezi güzel olurdu...Uzuuun bir seyahat

Siz bilmeden bana o kadar güzellikler armağan ettiniz ki
Benden size, hayallerin gerçek olması dileği ile kucak dolusu sevgiler..

Hayırlı Kandiller diliyorum...Herşey ama herşey gönlümüzce olsun inşallah:1hug:a.s.

Galiba böyle harika hayalin gerçekleşmesine ihtiyacımız var kk dostum. Hayalde olsa birlikte olma düşüncesi ne kadar güzel. Düşünsene neler yapılmazki zamanın nasıl geçtiğini anlayamayız bile birlikteyken.:)) Umarım birgün mutlaka birlikte olacağız.( kk dostalarıyla)

kahve.jpg
kahve.jpg

afiyet olsun hanımlar

Son düzenleme:
AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI

Gençken, arkadaşlarımızı dost sanarken, hızla yürüyen yıllar da, pirinci taşlarından ayıklar gibi atıyorsunuz hayatınızdan tek tek olmadı, bir daha kontrol ediyorsunuz.Evet gençken anlayamadığımız, bize ne kadar zarar verdiklerini fark edemediklerimiz..

Onlar için ikaz da etseler tınmadığımız,omuz silktiğimiz..Yıllarda...
Bakıyoruz evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuşuz yeni yeni bir çok arkadaş daha
Her şeyi paylaşabileceğimizi sandığımız, hayatımızın içine giriveriyorlar. Sanıyoruz ki dostumuz, sıkıntımızı alıp rahatlatacaklar. Sanıyoruz ki sadece onlarda kalacak sırlarınız...

En çok Kaynana, Elti, Görümce anlatılırdı ya...Bilmeden hâla anlatırdık. Anlatılanlar dolaşırken etrafta, nereden duyulmuş bu laflar diye şaşar, toz kondurmazdık. Zaman geçtikçe, canımız yandıkça, yoklarsa zor zamanlarda yanımızda, anlardık kim dost kim değil.

Başlarız ayıklamaya dost sandığımız aslında arkadaşlarımızı...Sanırım uzun sürerdi...
Geç fark ettim gözlük takma zamanı gelmiş...Takınca gördüm. İrili ufaklı bir sürü taş, geç bile kalmışım..Ayıklamak için.

Öyleleri vardı ki aralarında yıllarca, bıkmadan birbirimize çiçeklere baktığımız gibi suladığımız,otlarını temizlediğimiz, bir yaprağına bile kıyamadığımız, iyi ve kötü günde koklaşıp ağlaştığımız...Gözlük bile takmaya gerek olmayan...Onlar kaldı..
Artık lüzumsuz sırtımızda taşımaya değmeyen arkadaşa ne gerek var...Az olsun ama öz olsun.
Ayıkla pirincin taşını gitsin...dedim. Ayıkladım gittiler...

Yeşilimin duyguları

Galiba böyle harika hayalin gerçekleşmesine ihtiyacımız var kk dostum. Hayalde olsa birlikte olma düşüncesi ne kadar güzel. Düşünsene neler yapılmazki zamanın nasıl geçtiğini anlayamayız bile birlikteyken.:)) Umarım birgün mutlaka birlikte olacağız.( kk dostalarıyla)

Umarım canım KK daşım, uzun zamandır birlikte olmayı bekliyoruz. Nasip olursa işte o gün en mutlu günlerimden biri olacak Şeniz

AYIKLA PİRİNCİN TAŞINI

Gençken, arkadaşlarımızı dost sanarken, hızla yürüyen yıllar da, pirinci taşlarından ayıklar gibi atıyorsunuz hayatınızdan tek tek olmadı, bir daha kontrol ediyorsunuz.Evet gençken anlayamadığımız, bize ne kadar zarar verdiklerini fark edemediklerimiz..

Onlar için ikaz da etseler tınmadığımız,omuz silktiğimiz..Yıllarda...
Bakıyoruz evlenmiş, çoluk çocuk sahibi olmuşuz yeni yeni bir çok arkadaş daha
Her şeyi paylaşabileceğimizi sandığımız, hayatımızın içine giriveriyorlar. Sanıyoruz ki dostumuz, sıkıntımızı alıp rahatlatacaklar. Sanıyoruz ki sadece onlarda kalacak sırlarınız...

En çok Kaynana, Elti, Görümce anlatılırdı ya...Bilmeden hâla anlatırdık. Anlatılanlar dolaşırken etrafta, nereden duyulmuş bu laflar diye şaşar, toz kondurmazdık. Zaman geçtikçe, canımız yandıkça, yoklarsa zor zamanlarda yanımızda, anlardık kim dost kim değil.

Başlarız ayıklamaya dost sandığımız aslında arkadaşlarımızı...Sanırım uzun sürerdi...
Geç fark ettim gözlük takma zamanı gelmiş...Takınca gördüm. İrili ufaklı bir sürü taş, geç bile kalmışım..Ayıklamak için.

Öyleleri vardı ki aralarında yıllarca, bıkmadan birbirimize çiçeklere baktığımız gibi suladığımız,otlarını temizlediğimiz, bir yaprağına bile kıyamadığımız, iyi ve kötü günde koklaşıp ağlaştığımız...Gözlük bile takmaya gerek olmayan...Onlar kaldı..
Artık lüzumsuz sırtımızda taşımaya değmeyen arkadaşa ne gerek var...Az olsun ama öz olsun.
Ayıkla pirincin taşını gitsin...dedim. Ayıkladım gittiler...

Yeşilimin duyguları

vereliniortakÇOK GÜZEL ÇOK DĞRU BEN HALA O TAŞLARLA MEŞGÜLÜM YEŞİLİMMMyerimseniben

Yitirdiklerimizin ardından acılara katlanmak kolay olmuyor ama hayat akışına devam ediyor.
Yeni vefat haberleri, hasta haberleri.....

Doğum, evlilik haberleri...Üzülürken içimizin sevinçle dolduğu güzellikler olmasa çekilmezdi yaşam.

Yitirmek korkusu en acısıyken, boş şeylere üzülmeyi, küsmeyi adet edinmişiz. “Vah! Vah! Vah!” Diye.... Sanki çözümü yokmuşçasına....
Sonraları anlıyoruz ama geç kalmış oluyoruz.

Tartışmalar yerine uzlaşmak varken, yok sen haklısın, ben haklıyım ortada kalan sorunlar büyüyor.
Talihsiz sarf edilen sözcükler unutulmuyor. Haydi kin dolu günlere merhaba

Dün yitirdiğimiz bir arkadaşımızın ardından ağlayan, diğer arkadaşımız “ Beni affedemeden göçtü” sözü ve dinmeyen göz yaşlarını görünce ”Son pişmanlığın fayda etmediğini” Bir kez daha hatırladım

Yitirdiklerimizin ardından acılara katlanmak kolay olmuyor ama hayat akışına devam ediyor.
Yeni vefat haberleri, hasta haberleri.....

Doğum, evlilik haberleri...Üzülürken içimizin sevinçle dolduğu güzellikler olmasa çekilmezdi yaşam.

Yitirmek korkusu en acısıyken, boş şeylere üzülmeyi, küsmeyi adet edinmişiz. “Vah! Vah! Vah!” Diye.... Sanki çözümü yokmuşçasına....
Sonraları anlıyoruz ama geç kalmış oluyoruz.

Tartışmalar yerine uzlaşmak varken, yok sen haklısın, ben haklıyım ortada kalan sorunlar büyüyor.
Talihsiz sarf edilen sözcükler unutulmuyor. Haydi kin dolu günlere merhaba

Dün yitirdiğimiz bir arkadaşımızın ardından ağlayan, diğer arkadaşımız “ Beni affedemeden göçtü” sözü ve dinmeyen göz yaşlarını görünce ”Son pişmanlığın fayda etmediğini” Bir kez daha hatırladım
:a015:evet yeşilim ben arkadaşımda bi helalık alsaydım ama bi türlü alamadımmmm dilim varmadııı ölümü kondurmadım ona:çok üzgünüm:

nasılsınız
geldım gıdıyorum gÜzel paylaŞımlarını beklıyorum yÜreĞı gÜzel antalyanın sıÇak ve gÜzel kadınııı her Şey gÖnlÜnce olsunn mutluluk kapında hıÇ Çıkmasınn gÜzel olan ne varsa sızın olsun :):):)
---------------------RÜYA; biz uyurken kalbimizin tuttuğu bir dilektir.ARKADAŞ;uçmayı unuttuğumuzda bize kanatlarını açan bir melektir.HAYAL GÜCÜ; bizi bilmediğimiz yerlere uçuran bir rüzgardır,ve HAYAT; içinden ne çıkacağını bilmesek de açmamız gereken bir zarftır.açtığın zarflardan hep güzel şeyler çıkması dileğiyle..:).
--

Son düzenleme:
Teşekkürler Esmerim....Her zaman beklerim

Akşamları kitabımı okuyor geç yatıyorum, Sabahları da geç uyanıyorum tabi ki. İşlerimi bitirmeden siteye girmiyorum.....Hiç işim yoksa kendime vakit ayırıp Denize gidiyorum. Yazmıştım çok yakın diye

Bu gün yine öyle bir gün, kitabımı aldım, gittim..Solumdaki, sağımdaki hep aynı aile, çok cici insanlar merhabalaşıp yerleşiyorum

Şöyle bir yağlanıp, önce sırt üstü yatıyorum. Sonraları güneşe dayanamam diye...

İkinci sıradayım. Önümüzdeki Şezlong ta genç bir çift öpüşüyor... İyi de bitmek bilmiyor öpüşmeleri. Etraftaki mırıldanmalara aldırmıyorlar bile, umurlarında değil. Denize giriyorlar, çıkıyorlar öpüşe devam ....Orta yaşlarda bir adamcağız dayanamayıp “Ayıp evladım bunca bekar var etrafta size bakıyorlar, olmuyor ama” dedi. Ondan sonra sadece elele oturdular ve az sonra gittiler.

Denize girdim çıktım yerime yerleşirken, yine yağlandım. Bu kez yüzü koyun attım. Böyle bir o tarafa, bir bu tarafa derken neler görüyor, duyuyoruz neler.

Gözlüğüm gözümde, arka taraflar yansın.....Kitaba başlayacağım ki “Ablajım ne sürüyosunuz böyle yanmışsınıs?” diye soruyor, geldiğinden beri yağlanan kız “Susam yağı, biraz Bebe yağı ve güzel kokması için az Melisa yağı...Hem koruyucu hem yakıcı” diyorum. Yanındaki gence...”Bak aşkım bis neler alıyorus olmuyooo, giderken alalım mı”
“Alalım” diyor Genç ..

İkide birde “Aşkııııım şu arkama sürseneeee” Sürüyor....”Aşkım ama kürek kemiklerime sürmediiiiin” “Sürerim”
“Biraz da dizlerimin arkalarınaaa” “ Başlarım senin yağlanmana “ Ama Aşkitoooom elim yetişmiyooo” Genç elindekileri fırlatıp Restorana doğru gidiyor Kız sesleniyor “Aşkııım gelirken bi su al” “Suyuna da sana da” Kız tınlamıyor bile

"Ablajım biz yeni evliyis, İstanbuldan geldik Cadde bostanlıyıs. Şimdi güseeeelce yanmazsam havam olmas dimi ama..Bu Erkekler hiç anlamıyooooo”
Kafamı sallıyorum ama zor tutuyorum kendimi. "Görürüm senin Aşkitonu birkaç sene sonra" diyeceğim ama demiyorum.
Sadece yan taraftaki Aile ile tebessümleşip, ne demek istediğimizi sadece bizler anlıyoruz.

Genç gelene kadar anlatıyor oradan, buradan... Maşallah pek sevimli ve pek güzel ama şımarıkça....
Vakit geçiyor, defalarca girip çıkıyorum Denize...Yarına kadar hoşça kalın diyorum, Kitabımın kapağını bile açamadan evime dönüyorum

Yarına da gidersem, kısmet bakalım neler göreceğiz

Ah ablacım ahhhh,
bayılırım sahilde kitap okumaya,bulmaca çözmeye...
ama dediğiniz gibi, neler var neler değil mi?
insanlar da çevreye saygı kalmamış vallahi...
mahremiyetin özelliğini,güzelliğini koruyamıyorlar maalesef...
herşey gözönünde yaşandığı zaman bence özelliği de kalmıyor...
alenen açıkta...
yarın lütfen bir kere de benim yerime girin denize,şöyle serin serin...
yine bugünkü gibi kafanızı şişiren olursa no deyin, belki dillerini
bilmediğinizi düşünerek susarlar ...
sağlıklı ve keyifli günler diliyorum...
sevgilerimle...

günaydın ne güzel deniz yakın evinde denize yakınnn
OH SEFAN OLSUN bırak onlar ne yaparlarsın yapsın asrın gencleriiiii
budevirde ne büyük nede küçük diyorlar öpüşe öpüşe bitiryorlar güzelim günleriniiii:)
o yüzden evliiklerin tadı tuzuda kalmadı çünkü utanma diye bi hisyok gençlerde:)
sağlıkla kal sağlıklı günler :)

Son düzenleme:
yeşilim hadi onlar denizde öpüşüyolar ya sokakta öpüşenlere ne demeli ,hiç sıkılma utanma yok,,
canım benim sefan olsun ohh ,benim yerimede gir denize gerçi yeni geldim denizden ama olsun,,,her gün girsem bıkmam çok seviyorum denizi,,
çok doğru bir kaç yıl sonra cicim yılları bitince o zaman görcekler,,aşkı sevgiye ,ne aşk kalıyo ne sevgi,ama onlara bunu anlatamassın,,yaşayıp görcekler

Arkadaşlar gerçekten bazı gözlemlerimi paylaşmak istiyordum ama sakın Deniz sefaları sanıp, özendirme yaptığımı sanmayın çok çok üzülürüm.

Antalya da yaşayanlar bilir Denize gitmek sıradandır yani. Tatilde değiliz, Bunaltıcıdır sıcaklar...Evde klimaları yakıp oturmak sıkıntı verir çoğu kez. Yapacak en doğru şey biraz serinleyip, nefes almaktır inanın.

Bir arkadaşım telefonda “Neler yapıyorsun, epeydir görünmüyorsun” deyince

“Denize gidiyoruz arkadaşımla”

“Aaa bu sıcakta mı?”

“Denize sıcaklarda gidilir değil mi?” Diyorum. Dayanamıyor o da geliyor

Üç kafadar oturup sohbet edip, kitap okuyoruz. Arada benim takıldıklarımı gözlemleyip gülüşüyoruz.

Budur yani... Bundan sonra daha dikkatli yazmaya, Deniz detayları vermemeye çalışırım. Empati yapınca dünkü paylaşımımı tekrar gözden geçirince aklıma geldi...

Bu gün ilk sırada uzandığımız için "pek bir şey göremedim" dersem..... İnanmayın kaydirigubbakcemile3

aplacığım bir an kendimi orda sandım cok güzel anlatmışınız
artık bazı seyler herkese cok doğal geliyor ama bende dayanamıyorum böyle terbiyesiz davranıslara ve ben terkediyorum bulundugum ortamı malesef söylesekte utanmayacak ve piskin piskin bizi suclayacaklar ne bakıyorsun diye tüm kabahat bizde sanki

Back