• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dr.Tuğrul Turan'a Ameliyat olanlar buraya..

MErhaba kizlarr :)
benim bugun 12. gunum.ben coktan normal hayatima onum yuz ustu yatmak disinda hersey cok iyi
agrim sizim yok saece raa altlara azcik.gogusleirmin sun sis olugunu soylei tugrul bey ama ben uanki halinden cok memnunum :)
17 yasinkai kizlarda boyle meme yok yahu cok guzel bisey.
c.tesi 2. hftam olucak yani 3 gun sonra dikisler linck
suan yapmak istedigim tek sey sooyle komple bi banyo yapabilmek :)
dikislerimin iyilesme sureci nasi olcka onua merak eiyorum vallhi.

tugrul turan bu kadar acısız sıkıntısız gogus ameliyatı yapiyorsa insanlar neden diger doktorlara ameliyat oluyor ?
Diger doktorlardan farklı olarak ne yapiyor ki hickimse sıkıntı cekmiyor cunku gogus ameliyatları okudugum kadarıyla cok agrili cok sıkıntılı ve tabiki eger kımsenın anlamasını istemiyorsanız ...

Tugrul turanın ıletisim bilgilerini ogrenebilir miyim
kendisiyle gorusmek isterim

tugrul turan bu kadar acısız sıkıntısız gogus ameliyatı yapiyorsa insanlar neden diger doktorlara ameliyat oluyor ?
Diger doktorlardan farklı olarak ne yapiyor ki hickimse sıkıntı cekmiyor cunku gogus ameliyatları okudugum kadarıyla cok agrili cok sıkıntılı ve tabiki eger kımsenın anlamasını istemiyorsanız ...

merhaba selinyildirim. ben tugrul turan beyi bu forum sayesinde buldum. daha önce kime yada nerde ameliyat olcagim konusunda kuskularim vardi. karar vermemin sebebi sadece burda yazilanlar degildi. tugrul beyin ilk iletisim bilgisini bulur bulmaz aradim ve bana telefonda 40 dakkaya yakin bilgi verdi. bana anlattiklari ve de samimi kisiligiyle onda olmaya karar verdim. sonraki 2 saatlik görüsmemizin sonunda ( ki gittigim ilk dr. du) bana hemen karar vermememi hatta mümkünse birkac dr. la daha konusmami söyledi kararini bir gün sonra ver dedi.tabiiki kararimi ertesi gün hemen bildirdim ve 8 haziranda gögüs kücültme ve diklestirme ameliyati oldum. ben de senin gibi burda yazilanlari kesinlikle kuskuyla okudum acaba reklammidir diye. bu yüzdende ben de ameliyat öncesi ve sonrasi tüm yasadiklarimi burdan duyurmak istedim.

kesinlikle haklisin tugrul beyi diger dr. lardan ayiran nedir diye sormakla. ama bildigim bisey var tugrul bey tam bir özel doktor. ameliyata seni hazirlarken sarki söyleyen :))ameliyat oldugun gün tüm gün yaninda olan (abartmiyorum gercekten de tüm gün yaninda) dikisler alinirken mozart dinleyen isinde sanatkar kadinlarin ne istedigini bilen biri. cok da sempatik. insana güven veriyor.

cok da haklisin nasil böyle acisiz sizisiz yapiyo demekle. tabiiki hic acisiz bisey degil ama gercektende diger forumlarda okudugum kadariyla bekledigim agrilari hissetmedim. daha agrili olcagindan emindim aslinda. ilk hafta tek agrim sirt agrisiydi.2. haftada hafifi hafif gögüs altlarindaki sizlamalar. kolay bir ameliyat degil tabii ki de ama sonuclarina bakmak lazim.bi kere tugrul bey diren koymuyo . cogu kisiden duydugum kadariyla onlari cikarmak cok aci verici biseymis.
anlyicagin ben tugrul beyi buldugumdan dolayi cok mutluyum. bugün ameliyattan sonraki 19. günüm ve kendimi cok iyi hissediyorum. gögüslerim forma girmeye dikis yerlerim hizla iyilesmeye basladi.
umarim burdan sana yardimci olabilmisimdir.herhangi bir sorun olursa seve seve.
sende umarim benim gibi umdugun dr. u bulursun.
özeline telefon no sunu atiyorum.
görüsmek üzere

Selinyildirim merhaba,

Şimdi Tuğrul Turan'ın ismini telafuz etmeye başladığımız anda insanlar ilk zamanlar benimde yaptığım gibi kuşku ile bakıyorlar. Çünkü (dikleştirme ve küçültme ameliyatlarının ağrısını bilmiyorum) büyütme ameliyatları gerçekten ağrısız. Sargı bezi veya yüz üstü yatamamak rahatsız edebilir ama yaralarınız acımaz. ışte insanlar ağrısız, dirensiz, (tüm yazdıklarımı büyütme ameliyatları için söylüyorum) günlük yaşama anında dönmeni sağlayan, ameliyat sonrası sütyenini bile sadece bir hafta taktıran, sigarayı bırakmanı istemeyen, anestezi uygulanmayan, anesteziden uyanamama korkusunun olmadığı bir sistemin olamayacağını düşünüyor.
Ben doktorumun 1-2 saat sorularıma sıkılmadan cevap verebildiğini, telefonda, mailde her şekilde zaman ayırdığını, ameliyat sonrası (ben hastanede kalmayıp 1,5 saat sonra çıkmıştım) tüm gününü sadece ameliyatını yaptığı hastasına ayırdığını, fabrikasyon çalışmadığını, eğer gerekmiyorsa ameliyatını yapmayacağını söylediğini, paragöz olmadığını MINIMAL CERRAHI+ OPTIMUM SONUC amaçlı çalıştığını defalarca söylemek istedim. Hatta bir çok şeyi söyleyemiyorum bile. Söylediğimde bu doktorun böyle bir sistem geliştirdiğine inanmak istemiyorlar. Yaptığı göğüsleri ve izleri görseler ağızları açık kalacak ama ne yazıkki böyle bir şeyin var olduğuna bile inanmadıklarından gidip görüşme gereği görmüyorlar. Inanmayabilirsiniz ama böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez ve yok saymanızı gerektirmez.

ARKADAŞLAR EN IYI AMELIYAT; AGRININ BOL OLDUGU AMELIYAT DEGIL, GIDIN AKLINIZA TAKILAN TUM DOKTORLAR ILE GORUSUN 10 KISI 20 KISI BU AMELIYAT BIR DEFA YAPILIYOR. KAFANIZDA MUHAKKAK BIRSEYLER OLUSUR. BIRDE TUGRUL BEYE GIDIN VE ARADAKI FARKI GORUN. SONRASINDA ICINIZE EN ÇOK SINEN DOKTORA BUDUR DEDIGINIZ DOKTORA AMELIYATINIZI YAPTIRIN VE KURTULUN. AMELIYATINIZI KIME YAPTIRIRSANIZ YAPTIRIN SONUÇTA DUNYALAR SIZIN OLACAK GORECEKSINIZ.

Hatta şöyle yapayım Tuğrul Turan'a ameliyat olan arkadaşlarımızın baştan sona doktorları hakkında yazdıklarını ekleyeyim. Ağrı konusunda tek bildiğim ağrılar normalde 3 gün sürermiş Tuğrul Turan o ilk 3 günlük sürede ağrı çekmemizi engelleyen bir iğne vuruyormuş.Yinede 12 mayısa kadar bu forumda ameliyat olanların operasyon öncesi ve sonrası yazdıkları yazıları eklemem daha faydalı olacak. Bir iki kişi eksik ama benim Tuğrul Turan'a ameliyat olmama neden olan fashion_starrr ile başlamak istiyorum çünkü kendisi çok fazla araştırma yapmıştı. Aylarca arkası yarın izler gibi onun yazdıklarını okudum. Kendisi ile tek bir kelime bile yazışmadım ama teşekkürler fashion starrr

fashion_starrr yazmış:...........................................
...................................................(Gözlemlerime dayanarak söylüyorum)Tuğrul Bey'e ameliyat olan arkadaşlar,burdan tecrübelerini aktarırken ameliyatlarını çok rahat bir şekilde atlattıklarından,ağrı sızı kesinlikle çekmediklerinden bahsediyorlar,ameliyatlarından sadece bi kaç saat sonra tıpış tıpış evlerinin yolunu tutuyorlar Sanırım sedazyonla lokal anestezi uyguladığı ve kendine göre yöntemleri olduğundan dolayı böyle oluyor. Doktorluğundan öte çok ilgili,anlayışlı,sıcak kanlı ve babacan bir insan.Aklında bir soru işareti olmasına asla müsade etmiyor,soruları cevaplamaya ve senin içindeki rahatsızlığı gidermeye hevesli bir doktor. 2 aralık ameliyat günüm

Beni daha görmediği için bişeylere karar vermedik,herşeye ameliyat günü karar vericez.Mail de iki tip hastaneyle çalıştığını belirtmişti daha önce.Göğüs ameliyatlarında diğerinden daha ucuz olanı kullanıyormuş,sanırım ücreti 6000 veya 7000 olarak değişiyor,bunu da gidince konuşucam.
Denizcim Doktor mümkün olduğu kadar meme altı uyguluyormuş,nadir durumlarda;meme dokusu yeterli gelmesse kas altına koyuyormuş protezi.Daha görüşemediğimiz için büyüklüğe karar veremedik,ameliyat sabahı karar vericez gibi gözüküyo ..
ins80cim ben ıstanbul'a gidemedim,Barış Bey'le yüz yüze görüşme şansım olmadı.Tuğrul Bey'in beni ikna etmek için bi çabası olmadı aslında,daha çok ben onu,beni ameliyat etsin diye ikna etmeye çalıştım :))
Ona ameliyat olanlar yaptığı göğüslerin güzel olduğundan,ameliyat sonrasının da kolay geçtiğinden bahsedince,bir de göğüs kaldırma ve dikleştirme ameliyatlarının mükemmel sonuçlarını bazı arkadaşlar vasıtasıyla görünce..bu adam kaldırma ve dikleştirme gibi ameliyatları bu kadar mükemmel yapıyorsa,büyütme ameliyatı daha kolay,onun sonuçları da muhakkak söylenenler kadar iyiidir diye düşündüm ve tercihimi o yönde kullandım.
ıstanbul'da oturanları ameliyattan bi kaç saat sonra evlerine gönderdiğini,ızmir'de oturduğum için durumun ben de aynı olacağını fakat kendimi iyi hissettiğimi bilip yollaması açısından bi gün hastane de kalıp ertesi gün ızmir'e dönebileceğimi söyledi

Arkadaşlar,Salı günü saat 9:30 civarı ıstanbuldaydım,ilk olarak doktorumun muayenehanesine gittim annemle beni çok güzel karşıladı...öğlen ameliyat olacağım için sıkıştırılmış ama tam bi konuşma yaptık,meme dokumun yeterli olduğunu bu yüzden protezin meme altına koyulabileceğini,göğüs ucum yeterli gelmediğinden meme altından kesi yapacağını söyledi,dolgusuz bi sütyenin içine 280 cc protezi koydum,incecik bi yapım var,yani zayıfım,görüntüsü biraz büyük gibi geldi ama hoşuma da gitti :) bu büyüklük iyi gibi dedim,doktor da öyle düşündüğünü,ama beni daha yeni gördüğü için ve neyle karşılaşacağını bilmediği için 10 çift protez getirrttiğini söyledi,bu benimde uygun gördüğüm büyüklüğün büyüğünü de takıp deneyeceğini ve uygun olanı yerleştireceğini şöyle açıkladı"bu ameliyatı olmana değecek kadar büyük,ama naturel olacak kadar da küçük olmalı,yani kumsalda yürürken,havlusunda uzanan insanlar 'işşte silikonlar geliyo diye kaldırıp kafasını bakmamalı" dedi :):) Muyenehanede konuşulanlar bittikten sonra bizi taksiyle,hastaneye gönderdi,hemşire odaya götürdü yerleştirdi bizi,giymem için bi elbise verdi,arkası cırt cırtlı,onu giydim.sonra damar yolumu açıp kelebek takmak için geldi,biraz korkuyodum pencereden bakıp neler gördüğümü söylememi istedi,sonra bir iki soru sordu hiç bişi hissetmedim,kelebeği takıp kanımı almış da ben hala takacak sanıyorum...sonra anestezist abla geldi :) siteteskopla dinledi bi kaç yerden beni,sonra doktorum geldi beni birazdaha rahatlattı,ikimizde de biraz heyecan olmasının faydalı olduğunu söyledi,korkum yokdu ama heyecanlıydım :) sonra 2 kşi sedyeyle gelip beni sedyey yatrdılar,birsi kelebekten ilaç verirken diğeri soru sormaya başladı"şimdi ben bayılcam demi,sen beni uyutmaya çalışıyosun" dedim,güldüler. Birisi adımı seslndi,uyandım,yatağımdaydım,seslenende doktorumdu..gülümsedim"oldu mu,bitti mi,nasıl,güzel mi"gibi sorular sordum,doktorum"mükemmel" dedi.Kaç cc koyduğunu sordum,göğüs altına 280 koyduğunu söyledi.300ü deneyip denemdiğini sordum,denedim,protez olduğu belli oldu,çok büyükdü,hoş durmadı,280 en idealiydi dedi :) Hafif sızılarım oldu yatıp kalkarken,tuvalete giderken,yürürken falan fazla zorlanmadım ama ilk gün tuvalete her gittiğimde işim bitip elimi yıkarken başım dönmye ve midem bulanmaya başlıodu ve ben elimi yıkayamadan tıpış tıpış yatağıma koşuyodum,bunun sebebi pozisyonal hipotansiyon muş,çok fazla aşağı yukarı herket ettğimde tansiyonum düşüyomuş,o yüzden oluyomuş...sonra daha dikkat etmeye ve hzılı haereket etmemeye başladım,gece mde bulantım baş dönmem geçti ve daha rahat tuvalete gttim....ertesi gün öğleye doğru taburcu oldum,sanki tatile gelmiş gibiydim ve doktorumdan ayrılmam o kadar zor oldu ki,hiç dönmek istemedim....o gerçekten çok iyi bir doktor ve herşeyden önemlisi insanları seven,ince,müthiş bir kişilik.... Bu arada protez yuvarlakdı ama masaüstünde :) yani yerçekimine dik tutulduğunda çok doğal bir şekilde insan memesi gibi duruyordu :) fazla şişilik olmadığını söylediler...nasipse haftaya tekrar gidicem sargılar çıkarılıp sütyen giydirilecek....bandajlar alttan biraz sıkıyo,ani hareketlerden kaçınmam ve kendimi yormamam gerkeiyo,hareket ettikçe bandajın en altı cildimi acıtıyo,o yüzden dinlenmeye çekiliyorum,atladığım bişiler olmuşsa sonra ilave ederim arkadaşalr,hepinize ve yine doktoruma teeşekkr ediyorum

hastane Hattat hastanesiydi,ücreti 6000 ytl.ıstanbul'da oturanlar gün içinde evlerine dönebiliyorlar ben şehirdışından geldiğim için hastanede 1 gün kalıp ertesi gün evime döndüm.Sedazyon ve lokal anesteziyle oldum ameliyatı,sadece göğüs bölgem uyuşturuldu,ameliyat olurken de uyur vaziyetteydim..ameliyat bittikten sonra yatağımda adımı seslendiklerinde uyandım..
ılk gün tek başıma kalkıp tuvalete gidebildim..kalkarken hafif sızılarım oluyordu..geceye kadar tuvalete 2 veya 3 kere gittim giderken normal gidiyodum ama orda hareket edince hemen başım dönüyo ve midem bulanıyodu,yatağıma yatınca normale dönüyodum.bunun sebebi ani hareketler yapmam ve pozisyonal olarak tansiyonumun düşmesiymiş.ben herşeyde kolaylıkla midesi bulanan ve narin biriyim,en ufak bişeyde başım döner o yüzden bunlar da normal şeylerdi,ameliyata girmeden önce midem bulanır benim midem bulanır diyodum,doktorda"bugün illa bulandırcaksın mideni yani" deyip gülmüştü ve öyle de oldu :) kendimi tanıdığım için öyle olacağını da biliyodum..sen belki daha rahat atlatabilirsin
Bugün 4.günüm ve yataktan kalkmadan bugünün daha kolay geçeceğini anladım çünkü yatarkende olsa insanın hareketleri kısıtlı oluyo rahat dönemiyosun,yavaş dönerken de hafif sızlama oluyo ama bugün rahatça,hafif yan döndüm ve sızlama olmadı..her gün mutlaka ilerleme oluyo,özelliklede sabahtan akşama baya değişim oluyo,akşam daha iyi hissediyosun kendini..bugün maaşallahım var,daha sabahtan akşammış gibi rahat hareket etmeye başladım :)

Arkadaşlar benim memişlerin yapısı şöyle;göğüs uçlarım karşıya değil yanlara bakıyo ve ortası biraz ayrık,silikon konulunca da bu durumda bi değişme olmadı.Üçgen bi sütyen denedim yanlardan yuvarlakça çıktılar teyzem,sütyen küçük olduğundan böyle oluyo dedi..toplayan telli sütyenlerden takarsam ortaya doğru gelirmiş..bide spor yaparsam,ağırlık kaldırırsam falan yanlara doğru gidiyo ya ortaya gelirmiş biraz daha.. Göğüs ucu benimki gibi hafif yana bakan ve böyle bi sorunla karşılaşan oldu mu aranızda? Acaba yuvarlak protez konmasının etkisi olabilir mi bu,söylenildiği gibi spor yapınca ve sütyenle değişebilir mi bu durum?

Son düzenleme:
12 mayısa kadar bu forumda ameliyat olanların operasyon öncesi ve sonrası yazdıkları yazıları eklemeye devam ediyorum.

bitezkizi kullanıcısından alıntı
evet cnm.benim kasüstü oldu.. ama arkadaşımın kasaltı yapıldı. çoook zayıf ve hiç göğüs yoktu. zaten ancak o zqaman kas altı yapılması gerekli oluomuş. normal birinde kas altı yapılması doktorların hatalarını gizleme yolu anladıım kadarıyla :) ilk doktorum herkese kas altı yapıyodu. tuğrul beyse silikon belli olacaksa yapıyo. kasüstünde yer var zaten kasaltını amelatla açıyolar. ama kasaltıda sedazyonla yapılabiliyo...

[B]dulce kullanıcısından alıntı: [/B]
Bitezkizi cok soru sordum bende sana ama...seninki çok değişik bir yöntem o nedenle takıldım. Tuğrul bey'in sekreteriyle de görüştüm bugün inşallah yakında kendisiyle de görüşücem.
Benim kesin kasaltı olacak acaba kasaltı yaptıran arkadaşının nerden girildi koltuk altı mı meme altı mı? Ve aynı şekilde o da 2 saat sonra evine dönebildi mi, ağrısı hiç olmadı mı?
vallahi eğer öyleyse şahane çünkü benim 2 küçük velet var, ne kadar çabuk eve dönersem o kadar iyi

arkadaşlar, ben de bu hafta perşembe cumaya randevularımı aldım inşallah Fatih Bey'le de Tuğrul Bey'le de görüşeceğim. Ben açıkçası bir sürü şey okudum ama bazı noktaları kafamda çok netleştiremedim. Mesela bana yuvarlak mı damla protez mi daha iyi durur , meme altı kesisine aklım yattı gibi ama doktor ne der, kaç cc ile doğal bir görünüm olur - ki ben 300'de ısrar edeceğim herhalde- Bunları 2 doktorla görüştüp fikirlerini aldıktan sonra netleştirmeye karar verdim. Aklıma yatan birisine de ameliyat randevusu alacağım artık gelişmelerden sizleri haberdar ederim.sevgiler...

Şimdi geldim doktorlardan. Kafam çatlıyor valla, niye karşıya geçmeye üşendim çünkü ben epeyce uzakta oturuyorum...bir de benim veletler var...burdan bakarsan şehir merkezine inip gelmem bile bir büyük iş.
Herneyse Tuğrul Bey'le 1,5 saate yakın konuştuk arkadaşlar.Bitezkızı bana onun adını verdiğin için çok teşekkür ediyorum ben görüşmeden çok memnun kaldım ve ikna oldum. Benim göğüs dokum çok az o nedenle bana kesin kasaltı yaparlar diyordum ama Tuğrul bey hiç gerek yok sana kasüstü olur dedi. Meme ucum yetersiz olduğu için meme altı kesisi önerdi ve 240-260cc olur dedi. Hakkaten sütyenimin içine 280 cc koydu dana gibi oldu kizlar. Ben minyon yapılı bi insanım ille de büyük olsun diye tutturmanın bir manası yok çok yapay olacak, onun için bence boyutuna takılmayın doktora bırakın biraz. Ayrıca sedazyon olacağı için ne hastanede yatacağım ne de narkoz yiyeceğim. Bunlar hafife alınacak şeyler değil bence çok önemli. Çoğu doktorun ticari kaygılarla bu yöntemi gözardı ettiği hissine kapıldım. Yani kolayı varsa niye eziyet çekelim sizce mantıklı mı?

Günde sadece 1 ameliyat yapan ve o gününü tamamen hastasına adayan tek doktor da o.

Aret Bey 'de yaklaşımı güzel falan ama o kasaltı pürtüklü silikon önerdi klasik narkozla...yani %90 doktorun önereceği şekilde. O da meme altı kesisi yapıyor.

Ben Tuğrul beyde karar kıldım sanırım geriye sadece tarih saptamak kaldı..

Bu arada her 2 doktor da koltuk altı ve saline protez önermiyor o yöntem artık demode olmuş daha doğrusu mantığı kalmamış. Silikonun zararlı olabileceği tartışması esnasında saline gündeme gelmiş ama artık bir zararı olmadığı ve patlayıp yayılmadığı aşikar o nedenle tedavülden kalkıyor. Düşünenler bir daha düşünsün

sevgili abcde...ben Barış Çakır'la görüşmeyi hiç düşünmedim, onu aylar önce gazetede okudum hatta ama yine de kas zarı altı yöntemi çok sık yapılan bir yöntem değil. Bu adam çok sık yapıyor o konuda herhalde ki el becerisi gelişmiştir ama yine de bilinen yöntemleri tercih ediyorum. Araştırmadım aslını istersen bu zar nedir, yırtılır mı ileride ne olur, yurtdışında yapılıyor mu...düşünecek olsam bunları kesin araştırırdım. Ben Fatih Dağdelen'i listeye almıştım ama dünden sonra görüşmeye gerek görmüyorum. Çünkü dediğim gibi %90'ı aynı şeyi söyleyecek biliyorum bana kas altı ve narkozla önerecek.

Evet Tuğrul beyin rakamı diğerlerine göre yüksek mesela Aret Bey herşey dahil nakit 4,500 ytl dedi. Ama bu bir kere olsun ve düzgün olsun bir daha da bıçak altına yatmamayım garantisi istiyorsan biraz daha fazla vermeyi göze alabilirsin belki. Malesef memnun kalmayıp birkaç sene sonra sorun yaşadığı için tekrar ameliyat olan bir sürü insan duydum bak işte bitezkızı anlatıp duruyor...Bu arada bankalar artık estetik kredisi bile veriyor, haberin var mı :)

Bakın ordan burdan karıştırırken neler buldum. Kas üstüne zaten genelde sedazyon ve lokal anestezi ile yapılırmış bu bir. ıkincisi göğüs çatalı burda çok konuşulduğu için söylüyorum, kasüstü ile göğüsleri yakınlaştırmak daha kolay oluyormuş...Dezavantajı kapsül oluşumu - ki bu herkeste her zaman oluşan birşey anladığım kadarıyla önemli olan oluşumun miktarı ve dışardan belli olmaması- bir de protez doğru yere yerleştirilmezse doğal görünüm vermeme riski daha fazla. Yani niye bütün doktorlar kasaltı koymak istiyor anladım ben :)

abcde'cim Tuğrul Bey bana high profile önerdi abartı durmuyor demek ki, çünkü kendisi doğal görünümden yana abartıdan kaçan bir doktor. Boyutunu abartmayınca belki high profile abartı durmuyordur, benim herhalde 240-260 cc birşey olacak son kararımı ameliyat günü protezlere bakıp tekrar söylemeyi düşünüyorum doktora :) ama zaten doktor dedi ki ameliyata 5 farklı boyda protezle giriyormuş hangisi iyi durursa onu takıyormuş....

Neyse, doktorumla kafamdaki sorular üzerine mailleştim.Bakın çok önemli ve doğru şeyler söylüyor mailinden küçük bir alıntı yapıyorum sizin için. Zaten kendisi de bunu çevrenize anlatınız, herkes bilsin bu ameliyat atla deve değil diyor...Bunların çoğunu da görüşme sırasında söylemişti, Bitezkızı'nın notlarında da vardır belki :) Ben artık ordan burdan bu konu üstüne birşeyler okumayı bırakıyorum arkadaşlar. Doktorumu buldum, kendisine güvendim 23 Eylül günü de sabahtan bu iş bitiyor öğleden sonra da evimdeyim. ıçim çok rahat inşallah çok güzel olacak.

"...Ben ve benim gibi birkaç kişi daha yıllardır anlatıyoruz gazete televizyon... heryerde, ama bir tartışmadır gidiyor manasızca. Birçoğu anladı ki değişmiyor, uğraşmayı bıraktı......ben inatla hala uğraşıyorum işte. Bu karmaşada siz kadınların da oldukça büyük bir payı var tabii... çünkü siz kadınlara ne kadar seçenek sunulursa adeta bir gömlek ya da etek alır gibi seçenekleri tartmaya çalışıyor ve ama bu sefer de bilgisizce tartışmaların içinde boğulup kalıyorsunuz? pütürlümü düz mü? damla mı yuvarlak mı? ordan mı girilsin burdan mı? etc... Oysa aslında işini gerçekten bilen ve hastalarına ve dahası insana gerçekten saygısı olan bir hekim için durum çok daha basittir ve her kadına - "o kadında - "o vücutta" ne yapılacağı bellidir, ve her tekniğin her yöntemin yeri zamanı uygun kişisi vardır. Minimal cerrahi + optimum sonuç bir ideal olduğuna göre, "aşırı cerrahi işlerden kaçınmak, mümkün olan en fizyolojik ameliyatı yapmak esastır.
Ayrı bir deyişle mecbur olmadan, hiç gerek yokken bir kası yerinden kaldırmak, hatta kesmek, hatta zarını ayırmak (bi de o saçmalık var allahtan hiç itibar itibar görmüyor yurt içi yurt dışı - orijinal olmak için şaklabanlıktır bu mesela.. avrupa amerikada da normal ameliyatta zorlanan ve hem orijinal olmak ve hem de hatalarını gizlemek için yırtınan cerrahların işidir). Hepsi de tarif edilmiş ve herkesin bildiği yöntemlerdir, kitap ve journallerde yer alırlar ve FAKAT yeri geldiğinde (endikasyonu - gereği varsa) kullanılmalıdırlar ".......

Aysem07 ben Tugrul bey'le gorusmeye gittigimde bana yaptigi diklestirmeleri göstermişti, gözlerime inanamadım. Göbeğe kadar sarkmış her biri nerdeyse 2'şer kiloluk memeleri hiç silikon kullanmadan özel bir teknikle Barbie bebeklerin memesi gibi yapmış. Özellikle dikleştirme konusunda iddiali. Görüşmeni öneririm bende.
Benimki sadece büyütme olacak.

sevgili xxdenizxx, benim kasüstü memealtı kesisi olacak canım. (Bu anlamda herkese bir rol model olacağım bakalım göğüs dokusu az olan birine nasıl olacak kas üstü.)Büyüklüğü biraz Tuğrul beye bıraktım ben, doğal ama olduğuna da değecek kadar olması taraftarıyım dedi zaten. Bana 240-260 cc olabilir dedi ama ameliyata 5 farklı boyda protezle giriyo ve en güzel olanını takıyor gerekirse değiştiriyormuş. Benim protezim silikon, sıvı jel değil, pürtüklü yuvarlak ve high profile olacak.

Operasyonu etiler hattat'ta olacağım

Evet kasaltına bile koysa sedazyon ile yaptığını bende burda bitezkızından öğrenmiştim. Sonra biraz internetten araştırdım ve Amerika'da da özellikle kasüstü yapılan ameliyatlarda ağırlıklı bu yöntemin uygulandığını öğrendim. Yöntem aslında lokal anestezi + sedazyon yani meme bölgesi tamamen uyuşuyor ancak sakinleşmen için, bilincin tamamen açıkken operasyon zorlaşabileceği için sedazyon yapılıyor. Tamamen hastanın paniklememesi için anladığım kadarıyla. Böylece operasyon anında mantığın açık olmadığı için olayı hatırlamıyorsun ama baygın da olmuyorsun. Bence süper bir yöntem niye durduk yere narkoz yiyesin ki.

elenya, tuğrul bey dedi ki arkadaslar sure tutmus ben bilmiyorum ortalama 27 dakikada bitiyor dedi, hatta ben sok oldum teki mi dedim :) hayır ikisini de 27 dakkada takiyormus. ayrica hic aklimdan cikmayan bir ayrinti da su: ameliyatta 1 paket gazli bez acilirmis, ama 2 minik parca gazli bez bile kan olmazmis. yani kasüstü olunca cok basit bir operasyonmus. tabii ki anestezi vs. genel toplamda girip cikman belki 1,5-2 saat sürüyordur...

kızlar herkese merhaba. Sonunda benim de oldu bitti çok şükür çok da kolay oldu. Dün sabah gittim ameliyata inip çıkmam toplam 1 saat sürdü. Narkoz olmadığı için çok rahattım, sedasyon ile sanki tatlı bir uyku uyudum, ve çok güzel bir şekilde uyandım. Lokal anestezinin etkisinden olsa gerek göğsümde hiçbir ağrı hissetmedim uyandığımda. Eve gitmek için 2.kez ayağa kalktığımda başım döndü, neyse eve geldim. Hiçbirşey yiyemedim ne yediysem ne içtiysem kustum bende olan tek sorun bu oldu. Neyse gece 10 gibi uyudum sabah uyanır uyanmaz yataktan çıkmadan çay içtim peynir ekmek yedim ve kendime geldim. Ağrı kesici aldım 1 tane gün içinde rahat olayım diye. Şu an çok iyiyim hiç bir ağrım yok, sadece bazı kol hareketlerini yaparken göğsümde sanki spor yapmaktan tutulmuşum gibi bir his var. o kadar.

benim kas üstüne 260 cc kondu şu an bandajlı ve 1 hafta böyle kalacak o yüzden göremedim ama bence bandajlı haliyle bile süper oldu. büyüklüğü ideal benim vücuduma göre cuk oturdu bence. Gerçeken doktora bırakın

Hepinizin geçmiş olsun dileklerinize tşk ederim kızlar. Bitezkızı , hele sana ekstra tşk ediyorum senin sayende Tuğrul Bey'i keşfettim ben. Hakkaten acayip kolay oldu , şu an en büyük derdim beni sıkan bandajlarım başka hiç bir sıkıntım yok

Elenya'cım ne diren takıldı ne birşey, nerdeyse dişçiye tedaviye gitmek gibi desem abartmış olmam yani. Tansiyonum düşük olmasa midem bulanmasaydı ilk gün - ki bu herkese olan bişey değil - daha da basit olacaktı.

ışte ben de onu dedim ya zaten ilk Bitezkızı'ndan duyunca narkozsuz ve acısız bir yöntem varsa neden bunu araştırmayayım dedim. Diğer doktorlar neden bunu yapmıyor anlamıyorum bu bir devrimdir belki dedim...bakın eski yazışmalara.

Kendi işimi kendim görebiliyorum, çocuklara yemek bile yedirdim dün, normal hayata hemen döndüm. Kendi kardeşimden biliyorum normale dönmesi daha uzun sürmüştü.

Bandajların açılış gününü iple çekiyorum bayramda açılacak sonrasında yine yazarım size.
Darısı herkesin başına

Daha önceleri, doktor araştırırken bu foruma ilk üye olduğum zaman Tuğrul bey'in adını ilk Bitezkızı'ndan duydum diye öyle söylüyorum.

ınşallah senden de benden de duyup gidip ona ameliyat olanlar olur da bizde sevaba gireriz :)

Boşuna acılar içinde kıvranmayın, gözünüz korkmasın, gidin görüşün...Ben bu kadar çabuk cesaretimi toplayabileceğimi düşünmüyordum

benim bandajlarım dün açıldı, çok güzel görünüyor maşallah :) Şu an devamlı sütyen takıyorum gelecek hafta da tekrar kontrole gideceğim, dikiş üstü küçük bandajlarım açılacak. Şu an oldukça sert ve dik duruyor tabii ama zamanla iyice oturacak

Bana 260 cc yüksek profil takıldı ve öncesinde göğsüm yok denecek kadar azdı. Şu an ameliyatın üzerinden 16 gün geçti bence büyüklüğü bu vücuda olabileceğin en iyisi. b cup sütyen giyiyorum

ben ameliyat olup aynı gün eve geldim ve daha o gün bile yatağıma yardımsız yatıp kalktım. Ertesi gün evde normal hayatıma döndüm hatta 3. gün pazara gittim alışveriş yaptım eve gelip yemek yaptım falan...araba da kullandım.Hiç ağrı çekmedim sırf bunun için bile Tuğrul bey'le görüşmeye değer...

Forumdaki eski yazışmaları karıştırırsan daha önce benim de Bitezkızı'nın da ve Tuğrul Bey'e ameliyat olan herkesin aynı şeyi söylediğini göreceksin. Bu bir tesadüf mü sence?
Evet anestezi yok, acı yok, ağrı yok, mükemmel doğal göğüsler var :) Ben Bitezkızından duydum kendisini, koşa koşa gittim görüştüm hemen de ameliyat için gün aldım.
Bazı arkadaşlar yanlış anlamasın tamamen iyi niyetle söylüyorum, bas bas bağırıyorum burda bilmem kaçıncıya, ben denedim çok memnunum herkes çok memnun. GÜZEL GÖĞÜSLERE SAHıP OLMAK ıÇıN ACI ÇEKMEK ZORUNDA DEĞıLSıNıZ, NARKOZ YEMEYE, HASTANEDE YATMAYA DA GEREK YOK!!!!
ben ameliyat olalı 2 ay oldu sanki yıllardır bu göğüslerle yaşıyormuş gibi hissediyorum şu an , eski hallerini nerdeyse unuttum

Bana tam 1,5 saat ayırdı ve 5 kuruş da para almadı. Her hastanın etraftan duyduklarıyla gelmesine çok alışkın zaten, "dilimde tüy bitti anlata anlata, bu meme büyütme operasyonu atla deve değil, Tuğrul Bey gerekmedikçe asla kas altı yapmıyor, kas üstüne yuvarlak silikon protez koyuyor. Bunun gerekçelerini de bir bir açıklıyor. Anestezi olarak sedasyon denen ameliyathaneye sadece inişini ve çıkışını hatırlıyorsun , arada film kopuyor ama narkoz gibi baygın değilsin. Lokal aneztezi yapıyor. Meme ucu yeterliyse meme ucundan, yetersiz ise göğüs altından yapıyor.

Operasyon sonrası göğsünüz sımsıkı bandajlı oluyor, bu şekilde 1 hafta kalıyor. Operasyondan hemen sonra yürüyerek çıkıyorsunuz, benim gibi düşük tansiyon problemi yoksa arabanızı kullanarak eve dönebilirsiniz.

Evet Gizem3000 süper açıklamış olayı. Ben onun kadar detaylı sormadım ama zaten kişisel tahminim de buydu. Tuğrul Bey'in diğerlerinden farkı, "lokal anestezi" yapıyor olması. Ve o anesteziyi de öyle mükemmel yapan bir anestezi uzmanıyla çalışıyor ki - zaten sadece onla çalışmayı tercih ediyor -
gerçekten operasyon sonrası hiçbir acı-ağrı olmuyor. Kasüstü çalışmasının da etkisi vardır diye düşünüyordum ama kasaltına yaptıklarının da aynı şekilde ağrısız olduğunu duyunca pes dedim.

"Göğüs dokunuz kasüstü yapmaya yetersiz" söylemini Tuğrul Bey'den duymadan bence kesinlikle inanmayın derim. Benim göğüslerim çok ama çok küçüktü, destekli sütyenlerin bile içi boş kalacak kadar...başka doktorla görüştüm bana direk kasaltı dediler. Çaresiz öyle olacak diye kendimi hazırlamışken, Tuğrul Bey senin göğüs dokun yeter kasüstü yapacağım deyince sevinçten boynuna sarılasım geldi valla :) Çok az bile olsa yeterli görüyorsa kasüstü koyuyor. Ve hiç kötü durmuyor benimkiler gayet doğal, kime gösterdiysem herkes beğendi. Elleyince elime ne mi geliyor, yumuşacık meme kıvamında bişey, basbayağı meme, ama ben biliyorum ki o silikon! Yani bilmese eşim bile anlayamazdı dokunarak, o kadar normal bir his veriyor.

Çok iyi fotoğraf. Hakikaten kas üstü olan iğrenç ve son derece yapay görünüyor. Ama benimkiler böyle değil. Belki daha büyük koydursam - ki doktor o zaman kasaltıyapalım derdi belki- böyle durabilirdi belki bilmiyorum. 260 cc kasüstü benimkiler ve kesinlikle böyle top gibi bir görüntüsü yok.
Demek ki doktorların büyük çoğunluğu bu riske girmek istemediklerinden kasaltı koyuyorlar.
Bu arada Gizemcim doğrudur lokal anesteziyi kendi yapıyor olabilir. Ben doktoruma o kadar güvendim hangisini kim yapıyor gibi ayrıntıları sorgulamadım bile...

Son düzenleme:
pinarkum kullanıcısından alıntı
haftalarca elimde salma hayek resmiyle gezdim ben de :) şimdi ise göğüslerim aynı onun gbi, hatta daha da güzel. resmimi ekliyorum gururla :)
sevgili daliah, önceden 75-80 destekli sütyele geziyordum şimdi sütyenine göre 85D-90C-D ne giysem güzel duruyor:) ben ne istediğimi anlatıp herşeyi doktorum tuğrul beye bıraktım, aslında benim için herşeyden çok sonuç önemliydi o nedenle ne olur nasıl olur sormadım çok ama kas üstü ve meme altından yapıldı. çok rahat geçti, anestezi olmadı, akşamına evdeydim. :)

ameliyatımla ilgili en büyük zorluk doktorumu bu büyüklüğe ikna etmek oldu :) iyileşmem 2 gün sürdü, ertesi gün ameliyat olmamış gibiydim. göğüslerimin ortasına dokununca orda silikon yok bir de sütyensizken görseniz :))) eskiden arası boştu. bilmeyen anlamaz bir göğsümle diğerini hissetmek benim için ne mutluluktur :) 450cc pütürlü yuvarlak protez kondu arkadaşlar. izler ise şimdi bile yok

hiç korkma, hiç ama hiç acı ağrı olmuyor, yarım saatte olup bitiyor

loLLyPoP kullanıcısından alıntı:
:))))) Mademoiselle, benim teyzem de geçen sene meme küçültme ameliyatı oldu ve 2 ay sonra karnına liposuction yaptırma hevesine girdi, bu estetik cidden fena birşey insanın kanına girince bir kere çıkmıyorrr, ben de yüzüme dolgu yaptırmıştım, dudak kenarımdaki çizgilere sonra da dedim ki acaba dudaklarım da kalınlaşsa mı biraz??!! Ama yok yok, sadece gögüslerim büyüsün yeter. Bu arada pnr ben de aynen senin gibi düşünüyorum, zaten yaz başı olacaktım tarih alıp kaçtım sonra da, şimdi de umarım kaçmam ameliyattan, ÇOKKK korkuyorum çünküüüüü!!!! :))) hem acılardan hem de nasıl olacağından, ben sezeryan oldum 2 yıl önce ve mahvoldum resmen, canım çok yandı, aynı acıları mı yaşayacağım acaba diye korkuyorum , gerçi onun da sonu superdi, inşallah bunun da iyi olacak, yaptıran arkadaşlarım çok teşvik etti, hepsi çok memnun. Benim göğüsler bildiğiniz TAHTA!!! zaten küçüktü, emzirmeden sonra tamamen yok oldu, durum fena yani. Dr um 170-190 cc arası önermişti, çünkü zayıfım, ayrıca hiç göğüs dokum yok, kas zarı altına konacak, meme altından olacak, çünkü kardeş istersem emzirmede problem olmasın istiyorum, iz olayı bende yok, sezeryan izim yok oldu gitti..ıŞTE böyle, ben de buradan haftaya acılarımı yazarım artık :))))

önce Onep' e gittim Naci Çelik 'e muayene oldum, memnun kaldım, fazla karıştırma taraftarı değildim, ama bir de Kas zarı Barış Çakır ı duymuştum, memorial, sonra da hadi bir de ona gideyim dedim ve iletişimi, yaptıkları gayet tatmin etti beni ve onda karar kıldım, onun ameliyat tarzı da 2 ameliyatın da artılarını taşıyan kas zarına konan protez olduğu için öyle olacak...Bakalım ne olacak

Merhaba, benim de küçücük göğüslerim vardı, küçük ama sert, hiçbir zaman mutlu değildim ama asla da ameliyat olacak kaar cesaretli de. Küçük oldukları için sarkacaklarını hiç tahmin etmezdim, ama 1 yıl emzirdikten sonra içleri iyice boşaldı, sarkma tam olmadı ama içleri boş birer limona döndüler, ben de bu kararı aldım sonunda... Bildiğim kadarıyla protez çok fazla sarkma olmayan hafif sarkık göğüsleri de gayet güzel kaldırabiliyor

Yarın ameliyatım, çok şeker ve işini iyi bilen bir doktor bulduğumu düşünüyorum

Öykücüm Tuğrul Bey e ameliyat olanlardanım :) ...
Bandaj açıldı ama şuanda kaya gibiler, ama gayet güzeller

Tam olarak protezlerin şekline kavuşması ve aralarındaki farklılıkların gitmesi, yumuşaması ne kadar sürüyor?? Benim 3 hafta olacak yarın, biri super oldu, ama sol taraf daha sert, ve birazcık daha büyük

Benim protezlerim kas üstüne kondu , ve yuvarlak, 1 ay geçti ve muhteşem duruyorlar, kesinlikle çok çok doğal, (görenler de bunu onaylıyor zaten). Ameliyatımı Tuğrul Turan yaptı, sanırım desireist bu da senin soruna cevap olabilir. Hayatımın her döneminde iş çıkışı gidip protez taktıracağım kadar kolay bir ameliyatım oldu :) Abartısız sıfır acı...

gizem3000 kullanıcısından alıntı yaşadıklarını yazarak tuğrul beyden haberdar olmamı sağlayan ve destek veren arkadaşlara da desteklerinden dolayı teşekkür ederim, ama ben zaten ulaşmıştım tuğrul bey.e :) ameliyatımı oldum bile yaklaşık 10 gün oluyor. aynı burda anlatıldığı gibi. anestezi yok, acı yok, ameliyat kısmını ise hala hatırlayamıyorum:). Ameliyattan 3 saat sonra arabamla annemi evine bırakıp eve döndüm, kimse de anlamadı ameliyat olduğumu..vs..vs.:) tam hayal ettiğim gibiler ne büyük ne küçük. benim en büyük korkum arkadaşımda gördüm 2 yıl olmuş ama kazık gibi hareketsiz olmalarıydı. ama bendekiler daha şimdiden benden bağımsız hareket ediyorlar eğilip kalkarken

mümkün değil mi? :)) ben bunları birebir yaşadığıma göre mümkünmüş demekki? bu forumda daha önce dulce'de yazdığında ben de inanamamıştım. lokal anestezi ve sedasyonla oldum bende ama tek fark dulce'nin mide bulantısı olmuş ama benim olmadı. aslında ameliyattan çıktıktan 1 saat sonra ayaktaydım ama doktorum 3 saat sürekli yanımdaydı ve ancak 3 saatten sonra gitmeme izin verdi.

arkadaşlar şaka bir yana, dulceyi okuyup ben de aynı sizler gibi nasıl yani? diye düşündüm. tuğrul beyle ilk görüşmeye gittiğimde tuğrul bey bana "ne biliyorsun bu konuda?" diye sordu. bende araştırıp öğrendiğim ne varsa hepsini anlattım. hepsini dinledikten sonra bana "peki, şimdi bilip öğrendiklerinin hepsini unut, herşeye baştan başlayacağız" dedi. :)))))))))

merak edenler için.. ameliyat günü hastaneden ayrılmadan hemen önce sizler gibi ben de merak ettiğimden sordum nasıl oluyor da böyle rahat olabiliyorum diye. tuğrul bey "bunun 6 açık nedeni var, ama bunlar küçük teknik detaylar ve bunları seninle yada herhangi başka biri ile paylaşmak niyetinde değilim" dedi. peki bi yara yeri var o neden acımıyor dediğimde de o da "orası basit, yara yerine etkisi uzun lokal uyuşturucu yapıyorum ilave olarak da ondan acımıyor" dedi. ilacın etkisi geçince? diye sordum.. acı çekilecek zaman da geçmiş olacak dedi. ilk kontrolde o asıl diğer 6 ayrıntıyı tekrar sordum.. onları söylemiyor ve ben de bilmiyorum.

sevgili dulce, lokal anesteziyi anestezist yapmıyor tuğrul bey kendisi yapıyor. kasaltı ameliyatta başka türlü ve kasüstü de başka türlü yapılıyormuş, sadece sedasyon kısmını anestezist yapıyor anladığım kadarıyla. ama bana da söyledi o sedasyon kısmında çok güveniyor anestezistine, her anestezist onun gibi yapamıyormuş

desireist kullanıcısından alıntı: Barış Beye olacakken sonanda Tuğrul Beye dönmüşsünüz. Bende de tam tersi oldu aslında. Tuğrul beye olacakken, Barış beye karar vermiştim ama bugün mesajıma gelen cevabınızdan sonra tüm forumu bidaha okudum. acı istemiyorum, o kadar kolaysa memnun olmazsam bi daha kasaltı olurum diyorum. Küçük kızım var, işden 10gün izin alabilirim. 1ay içinde ev taşıycam. Çok işlerim var yani. Kolay ve acısızı seçmem daha mantıklı görünüyo. Sanırım Tuğrul beyi seçicem
Kafayı yemek üzereyim, kasaltı mı, memedokusu altı mı, birtürlü karar veremedim. Allahtan bu siteyi buldum. Kasüstü yaptırıcam artık karar verdim . Çünkü gördüğüm kadarıyla memeye ve vücuda bağlı güzel olması. Güzel olacağı varsa, subglanduler de güzel, submuskuler de. Ya da tersi. Dua edip, ameliyata girmek lazım, o kadar:))

Bugün 4.günüm. ılk 3 günü anlatayım. (Dr Tuğrul Turan'a 325cc kasüstü, memealtı kesisi ile yuvarlak silikon konmuş, genel anestezi ile olmayıp, sedasyon anestezisi ile olan kişiyim diye hatırlattıktan sonra:)))
ameliyattan çıkınca; aaa hiç bişey duymadım, acı da yok, uykumm varrrr.
ilk gece; offf kıprdayamıyorum, nefes alamıyorum, sırtüstü yatamıyorum, 3 yastıkla iki büklüm yatıyorum. Gece offf, ağrım var, ağrıkesici alıyim.
ertesi gün.. Ayağa kalkınca aşağı baskı oluyo, dikiş yerlerinde batmalar var, kambur yürüyorum. ama alışverişe gidip 4 saat geziniyorum.
2.gece.. 2 yastıkla yattım, yana da döndüm hafiften. ohh valla fena uyumadım
3.gün... alışveriş, kızımı kucağa alma, ufak paketleri taşıma, ani hareketlere dikkat, batma oluyor.
3.gece.. 1 yastıkla, iki yana da dönerek bi uyumuşum ki... Ohhhh.
4.gün... Süper. kızımı kucağıma alabiliyorum, hızlı atlamasına dikkat!! Her işimi de yapıyorum. ağrıkesiciyi almayı unuttum tümgün.
4.gece.. Bence çok iyi olacak. Hiç ağrım yok. Yüzüstü dışında hertürlü yatarım. Mışılmışıl da uyurum:))
Dün eve gelirgelmez, yatakodasının kapısını kitleyip -annem faktörünü hatırlatırım tekrardan:))- bikinilerimi bandajların üstünden denedim:))))))))))) Güzel görünüyo:)))
ışte böyle geçti ilk 4gün. Dr Tuğrul Bey'e gelince çok sıcak, ameliyattan sonra 2kere aradı. Ne alemdesin dedi. Sütyeni bulupbulamadığımı sordu. ılgili çok. Memnunum ben kendisinden.
Bence ameliyat zor diil. olunabilinir. ama ileride ne olur bilmiyorum.

Bugün 15, günüm Belki kararınıza yardımcı olurum. Ben iyileştim ama çok hafif asimetri var. Birinin ucu çıplakken hafif aşağıya bakıyor. ama o zaten yok gibiydi dümdüzdü önceden de, belki ondandır, ama dantelli sütyenle, bikiniyle müthiş görünüyorum. Bi daha olacak olsam gene asimetrik olacağını da bilsem tuğrul beye olurdum, barış bey kötü olduğundan değil,onunkiler de süper oluyor ama benim iyileşecek 15-20 günüm yoktu, kızım var, ona bakan ve çakmaması gereken annem var, daha önemlisi tuğrul bey genel anestezisiz yaptığından ve kasüstünün daha çabuk iyileştiğinden ve kasüstü böyle acıyosa kasaltında ölürdüm heralde diye düşündüğümden:)) Sonuçta ben çok daha kolayca koca göğüslere sahip oldum, çok hafif asimetrik ama daha 15.gün,zaten doğallarda da mutlaka biri diğerinden küçük oluyo, doktorun hatası değil bu, kumaş böyleydi adam naapsın sporcu sütyeninden de kurtuldum bugün, masaj falan da vermedi. Hiç kanaman olmadı ki gerek yok dedi,gerçekten de enufak bir morarma bile yok ve memealtı kesi yerleri belli diil, oysa sezeryen izim oldukça kalın kaldı. Tek bandajlar allerji yaptı, ikitane su kabarcığı oluştu patladı kayboldu.Eşim asimetrik falan diil diyo ve çok mükemmel buluyo doğrusu. şuan bile yumuşaklar, soğuk da diil. Kendikendilerine hareket ediyorlar yana falan yattığımda.

Akıl karıştırıcam ama benim de aklım çok karışık. Göğüs altım ameliyat öncesi 83'dü (normal olarak hala öyle), göğüs uçlarından ölçüm 90'dı şimdi 95cm. Ve daha 1 ay olmasına rağmen, 325cc konmasına rağmen, kasüstü olmasına rağmen küçükler!! gerçekten küçükler. Moralim bozuk! Eşim şaşkın!! ıyi diyor ama ben gene A cup sütyen giyiyorum, C falan olmadı. Dar kazak giysem bile bi tek uçları belli oluyor. Dolgulu sütyen giydim anca doludolu göründüler. Eeeeee, noooldu şimdi, onca ağrı, emek, para, zaman? Ya konan 325 diil, ya bizim dr.lar küçük göğüs seviyolar, ya da amerikan sitelerindeki gibi 400den aşağısı bizi kurtarmayacak. Ben bikininin süngerlerini yeniden takiym bari!! şimdi memelerim dik, doğal ve hala o plajda gördüklerimle alakası olmayacak kadar küçük!! Eşim başka bi açdan baktı; acaba, tekrar yaptırın diye özellikle mi küçük yapıyorlar, sonuçta 1ay sonra küçüleceğini bu işi yapan birinin bilmesi lazım diyor. gerçekten moralim bozuk. mayıstan önce tekrar olabilirim. Bir süre siteden uzaklaşıp, gaza gelmemem lazım:))) Bir de size daha sonra sütyen bedenleriyle ilgili bir cetvel yollayacağım, işte ona göre ben A cup bile değilim:((( Öncesine göre var, tamam ama 1.75 boy, 64 kg.ya A cup reva mı? Offffffffffff, ki ne offfff.

Bu masaj konusu nedir böyle anlamadım. Bir kez bile yapmadım, sporcu sütyenini de sadece 1 hafta taktım. Dr.um masajın sadece ameliyatta kanama gibi bir problem olursa kapsül sertleşmesin diye yapılır dedi. Bilemiyorum valla... Son mesajımda boyutları küçük bulduğumu söylemiştim ama, geçen haftasonu bir termal otele gittik ve orada silikon olduğu bariz olan bir bayan vardı. herkes birbirine gösterdi abartısız. ama beni farkeden olmadı, fotoğraflara baktığımda da hiç de öyle yokmuş gibi olmadıklarını gördüm. Ayrıca ıpekyoldan 38 beden elbise aldım, göğüs dekolteli, süper oturdu. Daha büyük olsalar kesinlikle sığmazdı. Valla o bayanı gördükten sonra, ben boyutlardan memnunum. ılerde de sarkar falan, bi de kaldırt, uğraş!! Dışarda gördüğümüz dikkat çeken dik göğüslerin dolgulu sütyen olmadığı ne malum

Güzel bir göğüsten hiçbir farkı yok. Diri, dik, kıvamlı, hareketli. Büyük olsun istiyoruz hepimiz, hatta ben de 2 ay oldu, keşke biraz daha büyük olsaydı dedim ama, gerçekten hiçbir farkı yok, büyük olsaydı kesin belli olurdu diye düşünüyorum. ızler de görünmüyo bile. Benim memealtı kesili, kasüstü 325 cc idi. Memnunum çok. Valla herkes olsun. Önceki memelerimin fotolarını bile görmek istemiyorum, neymiş onlar öylee... Valla kocama yazık olmuş yıllardır.
yani eşinle olan ilişkin açısından ne kadar zaman sonra normale dönebildin??
Selam;20.günden sonra çok rahattım. Sadece izler biraz hassastı. ıyiki memeucundan olmamışım diye düşündüm doğrusu. 1.aydan sonra yüzüstü yatıyorum ben, zaten sırtüstü hiç yatamam. Canım falan yanmıyor

20.günden beri yüzüstü yatıyorum. 3 ay oldu benim. 10.günden sonra da hiç ağrım olmadı, hiç masaj da yapmadım, baştanberi yumuşaklar. Kasüstü kötü falan diyolar aa valla ben 10.günden sonra cinsel hayat, yüzüstü yatma, spor yapma, kızımla boğuşma, herşeyi yapıyorum. Yeminle abartmıyorum. 325cc kasüstü memealtı kesisiyle, lokal anesteziyle tuğrul beye oldum. Keşke 375 yaptırsamışım, tek şikaetim bu.

325 kasüstü kondu 1.75 boy 63 kg.a ve 20.günden beri söylendiğim tekşey var; küçükler, küçükler, küçükler:)) Sanırım bunun sonu yok:))))))))))))

Selam, bir süredir yoktum, takip edemedim. Tuğrul bey hep kasüstü yapıyor deniyor, doğru da olabilir, ama diğerleri de hep kasaltı yapıyor. Benim valla hiç belli olmuyor, silikon falan belli değil, süt verdiğim zamankiiler gibi dolgundolgun. Tek sıkıntım, keşke 400cc olsaydım. Memealtı kesi izi de pek belli diil. Ben doğrusu, biraz daha büyük olsaydı dediğimden, yazı geçireyim, belki 400cc.ye değiştiricem. Gerçi bigün, yokyok bu büyüklük ideal diyorum, bigün biraz daa büyük olsaydı keşke diyorum falan:)) yaz bi geçsin bakalım. Aslında foto yollardım ama önceden yolladığım bikaç arkadaş kendileri de olunca yollıcaklardı ama yollamadılar. Ben de biraz keklenmiş hissettim:))) sonuçta amaç sadece fikir edinmek ve iyi hissettmekti ama kimse bana yollamadı. Bence dr.u seçin ve olun, dolaşan birkaç ana isim var zaten, onlardan biri oldukça, problem olmaz. Bana uygun anestezi Tuğrul beyinkiydi, çünkü benimle yaşayan annemin anlamaması lazımdı, sabah gittim, kist alındı dedim, akşam geldim. Kızıma da bakabildim. 1gece ağrım oldu. Bence yaz gelmeden olun. Ben unuttum bile olduğumu

Naaz canım arkadaşım ameliyatımın öncesi ve sonrasında iyiki bana destek oldun. ıyiki seninle bu forumda tanışmışım. Istanbul'a yerleştiğimde ilk yapacağım şey seni görmek olacak. Sensiii ve kirazzz84 nickli arkadaşlarımında yazdıkları kararımda etkisi oldu onlarada teşekkür ederim. Yazılarını kaydetmediğim için buraya ekleyemedim. 12 Mayıstan yani benden sonra ameliyat olanlar zaten buraya yazıyorlar ekleme yapmama gerek yok.

Naaz kullanıcısından alıntı. Barış bey ve Tuğrul Turan arasında kararsız kaldım ve önce 7 Şubat tarihine Barış bey'den ön görüşme randevusu aldım.
Bir çok doktora gidip kafamı karıştırma istemiyorum.

Ben Tuğrul bey'le görüştüm. Ve aksilik olmassa kendisinde karar kıldım. 1 ay içerisinde ameliyat olmayı düşünüyorum. Kendisi Cumartesi amelşyat olurdan pazartesi çalışmaya başlarsın dedi.

Geçtiğimiz c.tesi kas üstü, pütürlü, hıgh profil 350 cc operasyon geçirdim.

Şu anda ağrım yok ama dikiş yerlerinde zaman zaman batma oluyor. onun dışında şimdilik iyiyim ve memnunum.

Boyum 1,69 kg 64

Doktorum ameliyat öncesi 280 - 300 cc önermişti. Ama doğal durursa üste çıkarım demişti. Bende ele ve göze hitap etsin diye düşünerek doğal ama biraz büyük olabilir dedim.

Sonra 350 cc de karar kılmış. Şu an bandajlarım var tam anlayamadım ama bana göre ideal boyutta. Umarımda değişmez. Sağmalık inek gibi değil yani.

Operasyon öncesi ölçümü bilmiyorum ama. destekli 75A kullanıyordum.
Şimdi kendime desteksiz sütyen aldım 80B oldu :)

Benim hakkımda bilgiler doğru. Bana ilk görüşmede 280 cc dedi. Ben küçük olmasın istemiştim. Tamam 300 cc de denerim hangisi iyi olursa dedi. Benimde meme dokum porsümüş limon büyüklüğündeydi.

Ameliyatdan çıktıktan sonra hemen kaç cc taktınız diye sordum 350 dedi. ınanamadım Şaka yağpıyorsununz beni kandırıyorsunuz dedim. Niye kandırayım dedi. Ne 280 ne 300. en güzeli 350 durdu. Ve çok güzel oldular dedi.

Tuğrul ben her hastada Hıgh Profil, Pütürlü ve yuvarlak kullanıyorum demişti. Sadece büyüklüğü her hastaya göre değişir demişti.

lynn_lynn kullanıcısından alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Ben Tuğrul Beye ameliyat oldum 5buçuk ay önce. Tuğrul Bey artık memorial de çalışmıyor. Levent de kendi özel muaynehanesi var.Fiyat olarak diğer doktorlardan biraz pahallı ama gerçekten iyi bir doktor. Benim ameliyatın çok kolay geçti. Çok fazla sıkıntım olmadı. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Dılerseniz iletişim bilgilerini verebilirim.

Yeni olmuş arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum. Olacak olanlarada kolaylıklar

tuuba10 kullanıcısından alıntı: Bende tugrul turan beyde amelıyat oldum .. kesınlıkle cok dogal ve harıka bır iş cıkarıyor .. ayrıca nazın dedıgı gıbı gereklı yontemı bılgısı dogrultusunde kendı karar verıyor tek bır yontem kullnamıyor ve zaten o kadar bılgılı bır doktor kıı onun ısıne karısmak acaba su yontem mı yapılsa demek cok anlamsız ve yersızzzzzz

Son düzenleme:
Arkadaşlar taşınma işlerime odaklanmam lazım. Önceden ameliyat olan arkadaşlarımızın yazılarını buraya aktarmak zorunda kaldım. Umarım kendileri ara ara bu sayfaya girer son durumlarını bildirirler. Benim doktorum tüm insanlara bu ameliyatın bu kadar kolay bir şekilde yapılabileceğini anlatmaya çalışıyor. Ben sadece olumlu deneyimimi ( Allah kendisinden razı olsun) burada paylaşmak istedim. Tuğrul Turan dikleştirme konusunda bir dahi diyebilirim ama benim doktoruma gidin ameliyat olun diyemem çünkü her insanın beklentisi farklıdır. Örneğin şarkı mırıldanarak dikişleri alması bir arkadaşımıza sempatik gelebilirken bir başkasına antipatik gelebilir. Biri 1,5 saat süren ön görüşmeyi ne hoş doktor her sorumu yanıtladı diye düşünürken bir başkası 1,5 saatimi aldı diye düşünebilir........v.s

Tekrar söylüyorum ARKADAŞLAR EN IYI AMELIYAT; AGRININ BOL OLDUGU AMELIYAT DEGIL, GIDIN AKLINIZA TAKILAN TUM DOKTORLAR ILE GORUSUN 10 KISI 20 KISI BU AMELIYAT BIR DEFA YAPILIYOR. KAFANIZDA MUHAKKAK BIRSEYLER OLUSUR. BIRDE TUGRUL BEYE GIDIN VE ARADAKI FARKI GORUN. SONRASINDA ICINIZE EN ÇOK SINEN DOKTORA BUDUR DEDIGINIZ DOKTORA AMELIYATINIZI YAPTIRIN VE KURTULUN. AMELIYATINIZI KIME YAPTIRIRSANIZ YAPTIRIN SONUÇTA DUNYALAR SIZIN OLACAK GORECEKSINIZ. Birde en az cerrahi işlemle probleminizi halletmeye çalışın.

Allah dileyen herkese bu ameliyatı nasip etsin.

**** SEVGı***

.

Son düzenleme:
Arkadaşlar taşınma işlerime odaklanmam lazım. Önceden ameliyat olan arkadaşlarımızın yazılarını buraya aktarmak zorunda kaldım. Umarım kendileri ara ara bu sayfaya girer son durumlarını bildirirler. Benim doktorum tüm insanlara bu ameliyatın bu kadar kolay bir şekilde yapılabileceğini anlatmaya çalışıyor. Ben sadece olumlu deneyimimi ( Allah kendisinden razı olsun) burada paylaşmak istedim. Tuğrul Turan dikleştirme konusunda bir dahi diyebilirim ama benim doktoruma gidin ameliyat olun diyemem çünkü her insanın beklentisi farklıdır. Örneğin şarkı mırıldanarak dikişleri alması bir arkadaşımıza sempatik gelebilirken bir başkasına antipatik gelebilir. Biri 1,5 saat süren ön görüşmeyi ne hoş doktor her sorumu yanıtladı diye düşünürken bir başkası 1,5 saatimi aldı diye düşünebilir........v.s

Tekrar söylüyorum ARKADAŞLAR EN IYI AMELIYAT; AGRININ BOL OLDUGU AMELIYAT DEGIL, GIDIN AKLINIZA TAKILAN TUM DOKTORLAR ILE GORUSUN 10 KISI 20 KISI BU AMELIYAT BIR DEFA YAPILIYOR. KAFANIZDA MUHAKKAK BIRSEYLER OLUSUR. BIRDE TUGRUL BEYE GIDIN VE ARADAKI FARKI GORUN. SONRASINDA ICINIZE EN ÇOK SINEN DOKTORA BUDUR DEDIGINIZ DOKTORA AMELIYATINIZI YAPTIRIN VE KURTULUN. AMELIYATINIZI KIME YAPTIRIRSANIZ YAPTIRIN SONUÇTA DUNYALAR SIZIN OLACAK GORECEKSINIZ. Birde en az cerrahi işlemle probleminizi halletmeye çalışın.

Allah dileyen herkese bu ameliyatı nasip etsin.

**** SEVGİ***

.

ufff nasıl derlemişsin nasıl toparladın bunları ve ne kadar zamanda? :) ellerine sağlık selennnn. Bunu yapan 2günde taşınır herhalde kolaygelsin ! :)

12 mayısa kadar bu forumda ameliyat olanların operasyon öncesi ve sonrası yazdıkları yazıları eklemeye devam ediyorum.

"...Ben ve benim gibi birkaç kişi daha yıllardır anlatıyoruz gazete televizyon... heryerde, ama bir tartışmadır gidiyor manasızca. Birçoğu anladı ki değişmiyor, uğraşmayı bıraktı......ben inatla hala uğraşıyorum işte. Bu karmaşada siz kadınların da oldukça büyük bir payı var tabii... çünkü siz kadınlara ne kadar seçenek sunulursa adeta bir gömlek ya da etek alır gibi seçenekleri tartmaya çalışıyor ve ama bu sefer de bilgisizce tartışmaların içinde boğulup kalıyorsunuz? pütürlümü düz mü? damla mı yuvarlak mı? ordan mı girilsin burdan mı? etc... Oysa aslında işini gerçekten bilen ve hastalarına ve dahası insana gerçekten saygısı olan bir hekim için durum çok daha basittir ve her kadına - "o kadında - "o vücutta" ne yapılacağı bellidir, ve her tekniğin her yöntemin yeri zamanı uygun kişisi vardır. Minimal cerrahi + optimum sonuç bir ideal olduğuna göre, "aşırı cerrahi işlerden kaçınmak, mümkün olan en fizyolojik ameliyatı yapmak esastır.
Ayrı bir deyişle mecbur olmadan, hiç gerek yokken bir kası yerinden kaldırmak, hatta kesmek, hatta zarını ayırmak (bi de o saçmalık var allahtan hiç itibar itibar görmüyor yurt içi yurt dışı - orijinal olmak için şaklabanlıktır bu mesela.. avrupa amerikada da normal ameliyatta zorlanan ve hem orijinal olmak ve hem de hatalarını gizlemek için yırtınan cerrahların işidir). Hepsi de tarif edilmiş ve herkesin bildiği yöntemlerdir, kitap ve journallerde yer alırlar ve FAKAT yeri geldiğinde (endikasyonu - gereği varsa) kullanılmalıdırlar ".......

merhaba arkadaşlar.ben bu doktorun hastası değilim ama umarım buraya yazmamı hoşgörüyle karşılarsınız.ben de uzun bir süre araştırdım konuyu,her yöntemi,her doktoru ve yaklaşık 1.5 ay önce başka bir doktora ameliyatımı oldum.Sayın Tuğrul Turan'ın daha önce de benzer bir yazısını okumuştum ve dehşete kapılmıştım.çok iyi bir doktor ve kendine çok güvenen bir doktor olabilir ancak yukarıda yaptığı gibi açıklamalar diğer yöntemlerle ameliyat olmuş hastaların moralini bozmaktan başka bir işe yaramaz.tıpta tek doğru yoktur ve kendini geliştirmek zorunda olduğu bir alandır.elbette eskilerin eksik yönlerini tamalamak adına yeni yöntemler geliştirilmeye çalışılacaktır.yöntemler hakkında düşündüklerimle ilgili hiçbir yorum yapmıcam ancak yeterince araştırdıktan sonra kasüstü ve kasaltı arasındaki farkın ne olduğunu çok iyi biliyorum sonuçta da kasüstü olmadım ameliyatımı bu nedenle.bir doktorun hataları gizlemek için kasaltı,dual plane ya da subfasyal yöntemlerini tercih etmesi olası değil bence.yukarıda belirtildiği gibi 27 dk süren bir operasyondan hiçbir doktorun kaçması mantık dahilinde değildir.ben dual plane yöntemi ile oldum ve bir sporcuyum.3. haftadan itibaren spor yapabiliyordum istediğim gibi.ağrı sızı sadce 3 gün oldu.yani öylew çk büyük ağrılar,sıkıntılar falan yoktu.2 sene sonraki sonuç önemli olan.iki sene sonra üst dekoltemde iki top görmek beni hoşnutsuz edecekse 3 günlük ağrıya katlanırım.anestezi konusunda ise doktor tercihi size bırakıyor.bence daha dikkatli konuşulmalı.çok iyi bir doktor da olsa,doktoruna çok güvenen bir hasta da olsa yazıları yazan,diğer yöntem ve doktorları tamamen ıskarta edercesine açıklamalar çok talihsiz olmuş.bukadar iyi bir doktordan duymuş olmak bu konuşmaları çok üzücü... :gitme: herkese hayalindeki göğüsleri ve mutluluk diliyorum...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.ben bu doktorun hastası değilim ama umarım buraya yazmamı hoşgörüyle karşılarsınız.ben de uzun bir süre araştırdım konuyu,her yöntemi,her doktoru ve yaklaşık 1.5 ay önce başka bir doktora ameliyatımı oldum.Sayın Tuğrul Turan'ın daha önce de benzer bir yazısını okumuştum ve dehşete kapılmıştım.çok iyi bir doktor ve kendine çok güvenen bir doktor olabilir ancak yukarıda yaptığı gibi açıklamalar diğer yöntemlerle ameliyat olmuş hastaların moralini bozmaktan başka bir işe yaramaz.tıpta tek doğru yoktur ve kendini geliştirmek zorunda olduğu bir alandır.elbette eskilerin eksik yönlerini tamalamak adına yeni yöntemler geliştirilmeye çalışılacaktır.yöntemler hakkında düşündüklerimle ilgili hiçbir yorum yapmıcam ancak yeterince araştırdıktan sonra kasüstü ve kasaltı arasındaki farkın ne olduğunu çok iyi biliyorum sonuçta da kasüstü olmadım ameliyatımı bu nedenle.bir doktorun hataları gizlemek için kasaltı,dual plane ya da subfasyal yöntemlerini tercih etmesi olası değil bence.yukarıda belirtildiği gibi 27 dk süren bir operasyondan hiçbir doktorun kaçması mantık dahilinde değildir.ben dual plane yöntemi ile oldum ve bir sporcuyum.3. haftadan itibaren spor yapabiliyordum istediğim gibi.ağrı sızı sadce 3 gün oldu.yani öylew çk büyük ağrılar,sıkıntılar falan yoktu.2 sene sonraki sonuç önemli olan.iki sene sonra üst dekoltemde iki top görmek beni hoşnutsuz edecekse 3 günlük ağrıya katlanırım.anestezi konusunda ise doktor tercihi size bırakıyor.bence daha dikkatli konuşulmalı.çok iyi bir doktor da olsa,doktoruna çok güvenen bir hasta da olsa yazıları yazan,diğer yöntem ve doktorları tamamen ıskarta edercesine açıklamalar çok talihsiz olmuş.bukadar iyi bir doktordan duymuş olmak bu konuşmaları çok üzücü... :gitme: herkese hayalindeki göğüsleri ve mutluluk diliyorum...

sevgili çaklıt; öncelikle bildiğim kadarıyla tuğrul bey yöntemlere değil herkese aynı yöntem uygulanmasına karşı? insanların inandıkları şeyleri ve doğru bildiklerini apaçık söylemesi ya da "kral çıplak" demesi rahatsız edici olabiliyor. ama başkalarının bu inancı mutlaka aynen paylaşması da şart değil? moralini bozması da gerekmiyor? ama doğru bildiğini aklındaki gibi açıkça söylemek de hala suç değil? tuğrul beyin 'hoşgeldiniz'in ardından bana ilk cümlesi "kimse estetik ameliyat olmak zorunda değil" oldu düşünebiliyormusun?? şok! apaçık söylüyor yani "ne işin var estetik ameliyatla hayatında daha önemli şeyler yok mu?" dedi? senin deyiminle ona ameliyat olamk isteyen beni de ıskartaya çıkarmaya çalıştı? :) bu insan kardeşim akrabam olsaydı ne yapardım diye düşünen bir doktor. bütün doktorların kanatlı melekler şeklinde gökyüzünde uçtuğu ve tuğrul beyin ise bir şeytan olduğunu düşünmek ve dehşete kapılmak da senin hakkın? ve laf aramızda (şaka yollu) bu fikir bana da çok yabancı gelmiyor? :)) ve ben de sana çok çok çok ama çok mutluluklar diliyorum :)

sevgili çaklıt; öncelikle bildiğim kadarıyla tuğrul bey yöntemlere değil herkese aynı yöntem uygulanmasına karşı? insanların inandıkları şeyleri ve doğru bildiklerini apaçık söylemesi ya da "kral çıplak" demesi rahatsız edici olabiliyor. ama başkalarının bu inancı mutlaka aynen paylaşması da şart değil? moralini bozması da gerekmiyor? ama doğru bildiğini aklındaki gibi açıkça söylemek de hala suç değil? tuğrul beyin 'hoşgeldiniz'in ardından bana ilk cümlesi "kimse estetik ameliyat olmak zorunda değil" oldu düşünebiliyormusun?? şok! apaçık söylüyor yani "ne işin var estetik ameliyatla hayatında daha önemli şeyler yok mu?" dedi? senin deyiminle ona ameliyat olamk isteyen beni de ıskartaya çıkarmaya çalıştı? :) bu insan kardeşim akrabam olsaydı ne yapardım diye düşünen bir doktor. bütün doktorların kanatlı melekler şeklinde gökyüzünde uçtuğu ve tuğrul beyin ise bir şeytan olduğunu düşünmek ve dehşete kapılmak da senin hakkın? ve laf aramızda (şaka yollu) bu fikir bana da çok yabancı gelmiyor? :)) ve ben de sana çok çok çok ama çok mutluluklar diliyorum :)

merhaba gizem. bende sana tamamen katiliyorum. kimsenin kimseye bisey kanitlamasina hic gerek yok. burda ben ve benim gibi tugrul beyde ameliyat olanlar tecrübelerimizi paylasmaya tavsiyelerde bulunmaya calisiyoruz. ne de olsa yasayan bilir.herkes istedigi dr. da ameliyat olmaya özgür.ben sonucta kendisinde ameliyat olmus geride 5,5 haftasini birakmis biri olarak yasadiklarimi ve iyi tecrübelerimi burdan diger arkadaslar gibi duyurmak istedik. zaten forumun ismide DR. Tugrul beyde ameiyat olanlar buraya degilmiydi:)))Bu arada Tugrul beyin en cok sevdigim sözü ne biliyomusun UMRUMDA DEGIL:DDD
sevgiler

arkadaşlar ben kötü birşey mi söyledim ki şimdi bu tepki neye kime? ben kullanılan üslubun yanlış olduğunu eleştirdim ki burada bazı arkadaşlar diğer doktorların kasüstü yapmama nedenlerinin kusurları gizleyemedikleri olduklarını dile getirmişler.tuğrul beyin kendisi de şaklabanlık ve bunun gibi ağır kelimelerle ifade etmiş.ben bunun yanlış olduğunu dile getirdim.doğru olduğunu savunanlar varsa buyursunlar tabii devam etsinler demekki körler sağırlar birbirini ağrılıyor bu forumda derim...gayet tabii yeni ameliyat olmuş birinin burda yazılanlardan kötü etkilenip te moralinin bozulması olası bir durumdur.benim için olmasa da (çünkü ben son derece aydınlatıldım bu konuda doktorum tarafından ve kendisinden son derece eminim).herkes doktorunu seçer mutlu olur tabii ama kimsenin kimseyi zan altında bırakmak gibi bir hakkı yoktur.sevgiler...

Son düzenleme:
arkadaşlar bence polemiğe gerek yok,her hasta için her teknik uygun olmayabilir. bir hasta için kas zarı uygunsa ve diğer yöntemler uygun değilse bu yapılan şaklabanlık mıdır o zaman.lütfen ,yeni ameliyat olan insanların psikolojilerini de göz önünde bulundurarak ona göre hareket edilmesi bana göre daha mantıklı geliyor. kas zarı yöntemini kullanan Türkiye'de çok ama çok iyi doktorlar var.madem bu kadar kötü bir yöntem bu kadar doktor hastasını tehlikeye atabilir mi?

arkadaşlar bence polemiğe gerek yok,her hasta için her teknik uygun olmayabilir. bir hasta için kas zarı uygunsa ve diğer yöntemler uygun değilse bu yapılan şaklabanlık mıdır o zaman.lütfen ,yeni ameliyat olan insanların psikolojilerini de göz önünde bulundurarak ona göre hareket edilmesi bana göre daha mantıklı geliyor. kas zarı yöntemini kullanan Türkiye'de çok ama çok iyi doktorlar var.madem bu kadar kötü bir yöntem bu kadar doktor hastasını tehlikeye atabilir mi?

tuğrul bey'in mailinden aynen alıntılıyorum... herkes kendini aklını kullansın ve neye inanırsa ona inansın? sevgiler herkese :

.... kas zarı altına yerleştirilmesi de tarif edilen diğer bir tekniktir. Ancak, bu teknik ne kadar savunulursa savunulsun fiziğe, akla ve mantığa aykırıdır. Neden? Yanıt: Burada, kasaltı tekniğin belli başlı zararları önlenmeye çalışılmıştır. Kasaltı tekniğin zararları 1- kasın mutlaka kesilmek zorunda olması ve az yada çok mutlaka bir güç kaybı oluşması 2- kasaltı protezlerin kasın gücü nedeniyle biçimsizleşebilmesi ve 3- kol hareketleriyle normal kadın vücudunda olamayacak bir meme hareketi ortaya çıkmasıdır. (örneğin kadın ağırlık kaldırırken yada örneğin sofrayı toplarken kazağının altında hareket eden bir yaratık var gibi göğüsler de ritmik olarak hareket eder ki bu çok gariptir) ve 4- insanda her kasın bir yeri yönü ve refleksler içn lazım olan standart bir hareketsizlik gerginliği vardır işte bu yok edilmektedir? :). İşte kasaltı ameliyatın bu istenmeyen sonuçlarını ortadan kaldırmak için tarif edilmiştir kas zarı altı teknik ve ilk olarak uzaktan kamerayla uygulanmış daha sonra da diğer ameliyatlar gibi görerek yapılmaya çalışılmıştır. Yurt içinde ve dışında bazı cerrahlar tarafından önerilse de bu zar altı tekniğin neden fiziğe, akla ve mantığa aykırı olduğuna gelince, 1- evet kas kalınlığında daha az kesilmektedir ama ne kadar özenli olunursa olunsun mecburen ve normal anatomi yüzünden bu defa yüzeyi boyunca kaçınılmaz olarak didiklenmek zorunda kalır 2- didiklenen bu zar aslında kası bir bütün olarak tutan tek kılıftır ve herhangi bir kasın kasın güç uygulaması bu bütünlüğe bağlıdır? Kaslar çalışırken bu zarın kendini bir arada tutmasından güç alır. bu zar yoksa güç kaybı kesindir. 3- bu zar esnek olmamak için yaratılmıştır ki kası bir bütün olarak tutsun? esnek olmayan bu kas kılıfı zar zor ve her milimetrede kanamalara yol açarak kaldırılsa bile altına değil 200 cc protez bir pinpon topu bile yerleştirmek fiziken imkansız ve olanaksızdır? O halde kas zarı altına protez konulan her kadında kesin emin olunacak birşey varsa, o da bu zarın kaldırıldıktan sonra altına protezler konurken biryerlerinden ayrıca yırtıldığıdır? bu kas zarı halktan hiçkimsenin yabancı olduğu bir yapı değildir, herkes bir kasaba gidip bir fleto aldığında o ince beyaz kılıfla karşılaşmaktadır? işte o kas zarıdır? En keskin bıçakla zaman harcayarak onu kastan ayırıp ve altına bir pinpon topu koymaya çalışan herkes bu oldukça ince ve elastik-esnek olmamak için yaratılmış yapıya güvenerek silikon ameliyatı yapılamayacağını anlayacaktır. Bunu anlamak için doktor olmak gerekmez, biraz muhakeme ve sağduyu yeterlidir? Şimdi bir değil binlerce doktorun bu tekniği övmesi bu yapıyı değiştirir mi? Bu nedenlerle kas zarı altı teknik kim nasıl anlatırsa anlatsın yersiz övgülerle bezenmiş çaresiz bir girişim olarak kalmaya mahkumdur. Çünkü en başta fiziğe, matematiğe, güç vektörlerinin çalışmasına aykırıdır......

arkadaşım so???? söyledğim tek şey üslubun yanlış olduğu.burda yöntem tartışmasına girmenin manası yok.benm haddime diil hiçbir doktorun kullandığı yöntemi eleştirmek.herkes elinden geleni yapar ve o alanda tecrübe kazanır dolayısıyla başarı sağlar.gerekli görüldüğünde başka yöntemler de kullanması gerekir tabi her doktorun.yalnız bişey de dikkatimi çekti,bukadar kötüledikten sonra kasaltı uyguladığı zaman o hastaya nasıl kendisni iyi hissettiriyor acaba tuğrul bey?? ben olsam ikna olmazdım bida...burda yazılanlara istinaden şunu söyleyebilirz,madem öyle fiziğe ve insan bedenine aykırı ozamn insanın içinde bi protez taşıması başlı başına bir falso.ozman deri de kesilmemeli,burun ameliyatında kemik kırılmamalı vs...vücut kendini çok güzel onarmayı biliyo,önemli olan usta ellerde gerçekleşsin o operasyon.sevgiler :)

Son düzenleme:
bu tuğrul bey düşmanlığı nerden geliyo senin arkadaşım burası onun sayfası sonunda
herkes tecrubelerini yazıyo burada
onunla bi tecruben var mı yok
ameliyat oldun mu ona hayır
senin harika ötesi bi dr.un var
dr.un madem süper ötesi niye buralara takılıyosunki
ona bi sayfa aç
bu arada sorduğun sorunun cevabı şu
o bütün riskleri anlatıyor.buna rağmen bu ameliyatı olmak istiyosan -iyice düşün- diye söylüyo bunları
sora karar verirsen ve tekrar ona geri dönersen o zaman yapıyor ameliyatı
yani diğerleri gibi para koparmak için herşey güllük gülistanlık demiyo
burda biz dr.umuzu çok seviyoruz anlattıkları bizi tatmin ettimi etti
eeee
ha olmayanlar varsa gider birebir kendisiyle görüşür
5 kuruş almadan 2-3 saat zaman ayırıyor zaten
burda kas altı kas üstü bilmem kaç cc yok yuvarlak yok üçgen gibi tartışmalar çok saçma gidip birebir dinlemeden kimseyi tatmin edemezsiniz zaten bunu defalarca diğer arkadaşlar söylemiş boşuna polemiği uzatıp insanların bilgi alımını engellemeyin burada rica ederim
arkadaşım so???? söyledğim tek şey üslubun yanlış olduğu.burda yöntem tartışmasına girmenin manası yok.benm haddime diil hiçbir doktorun kullandığı yöntemi eleştirmek.herkes elinden geleni yapar ve o alanda tecrübe kazanır dolayısıyla başarı sağlar.gerekli görüldüğünde başka yöntemler de kullanması gerekir tabi her doktorun.yalnız bişey de dikkatimi çekti,bukadar kötüledikten sonra kasaltı uyguladığı zaman o hastaya nasıl kendisni iyi hissettiriyor acaba tuğrul bey?? ben olsam ikna olmazdım bida...burda yazılanlara istinaden şunu söyleyebilirz,madem öyle fiziğe ve insan bedenine aykırı ozamn insanın içinde bi protez taşıması başlı başına bir falso.ozman deri de kesilmemeli,burun ameliyatında kemik kırılmamalı vs...vücut kendini çok güzel onarmayı biliyo,önemli olan usta ellerde gerçekleşsin o operasyon.sevgiler :)

Son düzenleme:
türkçe konuştuğumu sanıyorum ama sanırım prim açısından iyi oldu benim yazdığım bu sayfaya ki herkes uzuuuuun uzuuuuun tekrar doktorunun söylediklerini yazmış :roflol:
cnm arkadaşım HıÇBıR DOKTORUN BAŞKA DOKTORLARI KÖTÜLEME HAKKI YOKTUR!!!! nedemek şaklabanlık vs gibi kelimeler??? bizim doktorumuz bize ayırmıyodu 2 saat,bizim doktorumuz anlatmadı bize riskleri,bizim doktorumuz paramızı kopardı.sen nerden biliyosun ki benim doktorumu da hakkında böyle ithamlarda konuşuyosun???? herkes haddini bilsin! baştan beri yazdığım tek şey kötülemenin haksız olduğuydu ama kötüleme üstüne kötüleme geliyor.daha da yazmıycam.herkesin kendi vicdanı,kendi aldığı terbiyedir.burda bişe yarıştırır gibi doktorumu yarıştırcak deilim.her doktorun bilgi ve tecrübesi kendine ama böyle kelimelerle lekeleme yapanını ilk defa görüyorum.şunu da belirtmeden geçemeyeceğim; BAŞKALARINI KÖTÜLEYEREK BıRYERE GELMEYE ÇALIŞAN
ıNSANLAR DAıMA BAŞARISIZ OLMAYA MAHKUMDURLAR.kendine ve tecrübesine güvenen insanların böyle şeylere hiç ihtiyacı yok inanın.bu burada yeterli bilgiye sahip olmadan kötü şeyler yazan,karalama yapan herkes için geçerlidir.eleştiri bile kaldıramıyosunuz.yaptığımız yanlış diyecek cesareti bile bulamadınız kendinizde laelaelaelaelae hadii kalın sağlıcakla...

Son düzenleme:
aynen canım birdaha yazmazsan seviniriz biz anlamıyoruz seni evet
sen ve muhteşem dr.una mutluluklar
madem bu kadar memnunsun hayatından ve dr.undan buralara takılma sen canım
şahsen ben neticeden bu kadar memnun kalsam başkalarının dr.um hakkımda söyledikleri beni ilgilendirmezdi
öyle değil mi
ayrıca haddimi sen bildiremezsin bana çünkü senin seviyene inemiycem burda
ameliyat bile olmadığın bi dr hakkında da daha fazla yorum yazma bence
kendini komik duruma düşürüyosun
bu saatten sora sana cvp falan da yazılmaz zaten
türkçe konuştuğumu sanıyorum ama sanırım prim açısından iyi oldu benim yazdığım bu sayfaya ki herkes uzuuuuun uzuuuuun tekrar doktorunun söylediklerini yazmış :roflol:
cnm arkadaşım HİÇBİR DOKTORUN BAŞKA DOKTORLARI KÖTÜLEME HAKKI YOKTUR!!!! nedemek şaklabanlık vs gibi kelimeler??? bizim doktorumuz bize ayırmıyodu 2 saat,bizim doktorumuz anlatmadı bize riskleri,bizim doktorumuz paramızı kopardı.sen nerden biliyosun ki benim doktorumu da hakkında böyle ithamlarda konuşuyosun???? herkes haddini bilsin! baştan beri yazdığım tek şey kötülemenin haksız olduğuydu ama kötüleme üstüne kötüleme geliyor.daha da yazmıycam.herkesin kendi vicdanı,kendi aldığı terbiyedir.bu rda bişe yarıştırır gibi doktorumu yarıştırcak deilim.her doktorun bilgi ve tecrübesi kendine ama böyle kelimelerle lekeleme yapanını ilk defa görüyorum.eleştiri bile kaldıramıyosunuz.yaptığımız yanlış diyemediniz laelaelaelaelae hadii kalın sağlıcakla...

Back