- 30 Mart 2008
- 7.686
- 12
- Konu Sahibi firuze-1524
merhaba,söze nasıl başlasam bilemiyorum,en son 11 ağustos 2009 tarihinde adet oldum,yeni işe başlamıştım,hepatit testlerim yapılacaktı,kasıklarımda ağrı vardı,ilaç içecektim birde bhcg bakalım dedim ,adetime tam 1 hafta vardı,sonuç 288 çıktı,gözlerime inanamadım,ilk gebeliğim 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı ,çok üzülmüştük eşimle,bu habere doğru dürüst sevinemedik bile yine aynı şey olur mu diye,birkaç gün takip ettik bhcg düzenli artıyordu,tam adet olmam gerekn günde dr.a gittik ,değerim 2900 dü,minicik de olsa keseyi gördü dr.hala inanamadık,ilk gebelikten sonra tam 7 ay sonra gelmişti meleğim bana,2 hafta sonra kapl atışlarını duymaya çağırdı,hiç kimseye söylemedik,2 hafta çok zor geçti,ve nihayet geldi,o kadar çok korkuyordum ki anlatamam ya duyamazsak diye,ve duyduk çok şükür rabbime,herkese söyledik hamileydim artık ben:sm_cool::sm_cool::sm_cool::sm_cool:ama dr.rahimde septum var dedi,bebeği düşürebilirsin dedi,bu da biiz çok üzdü,ama miniğim bana öyle sıkı tutundu ki bırakmadı beni çok şükür.neyse gelelim doğum faslına,herşeyimiz hazırdı,beklioyrduk doğumu,çevremde herkes normal doğum olsun diye tutturmuştu bizde bekledik,drçum sezeryan yapalım dedi yok olmaz dedim normal olsun peki dedi,39.haftamda perşembe günü gel dedi,suni sancı deneyelim olmazsa sezeryan yaparım dedi tamam dedik eşimle,son kontrole gittik,biraz daha vaktin var suyun da iyi zamanını bekleyelim paraztesi gel dedi dr.um ona da tamam dedik,1 haftadır kasıklarımda ağrı vardı zaten,15 mayıs cuma günü öğlen ağrılar belime de vurmaya başladı,akşam saat 18:30 gibi takip ettim hem belime hemde kasıklarıma vuruyordu ağrısı,5 dk ara ile ama ihtimal veremedim,evde mnisafirlerim vardı,onlarla yemeğe oturduk,baya sancım olmasına rağmen sesimi çıkarmadım hiç,neyse onlar gittiler sofrayı bile toplayamadım.haifi kanamam oldu ,biraz korktum,eşime söyledim,sakin görünmeye çalışıyordum,telaşlanmasın diye,ben bir banyo yapayıım dedim tamam dedi,o arada çantamı falan aldı eşim herşeyimiz tamamdı,babmları falan aradık,haber verdik,takdiyi çağırdık,hastane yakındı zaten 5.dk da hastanedeydik,kendi dr.um yoktu,21.00 civarıydı saat.Nöbetçi dr.hemen muayene edelim dedi,eşeğe bindim bune ya dedi,çamur gibi bi,şy geliyor ne zaman başladı dedi,suyun da gelmeye başlamış ama açılma sıfır dedi,normal istiyorsan 1-2 gün beklersin dedi,ama sonunda yine normal yapamayabilrsin dedi.nst ve ultrasona girdim,bebekte sorun yok dedi dr.kendi dr.umla görüştük telde hemen sezeryan ol sakın bekleme dedi,eşimle karar verdik,hemen serum falan yapıldı,epidural anestezi ile sezeryan yapılacaktı,eşim hep yanımdaydı hep elimi tuttu,resim çektirdik bir sürü,o kadar sancım olmasına rağmen,hamileyken hiç resmimiz yoktu beraber,neyse dr.ve amelyat ekibi geldi,kızımı hemen çıkarttılar,bana gösterdiler,2 kere öptüm kokladım,bir ara baya göğüs arım oldu nefes alamadım,bebeği takip edemedim o ara,bana sakinleştirici iğne falan yapıldı,sonra kendime geldim,normale döndüm,odaya aldılar beni ama bebeğim yoktu,eşim kontrol altında dedi,yarın sabah verecekler bize dedi,bende inandım ,sabahda gelmedi güzel kızım yanıma sonra eşim anlattı,meğer kızım akkasını yapmış ve yutmuştu,yenidoğan yoğum bakımdaydı ve ne kadar kalacağı belli değildi,kızımı hiç göstermediler bana,yanımdaki yatak boştu,birkaç gün öyle kaldı daha sonra sezeryanla bir hasta yatırdılar anne yatağa bebek kucağına,onları öyle görünce öyle çok ağladım ki anlatamam,eşim odamı değiştirdi hemen,sütüm gelsin diye 2 satte bir sağmaya gittim göğsümü yara oldu bütün,1 saat oturupta 1 cc bile süt çıkaramıyordum,sağdım sütü yoğunbakıma bırakıyordum bebeğime versinler diye,5.günün sonunda bu akşam emzirmeye çağırabilriz seni deiler,bebğin durumu biraz daha iyiimiş,öyle çok sevindim ki dünyallar beim oldu,akşam 18.00 i iple çektim,ve çağırdılar,kucağıma verdiler meleğimi ilk kez bu kadar çok yakındı bana ve bu kadar çok yanımdaydı yavrum,kokladım ama doyamadım,enfeksiyon kapacak diye korktum,hemşire dediki 3 satte bir emzirmeye gelin tamam dedim,bebğin altını temizle doyur,gazını çıkar zaten 1,5-2 saatim orda geçiyorfu,bütün gece sadece 1,5 saat uyudum ama hiç zor gelmedi,yavrum kollarımdaydı çünkühihoyyythihoyyythihoyyyt
öğlene doğru dr.lar geldi,test yapıcaz dediler belki sonuca göre taburcu olabilirsiniz dedi,kan aldılar yavrumdan,çok şükür kanına bulaşmamıştı enfeksiyon yavrumun,sonuçlar iyidi,taburcu olduk evimize geldik,6 tane antibiyotik iğnemiz cardı,birini sağlık ocağında yaptırdık,iyi yapmadılar,diğerini hastaneye götürdük acile,menenjit şüphesiyle hasta varmış ben zaten zor kavuşmuşum yavruma,eşimde sağlıkçıkydı ben yaparım dedi,zor olacak ama yapıcam,diğer iğnelerini de eşim yaptı,kontrolümüze gittik,kan değerleri daha da iyiydi,dr.baya iyi dedi,1 ay sonra kontrolümüz var yinr,çok şükür bugünleri gördüm,meleğim sağlıklı şimdi,hala takip ediyoruz
öğlene doğru dr.lar geldi,test yapıcaz dediler belki sonuca göre taburcu olabilirsiniz dedi,kan aldılar yavrumdan,çok şükür kanına bulaşmamıştı enfeksiyon yavrumun,sonuçlar iyidi,taburcu olduk evimize geldik,6 tane antibiyotik iğnemiz cardı,birini sağlık ocağında yaptırdık,iyi yapmadılar,diğerini hastaneye götürdük acile,menenjit şüphesiyle hasta varmış ben zaten zor kavuşmuşum yavruma,eşimde sağlıkçıkydı ben yaparım dedi,zor olacak ama yapıcam,diğer iğnelerini de eşim yaptı,kontrolümüze gittik,kan değerleri daha da iyiydi,dr.baya iyi dedi,1 ay sonra kontrolümüz var yinr,çok şükür bugünleri gördüm,meleğim sağlıklı şimdi,hala takip ediyoruz
Son düzenleme: