Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Fissür yani Çatlak...Paylaşalım..

bukaadra korkacak bişiyok doktora gidersen dha iyiolur herzmaan kanıcak die bişiyok zaten çok az bişi olur.

aayycannnn,müjdeeeeeeeeeeeeeee,ben ameliyatsız kurtulma yçntemini biliyorum.Varsa hem hemoroitten hem de çatlaktan kurtulursun,bana da dua edersin.O kadar basit ki,aktardan 100-200 gram kadar böğürtlen kökü al ve bunları bir güzel yıkayıp derin bir tencereye koy,üzerini de suyla doldur,2 litre olsun en azından,yarım saat kaynat ve kaynayan suyu süzüp temiz iki tane kavanoza doldur,her sabah aç karnına bir su bardağı bu sudan şekerisiz olarak iç.En az 10 gün kullan,bu süre zarfında hafif makatta kaşıntılar olabilir,bunlar iyileştiğinin göstergesi,geçici bir durum.10 gün sonra herşeyden,tüm sıkıntılarından kurtulacak ve bana çok dua edeceksin.Benim de hemoroitim ve çatlağım vardı,denemediğim yol,yöntem kalmamıştı,bunu tesadüf eseri ben keşfettim.Hatta 1,5 yaşındaki bebeğe bile verdim,ameliattan kurtardım.

işallah canım ii gelir sana omür boyu dua ederim ağlıyorum acıdan olmaz böle bişey canım işallah olur allah razı olsun paylaştığın içinsenağlama

patlıcan faydalı diye okumuştum yine sitemize yollamıştı bir arkadaş araştırsana belki gerek kalmaz ama kadın denemediğim kalmadı diyodu patlıcanın sapından çaymı yapmış içmiş ne aklıma gelmiyor şimdi

patlıcan faydalı diye okumuştum yine sitemize yollamıştı bir arkadaş araştırsana belki gerek kalmaz ama kadın denemediğim kalmadı diyodu patlıcanın sapından çaymı yapmış içmiş ne aklıma gelmiyor şimdi

evet canım bende okudum ve aynı gün yani bugün denedim bakalım nasıl bir sonuç alırım oda iii geliomuş yani patlıcan sapı

bu böğürtlen kökü nü bildiğimiz böğürtlenden köklesek olurmu ne olur acil cevap

sağolun kıslar tşk ederim bu hastalık bağsur gibi bişey hemen hemen bağsurla belirtileri aynı tuvaletinizi yaparken aşırı bi ağrı hissediyosnunuz ve kanamanız oluyo hemoroidden ayıran kısımda dışarıya memelerin çıkmaması sadece acı ve kanama hatta tuvaletinizi yaptıktan sonra saatlerce ağrısı geçmiyo ben önceleri hemoroid diye bakıyodumama internetten okuduklarıma göre sanırım benim ki çatlak işte doktora gidince kesin teşhis konulacak ama işte o muayne olmasa bide

slm bendede doğumdan sonra demır hapı kullandım ve kabız oldum buda makatta yırtık yaptı bunun adı fıssur yanı makatta catlak..kabız kalamamk gerekıyor kanama yapıyor bırde bunun bır degısıgı var perinal fıssur oda ıltıhap bırıkmesi demek oda deşilip boşaltılıyor.ama notrmal catlakta makatta yırtılma yanı bir yerın soyulması gıbı oluyor.kabızlıktan oluyor..çok acı verıyor..bazen ıctekı kas ıstem dışı kasıldıgı cıcn daha acı verıcı bışe oluyo.. bu avıyı çok ıyı bılırım .pirinç kola kahve cıkolata yemıyeceksınız başta..perhız yaparak ıyıleşıyor ..son caresı amelıyat oda kolay oluyormuş dediler ..geçmiş olsun ...

bu başlığın olduğunu bilmiyordum bende açayım demiştim. hemoroid sayfası var onun sonlarında yazışmıştık fissür için. dr gittim krem verdi vs. kullanıyorum bakalım nolcak? muayenede hiç korkulcak gibi değil. nasıl korktum gidene kadar keşke daha önceden gitseydim..
Slm bende bu dertten muzdaripim kullandğın kremin adını verebilirmisin bana.tavsiyelerinide alabilirim.:çok üzgünüm:

Offf ya daha doktora gitmedim ben gitmem lazım kara kara düşünüyorum NASI gitcem diye yaa.İnternette okuduğum kadarıyla benimki fissür.Büyük tuvaletimi yaparken çok acıyor ve kanıyor aslında kabız olmassam iyi oluyor.Sık sık oturma banyosu yapıyorum iyi geliyo gibi.Son bir yıldır doktor doktor geziyorum bıktım artık şimdide bu çıktı psikolojim yerlerde son popom kalmıştı göstermedik of ya of

selam kızlar bende 1 hafta önce anal fissür ameliyatı oldum . Çatlağım geçti fakat yandan yapılan diğer kesi yeri açıldı ve çok acı veriyor daha önce ameliyat olanlar yardımmmmmm.........

Selam
Bugün doktora muayeneye gittim arkadaşlar,sonunda...:nazar:

Okadar dikkat etmeme rağmen çokta birşey değişmedi internette edindiğim ultraproctu kullanıyordum en son sanki hemoroitte oldum gibi geldi ve o gözümde büyüyen muayeneyi yaptırdım...:1closedeyes:

Gittiğim özel hastaneydi ne pantolon ne delikli örtü hiç biri yoktu mecbur gözümü kararttım oldu bitti en azından içim rahatladı hemoroit yokmuş.fisfisfis

Fissür sonu ameliyat ilaçlar fayda etmiyor ama dikkat ederek gittiği yere kadar gidecek işte....Şimdilik ameliyat düşünmüyorum...

İşin ilginç yanı şöyle esaslı bir kaç ilaç bekliyordum doktordan, bir baktım Rivanal toz(dezenfekte için oturma banyosuna atıyosun) bir de ultraproct merhem verdi...Yani benim zaten internetten eindiğim merhem..mirmirmirmir

Sonra yine gorüşelim dedi...
Görüşüp neolacaksa:dilcikar:

selam kızlar bende 1 hafta önce anal fissür ameliyatı oldum . Çatlağım geçti fakat yandan yapılan diğer kesi yeri açıldı ve çok acı veriyor daha önce ameliyat olanlar yardımmmmmm.........
Sanada çok geçmiş olsun doktoruna gitmen gerek tekrar dilerim dediğin gibi değildir.
Çok zor yaa:sm_confused:

bende de fissür vardı 2 yıl önce. ne acılar çektiğimi ben bilirim. dr gittim. bir merhem verdi. onun sayesinde 1 ayda düzeldi ameliyata gerek kalmadı merheme ekstra olarak ben bir pamuğa zeytinyağı damlatıp koydum gece yatarken iyi geldi artık çok rahatım. düzelmesi için yediklerine de dikkat etmen gerekiyor. bana dr sebze ağırlıklı beslenmemi söylemişti. umarın en yakın zamanda sende iyileşirsin. geçmiş olsun. merak ettiğin bişi varsa özelden sorabilirsin :KK66:

arkadaşlar herkese geçmiş olsun.bende 3 sene boyunca bu hastalığı çektim korkumdan doktora gitmiyordum..hastalık daha da ilerliyor ve ameliyatlık hal alıyor.6 sene önce bu hastalıktan dolayı ameliyat oldum..ameliyat değil zor olan.sonradan yaşanılan bir hafta,10 günlük süre önemli. şimdi ALLAHIMA şükürler olsun ki çok iyiyim.

anal fissür bende de vardi bundan 4 yil önce asiri kabizliktan ve zorlanmaktan olmustu, ablam türkiyede dogum yapmisti ondada dogum sirasinda olmus ankarada bir doktora gitmis banada tavsiye etti gittim muayene ve operasyon toplam 15 dakika sürdü allahima bin sükür o gün bugün cok rahatim .. sadece hissetigim aci bicakla parmak kesme acisi baska aci hissetmedim.yiyecek konusunda hic bir kisitlama yapmadi doktorum.

arkadaşlar herkese geçmiş olsun.bende 3 sene boyunca bu hastalığı çektim korkumdan doktora gitmiyordum..hastalık daha da ilerliyor ve ameliyatlık hal alıyor.6 sene önce bu hastalıktan dolayı ameliyat oldum..ameliyat değil zor olan.sonradan yaşanılan bir hafta,10 günlük süre önemli. şimdi ALLAHIMA şükürler olsun ki çok iyiyim.

o bahsettiğin ameliyat sonrasi acili dönemi yaşiyorum şuan ben:çok üzgünüm:

o bahsettiğin ameliyat sonrasi acili dönemi yaşiyorum şuan ben:çok üzgünüm:

Yaa çok geçmiş olsun canım...:teselli:

Anlatırmısın nasıl oluyo çok mu acı verici bişey bende de var ama ameliyatı erteliyorum o kadar dikkat etmem ramen geçmiyo:bbo:

Yaa çok geçmiş olsun canım..

Anlatırmısın nasıl oluyo çok mu acı verici bişey bende de var ama ameliyatı erteliyorum o kadar dikkat etmem ramen geçmiyo:bbo:

canim ben kaşinti yanma şikayetiyle hastaneye gittim
Dr.çatlağin olduğunu ve ilaçla gecebileceğini söyledi
2 kez üst üste kremler fitiller oturma banyolari verdi
ben geçsin diye hep fazladan aldım kullandım bunun yani sira
caylar, bitkiler,böğürtlen kökü kaynatip içmeler fissür için ne varsa
yapmadiğim denemediğim hiç birşey kalmadi psikolojikmen çöktüm
Dr.ameliyat önerdi bu beni iyice korkuttu bu 2 ay içinde yemeden içmeden kesildim
dert küçük ama psikolojikmen yikiyor insani el kol değilki açip gösteresin
yaşam kalitem sifira düştü wc çikişlarda son günlerde aci hissetmeye başladim
kabizlikta çekiyodum zaten kuru kaysi incir ilik su ve sigara sayesinde wc ye çikabiliyodum nişanliyim ayni zamanda çok utaniyodum nişanlima da anlatamamiştim
gecen cuma arkadaşlarimin iknasiyla durumumu nişanlima anlattim o da bana hemen dr.git
yoksa ben gelip götürürüm dedikaydirigubbakcemile
o korkuyla hemen özel hastaneye gittimkaydirigubbakcemile3
her zamanki utangacliğimla bayan cerrah sordum ama yoktu erkekmiş
tamam dedim girdim muayeneye dr.bakti küçük bi yirtiğimin olduğunu
ayni zamanda içerde hemoroidimin olduğunu bunun kabizliğa yol açtiğini söyledi
şişip memelenmediği için hemoroidimin olduğunu bilmiyordum ve önceki devlet hastanesindeki bayan dr.da bunu anlamadi düşünsenize:nazar:
ameliyat şart dedi hemoroidine istersen bu gece iftar sonrasi gel yapalim dedi
ne zamana kadar cekecem bu aciyi deyip oki dedim çikip tahlilleri yaptirdim
kan,röntgen falan annemi aradim akşama ameliyat olcam dedim
şok oldu tabi pijama hazirlattim kapattim teli.
hemşire 2 tane krem şeklinde bişeyle geldi iftarda hafif atiştir bunlari sik dedi
lawma yani barsaklari boşaltiyorsun dediğini aynen yaptim bi çorba içtim sadece peşine
lawma yaptim hastaneye gittim serum taktilar 1 saat sonra ameliyata götürdüler
ödüm kopuyor bi taraftan diğer taraftan utanç duygusu:eek:
bi önlük giydirip belimden iğne yaptilar bana uyuştu belden aşağisi
hiç bişey hissetmedim sirt üstü yatirdilar 10-15 dakika sonra tamam deyip odama götürdüler.
Hiç bişey hissetmedim ne aci ne sizi sadece çok susadim su vermediler 5-6 saat kadar
ertesi sabah 7 de uyuşukluğum geçti 11 de taburcu ettiler içimden keşke biraksalar kalsam dedim özel oda tv buzdolabim banyom tuvaletim herşeyim vardi evden daha rahattim yani anlayacağin sağolsunlar :asigim:
çikarken rapor istedim dr.den 5 günlük rapor verdi 3 -4 gün ağrim ve wc çikişlarinda kanamalarim oldu
zaten öncedende benzer acilar çekiyordum farkeden bişey olmadi
ilaç yazmişti dr.um onlari hemen kulandim tabi iğnem vardi vuruluyodum süper rahatlatiyordu iğneler
5. gün oturmaya başladim ağrilarim şikayetlerim azaldihihoyyyt
6.gün işe başladim yani dün çok şükür iyim hafif ağri sizilarim var ama olsun
bundan sonra hiç bir şikayetimin olmayacağini bilmek süper bi duygu:sm_cool:
boşuna 2 ay utanmiş üzülmüş canimi sikmişim valla hiç korkulacak gibi değildi ameliyatta muayenede:nazar:
bu derdi yaşamayan bilemez arkadaşlar sizleri o kadar iyi anliyorumki sakin korkmayin
hemen gidin ameliyatinizi olun geciktirmeyin zaman kaybindan başka bişey değil
Rabbim cümlemize acil şifalar versin canlarim.Başka sorusu olan olursa seve seve cevaplarim:nazar:

ya ben kısa mahmut otu ve sığır dili otunu öneren arkadaşa çok ama çook teşekkür etmek istiyorum. Allah razı olsun walla.. 3 kez içtim ve kesinlikle hissedilir rahatlık war.. fissür yüzünden çektiğim acıyı bi ben bilirim yani spasm yüzünden popomun üzerine oturamıyordum, wc ye gittikçe kanıyordu we de tabiki bu esnada yırtılırcasına, tahmin edilemez bir acı.. doktorlar ameliyat dediler ama onu son çare olarak düşünüyordum.. arkadaşın tavsiyesini okuyunca hemen mısır çarşısına gidip aldım bitkileri. pahalı bitkiler değiller.. yani sonuç olarak rahatladım ama tamamen gidene kadar içmeye dewam edicem bitki çayını.. tekrar çok teşekkürlerrr :):)

slm arkadaşlar sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var. 4 gündür wc ye gitmeye korkuyorum:eek: Çünkü her seferinde anüste acayip şekilde acı hissediyorum ve kanamam oluyor benneyaptımki Daha önce başıma böyle bişey gelmedi açıkçası çok korkuyorum sizce bu hemoroid başlangıcımı doktora gitmek istemiyorum:1no2: bu konu ile ilgili bildiklerinize ihtiyacım var.Beni bilgilendirirseniz sevinirim Bekliyorum tşklr:kahve:

X