Slm :) Nihayet benim kadar kilo vermek isteyenleri buldum :) Diğer konulara yazmak istemedim çünkü kilosu fazla olanlar 36 bedenlerin zayıflamak istemesini ukalalık olarak algılayabiliyor ne yazık ki.
Senelerdir 49-50 arasında gidip gelen kilom son 1 senedir çalışmadığım için 54 lere dayandı.Şu anda da 53 üm. Genel olarak günde tek öğün yiyorum, sadece akşam yanımda biri varsa mecburiyetten ona eşlik etmek için akşam yemeği yiyorum. Ama benim asıl sorunum şeker! Tatlılardan nefret ederim, sadece çikolatalı tatlıları yerim o da nadir. Ama bitter çikolataya bayılırım. Ama asıl şeker sorunum şekerin aslından :) Çayı çok şekerli içiyorum daha doğrusu içiyordum.(Son 10 gündür azalttım) 1 kupaya 5 küp şeker ve günde minumum 4-5 kupa içiyordum. İçilen 3ü1 aradaları hiç saymayayım bile
Ona rağmen hiçbir zaman kilo problemim olmadı. Ama son 1 senedir hareketsizlik eklenince 3-4 kg civarında aldım. 34 beden pantalonlarıma giriyorum ama eskisi gibi fit olarak değil, elbiselerim oluyor ama eskisi gibi durmuyor tabi ki :) Çünkü benim vucudumda asıl sorunum göbeğim. Alltan değil direk göbekten kilo alıyorum :)
1 ay önce sigarayı bırakınca artık dikkat etmem gerektiğini anladım, çünkü sigaranın yerini abur cubur almaya başladı. Bende araştırırken önce Dukan diyetini inceledim. Dukan diyeti tarifleri hakkında blogu olan Simla Hanım'a mail attım. Bloga hasta oldum çünkü :) O kadar güzel tarifler veriyor ki. Günde tek öğün yiyen ben onları yesem kesin kilo alırım diye düşündüm. Ama dukan diyetinin bana uygun olmadığını söyledi, çünkü dukana başlayınca hayatın boyunca yulaf kepeği yemek zorundasın ve genelde çok çok kilo vermek isteyenlere uygun. Onun da önerdiği gibi şekeri kesmeyi deneyeyim dedim. Bütün ürünleri light alıyorum. Ayrıca çok kahve tükettiğim için Tchibo'nun kafeinsiz kahvesi Exclusive decaf'ı aldım. Light sütle şekersiz olarak içebiliyorum onu, ayrıca selülit düşünmek zorunda da kalmıyorum :) Çayda kullanmak üzere Stevia aldım ama ilk bardağı bile bitiremeden döktüm. Tatlandırıcılardan nefret ediyorum. Ama kek vs yapımı için toz tatlandırıcı kullanmaya başladım. Yani çay içerken ne yazık ki 1-2 tane şeker atmak zorunda kalıyorum.
Baktım olmuyor dedim ki kendime sen hep zayıftın zaten, sadece hareketsizlikten kilo aldın,bunları tamamen bırakamıyorsan hareket et :) O yüzden bende Leslie ile yürümeye başladım artık. Yarından itibaren de Zumba yapmaya başlayacağım.
Beslenme alışkanlıklarımı da değiştirdim. Diyet bana göre bir iş değil, abur cuburlarımı sağlıklı şeylerle değiştiriyorum. Meyve yemeye başladım, nefret ettiğim bilumum bitki çayını aldım (yeşil,mate,anason,funda,kirazsapı vs) ,kendimi zorlaya zorlaya içiyorum :)
Hepimizin zayıf değil, istediği gibi görünmesi dileğiyle..