• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup mıde yada gastrık bypass ameliyatı

tombikgelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2013
39
1
98
İstanbul
Merhaba endroklonolojı uzmanı ve dıyetısyenler artık mıdemden ameliyat olmam gerektigini soyluyor suan 158 kıloyum bu ameliyatı en ıyı sekılde yapan doktorlar kım daha once bu ameliıyatlardan olanınız var mı ıst mumkunse devlet hastanesınde olursa cunku yenı evlendim durumum pek iyı degıl

canım dayım gastrik baypass ameliyatı oldu. Ameliyatı 2013 temmuz ayında olmuştu ve ameliyata girmeden 240 kiloydu, şu an 125 kilo.Eskişehir' de devlet hastanesinde oldu.İlk 6 ay çok ağır geçti.Yemek yiyemediği için vitaminsizlikten hafıza kaybı da yaşadı, hiç ayağa kalkamadığı yürüyemediği zamanlarda oldu.Yani çok zor bir süreç.En önemlisi de ameliyat sonrası yanında sana bebek gibi bakabilecek birisi olmalı.Çok ağır geçiyor çünkü iyileşme süreci...

Son düzenleme:
Ben bypass oldum menmunum. Ve kilo alimi geri olmuyor tup mideye nazaran. Cunku tup mide sadece mide kesilip hacmi kucultulur. Mide ise genisleyen bir organdir kilo alimi gerceklesebilme sansi cok yuksek. Bypass ise bagirsagin çıkış yollari değiştiği icin hep oyle kalip bir kilo alimi gerceklesmez

Tüp mide arkadaşım oldu. Riskli bir ameliyat ve sonrası da sıkıntılı süreçler (kan kusma en basiti) yaşadı. Bence tüp mide olmaktansa boğazını tut daha iyi canım. :110:

kiloya bağlı başka bir rahatsızlığınız yoksa doğal yolla devam etseniz daha iyi olmaz mı?
Ameliyat sonuçta bu.Üzülüyorum ben sağlam vücudu alıp ameliyat masasına yatıranlara.

Tüp mide arkadaşım oldu. Riskli bir ameliyat ve sonrası da sıkıntılı süreçler (kan kusma en basiti) yaşadı. Bence tüp mide olmaktansa boğazını tut daha iyi canım. :110:
Tup mideden daha riskli olani gastric bypass. İste bende onu oldum ama cok sukur cok iyim sorun yasamadim. Allahm nazardan saklasn aman diyim. Ama bypass olan basta riskli olsada riski atlatinca tup mideden daha saglikli bir ameliyat turu

Back