• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kızım 1 aşında ve 7 kilo!!!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

leydim84

BİR VARMIŞ.. BİR YOKMUŞ..
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2010
3.682
9
156
İstanbul
hanımlar yardımınıza ihtiyacım var.. evet doğru okudunuz kızım 1 yaşında 7 kilo.....çok iştahsız ek gıdayı reddediyor... süt içmiyor sadece beni eöiyor.. zar zor yarım kase mama yada çorba yedirebiliorum ouda yanımda en az 3 kişi olucakta dikkatini dağıtıp ağzını açması için... 3 doktora getirdim. iştah şurubu verip gönderiyolsr... çok üzülüyorum gören 5 aylık zannediyor... lütfen yardım edin .. benim gibi olanlar varmı aranızda....:43::43::43::43::43:

cnm üzüldüm yani senin ne kadar endişe ettiğini tahmin edebiliyorum ama benim kızımda çok iştahsız zamane annelerinin en büyük problemi şu anda bu. forumlarda belki birçok böyle yazıya rastlamışsındır. benim kızımda 21 aylık 10 kilo 300 gr harika bi kilo sayılmaz ama doktorumuz iştahsız çocuğa yapacak bir şey yok diyor şurupları içiyorsa devam ama yemiyorsa ve sağlık sorunu yoksa üzme kendini ve sütten kesince daha iyi yemek yemeğe başladıklarını söyleyebilirim kilo almasını istiyorsan şeker içeriği bol olan şeyler yedirmeye çalış mesela karpuz kavun suyu üzüm elma havuç suyu sıvı alımı daha yüksek oluyor bu aylardaki çocuklarda bal pekmez muz çorba içirebiliyorsan besin değeri en yüksek çorbaları dene mercimek (içine kabak patates domates havuç ilave edebilirsin blendrdan geçir), tarhana (doktorlar bile tavsiye ediyor), yoğurt çorbası vs. yani kısaca çok az yiyip en yüksek verimi almaya çalış derim. sabır sabır sabır. seni öyle iyi anlıyorum ki ben de kızıma tv karşısında pepeyi izlerken yediriyordum 1 ay önce sütten kestim şimdi gelip kendi mama istiyor yine çok yemesede eskiye göre çok şükür diyorum. ayrıca multivitamin, balık yağı, arı sütü, demir tozu (demir eksikliği varsa ki iyi beslenmeyenlerde oluyor benim kızım gibi kansayımı yaptır istersen demir ilacı iştahta açıyor ama azıcık kabızlık yapıyor) içirebilirsin. doktorundan sen talep et. ben 1 yaşındayken kızıma sabah kahvaltısında 8 tahıllı mama, labne peynir, yumurta sarısı, pekmez yada günkayısıyı ılık suda bekletip suyunu ekliyordum veriyordum. sonraları labne peynir yerine lor peyniri koymaya başladım. benim kızım hiç yoğurt yemedi ama seninki yiyorsa meyveli yoğurt öneririm sürekli yeni şeyler denemelisin. çok zor oluyor ama napıcaksın işte gözümüzün nuru biricik yavrularımız. Allah kolaylık versin

Üzülme canım,bir saglık problemi yoksa yapacak bisey yok ama bende sabah okudum burda KK de , bebekler anne sütünden kesildikleri zaman daha cok yemek yiyorlarmış diye. Bide böylemi denesen acaba...
Umarım iştahını açılır canım,Hersey yoluna girer...
:3:

hanımlar yardımınıza ihtiyacım var.. evet doğru okudunuz kızım 1 yaşında 7 kilo.....çok iştahsız ek gıdayı reddediyor... süt içmiyor sadece beni eöiyor.. zar zor yarım kase mama yada çorba yedirebiliorum ouda yanımda en az 3 kişi olucakta dikkatini dağıtıp ağzını açması için... 3 doktora getirdim. iştah şurubu verip gönderiyolsr... çok üzülüyorum gören 5 aylık zannediyor... lütfen yardım edin .. benim gibi olanlar varmı aranızda....:43::43::43::43::43:

canım vakti zamanında aynı dertten ben de muzdariptim.. 13 aylıkken 6900 gr dı... ne yaptım ne ettim kilosunu normal düzeye getiremedim.. şu anda 4 yaşını bitireli iki oldu ve kilosu 11.800 gr.. zorlamadığınız zaman iştah bir süre sonra düzelir canınızı sıkmayın ve benim yaptığım hatayı yapmayın...ben kiloyu sağdan soldan denilenlerden dolayı o kadar takmıştım ki kızıma çok baskı yaptım.. baskı kalkınca çocuğun iştahı da yerine geldi... şu an hemen her şeyi yiyor ancak çok yavaş yiyor :( az da yemez çok da yemez , normal yer diyebilirim...
hareketleri nasıl , hareketliliğinde sıkıntı yoksa mesele yok.. 5 yaşına girdi güya ama aldığım mayo 1-2 yaş :) suya girdikçe mayosunun altı düşüyor totosu görünüyor :))) halen zayıflığına üzülüyorum aslında ancak sağlıklı ve güçlü olması benim en büyük tesellim...
ne kendi canınız ne de yavrunuzun canını sıkmayın ... bebeğinizi güle güle büyütün..
bir de doktora danışarak balıkyağı ve zinco şrubu kullanın .. iştah konusunda etkilidir...

havanda fındık,ceviz,antep fıstığı,badem ve kuru üzümü ezip mamasına veya sütlaç,muhallebi gibi birşeyin içine karıştırıp hergün yedirmeye çalışın,kuru yemişler kilo aldırabilir,hemde vitamin alır.

bugün bi tanıdıkla konuştuk onun bebeğide 15 aylıkmış 7 kiloymuş..oda emiyomuş ve katı gıda nerdeyse hiç yemiyormuş yese bile kusuyormuş..annesütünü bile kusuyomuş bazen kendi parmak atıp kendini kusturuyomuş..demir ve çinko eksikliği tespit edilmiş ve eksikliklerinde iştahsızlık olurmuş..eğer baktırmadıysanız sizde bi baktırın isteseniz..ilaçlara yeni başlamışlar dün aksam normal bişeyler yemiş bile..kilo alımı az olduğu için gelişme geriligide var demişler..

Son düzenleme:
kızım zayıf olmadı hiçbir zaman ama ciddi iştahsızlık yaşadık yakın zamana kadar.
gerçekten faydasını gördüğüm tek doktor önerisi çinko ve vitamin takviyesi oldu.1 ayın sonunda sonucu belirgin bir şekilde gördüm ki hiç umudum yoktu.gerekli olsaydı doktorunuz muhakkak verirdi ama isterseniz siz bir hatırlatın.iştahsızlık çok büyük bir problem malesef,Allah yardımcınız olsun.

canımmmmm çok üzüldüm okuyunca :( bide etraf sana psikolojık baskı yapıyodur aman allahım düşünemedim halini :50: nerden başlasam anlatmaya aceppp...ben hazır gıda karşıtı bi anneydim..anneydim diyorum çünkü artık yediriyorum :) hazır gıda derken mamaları kastetmiyorum..kavanoz bebe bisküvisi vs..
oğlum 14 aylık kilosu boyu çok iyi fakat diş çıkarma dönemlerinde ne yaptıysam yediremedim hemen zayıfladı..enerjisi kalmadı uyumadı huysuzlandı ufff halada öyle.dediğin gibi 3 kişi zor baş ediyoruz yemek yedirirken.ama sonra bi baktım çocuğumada kendimede eziyet ediyorum.güzel güzel yiyen oğlum benim zorlamalarım karşısında nefret etti yemek yemekten!kaşığı görünce ağlamalar başladı..sonra oturdum düşündüm nasıl sevdirebilirim yemek yemeyi?markete gittim güzelce aldım bi poşet hazır gıda..bebe bisküvisi hero baby kavanozlar yoğurtlar falan filan...sonracıma açtım trt çocuk kanalını reklamlarında hooop tıktım ağzına.eee bebek için yapılmış ürünler olunca damak tadına uydu bir iki kaşıkta mızıklandı veeee zafer açtı ağzını :)))internetten pepee açtım çizgi film müzikli bölümlerinden güzelce karşısında yedirdim..1 hafta kadar sürdü mücadelem ve bebeğimi sağlığına kavuşturdum yani sağlığına derken yemek psikolojisi sağlığına.kilosuda uykusuda düzeldi.nacizene tavsiyem kavanoz mama ve sütle bisküvi dene özellikle reklam ve pepee karşısında.sende çocuğunda mutlu olursunuz.o kilo alır sen sevinirsin,karnı doyuncada bebişin sevinir :48:

selam benim kızım da öyleydi ki hala öyle sadece 1 bardak süt içer yatardı bütün gün aç dururdu bizimle vakit geçirenler inanamıyor şimdiler de az da olsa yiyor şu an 3 yaşında 16 kilo gelişimi güzel diye artık kafaya takmıyorum.
ama bizimkinde idrar yolu iltihabı falan vardı uzun süre ona da bağlıyorduk bence bi tahlil yaptır idrar tahlili kansızlık da iştahsızlık yapar. bize balık yağı şurubu iyi geliyordu tabi içerse ama içiremiyorduk o başka

canım aynı konu bendede var.Kızım 4 yaşında 15 kilo ağırlığında.Bir yaşında sürekli mamayı red ediyordu.Verdiğin mamayı kusar.Kusmayı bırakın görür görmez öğürürdü. Bu arada çok su içerdi.Büyük bir insanın içtiği su kadardı Günde 2 litre kadardı.Resmen suyla beslenirdi.Çok zor günler yaşadım.Özellikle kusmadan dolayı.İzmire Dokuz Eylül Üniversite hastanesinde araştırmalar yapıldı kusmanın sebebi kızım 9 aylıkken rahatsızlanmış hastanede yatmıştı.Aydındaki doktorun verdiği ilaçlardan dolayı kızımın vücudunda kalsiyum ve demir birikimi olmuş Çok su içmesinin sebebi buymuş Doktor hatası.Zamanla geçer denildi.İştah sıfırdı.Bu arada biz diyetisyene kadar yönelmiştik.Diyetisyen doktorumuz Eğer çocuğun boyu normal ise endişe edilecek bir şey yok demişti.Kemik uzuyorsa Dişlerde çürük yoksa gelişim normaldir.Kemiğin üzerindeki et önemli etken değildir demişti.Benim kızımın boyu normalden uzundur.Halada öyle boy uzun ama kilo eksik.Önceleri çok takardım ama şimdi takmıyorum.Eskiden elimde kaşıkla gezerdim yesin diye şimdi acıktım diyince veriyorum.Hala kahvaltıdan nefret eder.O öğün yok gibi.Bir bardak süt veririm.Öğlene kadar birşey vermiyorum.Ama günlük taze ev yoğurdu var 1-2 kase kadar onu mutlaka yemeklerin yanında veririm. birde ağızda tutar.2 saat sürer kahvaltı.Yani çocuk büyütmek çok zor.Eğer boyu normal ise zayıflığı kafaya takma derim Üzülen sıkılan sen olursun.

canım yaa çok az degıl mı moralını bozmak ıstemıyorum bence tekrar gıt doktora tahlıl falan yapmadılarmı ne bılım yüksek proteınlı enerjısı yuksek mamalar falan yokmu bnmde oğlum bı lokma mama yada ek hiç bi şi yemıyor sadece emıyo ama kılosu çok ıyı 11 aylık 13 kılo sadece anne sutu yanı sen mutlaka baska dr dene kılo önemlı olmasa bıle mesela kemık gelışımı önemlı boyu kac normal mı?

ben varım canım malesef 1 yaşında 7700 gram.ne süt içiyor ne beni emiyor ne yemek yiyorr çoooook iştahsız ve ben hergün neler çekiyorumm seni çok ii anlıyorum çok zor yaşamayan bilemez:5:

kızının hiçbirşeyi yok merak etme birşeyi var diyenlere de KULAK ASMA! benim kızım da küçük doğdu ( 2,5 kg), doğduğundan beri iştah problemi yaşıyoruz, bir ara memeye düşüyor hiç birşey yemek istemiyor, şu sıra diş çıkartacağı zamanlar ağzını bile açmıyor sadece beni emiyor ama sütüm de iyice azaldı artık bir faydası yok yani, yediği zaman iyi yiyor nadir de olsa, onda da değişik şeyler olucak, hamur işi olcak sevdiği şeyler olcak öyle, ama çok hareketli hergün 5 km. koşuyodur kesin, sadece uyurken dinleniyor yoksa hep ayakta hep gezer...1 yaşındayken 7 buçuk kiloydu şuan 14 aylık 8 buçuk kilo,2 aydır iyi kilo aldı,doktorum karnı açken emzirme sakın dedi,önce yemeğini yesin üstüne emzir dedi, birde çocuk senden bıkmış olabilir arada babası yedirsin yemeğini, seni görünce aklına meme gelir ve yemek yemek istemeyebilir, iştah açıcı şurup yoktur dedi sadece vitamin takviyesi verdi...bir de günde 3 öğün yediriyorum sadece, arada öyle eline aburcubur bisküvi falan yasak, sadece meyve...bunları bir dene istersen, işe yaramazsa da üzme kendini anca kendini yıpratırsın, ben çok yaptım sen yapma...zayıf çocuk şişman çocuğa göre daha dirayetli olur..

konuyu hortlatmış olucam ama merak ettim konuyu açan bayanın bebeği şimdi kaç kilo? benim kızım şuan tam bir yaşında ve 7300gr. Biz de götürmedik doktor bırakmadık en son profa götürdük psikomotor ve nörolojik gelişimi normal biraz daha kilo alsa bizim için daha iyi dedi. İnfatrini diye bir mama verdi ayrıca b12si düşük çıktı vitamin verdi kan ilacı vs. 15 gündür kullanıyoruz henüz bi gelişme yok.Mamayı da sevmedi zaten içmiyor malesef:( önerisi olan lütfen yazsın ek gıda yediremiyorum zorladığımda da çok ağlıyor :( sadece anne sütü alıyor

çocukları bıraz rahat bırakmak lazı sanırım oğlum 1 yasında 7 kıloydu şu an 2 yasında 9.5 kilo. endokrine göturdk kemık yası a vıtamnı d vıtamını troıd e bakıldı kan sayımı yapıldı her şeyi gayet ıyı kanı fazla ıktı hatta. yapısı bu demekkı.

Gecen yil tek isim bu gibi forumlari takip etmekti. Benim kizim yaklasik bir bucuk yasinda. Dogdugunda kilosu iyi idi ama ikinci aydan sonra kilo alimi cok azaldi ve biz de bes aylikken mama ve ek besin ilavesine basladik. Ilk bes ay sadece anne sutu aldi. Ben iste iken bile sut verdik. Bebek hep mutluydu neseliydi. Hatta gece kesintisiz uyuyordu. Hasta olmuyordu. Biraz fazla emse fazlasini cikariyordu. Kisacasi doymama belirtisi yoktu ama kilo alimi azdi. boyu idealdi. bes aylikken dogum kilosunun iki kati oldu ama alti yedi ay detken kilo alimi tamamen durdu. Artik ek besini zorla aliyor, biberondan anne sutu disinda hicnirsey icmiyordu. Dr aptamil tozunu sevdigi seylere kat dedi denedim yemedi. Kasik mamasi, aptamil, diger biberon mamalari neler neler. Yedi aydan on aya kadar kilo artmadi ve yedi kilo idi. Sinirketi yipranmis bir anne ve artik dikkat cekzen miniklikte bir kiz. Aslinda hic tv karsiinda yedirmefim. Kilo alsin diye bol sekerli seyler vs. yapmadim. Ama yemekletimi normal yemege donusturdum yani bildiginiz salcali tuzlu ev yemegi. Ama gun gectikce iyice azaldi yemesi. Zorla elletini kafasini tutarak beslemem zaten. Dr umuz tahlilletine devàm ediyor sorun yok. Artik b planinà grfciyotuz dedi ve kalorili bir mamaya basladik. Infatrini adinda. Gunde bir sise iki yuz cc anne sutune destek vermrye baslafik. Derken o ay uc aydir kilo almayan kizim 450 gr aldi. Ertesi ay da 450 gr alarak bir yasina 7900 ile uladti. Dr bize rapor duzenlediginden mamanin sadece bir kismini karsiliyoruz bu arada. Kizim infatriniyi o kadar sevdi ki biberondan artik aptamil de verebilmeye baslafim. Bir yasini doldurunca da sut. Tabi yemeye hala gonulsuzdu. Dr b plani ikinci asama dedi ve zafitene basladik. Sabah aksam ceyrek olcu verdim bir ay. Istahi gercekten acildi hatta sabah uyaninca mzma diye mutfaga kosar oldu. Simdi zaditen vermiuoruz ama arada sirada istah cok duserse bir hafta on gunluk donemlerle veriyorum. Kizim 13 aylikken 8300 gr, 16 aylikken de 9400 gr di. Bir bucuk yasa kadar infatriniye devam edecegiz. Bu arada 13 aylikken anne sutunu biraktik. Gunde 200 cc inek sutu veriyorum. Bir sise de infatrini. Gunde uc ogun yemek yiyor. Kahvalti, ogle ve aksam yemegi. Aralarda yok. Aciksin ki ana ogunlerini yesin. Kahvalti ve oglede cok zorlamiyorum ama aksama ogununde eger gun icinde cok.birsey yememisse oyun ve sarkilarla yedirmeye calisiyorum. Kalabalik oyunlar, tv acmak ve cocugu zorlayarak yedirmiyorum. Onemli olan hem bedenen hem drf akil ruh sagmigi bàkimindan saglikli cocuklar yetistirmek bernce. Su an kizimin boyu normal, kilosu da biraz az olsa da standartlar icinde. Yemegini krfndi yiyen akilli ve saglikli bir kizim var.
Cocugu yemeyen annelein neler hissettigini iyi bildigim icin yasadiklarimi yazdim ve ozet niteliginde bir kac madde ekleyecegim.
Istahsizlik tibbi bir seberbrf bagli olabilir. Bunlarin olmadigindàn ermin ollun
Bebegi ve cocugu asla zorlamayin onemli olan yeme aliskanliginin saglikli bir sekilde yerlesmesi.
Sàcinà basinà da surse kendi yerse hem eglenir hem de yemeyi ogrenir. Gerekirse her ogundrfn sonra banyo yapsin ama eliyle yesin.
Eger yrme miktari az ise temel besin gruplarina agirlik verin. Tahil et ve kalsiyum en onemlileri. Meyvrf vs. Miktari az olsa da olur. Mideyi meyve yerine besin degeri daha yuksrk gidalarla doldurun. Et, ekmek gibi.
Artik ogun iceriginden vazgecikn. Peynir istemiyorsa kahvaltida corba yesin. Ya da aksam yogurda zekmek katin. Nrf zaman nr istiyorsa onu yesin. Yeter ki yesin.
Tibbi destek almak zorundaysanie alin. Tamam yapisal bir miniklik olasi fogal ama persrntil egrisinin disina cikti ise artik buyume geriligi vzr demektir. Kilodaki eksik bir sure sonrà boya da yansir. Mecbursaniz dra giderek bu anlattigim mamalari, ilaclari kullanabilirsiniz.
Simdilik aklima gelenlrr biknlat. Gule gule buyutun bebeklerinizi.

hanımlar yardımınıza ihtiyacım var.. evet doğru okudunuz kızım 1 yaşında 7 kilo.....çok iştahsız ek gıdayı reddediyor... süt içmiyor sadece beni eöiyor.. zar zor yarım kase mama yada çorba yedirebiliorum ouda yanımda en az 3 kişi olucakta dikkatini dağıtıp ağzını açması için... 3 doktora getirdim. iştah şurubu verip gönderiyolsr... çok üzülüyorum gören 5 aylık zannediyor... lütfen yardım edin .. benim gibi olanlar varmı aranızda....:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:
merhaba leydim84 suanda benim kızımda 1 yasında ve 7 kilo bende hicbir çözüm bulamadım.kızınız büyümüştür çkktaan lütfen bana cvp yazın yardımınıza ihtiyacım var

Back