Üç Maymun / Dram - Yerli

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Pro Üye
13 Nisan 2007
15.555
36.071
posterdesigniw1.jpg



Yapım : 2007, Türkiye / Fransa / İtalya
Tür : Dram
Yönetmen : Nuri Bilge Ceylan
Senaryo : Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan, Ercan Kesal
Oyuncular : Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar, Ercan Kesal, Cafer Köse, Gürkan Aydın
Yapımcı : Zeynep Özbatur


Özet:
Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek her şeye rağmen bir arada kalma çabasını anlatıyor film. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı? Bu sorunun cevabı filmde.

Nuri Bilge Ceylan'ın şimdiye kadar "Hayaller" olarak bilinen filmi "Üç Maymun", "Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adına gerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle 'üç maymun'u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?" sorusuna cevap arıyor.


Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'dan filme dair yorumlar:
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, "hayatta herkesin bir şekilde üç maymunu oynadığını" söyledi.

"Üç maymunun, yani görmedim, duymadım, söylemedim durumunun günlük hayatta yaşandığını ve gerçeklerden kaçmaya çalışıldığını" belirten Ceylan, "filmdeki karakterlerde bu yaklaşımların görüldüğünü" ifade etti.

"Senaryonun yazılmasından sonra filmin sonuna kadar sürekli değişiklikler yapıldığını" anlatan Ceylan, "çekim esnasında, senaryoda öngörülenin dışında sanatçının performansına göre alternatif çekimler de yaptığını ve bunları daha sonra bunları değerlendirdiğini" söyledi.

Ceylan, "Oyuncuların performansına bağlı olarak, bazen çekimler öncesinde planladığımızdan daha farklı bir şey çıkabiliyor, bunları da montaj aşamasında değerlendiriyoruz" dedi.

Bir soru üzerine Ceylan, "siyasetle ve güncellikle de ilgilenmediğini, daha çok önem verdiği konunun hayatın içinde insanın heyecan, zaaf, korku, sevinç gibi farklı duygularını yansıtmak olduğunu" ifade etti.

Filmin başrol oyuncusu Yavuz Bingöl de "Ceylan’ın, oyuncuların doğaçlama yeteneklerine önem verdiğini" belirterek, "bu filmdeki rolünün, doğaçlamaya oldukça uygun olduğunu" söyledi.

Filmde rol alan diğer oyunculardan, aynı zamanda senaryoya katkıda bulunan Ercan Kesal da "filmin senaryosunun, oyuncuyu da özgür kıldığını, filmin zenginliğinin altında da bunun yattığını" belirtti.

-alıntılardan derleme-

Bu akşam sona erecek olan 61. Cannes Film Festivalinde yarışacak olan film için, yönetmen ve ekibine başarılar... a.s.
 
.....ve "Üç Maymun" la 61. Cannes Film Festivali'de en iyi yönetmen ödülü Nuri Bilge Ceylan'ın.

Yürekten tebrikler. Ve nihayet.. :hooray:
 
Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği örtbas ederek her şeye rağmen bir arada kalma çabası. Altından kalkamayacağı acılara ya da sorumluluklara maruz kalmamak adınagerçeği bilmek istememek, onu görmemek, duymamak, hakkında konuşmamak ya da günümüz tabiriyle “Üç Maymun”u oynamak, onun varolduğu gerçeğini ortadan kaldırır mı?Konu buydu.Peki bu film boyunca ne hissettiniz?diye sorarsanız işin açıkçası ben çok sıkıldım ve filmin sonunda eee bitti mi dedik..bu muydu?Ancak sanatsal açıdan bakılırsa (ki bu bende çok yok) film güzeldir. evdeki 3 kişinin maymun gibi rol yaptığını ve sustuğunu görüyoruz. değişik bir film.. ama benim alışık olmadığım bir tarz ve benim fikrim benim zevkime hiç uymuyor.İzleyenlerin yorumunu merak ediyorum.:çok üzgünüm:
 
Dün gece 2.5'a oturup(sabah 7'de kalkıp işe gideceğim halde) oturup bu filmi izlemeye başladık büyük bir hevesle. Sonuç tamamen hüsran. Ne kadar saçma. Allahım ya doğru dürüst ne bir olay, ne bir duygu, hiçbirşey yok. Mantık yok, replik yok. tamamen boş, fos bir filmdi benim için.

Emek harcanmış elbette ama bana hiç zevk vermedi, uykusuz kaldığım zamana acıdım sadece.:nazar::1closedeyes:
 
film bir görsel şölendi fotoğraflar üzerinden ilerliyor gibi renkler çok iyi kullanılmş deniz var bulut var güneş yok mavi yok ruhların biraradaki yalnızlıkları sıkıntıları o kadar iyi hissettiriliyor ki izleyiciye o açıdan bence kusursuzdu. ama kurgu konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. sıradan bir konuydu.ama yine de farklı bir çalışma izlenmeye değer
 
Nuri Bilge Ceylan'ın diğer filmlerini izleyenler ve sevenler sanmam ki "Üç Maymun" da hayal kırıklığı yaşasın..

Ben, Ceylan tadını yine alarak seyrettim.. Kamera, görünmez başrol oyuncusuydu her zamanki gibi..

İzlediğim filmlerin konusu benim için ikinci planda.. Konusu güzel diye bir filmi sevmem ya da tam tersinde olumsuz eleştiri yapmam gerekmiyor uzun süredir..

Yönetmeni izliyorum.. Ve Nuri Bilge Ceylan'ı ömrüm oldukça izlerim.. yerimseniben

Bu adamın adını her yazdığımda da aklıma o olmazsa olmaz "Mayıs Sıkıntısı" geliyor.. Hemen ardından da "Uzak"
 
bende dün izledim arkadaslarla, ve büyük bir haycanla basladik filme, acikcasi oscar adayi nasil oldu anlayamadik.
Filmde dogru düzgün sohbet konusma gecmiyor olaylari atliyorlar göstermiyorlar, ne oldu nail oldu sehirciye birakiyorlar, biz arkadaslarla filmdekilerden daha cok konustuk aramizda yorum yaptik, ve hic birimiz filmi begenmedi, bence ailede beraber kalma ugrasi falan yotktu, aile zaten kopmus aile bagi kalmamis bir aileyi gösteriyordu, gercektende 3 kisi maymun gibi susuyor salak slak bakislar var maymun gibi, sevgi yok birsey yok, hic begenmedim daha cok sinirl´bozucu
böyle bir film oscar kazanip bizi temsil edecegine recep ivedik etsin ya ki oda sacma
 
Tam bir Nuri Bilge Ceylan filmiydi.. Bomboş... Daha da izlemeyeceğim bu adamın filmlerini.. Vaktime yazık..
 
X