Dikişsiz yaptığım çantam (Resimli Anlatım)

XSXimal

Üzeni yolla... Salla...
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
2.082
9
Bu çanta aslında eşarptan yapılıyor. Bende eşarp yoktu, ince çember vardı, bende rengine uygun saten dikerek biraz kalın olmasını sağladım. Siz istediğiniz kumaş türünü kullanabilirsiniz.

2182Resim_1.jpg

Benim Kullandığım bu…
Kumaşın kare olması lazım, şimdi bunun tersini çevirelim.

5378Resim_2.jpg

Çevirdikten sonra üçgen biçiminde katlayalım

anta1ts5.png

İlk önce bir kenarından yutarak üçgen uca doğru ölçelim elimizi hiç çekmeden oraya bir düğüm atalım, aynı işlemi diğer uca uygulayalım, ve uzunlukları eşit mi bir bakalım. Yoksa çanta biraz yan duruyor.

anta2ag1.jpg

Düğümler bittikten sonra böyle bir görüntü oluşması lazım. Çantamızı ters çevirelim

an3ra2.jpg

Düğüm attığımız kıyılarını da iç kısmına alalım, ve kalan uçlarından çantamıza tekrar bir düğüm atalım ki, sap kısmı oluşsun.

ant4ws4.jpg

İşte çantamız budur arkadaşlar, yapmak isteyenler için basit bir çanta.

Uygun rengi seçerek hem spor hem klasik olarak kullanabilirsiniz.
Benim çantan biraz fazla renkli oldu, sanırım plaj çantası olacak:icecream:

resim145ue1.jpg

Pozda verdik, çanta reklamı tamamdır.şakkıdı

Hadi durmayın bir deneme yapın, ne kadar kolaymış diyeceksiniz.
Çantanızı tek renkten yapıp üzerine istediğiniz çiçeği, boncuğu yerleştirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Harikasın canım sen sürekli takipçinim haberin olsun sayende birçok şey öğrenip evde deniyorum..O güzel ellerine sağlık..Sormak istediğim bir sorum var Deryalı günlerde yine böyle eşarptan elbise yaptılar ...3 tane eşarp birleşti uzuncaydılar ve enfes bir elbise oldu dikimini anlayamadım bir türlü bir bilgin varsa cvplarsan çok sevinirim...a.s.

çok güzel olmuş hemde dikişsiz benim aklıma hayyat gelmez bu fikirler
paylaşımın için sağol a.s.

Harikasın canım sen sürekli takipçinim haberin olsun sayende birçok şey öğrenip evde deniyorum..O güzel ellerine sağlık..Sormak istediğim bir sorum var Deryalı günlerde yine böyle eşarptan elbise yaptılar ...3 tane eşarp birleşti uzuncaydılar ve enfes bir elbise oldu dikimini anlayamadım bir türlü bir bilgin varsa cvplarsan çok sevinirim...a.s.

Beğenmene çok sevindim canım.Şeniz
Deryalı günlerde değilde yabancı bir kanalda görmüştüm. Siyah beyaz 3 adet eşarbı birleştirip bel kısmını beyaz kurdele ile süslemişlerdi... Sen sorunca aklıma geldi şimdi.
Ben onu kendimce bir çizmeye çalışayım. (Sanki çok çizebiliyormuş gibi.tatlicadiarzu) Azıcık benzerse eklerim çizdiğimi.

canım çok teşekkürler hemen bi deneme yapayım ben :)
seni takip etmeye devam:)

Valla süper fikir ne güzel bir renk seçmişsin sende cıvıl cıvıl bahar rengi yazı bekleme kullan bence ellerine sağlık ablacım :1hug:

Ellerine sağlık canım,tam benim yapabileceğim kadar kolaymış bu çanta.bazen öyle renk tişört oluyorki uygun renkte çamta bulmak zor oluyor.eşarp bulmak kolay,çok kullanışlı bişeye benziyor:teşekkürler.

Beğenmene sevindim canım,a.s.
Annem kullanmadığı bir aşarbı bana getirmiş hemen ondan da yaptım bir tane...:icecream:

cok da güzel hani derler ya akıl akıldan üstündür diye ellerine aklına sağlık tam yazlık cıvıl cıvıl renkde :)

cidden çok becerikli kadınsınız maşallah diyorum başkada bişey demiyorum
adresimi veriyim aynından muhakkak bekliyorumm
jeyyar

Kızlar bu çanta kuzenimin okuduğu lisede meşhur olmuş.-tatlicadiarzu-
Eline eşarbını alan bu modelden istiyor...:roflol:

şimalcim ellerine sağlık iyiki paylaşmışsın... bende geçen sene yazmadan yapmıştım yazları kullanmak için çok rahat oluyor

vaaay tebrik ediyoruuum süper ötesi olmuuuş bayıldım eline sağlıık vallaa bizimlede paylaştığın için teşekkürleeeer..ben daha büyüğünüü yapıcaaaam

Battal boy eşarplardan yapabilirsin canım.
Yada beğendiğin bir kumaş parçasını kare şeklinde kesip kenarlarını çektikten sonra da olur.

süpermiş canım ellerine sağlık yaza hazırlık plaj çantam yoktu kulllanmadığım bir sürü eşarbım var denemeliyim.

:1shok: :1shok:
aaaaa aaaaaaaaaaaaa aaaaaaa
mütiş fikir...emeğine sağlık .... çok beğendim..a.s.

X