• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Su dalgası hakkında bilinmesi gerekenler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nosey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
cıceksel baya ayrıntılı bılgı vermıssın sagol vallahı.ben kuaforume sordum.guzel bır model ama dıkkatlı kullan dedi.hergun jole kopuklemelısın.yoksa guzelolmaz dedı.tabı hergun joleyada kopukledıgın ıcın heraksam yıkamak zorunda kalabılırsın dedı.oyle kalması sacın kalıtesını bozarmıs.sonra 3 4 ay guzelce kullanırsın dedı.eger bakarsan yıkarsan jolelersen tabı dedı.bende vazgecdım gıbı cunku saclarımı her aksam yıkayıp sabahları jole falan ugrasabılecegım bır meslegım yok.hele uykuyu cok seven bırı olarak uykumdan feragat edıp ugrasıcagımı sanmıyorum.....belkı yazın tatılde yapılabılır ......yaptırmak ısteyenler bunlarıda dusunsun derıiiiiimmmmmm........

çiçeksel cok saol cnm bu konuda ıyı bı bılgıye sahıpsın herkes senden faydalancaktr bu konuda moss kuaforlerı ıyıymıs bu konuda heralde ınternette bı yerde okumustum beyonce nınkıde fena deıl ben sarı elbıselınınkı gıbı hayal etmıstm ama o sekıldede sekıl verebılrız iş iyi bi kufore kalıo ben kutahyada oturuom sanmıom burda olacagını eskısehırde olan varsa bana yardımcı olabılrmı eskısehırde yaptırabılrım ancakCADIARZU

cıceksel baya ayrıntılı bılgı vermıssın sagol vallahı.ben kuaforume sordum.guzel bır model ama dıkkatlı kullan dedi.hergun jole kopuklemelısın.yoksa guzelolmaz dedı.tabı hergun joleyada kopukledıgın ıcın heraksam yıkamak zorunda kalabılırsın dedı.oyle kalması sacın kalıtesını bozarmıs.sonra 3 4 ay guzelce kullanırsın dedı.eger bakarsan yıkarsan jolelersen tabı dedı.bende vazgecdım gıbı cunku saclarımı her aksam yıkayıp sabahları jole falan ugrasabılecegım bır meslegım yok.hele uykuyu cok seven bırı olarak uykumdan feragat edıp ugrasıcagımı sanmıyorum.....belkı yazın tatılde yapılabılır ......yaptırmak ısteyenler bunlarıda dusunsun derıiiiiimmmmmm........

canım işte bende aynen bu sebepten dolayı yaptırmaktan son anda vazgeçmiştim:1no2: bide ben jöle kullanmayı hiç sevmem de kullanmam da ..köpükte aynı şekilde..bana daha saçların temizken sürdüünde bile yapış yapış kirli ve ağır havası veriyo...en güzeli insanın doal saçı ve doğal rengi bana kalırsaa.s

tülinnn ve brn_a oncelikle ben tesekkur ederim yardimci olabilirsem ne mutlu bana.

Once sunu soyleyeyimsonra bastan bir toparlayip tum sorulariniza cevap niteliginde bir anlatayim su dalgasini. O zaman daha iyi karar verirsiniz saniyorum ki. eksileriyle artilariyla soyleyeyim ..

Oncelikle ben ilk su dalgami beşiktaşta yaptirmistim. 1.5 sene kadar gitmisti. Gayet de memnundum.

Sonrakileri 1 tanesi haric istinyede yaptirdim. Yani oyle unlu kuafor olsun diye kasmaniz gerekmiyor. Bu yanlis bi inanis. Cunku benim yengem gayet kaliteli gorunen bir kuaforde bozmustu sacini.

Simdi dikkat etmeniz gereken seyleri soyleyeyim ben.

Oncelikle kuaforunuze mutlaka yerli ilac mi ithal ilac mi kullaniyor onu sorun. Ithal ilac kullanmiyorsa kacin :D

Sonralikla fiyat konusunda bi kere ucuz yer aramayin. Ucuz yer bulursaniz bilinki yerli ilac kullaniyor cunku yerli ilacin maliyeti cok ucuz. O yuzden o kadar ucuzdur. Fiyatin 70in ustunde olmasi sart. Yoksa o kuafor maliyeti kurtaramaz cunku yabanci ilaclar cok pahali.

Bu arada kuaforunuze mutlak sunu soyleyin. su dalgasinin ilacini surmeden once koruyucu sursun. Bir koruyucu bi ilac bi bigudi seklinde bir siralama yaparsa hic de bişicik olmuyor kizlar..

Sonralikla geleyim su joleydi kopuktu olayina.

Benim sacim cok yaglanan ve cok cabuk yapilan islemi atan bir sactir. Buna en saglam fon de dahildir. Hatta su dalgasi yaptirirken biraz uzun bekletirler benim sacimi :P Ve ben normalde sacim islemsizken yani duzken hergun sacimi yikamak zorunda kalan bir insanimdir.

Ama su dalgasi yaptirdigimda bu durum 3 gunu hatta biraz daha kassam daha bile fazla dayanir hale geldi.

Simdi size su dalgasinin bakimi olayini soyleyeyim.

Oncelikle sacinizi yikadiktan sonra suyunu cektirin havluyla. Ama havlu basinizda kalmasin sadece şakır şakır akmasın suyu. Sonra bu nemli haliyle cok az bi kurutun. Ardindan jolenizi ya da kopugunuzu kullanin. Ben kopuk de kullandim jole de.. Artik evde hangisi varsa o anda :) Sonrasinda sac kurutma makinesinin buyuk agizlari vardir ya heh onla kurutun sacinizi. Simdi gayet guzel oldu saciniz. Hersey hazir.

Gelelim ertesi gune. Benim hicbir bozulma veya kirli gorunum asla asla (hatta kirlendigi anlarda bile) olmadi. Ki ben kirli sactan cok kolay rahatsiz olan bir insanimdir. Ama sac cok dayanikli hale geliyor kire toza dumana karsi. O yuzden yok joleledim ertesi gun yikamak zorundayim falan gibi bir durum hissetmiyorsunuz. Kuaforler daha cok perma bildiklerinden ve onunla ozdeslestirdikleri icin su dalgasini oyle saniyorlar. Cok yaygin yaptiran yok cunku. Herkes hala permayi biliyor ama ikisi cok farkli.

Ama soyle bisey olabilir. Mesela cok darmadaginik yattiniz kalktiniz saciniz cok karismis diyelim. O zaman elinizle hafif bi jolelersiniz. ama oyle kelli felli bir sac yapimindan bahsetmiyorum.

Sonucta bu bir ilac oldugundan dolayi ben ayda bir maske yapiyordum sacima. Cunku sonucta bir ilac var sacinizda ve dogal olmayan bisey var. O yuzden beslemekte fayda var.

Bu arada onemli bir not soyleyeyim. Sacinizi yeni boyattiysaniz kesinlikle su dalgasi ve benzeri islemlerinden kacinin. Saciniz ya yanar ya da rengi cok acilir. Ya da hicbisey olmaz ama sacinizin yapisi zayiflar. cunku iki tane kimyasal ustuste olmaz. Saciniz boyanmadiysa ama boyatmayi dusunuyorsaniz su dalgasindan sonraki hafta yaptirabilirseniz o zaman bisey olmaz.

Eger aciklamadigim bisey varsa ben seve seve cevaplarim kizlar.

ya ben bişey sorucam:) peki fön kolay çekiliyomu yani düz kullanmak istersen sudalgası zarar görürmü yoksa yıkanınca eski haline dönermi:)

ya ben bişey sorucam:) peki fön kolay çekiliyomu yani düz kullanmak istersen sudalgası zarar görürmü yoksa yıkanınca eski haline dönermi:)

Komik bisey soylicem. Ben su dalgasinin duzlestirmek istedigimde sık igneli fircalarla dumduz tariyordum banyo sonrasi. Gayet duz sekilde dolasiyordum :emir_bebek:

Sonra korkmustum eyvah dedim kesin duzlesti. Ama banyodan sonra bi baktim ki yerinde duruyor su dalgam :sm_cool:

fon dersen ben fon cektirdim aynen duzgun bir fon oldu hicbir sorun olmadi ;)

bir aralar bende fena halde takmıştım su dalgasına. benim saçlarım uzun. ne düz ne dalgalı. sonra remington un saç düzleştiricisini aldım. çok güzel tam istediğim gibi su dalgası yapıyor.
tabi sürekli bununla uğraşmaktansa emin olabileceğim bir kuaför olsa bir kere yaptırıp 6-8 ay rahat etmek isterim doğrusu.
mesajlarda 70-80 gibi fiyatlardan bahsedilmiş. bana ucuz geldi açıkçası böyle bir işlem için. saç boyamaya bile 100 milyondan az almıyorlar. yaptıran ve memnun kalan arkadaşlar eğer bir sakıncası yoksa kuaför adı verebilirler mi

çiçeksel saol cnm sormak ıstedgım herseyden basetmıssın ozellıkle bu boya işi yerimseniben aynı zmanda saclarımıda boyatmak ıstıom daha once hıc boyamadm o sekılde belkı dahada rahat tutacaktr bende ole dusunmusum ama bu sefer tıftık gıbı olursa cok cekılırse dıede korkuom sanrm ırı oluo saclarım oldukca duz annem basen dalgaya bıle alıo supurge gıbı die:utangac: pekı su dlagası yaptrdık dıelım boyadan sora deısme olabılrmı ıkı kımyasal madde bı arada bıraz duzlesme etkısı yaratabılrmı acaba:uhm:

çiçeksel saol cnm sormak ıstedgım herseyden basetmıssın ozellıkle bu boya işi yerimseniben aynı zmanda saclarımıda boyatmak ıstıom daha once hıc boyamadm o sekılde belkı dahada rahat tutacaktr bende ole dusunmusum ama bu sefer tıftık gıbı olursa cok cekılırse dıede korkuom sanrm ırı oluo saclarım oldukca duz annem basen dalgaya bıle alıo supurge gıbı die:utangac: pekı su dlagası yaptrdık dıelım boyadan sora deısme olabılrmı ıkı kımyasal madde bı arada bıraz duzlesme etkısı yaratabılrmı acaba:uhm:

Ne demek .. Yardimci olduysam ne mutlu bana.

Benim de saclarim seninkisi gibi dumduz. Hatta bana pirasa gibi saclarin var demisti kuaforun biri :P

Simdi eger boyatacaksan mutlaka su dalgasindan sonraki hafta boyatmalisin. Yani su dalgasi ilaci altta kalmali. O zaman bisey olmuyor. Ama yeni boyanmis sacin ustune su dalgasi yapildiginda tutmuyor ya da cok aciyor sacin rengini (cok cok açıyor) . O yuzden eger su dalgasi yaptiracaksan once onu sonra boyayi yaptir. a.s.

tabıkıdee yardımcı oluyorsun cnm cok cok saola.s. once kuafor arastırıp yaptrmak sorada o saca uygun bı renk secımı kaldı once kendı sacımla kulanıcam bakalım karar verdım kufor arastırıyım kafayı taktım yanıCADIARZU

çiçeksel bişi sorucam sana ben bildiğim bi kuaföre danıştm su dalgasını...bana sarıcağı bigudiyi flnda gösterdi we dediki çok tereddütlüysen sana 2,5 - 3 ay giden bi su dalgası yaparız,kalın bi şekilde sararız ve goldwell in bitkisel ilacını kullanırız,çok doğal olur dedi..bnde ama ben jöleyi fln sewmiyorum sert we yapış yapış yapıyo saçlarımı fln deyince,köpük kullanırsın yumuşak we doğal görünür dedi...saçlarım uzun we baya bi gür 60ytl de fiyat werdi...
sence bu goldwell in bitkisel ilacı iyimidir??sen tecrübelisin diye soruyorum yardımcı olursan çok sewinirim canım,baya bi kararsız kaldım dafisfisfis

ya benimde hep aklımda olan bişey su dalgası ama karar veremiyorum kuaförle konusmustum ince iri orta olmak üzere 3 cesidi var ben ortayı tavsiye ederim demişti yaptıran arkadaslar sizinki hangi sekilde irimi ortamı incemi???

bagçiçek bende o bitkisel ve 3 ay giden su dalgasını yaptırmayı düşünüyordum,kuaförüm önermişti.bana karar vermek için yada yıpranmasın diye bunu yaptırabilirsin ama başka yerde yaptırıcak olursanda 120 den az olan yerlerde yaptırma adi ilaç kullanıyorlardır yoksa maliyet karşılanmıyor çok pahalıya geliyor demişti.bende bunu yaptırsan bile oraya yaptırma bide markasıda goldwell di hatırlıyorum bende.

çiçeksel yazdıkların için teşekkürler çok yardımcı oldu.peki saçında yıpranma oluyor mu yaptırdıktan sonra benim saçım ypranmış ve baya uzun da daha kötü olmasından korkuyorum mesela dökülme veya renginde matlaşma?

bagçiçek bende o bitkisel ve 3 ay giden su dalgasını yaptırmayı düşünüyordum,kuaförüm önermişti.bana karar vermek için yada yıpranmasın diye bunu yaptırabilirsin ama başka yerde yaptırıcak olursanda 120 den az olan yerlerde yaptırma adi ilaç kullanıyorlardır yoksa maliyet karşılanmıyor çok pahalıya geliyor demişti.bende bunu yaptırsan bile oraya yaptırma bide markasıda goldwell di hatırlıyorum bende.

çiçeksel yazdıkların için teşekkürler çok yardımcı oldu.peki saçında yıpranma oluyor mu yaptırdıktan sonra benim saçım ypranmış ve baya uzun da daha kötü olmasından korkuyorum mesela dökülme veya renginde matlaşma?

canım yani bu 60ytl olan yerde yaptırmıyım mı anlayamadımfisfisfis
goldwell iyi bi marka die biliyorum ilacıda gösterdi bana bunu kullanıyoruz die...of bi karar werebilsem,bi görsem yaptıran birini 1dk beklemeden anında yaptırıcama.s
yaptıran arkadaşlar foto koyarsa çok sewiniriiimmma.s.

Bende Ramazan Bayramına doğru su dalgası yaptırdım saçlarıma. Çok ince telliydi, şimdi biraz kabardı. Kullanımı biraz zor ama perma kadar değil daha önce perma yaptırdım ama kullanamadım o zaman çalışıyordum jölelemek zor oluyordu, en sonun da gidip düzleştirmiştim saçlarımı.tatlicadiarzu

Ben dalga için evde olduğum zaman saçıma birşey sürmüyorum, ama dışarıya çıkacağım zaman jöle yerine durulanmaya bakım kremi kullanıyorum, şekil veriyorum. Böylelikle sert durmuyor. Fön çekincede bozulma olmuyor saçlarda.

Ama artık su dalgası etkisini yitirmeye başladı, saçlarım hafiften dalgalı gibi duruyor.

Kızlar kuaförü iyi seçin çünkü benimkini birinde perma yapmıştı sinir olmuştum.dalgası iri olsun diyorum ben.yaptırmadan önce uyarın perma gibi olmasın diye.benim saçlarım omuz başlarıma geliyodu çok uzun değildi bağlancak kadardı.diğer yaptırdığımdan memnun kaldım.saçlarımın dolgun durması hoşuma gidiyo su dalgası yaptırınca.

gülcecim su galgasını kaça yaptırdın bende istiyorum aslında

ya kızlar resmimi görüyosunuz o zaman ablam fön çekmişti bende istiyorum çok güzel duruyo bi kızda gördüm acayip güzel ben yaptırsam nasıl olur acaba

Kızlar su dalgasını merak edenler için eski fotomu buldum.
Buyrun bakın yaptırmak isteyen bir fikir edinsin. Ramazan bayramından önce yaptırmıştım su dalgasını, tanıdık olduğu için 45tl.ye yaptı saçımı.. Bu o günün resmi 2 gün yıkama demişti, 2 gün sonra yıkadım biraz aşağıya inerek açıldı saçım.
Saçımın kendi rengi, boya falan yok yani...:1rolleyes: Ama uzun olduğu için saçın tutması biraz zor oldu....
resim002oy6.jpg

Bu da şimdi ki hali, yalnız saçımda jöle veya şekillendirici yok. Sürünce dalgası biraz daha artıyor. Yaptıralı çok olduğu için açılmaya başladı ama yinede saçlarımı gür gösteriyor ben seviyorum yani...:utangac:
resim005xf7.jpg

cnm saol bızde cok meraq edıoduk bu orta sarılmıs halımı pekıCADIARZU gercekten ılk resım gusel ama ben sacların cok yukarı cıkmasını ıstemıom ılk resımden daha cok kendını bıraz salsın ıstıom yani nerdeyse uc ay olmus ozman senınyerimseniben

Back