• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şeker testim yüksek çıktı

kelebek2011

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
309
0
46
Bursa
sabah 50 g ile yapıldı açken 98
1 saat sonra 206 çıktı
moralim bozuldu
doktorum çok yüksek çıkmış
yarın 100 g ile yapılacak tekrar dedi 3 saatlik bakılacak bu defa
benim gibi olan var mıbilmiyorumkismile

206 bayaa yüksekmiş canım. benim 50 mg yüklemede 163 çıktı yine de şeker diyeti verdiler. Kızkardeşimin 50 mg yüklemede tokluk 185 çıktı. 100 mg yüklediler 1. saatte 204 çıktı. Hastaneye aldılar ve 2 lik insülinle şekerini düşürmeye başladılar. Ama bizim gittiğimiz yer üniv hastanesi. Biraz fazla inceliyor olabilirler. Sen yine de hafife alma uzun vadede bebeğin çok kilo almasına sebep oluyor yüksek şeker. Şimdiden şekeri ve hamurişini kes bence. Normal çıkarsa bir kaybın olmaz sonuçta.

ewet canım ben geçen hafta gittim bebişim 890 g olmuştu
bana da dr kilosu ii maşallah demişti
ama sanırım benim şeker yüksek olduğu için bebiş kilo alıyo o kadar
çünkü arkadaşların aynı haftadayız 720 lerdeydi

aslında ben ewde ölçüyordum normal çıkıyordu ama bugün nie öle oldu anlamadım
bu akşam 9 da yemeğimi yedim daha bişi yemicem...
bakalım sabah başlayacaz teste........

Umarım herşey yolunda gider ama yüksek çıkarsa da telaşlanma. Çıkan değer belli bir sınırın altındaysa önce diyete başlıyorlar.eğer bebeğin çok kilo almasına neden olacak kadar yüksekse mümkün olan en düşük dozla insülin+diyet veriyorlar. Bir süre sonra çıkan değerlerini değerlendiriyorlar insülin dozunu yükseltip yükseltmeyeceklerine bakıyorlar sürekli. Bebek büyüdükçe şeker değerleri otomatik olarak yükseliyor çünkü. Ama söylediklerine uyarsan korkacak bişey yok. Çevremde çok fazla gördüm insülin kullanan hamile. Bir tanesi de kardeşimdi. 6. ayından itibaren diyete,33. haftadan itibaren de insüline başladı. 6. ayından sonra kendisi kilo almadı sadece bebek büyüdü. Maşallah 3,450 kg ağırlığında çok normal bir bebeği oldu. İyi bir merkezde takip edilmen çok önemli. Çünkü kardeşim özele gidiyordu.Şekeri yüksek çıktığında doktor diyet vermiş ve günde 1-2 defa şekerini ölçtür demiş. Yemeklerden bir saat sonra ölç bile dememiş. Tabii saatini kaçırınca şeker de düşük çıkıyor haliyle. 33 haftada üniversite hastanesine başvurunca şeker ölçümlerini yapıp hastaneye yatırdılar. Doğuma kadar da çıkmadı.

bende bu şekerden çok korkuyorum 50 mg olan çok şükür normal çıktı ama 3 hafta sonra gidicez doktora 100 lük için uzun süredir acayip tatlı yiyorum kendimi alamıyorum doktoruma her defasında söylesemde bişey olmaz diyor gerçi diyetle anne kilo almıyormuş hatta veriyormuş bebiş için sağlıklı şeyler yeniyormuş öyle duymuştum canım sende sıkma canını benim halamın kızındada çıkmıştı maşallah çok tatlı bir kızı oldu şimdi 2 yaşında diyetine başlarsın şekerin düzene girer korkma sen canım....

Merhabalar,

Konunuz, içeriği nedeniyle taşınmıştır. Paylaşımlarınıza bu bölümden devam edebilirsiniz...

Son düzenleme:
benim de 50lik yüklemem 153 çıktı,çok yüksek dedi dr.100lük yaptırdım pazartesi alacağım ,inşallah düşük çıkar bu sefer.

benim 50lik yüklemem 153 çıkmıştı doktor çok yüksek dedi ve ertesi gün 100lük yapıldı bütün değerlerim normal çıktı hatta 2 tanesi düşük çıktı... o yüzden sıkmayın canınızı inşallah iyi çıkar sonuçlarınız

arkadaşlar, bu yüklemeli testi ne zaman yani kaçıncı haftada yaptırıyorsunuz. ben 9. haftamda açlık şekeri testi yaptırdım fakat 50'lik yükleme nedir ben onu anlamadım da?? bu arada o açlık şekeri testim 94 çıktı. yani verilen aralıklar arasında gibi duruyor ama henüz doktoruma gitmedim, sonuçlarımı gösteremedim. ablamın da benzer sonuçları çıkmıştı, doktor yüksek demişti, açken 70lerde çıkması gerekiyormuş, öyle mii??

kızlar 100lük yüklemem de yüksek çıktı,yarın diyetsiyene gideceğim,moralim bozuldu baya.

slm arkadaşlar benimde 100mg yüklemede 220 çıktı bende diyabet polikliniğine gittim diyet verdiler 1hafta sonra kontrole gittim böyle devam dedi açlık 90 ın altında tokluk yani yemeğe başladıktan 1saat 11sonra ölçünce 140 ın altında olmalı diyetle devam ediyorum kiloalmıyorum artık bakalım allah hepimizin yardımcısı olsun sağlıkla bebişelerimiz doğsun inşallah

arkadaşlar bende bugun sonuc aldım 50 mg 143 çıktı yarın 100 luk yapılıcak 3 saatlik nasıl oluyo ???

benim de 50 lik yapıldı bugün.182 çıktı oldukça yüksekmiş.benim de 100lük yapılacak.
ama 3 gün ara vermek ideal dedi doktorum pazartesi yaptıracağım onu da hayırlısı olsun

Tatlım geçmiş olsun aynı şey benımde başıma geldi
Son bi haftanı gözden geçir bakalım şekerli bişiy yada tatlı yedinmi bolca?
İkinci yükleme yapılana kadar tatlıdan uzak dur ikincisi umarım temiz çıkar
Korkulcak bişiy yok merak etme bebişi de üzme=))

Bebegim son 2 haftada çok kilo alma nedenlerinden biri kan $ekerimin maalesef yüksek çikmasiymi$ zaten bu $üpheyle doktorum hemen kan testi yapcaz demi$ti.

Kizlar,
ben yurtdi$inda ya$iyorum ve geçen gün yapilan testte kan verdim ve bana sonra $erbet gibi ek$ili tatlili bi su içirdiler bir saat bekledim, ve sonra ikinci defa kan aldilar. Bugün sonuçlari aldim ve doktorum: ikinci testin ilkinden yüksek çiktigi ve bu nedenle 3lü test dedikleri farkli araliklarla kan alcaklarmi$ benden onu yaptirmam lazimmi$.

Elime rakkam felan vermediler sadece bunu söylediler.

3,4saatlik bir testmi$.

Internette ara$tirmaya ba$ladim benim anne baba tarafinda $eker hastasi var, e$imin de anne baba tarafinda $eker hastasi var. Ve tirsmaya ba$ladim pek te güzel $eyler yazmiyor internette.

Bahsettiginiz diyetler nasil oluyor kizlar?
Bu sonuçlari duyduktan sonra canim hiç bir $ey yemek istemiyor açikcasi. :28:

bende gebelik şekeri çıktı.bundan önceki gebeliğimde de çıkmıştı.bu sefer direk 100 grlık yükleme yapıldı.1.saat 223
2.saat 191
3.saat 120 olunca diyet verdi gene dr.aslında zor değil diyet yapmak.sadece bi yere davetliyseniz kötü oluyor.hamur işi canınız çekiyor yiyemiyorsunz.ama normalde sık sık beslendiğiniz için aç kalmıyorsunuz ve canınız normalde çeken şeyleri çekmiyor.ama acıkmadan yemek lazım.2-3 saatte bir.yoksa beklerseniz saldırıyorsunuz yiyeceklere.tatlı ihtiyacı için kuru kayısı yiyebliyorum.hatta kendimi ödüllendirip içine cevizde koydummu süper oluyrrr.tokluk şekerinin 2 saat sonunda 140 ı geçmemesini bekliyor dr lar.çok şükür dikkat edince geçmedi şimdiye kadar.28.haftamdayım.10 hafta daha devam.sonrasında da biraz daha dikkat etmek gerekiyor ama inşallah kalıcı olmaz.bu benim 2.şekerli gebeliğim....

Benim yüklemelerim de 50'lik ve 100'lük çok çıktı. 100'lükde 224 çıktı ve dr hemen yatış dedi ben de neden dedim evde dikkat etmiyorsun çok yiyorsun dedi çünkü çok kilo aldımdı. sonrasında ben perhiz yaptım demiştim doktoruma kilo aldıysam haklısın dedim tarttı ve haklı çıktım. Dr evde kan şekeri ölçümü yap dedi ve şükür sınırı aşmadım. Kilo alımımm durdu. ma kızlar çok dikkatli yiyorum, diyetiyene gitmedim ama meyve, sebze, ızgara tüketimine geçtim ve hamur işi, patates, makarna pilav kestim. haa yersem bile pilavı yada makarnayı haftada 1 kere 3 kaşık sadece yanında ekmek yemeden ki canımız çok istiyor malum. YAni korkuyu atlım yediklerimizer dikkat edelim herşey yoluna girecektir. Bu arada annem şeker hastası olduğu için daha da titizleniyor doktorum haklıda...

Back
X