• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

aslında evlilik biraz şans işi.. hem görücü hem tanışma...ikisinde de saygı sevgi önemli.. yoksa insanları tanımak çok zor.. ister 4 senedir tanı ister 4 gün.. araştır sor soruştur fark etmez....
herkes kendine göre insanları eleştirir....araştırma soruşturma açısından...işine gelen çok iyi aile işine gelen çok kötü aile der...

ksinlikle seerek evlilik ..ama gerçek anlamda severk ..şimdiki gibi sözde severek evlilik değil ..ben svmediğim adama katlanamaz onun için mücadele veremzdim ..iikide severek evlenmişim

Valla ikisine de karşı değilim. Görücü usulünde de isteme olayından sonra pattadanak verdim gitti olmaz heralde, görüşür tanışırsın anlaşırsan olur, anlaşamazsan olmaz.
Uzun lafın kısası ikisi de olabilir bence, olsun yeterki anam. delikafadulden kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bende gorucu usulu evlendim.ama bunun nedeni bazi arkadalarin yazdigi gibi evde oturmam tanisacak ortamimin olmasi felan degildi.hatta bi cok teklifi reddettim.cunku guvenmiyordum.ama bana essimi teklif eden insanlari taniyip bildigim icin guvendim.tanistik gerisi diger tanisma ve gorusmelerdeki gibi devam etti.tabiki hem kafama hem gonlume yatti.ve bana tavsiye edenlere olan guvenim de bosa cikmadi cok sukur.birinin iki tarafi tanimasi ve birbirine tarafiz olarak sunmasi bence daha iyi severek evlilikte yapmaciklik olabiliyor . ama tabiki gercek sevgiyi yakalams arkadaslar varsa severek evlenmekte cok guzel olmali

ev kızı olupta dışarıya çıkamak yok koca bulamamak bu yüzden görücü usülü evlemek baya bir eskide kalmış olmalı...
çünkü şimdi koca bulmak için hiç bir yere gitmeye gerek yok...
elinin altında telefonun varsa rast gele bir çağrıdan bile sevgili koca bulunabiliyor...
heleki net varsa oooo bütün kocalar senin:delphin:
şimdiki ev kızlarının büyük bölümüde severek evleniyor...
ama çoğu mutlu olamıyor...

aslında olay çok basit,severek evlendiğin zaman sevgin aşkın ağır basar sediğinin kötü huylarını,kötü alışkınlıklarını göremessin...yada görmek istemessin...
heleki ailesi seni hiç ilgilendirmez sevdiğim adamla evleneyimde gerisi boş dersin...
amma velakin evlendikten sonra anlarsınki iş aşkla bitmiyormuş...
ama görücü usulünde sadece mantığını kullanırsın bu adamla evlenirsem nasıl bir hayatım olur...beni neler bekler...
bakayım bu adamın nasıl bir ailesi var...hatta işini evini herşeyini araştırırsın...
eee bu kadar düşündükten sonra geriye kalır sadece bu adamı sevmek...
eğer kalbin boşsa ve onunla evlenmek sana çok mantıklı geliyorsa inanın sevmek işide çok uzun sürmez...bir bakmışsın aşık olmuşsun:asigim:

ben görücü usulü evlendim...görücü usulü derken tabiki görüştük konuştuk anlaştık...
ve evlenmeye karar verdikkaydirigubbakcemile3
ben şıp sevdi bir insan değilimdir...nişanlıyken hep aşk konusunda ona karşı ne hissetiğimi düşünürdüm...ilk zamanlar aşk yoktu sadece onu tanımaya çalışıyordum...
daha sonra nişan olalı 1 ay olmuştu ben nişanda çekilmiş olduğumuz resimleri karıştırıken ona aşık olduğumu hissettim:asigim:resmi öpüp göğsüme bastım:kedi:kaydirigubbakcemile3
o anı hiç unutmam kendi kendime aaa ben aşık olmuşum dedimkaydirigubbakcemile3
rabbime çok şükür hiçte pişman değilim...

birde şu notu düşmek istiyorum...
hiç bir insanla aynı evde yaşayıp aynı hayatı paylaşmadığımız sürece onun tam olarak huyunu alışkanlıklarını ve karekterini çözemeyiz....bu yüzden evlilik işi birazda şans işi...

yazdiklarini okuyunca acaba ben daha once bukonu hakkinda yorum yapmismiydim deyip nickine baktim.cunku nisandan sonra canimin fotograflari yastigimin altinda durmadan uyuyamiyodum

ben ikisinin arasında bir formül buldum. hoşlandığım insanın bana görücü usülü yaklaşmasını sağladım. sonuç ne olur bilinmez tabi.

Görücü usulü evliliğin,sadece ev kızlarında ekonomik özgürlüğü olmayan,dışarda biriyle tanışma imkanı olmayan kişilerde görüldüğünü yazanlara katılmıyorum.bede eşimde öğretmeniz ve görücü usulüyle evlendik.görücü usulu dediysem bi kez ailemin yanında görüp evlenmedik zaten o tarz evlilikler artık çok görülmüyor.1 ay görüştük,elektrik aldık=)anlaştık ve sonunda nişanlandık.Zaten bi elektrik olucaksa en başta oluyor.Eğer olmazsa zamanla olur dersen biraz zor bence.ilk başta birbirini tanıyorsun ve sonra herşey kendiliğinden geliyor.Bir de baktım aşık olmuşum:kedi:
yaklaşık bir yıl nişanlı kaldık ve şu an 2 aylık evliyim=)Eşimi çoookk seviyorum...En doğru tercihim benim.zaten hiç bi zaman uzun bi flört döneminden sonra evlenmeyi hiç istememiştim herşey en fazla 1 yıl içinde olması gerek diye düşünüyordum.Çünkü ilk heyecanları önceden yaşayınca evliliğin pek bi espirisi kalmıyor ve herşey sıradanlaşıyor gibi geliyor bana.
Ama şurasıda bir gerçek evlilik bir kumar derler ya aynen öyle biraz şans işi.

hiç tanımadığınız birisiyle evlenmek için onu nekdar süre tanımalıyız bunu süresi çok zor ama bence tanıdıklardan seömek daha mantıklı gene de kısmet işi bunlar bir bakıyorsun en yakınıdaki sana zarar veriyor çok zoor çok

Eşi tanıma konusunda; görücü usulü veya daha önceden arkadaş olmanın bence pek farkı yok,
çünkü insan aynı evde yaşamadığı müddetçe karşısındakini tam tanıyamıyor,
evlenmeden önce eşimle 4 yıllık beraberliğimiz vardı ve onu tam anlamıyla evimize girdiğimiz zaman tanımaya başladım.

Ancak tanışarak, severek, anlaşarak evlenmenin, görücü usulüne göre en güzel yanı aşk, sevgi..
Kendi seçtiğin, sevdiğin, aşık olduğun kişiyle her ne kadar zaman zaman uyuşmazlıklar olsa da;
o aradaki sevgi, aşk olumsuzlukları yok edebiliyor,
evliliğin olumsuzluklarına çok daha rahat katlanılabiliyor insan.

görücü oldu malesef. henüz evlenmedik ama iyi mi kötü mü söyleyemiyorum
sorarsanız, asla istemezdim böyle olmasını ama

Imm bence her ikisine de şans verilmeli
Çünkü aile gerçekten çok önemli
Sevgiliyken hemn tanınmıyor ki aile,yavaş yavaş oluyor bunlar
Ama görücü usülünde de çocuğu tanımak zaman alır
Her ikisinin de avantaj ve dezavantajları var tabi
Fakat bence en güzeli önceden bildiğin şöyle az çok tanıdığın biriyle sevgilii olmak ;)

görücü usulü biraz değişmiş. benim bildiğim artık ailelerin tanıştırdığı kimseler uzun süre görüşüyorlar, akıllarına yatarsa bir iki senenin sonunda evleniyorlar. Bu da ailelerin denkliğini sağladığı için aileler ilişkilere fazla karışmıyor. belki bu nedenle güzeldir. evlilikte aileler çok önemli, ailelerin birbirine denk olması için tercih ediliyor olabilir. yine de insan tesadüflerle tanışıp sevdiğiyle evlenmeyi tercih etmeli, ama olmuyorsa, aileler de tanıştırabilir, arkadaş tanıştırmalarından bir farkı yok.

Ben gorucu usulu evlendım eme esımle ılk konustugumda kı o ıstanbulda ben artvındeydık tlf ıle gorustuk nısanlandıktan 2ay sonra ve ben kalbıme sıcacık bırseyın ındıgını hıssettım kı o an benım hayatımdakı mucızeydı ole olmasydı ıntıharı bıle dusunebılırdım sanırım
sımdı 6yıllık evlıyım 2oglum var ve hala benı zorla evlendıren babama dua edıyorum allah razı olsun
elbette tersıde olabılırdı asla tavsıye etmıyorum ama bu kouda konusmayıda bos buluyorum cunku nasıbın onune gecılmıyor

görücü usulü tanıştık annelerimizin aracılığıyla. sonrasında ailelerden birbirimizi tanımak için zaman istedik.bu dönemde konuştuk gezdik zaman geçirdik. ailelerin izni dahillinde tanışma ve konuşma hem erkek hem bayan için en doğrusu.hiç tanışmadan hemen nişanlanmak, yıllarca bir insanla flört edip tanıdığını sanmakta bence çok yanlış.

bizimde görücü usulü oldu ilk gördüğümde eşimi ona gerçekten hemen ısındım bi müddet sonra da aşık oldum zaten ilk gördüğümde ısınmasaydım evlenmezdim yani... artık öyle eskisi gibi zorla evlendirme yok görücü usulu bile olsa gençlere danışılıyo bence:3:

görücü usülü bana tera geliyor ne çıkarsa şansıma gibi birşeyler paylaşmadan tanımadan sadece şartlar uygunsa yapılan evlilikler ama anlaşarak severek daha güzel en azından sorun ne olursa olsun ben bu kişiyi seviyorum diyorsun ama görücü usulü evlendiysen neden buna tahammül edesinki bence kesinlikle severek isteyerek evlenilmeli..

Ben sevdim bekledim ne oldu diyenler çoktur. biride benim. sevdiğim insanla evlencem diye bekledim ... ama malesef imkansızı seçmişim sadece çok üzüldüm. Belki çok istesem Allah yine nasip eder. AMa sonu beni mutsuz edecekse istemem. biliyorum sonunda ben mutsuz olucam o yüzden şimdi huyu ahlakı güzel olan biri ile yuva kurmak bana daha mantıklı geliyor...

.... sevgi de alıkanlığa dönmeyecek miydi?

Görücü usulü... modern haliyle dışarda gençlerin birbirlerine anlaşmaya karar vermeleri ile verilen bir karardır. şahsen benim çevremde görücü usulüyle tanışıp anlaşan çok kişi var. çokda sosyal insanlar tamamen kendi kararlarıyla evlendiler...

tamamen mantık ve kısmet işi. eşlerini karşılıklı seviyorlar. evlilik te karar vermek şansla birlikte kader işi. Sevgi bir yere kadar. Aşk da gelip geçicidir. Önemli olan senin hayatına nasıl bir insanla devam edicen .

Son düzenleme:
yani bende büyük konuşmuşum görücü usulüyle olmaz.tanımadan sevmeden evlenmem dedim. aslında şimdi tamda istediğim gibi gidiyor :D :4:

Back