• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anahtarı değiştirmeli miyim karar veremedim

elvin06

Güneş doğdu :)
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
897
0
96
Ankara

Arkadaşlar merhaba;

Allah nasip ederse bir bucuk ay sonra düğünüm var. Bir konu var kafama takılan size kısaca özetleyeyim. yorumlara ihtiyacım var..

Geçen ay bir ev kiraladık. Nişanlımla konuştuk evin anahtarını değiştirecektik. Ev kiralanınca anahtar malumunuz değişir. Ancak kiralanan günün ertesinde kayınvalidem ve kayınpederim gidip anahtarı değiştirdiler. Nişanlımla benim haberim yoktu. Değiştirdikten sonra haberimiz oldu. Nişanlım bizde sorumluluk alalım neden bölyle yaptınız dediğinde kayınvalidem küstü ve üç gün konuşmadı oğluyla Oğlunu benim doldurmuş olabileceğimi düşünmüş... Ben bu duruma üzüldüm. Barışmaları için elimden geleni yaptım.. ama Allah biliyor içim de çok rahat değildi..

Kilit evlerinin eski anahtarı imiş üç tane anahtarı var. Biri bana verildi. Daha önceden kayınvalidemin esprileri vardı anahtarın biri bende durur zaten gibisinden nişanlım da şaka karışık diyordu ben istemem öyle bir şey diye... benim yanımda yapılan esprilere ben gülerek cevap vermiştim. Ses çıkarmadım...

Kayınvalidem iyi bir insan şimdilik bana karşı çok iyi ama biraz benim fikirlerim önemsensin isteği var gibi,beni sürekli yanında görmek istiyor... bir de oğluna çok düşkün her anne gibi..

Şimdi birincisi ev badana olurken anahtar boyacıya verildi. Asla günahını alamam ama bence anahtar vermek doğru değildi. Ya adam kötü niyetli olsa?... Bir de anahtarla kapı açılırken bi tutukluk oluyor çok kuvvet uygulamak gerekiyor. Ben bunlardan rahatsız olduğum için anahtarı değiştirmek istiyorum... Ama bu anahtar meselesi böylesine olay olmuşken kayınvalidemin yanlış anlamasından ve kırılmasından korkuyorum. Öte yandan anahtarı değiştirdikten sonra da kendi elimle diğer anahtardan vermek istemiyorum. napsam bilemedim??...

Arkadaşlar merhaba;

Allah nasip ederse bir bucuk ay sonra düğünüm var. Bir konu var kafama takılan size kısaca özetleyeyim. yorumlara ihtiyacım var..

Geçen ay bir ev kiraladık. Nişanlımla konuştuk evin anahtarını değiştirecektik. Ev kiralanınca anahtar malumunuz değişir. Ancak kiralanan günün ertesinde kayınvalidem ve kayınpederim gidip anahtarı değiştirdiler. Nişanlımla benim haberim yoktu. Değiştirdikten sonra haberimiz oldu. Nişanlım bizde sorumluluk alalım neden bölyle yaptınız dediğinde kayınvalidem küstü ve üç gün konuşmadı oğluyla Oğlunu benim doldurmuş olabileceğimi düşünmüş... Ben bu duruma üzüldüm. Barışmaları için elimden geleni yaptım.. ama Allah biliyor içim de çok rahat değildi..

Kilit evlerinin eski anahtarı imiş üç tane anahtarı var. Biri bana verildi. Daha önceden kayınvalidemin esprileri vardı anahtarın biri bende durur zaten gibisinden nişanlım da şaka karışık diyordu ben istemem öyle bir şey diye... benim yanımda yapılan esprilere ben gülerek cevap vermiştim. Ses çıkarmadım...

Kayınvalidem iyi bir insan şimdilik bana karşı çok iyi ama biraz benim fikirlerim önemsensin isteği var gibi,beni sürekli yanında görmek istiyor... bir de oğluna çok düşkün her anne gibi..

Şimdi birincisi ev badana olurken anahtar boyacıya verildi. Asla günahını alamam ama bence anahtar vermek doğru değildi. Ya adam kötü niyetli olsa?... Bir de anahtarla kapı açılırken bi tutukluk oluyor çok kuvvet uygulamak gerekiyor. Ben bunlardan rahatsız olduğum için anahtarı değiştirmek istiyorum... Ama bu anahtar meselesi böylesine olay olmuşken kayınvalidemin yanlış anlamasından ve kırılmasından korkuyorum. Öte yandan anahtarı değiştirdikten sonra da kendi elimle diğer anahtardan vermek istemiyorum. napsam bilemedim??...

Ben şu anahtarın kayınvalidelerde ne işi var onu anlamıyorum yahu herkesin evi yuvası ayrı napıcakmış o senin anahtarını.Arkadaşım bence sen kilidi değiştittir ve anahtarı kayınvalidene verme eğer sorarsada eşinin üstüne at yada iyi dille anlatmaya çalış olayıboshayallersmile

eğer bu durum sorun yaratıyorsa ; kapının kilidini boz... o zaman mecburen değiştirilir... :)

zaten kapı tutukluk yapıyorsa bir süre sonra zorlama sonucu anahtarın kırılıp içerde kalması büyük olasılıkla gerçek olacaktır...

Ben şu anahtarın kayınvalidelerde ne işi var onu anlamıyorum yahu herkesin evi yuvası ayrı napıcakmış o senin anahtarını.Arkadaşım bence sen kilidi değiştittir ve anahtarı kayınvalidene verme eğer sorarsada eşinin üstüne at yada iyi dille anlatmaya çalış olayıboshayallersmile

canım yorum için teşekkür ederim..
nişanlıma olayı çıtlattım yani annem yanlış anlar demedim de sadece bu anahtar bi değişse tutukluk yapıo dedim.. senin niyetin anahtarı değiştirmek dedi.. anneler haksız da olsa sanırım annelerin ikna kabiliyeti yüksek halbuki anahtar değiştiğinde kendisi rahatsız olmuştu..o yüzden eşimin üstüne atabilir miyim emin değilim.. bu durum sonradan sıkıntı olurmu ilişkilerde tereddütüm bu konuda..

bence değiştir kilidi senin evin senin özelin demektir.ne demek o öle ya ondada duracak anahtar bence olmaz şahsen ben istemem yani.seninde için rahat değilse değiştir bence hem senin evin bu senin istediğin gibi olmalı.

eğer bu durum sorun yaratıyorsa ; kapının kilidini boz... o zaman mecburen değiştirilir... :)

zaten kapı tutukluk yapıyorsa bir süre sonra zorlama sonucu anahtarın kırılıp içerde kalması büyük olasılıkla gerçek olacaktır...

aksilik bu ya kırılmaz da şimdi o anahtar... :) yani ben şu an tutukluk yapıyor diye değiştirmemin yanlış anlaşılcağını düşünüyorum bozulsa da yanlış anlaşılabilir sanırıım.. kafam çok karışık..

bence hırsız girmeye çalışmış, kapıyı bozmuş, değiştirmek zorunda kaldık de, tabii bunu taaa kaynan eve girmeye çalışıp giremeyince söyle

bu kaynanalardaki anahtar aşkını anlamıyorum ya, size ne yahu, artık onlar kendi yuvaları var, ne bu kontrol, hakimiyet aşkı anlamış değilim

ah canımmmmm
:))))
kız badanacıyı yap bahane değiştir
ben yeni gelinim eve yeni eşya girecek korkarım böyle işten de değiştir
salla kaynanayı üzülürmüş falanı filanı bunda alınacak bi yer yok
tabi önceden olay olması biraz tereddüt ama napalım her şeyde iyi olmak zorunda deiliz

canım benim en çok korktuğum şey ilerde evimin anahtarının kaynanamda olması:umursamaz:
ne gerek var ki?? niye olsun ki?? acil bi durum içinse çilingir diye bişe var allah korusun..
gelecekse haberli gelsin zaten benden ayrı ben yokken evime niye gelsin ki..
ben olsam değiştirirm kilidi ve vermem kaynanama anahtar..:1:
isterse küssün napim, anlayışlı olsun biraz orası benim evim olacak, benim özelim..don külot evde gezerken dank kapı açılsa nolcak??guclubacismile
valla insan hiç rahat edemez, rahat fantazzi bile yapılmaz:umursamaz:
cık cık cık..öyle dangadanak girmez diyebilrisn ama kaynana bu belli mi olur?
hem girmese bile onun tedirginliğ yeter sana:umursamaz::umursamaz:

anahtari degistirin kaynananizada söylemeyin ne geregi varki o bilmesede olur
yoksa insanin ici rahat etmez

canım yorum için teşekkür ederim..
nişanlıma olayı çıtlattım yani annem yanlış anlar demedim de sadece bu anahtar bi değişse tutukluk yapıo dedim.. senin niyetin anahtarı değiştirmek dedi.. anneler haksız da olsa sanırım annelerin ikna kabiliyeti yüksek halbuki anahtar değiştiğinde kendisi rahatsız olmuştu..o yüzden eşimin üstüne atabilir miyim emin değilim.. bu durum sonradan sıkıntı olurmu ilişkilerde tereddütüm bu konuda..

canım bence sen aynen bu düşüncelerini nişanlına anlat, ve de anahtarı siz yeniden değiştirin kayınvalideyede vermeyin, bence o üzülecek diye sonradan sen üzülme, zaten üzülse bile en geç 1 hafta sonra unutur boşver, ama anahtar onlardada olsa belkide sen üzüleceksin öle düşün, ilk önce kendini düşün, bizde ev kiralık aynen bu durum bizim başımızada gelicek ama hayatta vermem alsa bile ne yapar ederim ondan geri alırım yani böyle bi saçmalık olamaz, çokta düşünme canım sen nişanlına anlat güzel bir dile gerisini halledesiniz olumunekankayizsmile

madem düğününüze daha var şimdilik bırak öyle kalsın.düğünden sonra değiştirirsiniz fark ederlerse de bozulmuştu dersiniz.hem kimseyide kırmamış olursunuz bunu şimdi yaparsanız yanlış anlaşılabilir.düğün öncesi boş yere tatsızlık yaşamamış olursunuz.

kaynananın küsme huyu varsa yandın valla, hırsız zorlamış bozmuş, değiştirdik sana yedek vermeyi unuttuk, boş bi vaktimizde yaptırız desin eşin, evlendikten sonra

bence değiştir hem kaynanan bozulursada bozulur senin hayatın bu brzda senin isteklerin olmalı ona ne ki nişanlınada güzel bi dille anlat ben rahat edemem fln de brz kendi dediğinide yaptırmalısın şimdiden böle bozulur fln diosan daha ne konular olcak...

yani kaynananla kayınpederin anahtar yaptırmasında sorun yok derdim ama kadın 3 gün küsmüş o çok ilginç.
küsmek varsa işin içinde zor bir kayınvaliden var derim.

bizim evin anahtarı annemde var. şahsen kocam annende anahtar olmasını istemiyorum dese ben bozulurum.
buradan yola çıkarak bunu nişanlına söylersen onun da bozulabileceğini düşünüyorum.
onun için ne yap et kilidi boz :1:

ah canımmmmm
:))))
kız badanacıyı yap bahane değiştir
ben yeni gelinim eve yeni eşya girecek korkarım böyle işten de değiştir
salla kaynanayı üzülürmüş falanı filanı bunda alınacak bi yer yok
tabi önceden olay olması biraz tereddüt ama napalım her şeyde iyi olmak zorunda deiliz

Ah idenim haklısın ama işte sen de biliyorsunki biz düşüncede rahat olsak da iş pratiğe gelince yapamıyoruz bende açıkcası şu an bananeee değiştirmeseydi diyemiyorumm... alsanaalsanasmile

bence hırsız girmeye çalışmış, kapıyı bozmuş, değiştirmek zorunda kaldık de, tabii bunu taaa kaynan eve girmeye çalışıp giremeyince söyle

bu kaynanalardaki anahtar aşkını anlamıyorum ya, size ne yahu, artık onlar kendi yuvaları var, ne bu kontrol, hakimiyet aşkı anlamış değilim

Olay çıkarır hassas bi insan neden benim haberim olmadı der bu daha fazla sorun olur gibi geliyor ..

hayır bu anahtar sevdasını ben hiç anlayamadım orası baska bir ev onlar baska bir aile ne olacak anahtar sende dursa aman cnm sen sen ol değiştir anahtarı anahtarı ez hafif sonra açmaya calısırken kırılır zaten aaa kırıldı de mecbur değişecek sakın yeni anahtardanda verme

Olay çıkarır hassas bi insan neden benim haberim olmadı der bu daha fazla sorun olur gibi geliyor ..

ay canım kusura bakmada hassas mı densiz mi bilemedim, ne var bunda olay çıkarcak, mesele yapcak, hiç iyi niyetli görmedim valla kendisini, uçan kuştan haberim olcak tarzı yani, seni doldurmak gibi olmasınsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

yani kaynananla kayınpederin anahtar yaptırmasında sorun yok derdim ama kadın 3 gün küsmüş o çok ilginç.
küsmek varsa işin içinde zor bir kayınvaliden var derim.

bizim evin anahtarı annemde var. şahsen kocam annende anahtar olmasını istemiyorum dese ben bozulurum.
buradan yola çıkarak bunu nişanlına söylersen onun da bozulabileceğini düşünüyorum.
onun için ne yap et kilidi boz :1:

Haklısın essmeralda işte bundan da ikilem var nişanlım ne kadar kendisi söylese de ben istemiyorum dediğimde bozulacak eminim.. o da benim anneme belki de mesafeli davranmaya başlayacak.. anahtarı bozmak cidden mantıklı gibi...

Ayy canım zor bi durum ama birde şöyle düşünseler oğulları onun için kıymetliyse sende annen için kıymetlisin ozaman annende senden habersiz gitsin kilidi alsın bence kimsede kalmasın sadece sizde kalsın :)) yinede zor bi durum canım bilemedim ne desem sonuçta sizin ilşkiniz nasıldır bilmiyoruzz bu sonradan da problem olmasın

Back
X