Arkadaşlar merhaba;
Allah nasip ederse bir bucuk ay sonra düğünüm var. Bir konu var kafama takılan size kısaca özetleyeyim. yorumlara ihtiyacım var..
Geçen ay bir ev kiraladık. Nişanlımla konuştuk evin anahtarını değiştirecektik. Ev kiralanınca anahtar malumunuz değişir. Ancak kiralanan günün ertesinde kayınvalidem ve kayınpederim gidip anahtarı değiştirdiler. Nişanlımla benim haberim yoktu. Değiştirdikten sonra haberimiz oldu. Nişanlım bizde sorumluluk alalım neden bölyle yaptınız dediğinde kayınvalidem küstü ve üç gün konuşmadı oğluyla Oğlunu benim doldurmuş olabileceğimi düşünmüş... Ben bu duruma üzüldüm. Barışmaları için elimden geleni yaptım.. ama Allah biliyor içim de çok rahat değildi..
Kilit evlerinin eski anahtarı imiş üç tane anahtarı var. Biri bana verildi. Daha önceden kayınvalidemin esprileri vardı anahtarın biri bende durur zaten gibisinden nişanlım da şaka karışık diyordu ben istemem öyle bir şey diye... benim yanımda yapılan esprilere ben gülerek cevap vermiştim. Ses çıkarmadım...
Kayınvalidem iyi bir insan şimdilik bana karşı çok iyi ama biraz benim fikirlerim önemsensin isteği var gibi,beni sürekli yanında görmek istiyor... bir de oğluna çok düşkün her anne gibi..
Şimdi birincisi ev badana olurken anahtar boyacıya verildi. Asla günahını alamam ama bence anahtar vermek doğru değildi. Ya adam kötü niyetli olsa?... Bir de anahtarla kapı açılırken bi tutukluk oluyor çok kuvvet uygulamak gerekiyor. Ben bunlardan rahatsız olduğum için anahtarı değiştirmek istiyorum... Ama bu anahtar meselesi böylesine olay olmuşken kayınvalidemin yanlış anlamasından ve kırılmasından korkuyorum. Öte yandan anahtarı değiştirdikten sonra da kendi elimle diğer anahtardan vermek istemiyorum. napsam bilemedim??...