- 9 Temmuz 2007
- 17.040
- 11.252
- Konu Sahibi deniz_gunes
- #1
KK _Yufkalı Tarifler Yarışmasında 1.Olan Tarifimdir.
Aslında bir börek değildir, yufkalar tavuksuyu ile ıslatıldığı için tavuklu mantı tadında bir lezzettir..
Tavuk severlerin beğeneceği bir lezzet.
Gündüz çaylarında yapılabilceği gibi akşam yemeği olarak da tercih edilebilir..
Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.
* 3 adet yufka
* 3 adet tavuk butu ya da 2 adet tavuk göğsü (ben but kullandım)
* Tavukları haşlamak için 5-6 su bardağı su
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yemek kaşığı(silme) un
* 3-4 diş sarımsak
* 1 yumurta
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yeterli ölçüde tuz
* Üzeri için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, kuru nane, kırmızı biber
-Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.
-Yufkaları elinizde irili ufaklı parçalara bölerek, hafifçe yağladığınız fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin.
Dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz.
-Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yufkaları 175 derecelik fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirin, fırından çıkarın. Fırını kapayın.
-Fırından çıkardığınız sıcak yufkaların üzerine, ılınmış tavuk suyundan 2,5 su bardağı kadar tavuk suyunu, her tarafına eşit olacak sekilde dökün ve henüz sıcak olan fırına tekrar verin, fırını çalıştırmayın ama kendi ısısı ile 5 dk. daha fırının içinde tutun ve çıkarın.
-Diğer tarafta bir tencereye, 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı yoğurdu, tuzu, dövülmüş sarımsakları, 1 yumurtayı ve 3/4 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek, çırpma teli ile iyice ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakikadan fazla olmamak kaydı ile pişirin..Boza kıvamında bir sos olacak..Kıvamı koyu gelirse biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
-Fırında en son 5 dakika beklettiğiniz yufkaların üzerine didilmiş tavuk etlerini serpiştirin ve üzerine hazırladığını sosu yayarak, tekrar fırına verin, 10 dk daha pişirin.
-Servis yaparken, sıvıyağda, kuru nane ve kırmızı biberi kızdırarak üzerlerine gezdirin.
-Sıcak servis yapın..
Aslında bir börek değildir, yufkalar tavuksuyu ile ıslatıldığı için tavuklu mantı tadında bir lezzettir..
Tavuk severlerin beğeneceği bir lezzet.
Gündüz çaylarında yapılabilceği gibi akşam yemeği olarak da tercih edilebilir..
Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.
* 3 adet yufka
* 3 adet tavuk butu ya da 2 adet tavuk göğsü (ben but kullandım)
* Tavukları haşlamak için 5-6 su bardağı su
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yemek kaşığı(silme) un
* 3-4 diş sarımsak
* 1 yumurta
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yeterli ölçüde tuz
* Üzeri için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, kuru nane, kırmızı biber
-Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.
-Yufkaları elinizde irili ufaklı parçalara bölerek, hafifçe yağladığınız fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin.
Dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz.
-Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yufkaları 175 derecelik fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirin, fırından çıkarın. Fırını kapayın.
-Fırından çıkardığınız sıcak yufkaların üzerine, ılınmış tavuk suyundan 2,5 su bardağı kadar tavuk suyunu, her tarafına eşit olacak sekilde dökün ve henüz sıcak olan fırına tekrar verin, fırını çalıştırmayın ama kendi ısısı ile 5 dk. daha fırının içinde tutun ve çıkarın.
-Diğer tarafta bir tencereye, 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı yoğurdu, tuzu, dövülmüş sarımsakları, 1 yumurtayı ve 3/4 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek, çırpma teli ile iyice ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakikadan fazla olmamak kaydı ile pişirin..Boza kıvamında bir sos olacak..Kıvamı koyu gelirse biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
-Fırında en son 5 dakika beklettiğiniz yufkaların üzerine didilmiş tavuk etlerini serpiştirin ve üzerine hazırladığını sosu yayarak, tekrar fırına verin, 10 dk daha pişirin.
-Servis yaparken, sıvıyağda, kuru nane ve kırmızı biberi kızdırarak üzerlerine gezdirin.
-Sıcak servis yapın..
Eklentiler
Son düzenleme: