Tavuk Yemekleri Yufkalı tavuk

deniz_gunes

Hayat devam ediyor...
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2007
17.040
11.252
KK _Yufkalı Tarifler Yarışmasında 1.Olan Tarifimdir.
Aslında bir börek değildir, yufkalar tavuksuyu ile ıslatıldığı için tavuklu mantı tadında bir lezzettir..
Tavuk severlerin beğeneceği bir lezzet.
Gündüz çaylarında yapılabilceği gibi akşam yemeği olarak da tercih edilebilir..

Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.

* 3 adet yufka
* 3 adet tavuk butu ya da 2 adet tavuk göğsü (ben but kullandım)
* Tavukları haşlamak için 5-6 su bardağı su
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yemek kaşığı(silme) un
* 3-4 diş sarımsak
* 1 yumurta
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Yeterli ölçüde tuz
* Üzeri için 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, kuru nane, kırmızı biber

-Tavukları 5-6 bardak suda pişene kadar haşlayın. Suyunu süzün, ılınması için 3-3,5 su bardağı ayırın. Tavukları ufak parçalara halinde didin.
-Yufkaları elinizde irili ufaklı parçalara bölerek, hafifçe yağladığınız fırın tepsisine gelişigüzel yerleştirin.
Dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz.
-Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz yufkaları 175 derecelik fırında 15 dakika kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirin, fırından çıkarın. Fırını kapayın.
-Fırından çıkardığınız sıcak yufkaların üzerine, ılınmış tavuk suyundan 2,5 su bardağı kadar tavuk suyunu, her tarafına eşit olacak sekilde dökün ve henüz sıcak olan fırına tekrar verin, fırını çalıştırmayın ama kendi ısısı ile 5 dk. daha fırının içinde tutun ve çıkarın.
-Diğer tarafta bir tencereye, 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı yoğurdu, tuzu, dövülmüş sarımsakları, 1 yumurtayı ve 3/4 su bardağı tavuk suyunu ekleyerek, çırpma teli ile iyice ve sürekli karıştırarak, kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakikadan fazla olmamak kaydı ile pişirin..Boza kıvamında bir sos olacak..Kıvamı koyu gelirse biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz.
-Fırında en son 5 dakika beklettiğiniz yufkaların üzerine didilmiş tavuk etlerini serpiştirin ve üzerine hazırladığını sosu yayarak, tekrar fırına verin, 10 dk daha pişirin.
-Servis yaparken, sıvıyağda, kuru nane ve kırmızı biberi kızdırarak üzerlerine gezdirin.
-Sıcak servis yapın..
 

Eklentiler

  • $9aghivoq72.jpg
    $9aghivoq72.jpg
    10,3 KB · Görüntüleme: 236
Son düzenleme:
Tebrikler canımmm
ellerine kollarına sağlık
süper bir tarifff
opuyorumnanaktan
 
tebrik ederim canim benim
ellerine emegine saglik
eminim tadida görüntüsü kadar cezbedicidir
 
Tebrikler canımmmopuyorumnanaktan Gerçekten mükemmel bir tarifti,hayran kalmıştım ellerine sağlıkkaydirigubbakcemile2
 
birincimizin ellerine saglik ,masallah canim harika gorunuyo tarifin
diger yarismalarda bekleriz yine boyle degisik tariflerini
ayrica tebrikte ettim seni :)
 
dün akşam bunu denedim
ama yufkalar iyice hamur olarak çıktı.(
tadı çok baygın bir tat oldu...
tabii muhtemelen ben beceremedim:KK43:(
 
dün akşam bunu denedim
ama yufkalar iyice hamur olarak çıktı.(
tadı çok baygın bir tat oldu...
tabii muhtemelen ben beceremedim:KK43:(



Aaa üzüldüm gerçekten..bilmiyorumkismile

Çok mu ıslattın acaba?bilmiyorumkismile
Yalnız şu var canım; acaba tam bir börek gibi birşey mi bekledin sen?
Yani tavuksuyu ile ıslattıldığı için ve de aslında tam anlamı ile bir börek olmadığı için de ehh biraz hamurumsu bir tat ve görüntü oluyor doğal olarak, yani özelliği bu..

Tadına gelince, baygın bir tat demekle neyi kastettiğini anlamadım , bildiğin tavuklu börek_tavuklu mantı arası birşey tadında..
Ama haklısın tabii herkesin damak tadı farklı işte..
Neyse kötü bir tecrübe olmuş ama tecrübe tecrübedir:)..yerimseniben.
 
Son düzenleme:
Yav sanki çokmu uğraştırıyor nebilmiyorumkismile

Kaç dakikamızı alıyor bu tarif deniz hatun.
 
bi yerde yemiştim bunu ama bi türlü bulamamıştım tarifini
çok teşekkür ederim
 
bende bugün yaptim eline saglik
ama üstü kizardi pisti ama aralarinda ki yufkalar bembeyaz duruyordu..hic pismemis desem yeri var
sen bir kilo yufkadn mi yaptin acaba?
 
X