Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
2010 Şubat Anneleri Doğum Hikayelerini Paylaşıyor.. :)
ilk cucus yazmıştı onun hikayesini buraya taşıyorum...
cucus kullanıcısından alıntı Canım arkadaşlarım. Harika dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim. HARİKAAAAA BİR ŞEY ANNE OLMAK.
Allaım hepimize aynı mutluluğu yaşatsın. Tüm isteyenler evlat versin. Kelimelerle tarifi mümkün değil derlerd de inamazdım. Bebeğime bakarken gözlerim sevgiden mutluluktan ve ona birşey olursa kaygısından yaşarıyor bazen. Gerçekten insan mutluluktan ağlayabiliyormuş.
Bebeğim uyuduğu süre içerisinde elimden geldiğince doğum günü yaşadıklarımı anlatayım sizlere. Öncesini zaten anatmıştım. 1 gün önce hastaneye gidp son defa NSTye girip anestezi ile görüştüğümüzü ve anesezi için test vesezeryan onay formlarını imzaladığımı biliyorsunuz.
21.01.2010 sabahı saat 05 55 de uyandım. Saatimi 6 ya kurmuştum. tam 5 dk önce gözlerimi açtım hiç uykum yoktu. Hemen banyoya gittim. Bu arada aklıma eşimin teyzesini verdiği bir öğüt aklıma geli. doğumdan önce göğs uçlarına soğan sür demişti. Hemen bir soğanı 4e bölüp gögüs uçlarıma sürdüm ve 5 dk sonra duşa girdim. GÜzel bir banyodan sonra annem de kalktı. Evde kendi annem babam ablam ve eşim vardı. Kayın valide ve kayın peder bir gün önce ziyarete gelip, gece evlerine dönmüşlerdi. Hazırlandık ve çıktık. Saat 08.10 da hastanede olabildik. Aksi gibi trafik vardı. Hastaneye girer girmez yatş kaydı yapıldı ve odaya çkarttılar. Hemşireler üzerimi değiştirip ameliyat kıyafetlerini giydirdier. koluma serum takıldı. Doktorum geldi bir sezeryanı ölduğunu bu arada serumun biteceğini ve hemen beni alacaklarını söyledi.
Yaklaşık 1 saat sonra beni aldılar. Ameliyathane biraz soğuktu. Anestezi doktorum da harika bir bayandı. Allah razı olsun tüm ameliyat boyunca başımdan ayrılmadı, yanağımı okşadı, sürekli benimle konuştu. Biraz anesteziyi anlatayaım. Önce ameliyat masasına oturttular belimi açıp temizlediler. mümkün olduğunca kamburunu çıratmaya çalış diyerek belimde işaretlemeleri yaptılar. Ve ardından damar yolu açılırkenki kadar bile acımayan bir şekilde yüzeysel uyuşturucu yaptılar. bu epidural kateterin takılması sırasında acı hissetmemeni sağlayacak dediler. 1-2 dk sonra işleme başlıyorum artık çok sakin ol ve acı veya en kücük bir rahtsızlık hissedersen sadece söyle duralım sakın ani hareket yapma dediler. İğneyi soktuğunu anesteziyi verdiğini spinal kanala girdiğini anlattı işlemlri yaparken ve çok kolay geçti. Ben bu arada hem soğuktan hemde heyecandan titriyordum :)) sonra bacaklarımda ısınma başladı ve işlem tamam diyerek beni yatırdılar. bu arada anestezi doktorum hemen başıma gelerek mide bulantısı baş dönmesi varmı diye benimle konuşmaya başladı. 1 dk içinde midem bulanmaya ve uykum gelmeye başladı, söyledim hemen 2 doz ilaç verdier ve çok kısa sürede ameliyathaneye girmeden öncekinden de iyi hissetmeye başladım. Bu arada ameliyathanede çok hoş bir müzik çalıyordu ama şimdi hatırlayamıyorum ne olduğunu. Herşey hazır olunca eşimi de içeri aldılar. Ameliyathane kıyafetleri giymiş maske takmış sadece gözleri gözüküyordu ve en az benim kadar heyecanlıydı.Onu da oturtturup bebeğin ilk müdahalesini yapılacağı masanın konumunu bizim görüş hızamıza göre ayarladılar. Eşim çekim yapmaya başladı. arada gözlerini kaçırıyordu ne oldu dedim bebek gelmek üzere dedi. o arada beni kesmeye başlamışlar bile. ben sadece dokunuyorlar sanıyordum. sonra baskı hissetmeye başaldım kardımda veeee sonunda o en harika sesi duydum aynı anda doktorum "Burcu bu çok büyük, okula gidebilir dedi" ve miniğim bembeyaz mumlu kremli madde içnde ağlayara müdahele masasına yatırtıldı. Hemşireler bebeğimi sildi ve bu arada küçük oğlum sürekli çenesini titreterek ağlıyordu. Ben de tabii.. Şimdi bile gözlerim doluyor yazarken. Allaha şükrediyorum hep bu güzellikler için. Bebeğimi tarttılar burnuna ve ağzına hortumlar sokarak ciğerlerindeki sıvıyı çektiler. Çocuk doktoru sağlık durumu iyi deyince hemşireler bebeğimi giydirdi ve eşimle benim yanıma getirip 2 dk bize bıraktılar. O ilk an bebeğime dudaklarımı değdirdiğim kokusunu içime çektiğim, işte onların tarifi yok canlarım.
sonra bebeğimi alıp annenesine götürdüler. Bebeğim gittiten 20 dk kadar sonra bende odamdaydım ve bebeğimi emzirmeye çalışıyordum.
İşte böyle güzel anne adayları.
Allahım herkese aynı güzellikleri yaşatsın ve hiç korkmayın. Herşey harika oluyor. 2 gece epey sancı çektim zaman zaman dikiş yerlerim acıyor zor hareket ediyorum göğüslerim çok sızlıyor ama hamilelikte doğumda çektiğmiz tüm sıkıntılara, hepsine ve hatta daha da fazlasına değer inanın.
Şimdi beşiğinde uyuyan küçük melek için canımı veririm.Hepiniz için dua edeceğim. Sizde hep olumu düşünün biz iyi olduğumuz sürece güzellikler bizi bulacaktır.
Alahım bana harika bir bebek verdi.Maşallah benim bebeğimde çok tatlı ve sağlıklı. Allah hepimizin bebeklerini ve ailesini nazarlardan korusun. Hepinizi öpüyorum.
Allah analı babalı büyütsün arkdaşım gerçekten çok güzel anlatmışsın of ya bütün hormonlarım alt üst oldu ağlaya ağlaya ..... hayırlsııyla darısı başımıza
ay tüylerim diken diken okudum gözlerim yaşardı, sanki ordaymışım gibi hissettim. Allah analı babalı büyütsün arkadaşım. darısı başımıza.. benimde az kaldı, 9 şubat büyük gün inşallahh...... offf :))
2010 şubat henüz gelmedi arkadaşlar.inşallah ben hemen 1 şubatta yazarım :)) çok sabırsızlanıyorum.normal doğum olacak inşallah.bugün 39.hafta bitiyor.dr um önceleri 30 ocak derdi 5 şubat diyor şimdi ama dayanılmaz ağrıların olduğunda ,bebek hareketlerinde azalma hissettiğinde gel dedi.henüz dayanılmaz ağrılarım yok.bebeğim hareket ediyor ama eskisi gibi değil.sanırım büyüdü ondan.sabırsızlıkla bekliyorum.inşallah yazacağım size
ilk cucus yazmıştı onun hikayesini buraya taşıyorum...
cucus kullanıcısından alıntı Canım arkadaşlarım. Harika dilek ve dualarınız için hepinize teşekkür ederim. HARıKAAAAA BıR ŞEY ANNE OLMAK.
Allaım hepimize aynı mutluluğu yaşatsın. Tüm isteyenler evlat versin. Kelimelerle tarifi mümkün değil derlerd de inamazdım. Bebeğime bakarken gözlerim sevgiden mutluluktan ve ona birşey olursa kaygısından yaşarıyor bazen. Gerçekten insan mutluluktan ağlayabiliyormuş.
Bebeğim uyuduğu süre içerisinde elimden geldiğince doğum günü yaşadıklarımı anlatayım sizlere. Öncesini zaten anatmıştım. 1 gün önce hastaneye gidp son defa NSTye girip anestezi ile görüştüğümüzü ve anesezi için test vesezeryan onay formlarını imzaladığımı biliyorsunuz.
21.01.2010 sabahı saat 05 55 de uyandım. Saatimi 6 ya kurmuştum. tam 5 dk önce gözlerimi açtım hiç uykum yoktu. Hemen banyoya gittim. Bu arada aklıma eşimin teyzesini verdiği bir öğüt aklıma geli. doğumdan önce göğs uçlarına soğan sür demişti. Hemen bir soğanı 4e bölüp gögüs uçlarıma sürdüm ve 5 dk sonra duşa girdim. GÜzel bir banyodan sonra annem de kalktı. Evde kendi annem babam ablam ve eşim vardı. Kayın valide ve kayın peder bir gün önce ziyarete gelip, gece evlerine dönmüşlerdi. Hazırlandık ve çıktık. Saat 08.10 da hastanede olabildik. Aksi gibi trafik vardı. Hastaneye girer girmez yatş kaydı yapıldı ve odaya çkarttılar. Hemşireler üzerimi değiştirip ameliyat kıyafetlerini giydirdier. koluma serum takıldı. Doktorum geldi bir sezeryanı ölduğunu bu arada serumun biteceğini ve hemen beni alacaklarını söyledi.
Yaklaşık 1 saat sonra beni aldılar. Ameliyathane biraz soğuktu. Anestezi doktorum da harika bir bayandı. Allah razı olsun tüm ameliyat boyunca başımdan ayrılmadı, yanağımı okşadı, sürekli benimle konuştu. Biraz anesteziyi anlatayaım. Önce ameliyat masasına oturttular belimi açıp temizlediler. mümkün olduğunca kamburunu çıratmaya çalış diyerek belimde işaretlemeleri yaptılar. Ve ardından damar yolu açılırkenki kadar bile acımayan bir şekilde yüzeysel uyuşturucu yaptılar. bu epidural kateterin takılması sırasında acı hissetmemeni sağlayacak dediler. 1-2 dk sonra işleme başlıyorum artık çok sakin ol ve acı veya en kücük bir rahtsızlık hissedersen sadece söyle duralım sakın ani hareket yapma dediler. ığneyi soktuğunu anesteziyi verdiğini spinal kanala girdiğini anlattı işlemlri yaparken ve çok kolay geçti. Ben bu arada hem soğuktan hemde heyecandan titriyordum :)) sonra bacaklarımda ısınma başladı ve işlem tamam diyerek beni yatırdılar. bu arada anestezi doktorum hemen başıma gelerek mide bulantısı baş dönmesi varmı diye benimle konuşmaya başladı. 1 dk içinde midem bulanmaya ve uykum gelmeye başladı, söyledim hemen 2 doz ilaç verdier ve çok kısa sürede ameliyathaneye girmeden öncekinden de iyi hissetmeye başladım. Bu arada ameliyathanede çok hoş bir müzik çalıyordu ama şimdi hatırlayamıyorum ne olduğunu. Herşey hazır olunca eşimi de içeri aldılar. Ameliyathane kıyafetleri giymiş maske takmış sadece gözleri gözüküyordu ve en az benim kadar heyecanlıydı.Onu da oturtturup bebeğin ilk müdahalesini yapılacağı masanın konumunu bizim görüş hızamıza göre ayarladılar. Eşim çekim yapmaya başladı. arada gözlerini kaçırıyordu ne oldu dedim bebek gelmek üzere dedi. o arada beni kesmeye başlamışlar bile. ben sadece dokunuyorlar sanıyordum. sonra baskı hissetmeye başaldım kardımda veeee sonunda o en harika sesi duydum aynı anda doktorum "Burcu bu çok büyük, okula gidebilir dedi" ve miniğim bembeyaz mumlu kremli madde içnde ağlayara müdahele masasına yatırtıldı. Hemşireler bebeğimi sildi ve bu arada küçük oğlum sürekli çenesini titreterek ağlıyordu. Ben de tabii.. Şimdi bile gözlerim doluyor yazarken. Allaha şükrediyorum hep bu güzellikler için. Bebeğimi tarttılar burnuna ve ağzına hortumlar sokarak ciğerlerindeki sıvıyı çektiler. Çocuk doktoru sağlık durumu iyi deyince hemşireler bebeğimi giydirdi ve eşimle benim yanıma getirip 2 dk bize bıraktılar. O ilk an bebeğime dudaklarımı değdirdiğim kokusunu içime çektiğim, işte onların tarifi yok canlarım.
sonra bebeğimi alıp annenesine götürdüler. Bebeğim gittiten 20 dk kadar sonra bende odamdaydım ve bebeğimi emzirmeye çalışıyordum.
ışte böyle güzel anne adayları.
Allahım herkese aynı güzellikleri yaşatsın ve hiç korkmayın. Herşey harika oluyor. 2 gece epey sancı çektim zaman zaman dikiş yerlerim acıyor zor hareket ediyorum göğüslerim çok sızlıyor ama hamilelikte doğumda çektiğmiz tüm sıkıntılara, hepsine ve hatta daha da fazlasına değer inanın.
Şimdi beşiğinde uyuyan küçük melek için canımı veririm.Hepiniz için dua edeceğim. Sizde hep olumu düşünün biz iyi olduğumuz sürece güzellikler bizi bulacaktır.
Alahım bana harika bir bebek verdi.Maşallah benim bebeğimde çok tatlı ve sağlıklı. Allah hepimizin bebeklerini ve ailesini nazarlardan korusun. Hepinizi öpüyorum.
eveeeet artık anlatalım isterseniz.... benim ikinci hamileligim bu bi evlat sahibi daha olmak beni çok mutlu edecekti.kızıma bi kardeş ilerde bizlere birşey oldugunda dayanacagı onu dinleyecegi ve bir okadar birbirlerine sahip çıkacagı bir kardeş... rabbim beni fazla bekletmedi ve üçüncü ayımda hamie oldugumu ögrendim.sevinç ve heyecan..... bir kızım daha olacagını ögrendim.çok mutlu olduk.büyük kızım için bi avantaj .küçük kızım için için ise bir piyangoydu.iki bacı derlerya..ne güzeldi. dogum hep aklımda 2 şubat vardı hari bide hevez şöyle karızmatik dursun .2..2.2010 olsun dedim.doktoruma dedim.ben o gün izne ayrılıyorum ama diger dokotrlara söyleyeyim onlar doguma alsın dedibamaan kim başka dotorla girecikti doguma bende istemidim.doktorum 5 şubatta geliyordu tama sizin geldiginiz zaman olsun dogum dedim.tama dedi ve biz yatış kagıdını aldık.artık dogumda görüşmek üzare diye evimze geldik.benim evde kısa çabuk biten sancılarım olmaya başlmıştı.ilkinde hiç sancı bile yaşamadıgım için bu bi tuhaf geliyordu yani bilemiyordum.ama saate bakıyor zaman aralıkları fazlmaydı.ozaman bu dogum sancısı degil diye bekliyordum.arkadaşımla konuştum oda yeni dogum yaptı bi doktora git allah korusun kordona falan doların allah korusun su son anlarında kötü bir süprızle kerşıleşme dedibbende huylandım iyice ve hastaneye gittim.doktor nst ye bagladı.ve ayy ayşegül 6 dk aralıklarla ssancı var dedi.seni doguma almamız lagzın üztelik bu ikinci sezeryan çok bklemezsek iyi olur dedi.iyide .en 5 şubata almıştım.bugün daha 27 ocak daha on gün vardı.doktor mümkün degil on gün bile degil iki gün bile durmaz dedi.ben iyice telaşlandım.doktor bişey yedinmi dedi.haliyle kahvaltımı yaptım dedim.bak ögleye kadar bişey yeme.biz seni tekrar nst ya alalım.eger yine aralıklar kısa çıkarsı akşama doguma alalım.sen öglen gelrken doguma gelermiş gibi gel hazırlıklı gel.dediler. tamam dedim ve eve geldim.herkese aradım ablam kardeşim.adanadaki kavinvalidem bbek geliyo hemn çıkın yola diye.haliyle herkesin prognamını degiştirdik.eve gelir gelmez kızım banyo yaptırdı eşim.ben söyleyom o yapıyo.hemen banyodan sonra.kızı uyuttum.kendimi hazırlıyorum malum tüy dertleri.hemen bi duş.son kez dogum çantalarına baktım.tamam evi toparladım.atib ev temizletecektim oda olmadı.ablam geldi hemen.evi temizledi.ablamıda aldım hastaneye gittik.nst ya girdim.evet sancı çıktı.konuştuk doktorla alalım dedi.ben sessizce duruyorum.hadi ayşegül alaım akşama dedi.ben daha bakıyom kadına.ben hazır degilim olmaz dedim.neye hazır degilsin dedi.dogurmaya bizar dah kalsın çok zayıf bebek dedil.gel uytrasano alalım dedi.bebege baktı.bebek 2.960 dedi. korkma bebek iyi dedi.kesin üç kilo dogar . dedi.uzatmayalım dedi.ablamda aşyegül olmaz bekleme.hem biz varız telaşlanma dedi.ben olur diyecekken doktor bak gel bgun bekleyelim istersen sabaha alalıl.acil bişey çıkarsa zaten eviniz çok yaın hemen gelirsiniz.bende gelin dogumu yapırız.senin içene sinmeyecek böyle sabahtan gel alalım dedi.bende tatam dedim.ve biz eve geldik.arkıt diger kadeşimde geldi.evde toplu kaldık işte.sabah 7 de kalktık.ablam eşim.hastaneyi gittik.odamızı ayarladık.odaya çıktık.benden önce acil bi hamile gelmiş onu doguma almışlar.bekledim.birazd canımsıkıldı beklemkten.neyse doktorum geldi hadi hazırmısın 5 dk sonra seni alacagım dedi.bende hazırım.dedim.ve yukarı dogum bölümüne çıktık.bu arada videoya ılıyorlar ne telaşlı çıkmışım şimdi bakıyorumda.. neyse içeri girdim sandalyede oturuyordum sohbet ettiler benle.ilk dogum genel anestezi olmuş ynımda duruyo ayılmaya başlıyordu sanırım.kadın inlamaya başladı ayyyyy.oyyyyy.ooooofffffffff anaaaaam.canım acıyoooooo.ben iyice stres oldum.ellerimi sıkmya başladım gözlerim doldu artık aglayacagım sanki hiç dogum agirmemiş gibiydi.doktor ne oldu dedi.yanlıy anlamayın ama bu kadını yanımdan alın psikolojimi bozuyo.korkmama neden oluyo dedim.doktor dogru senin yanında ne işe var bu kadının alın bunu dedi.hemen aldılar.doktorum geldi tamam gitti gel bi masaj yapayım sana dedi.omuzlarımı sıktı başımı sıktı.oldumu rahatladınmı dedi.bende daha iyim dedim.sonra içeri aldılar.hadi otur dediler oturdum.ayşegül daha önceden bilyorsun egil iyici ve kımıldama igneni yapacagız dediler.bende biliyorum ama bu igneden çok korkuyorum dedim.kızlar bnde igne fobisi var.hemen dokotrumgeldi hadi bana sarıl dedi.bu arada doktor bayan hatırlatayım...)))))ona sarıldım igneyi bi degdirdi ben bi bagırdım çabuuuuuuk.diye tamam bittiiiiii.diyolar.bitti.sıcaklık hissi alıyormusun dediler bende evet dedim.hadi şimdi uzan.uzandım.hazırlıklar yapıldı.üzerimi örttüler.hadi ayagını kaldır dediler.tabi kaldıramadım.tamam başlayalım dediler.ve başladılar.bende sohbeti başladım.kızlardım ordan burdan işten güçten konuştuk durduk.tabi ben içeri makineyle girdim.birinede teslim ettim.o dogumu çekti sagolsun.kızımı çetki.hemen başladıkları gibi kızımın aglama sesini duydum.çok tatlaydı sesin.bnde aglamaya başladım.oyy onnesi bu çok aç.ellirini emiyo dediler.benim kız susmuyo.dediler çabur olalım bu kı z bizi yiyecek.yanıma getirdiler.ayy ne güzellik öyle ben iyeci hıçkırıklara boguldum ben aglıyorum kamerayı verdıgim kişi gözyaşlarımı siliyo.bi yandan fotograflarımız çekiyo.sonra bide babamız görsün diye kızım götürdüler.dikişler bitiyordu.ayşegül dikişlere çok özendim.çok iyi oydu hiç izi bile kalmayacak bana ğüven dedi.sonda artık bitti herşey.hadi hayırlı olsun dediler.hepsine teşekkür ettim emeginize saglık dedim ve.ameliyathaneden çıktım.beni kardeşim.ablem eşim hepsi bekliyord.tabi babamda var.eşimin kucagımda defneyi görüncae başladım aglamaya.bilmem işte mutlu oldum. odamıza geldik.eşim sarıldı öptü.bana çok tatlı iki evlat verdigin için çok teşekkür ederim dedi.sarıldık aglaştık.bende ona teşekkür ettim.)))))))))) benim kız avaz avaz hemen emdidik ve sustuuyudu.saolsun arkadaşlar yalnız bırakmadı ziyaretçi çotu.tabi daha mutlu oluyorsun.gelen giden olunca.bir anda çiçek bahçesine döndü odamız.akşamda ablam kaldı yanımda.tabi igne ve ilaçla pek agrı hissetmedim.5 saat sonrada kaldırdılar beni.tek başıma kalkabildim.öyle rahattı.biraz yürüyüp oturdum ama ğün içerinsinde bo bol klalktım yürüdüm.ertesi günüde tburcu oldum .artık dört kişili bir aile olarak hayatımıza başladık. cok mutluyum.sanki ilk kez anne oluyormuşum gibi.aynı heyecan ve duyguyu yaşadım.