• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan olan annelere bir sorum var

Sibelim84

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
12.657
7.696
448
arkadaslar merhaba.gunlerdır aklıma takılan bırşey var.yardımcı olursanız sevınırım. 6 ay once bebeğimi dunyaya getırdım.ters dönmesı sonucu spınal anestezi ile sezeryana alındım.doktruma tavsıye uzerıne gıtmıştım ve çokta memnun kaldım. gelelım soruma....
şimdi ben doğumdan çıktım 2 saat gectı artık uyuşmanın etkısı gecmeye basladı acı ve agrı başladı doğal olarak bır hemşire geldı yanıma.şimdi karnına ( dıkış olan yere doğru) bastırmak zorundayım dedı bır bastırdı tahmın edersınız kı ben cığlık attım acıdan. daha yenı amelıyat olmuşum öluyom sandım. "ben bunu yapmak zorundayım yoksa içerde parça kalabılır kurtajla kazımak zorunda kalırlar "dedı.bır daha bastırdı ama ben bagırmaktan yaptırmadım okadar canım yandıkı gözumden yaş geldı:43:.hemşirede "ıyı benden sonra gelen hemşireler benım kadar merhametlı davranmaz yapmak zorundalar "dedı ve gıttı.daha sonra bırkaç hemşıre daha kontrole geldı vede doktorum geldı.hıçbırı ne boyle bırşeyı sordu nede yaptı.benımse sureklı aklımdaydı ama korkudan soramadım hanı unutmuşlarsa hatırlatmayayım dıye:26: düşünün çektıgım acıyı.velhasıl taburcu oldum amma velakın tam 2 hafta boyunca acıdan yataktan kalkamadım.Sezeryan olan bırçok arkadaşım en fazla bırkaç gunde kendıne gelırken ben yataktan kalkarken dıkış yerlerıme bıçak batıyodu adeta. tam 2 hafta surdu bu durum.yataktan kalktıkça ağladım.hatırlamak bıle ıstemıyorum.gelelım soruma.arkadaslarımla bu konuyu paylaştıgımda hıçbırıne boyle bır uygulamının yapılmadıgını öğrendım.hanı bırkışı bıle evet banada yapıldı demedı
acaba bana oyle yapıldıgı içinmi ben tam 2 hafta boyunca acılar cektım.arkadaslar sızlere boyle uygulama yapıldı mı???yapıldıysa nıye herkese yapılmıyo.sezeryan acılarınız yataktan kalkamadıgınız sure benım gbı 2 hafta surdu mu
cevaplayan arkadaslara şimdiden tesekkur ederim

ilk sezaryenimde böyle bir şey yapılmadı ama 2.'sinde bana da yaptılar,ama 1 kez sadece.Cidden fena bir acısı var.Sizin ağrınız ondan mı oldu bilmiyorum ama bünyeden de kaynaklanabilir.1 ay ağrısı olan da tanıyorum,2 hafta çok da anormal değil sanki.Ben öyle bir sorun yaşamadım neyse ki.

Okurken gözlerim yerinden fırladı hiç duymadım böyle birşey..ben jeli biraz sert sürdüm de doktor ona bile kızdı ameliyatlısın dikkat et diye..nasıl bir saçmalık o öyle hayret dikişler patlasa ne olacak ? Ben ilk gün bile oturup kızımın altını değiştirdim..tabi ağrı sızı oldu ama öyle dayanılmayacak şiddette değildi..sen değişk bir hemşireeye çattın sanırım ya da ben hiç bilmiyorum böyle birşey..

Kuzenim ozel hastanede dogum yapmisti ona boyle bir uygulama yapmislardi
Ben devlette dogum yaptim bana boyle bir uygulsma yapmadilar hatta gelen yakinlarim kum torbasi gibi biseyden bahsediyorlardi ,aman dedim sakın bana boyle bisey yapnasinlar acıdan ölürùm dedim :/
Bende yaklaşik 2hafta yataktan kalkarken agladim :(( oksurucem diye odum patliyordu :/

arkadaslar merhaba.gunlerdır aklıma takılan bırşey var.yardımcı olursanız sevınırım. 6 ay once bebeğimi dunyaya getırdım.ters dönmesı sonucu spınal anestezi ile sezeryana alındım.doktruma tavsıye uzerıne gıtmıştım ve çokta memnun kaldım. gelelım soruma....
şimdi ben doğumdan çıktım 2 saat gectı artık uyuşmanın etkısı gecmeye basladı acı ve agrı başladı doğal olarak bır hemşire geldı yanıma.şimdi karnına ( dıkış olan yere doğru) bastırmak zorundayım dedı bır bastırdı tahmın edersınız kı ben cığlık attım acıdan. daha yenı amelıyat olmuşum öluyom sandım. "ben bunu yapmak zorundayım yoksa içerde parça kalabılır kurtajla kazımak zorunda kalırlar "dedı.bır daha bastırdı ama ben bagırmaktan yaptırmadım okadar canım yandıkı gözumden yaş geldı:43:.hemşirede "ıyı benden sonra gelen hemşireler benım kadar merhametlı davranmaz yapmak zorundalar "dedı ve gıttı.daha sonra bırkaç hemşıre daha kontrole geldı vede doktorum geldı.hıçbırı ne boyle bırşeyı sordu nede yaptı.benımse sureklı aklımdaydı ama korkudan soramadım hanı unutmuşlarsa hatırlatmayayım dıye:26: düşünün çektıgım acıyı.velhasıl taburcu oldum amma velakın tam 2 hafta boyunca acıdan yataktan kalkamadım.Sezeryan olan bırçok arkadaşım en fazla bırkaç gunde kendıne gelırken ben yataktan kalkarken dıkış yerlerıme bıçak batıyodu adeta. tam 2 hafta surdu bu durum.yataktan kalktıkça ağladım.hatırlamak bıle ıstemıyorum.gelelım soruma.arkadaslarımla bu konuyu paylaştıgımda hıçbırıne boyle bır uygulamının yapılmadıgını öğrendım.hanı bırkışı bıle evet banada yapıldı demedı
acaba bana oyle yapıldıgı içinmi ben tam 2 hafta boyunca acılar cektım.arkadaslar sızlere boyle uygulama yapıldı mı???yapıldıysa nıye herkese yapılmıyo.sezeryan acılarınız yataktan kalkamadıgınız sure benım gbı 2 hafta surdu mu

merhaba,
Ben de sezeryan oldum ama hic böyle bir sey kontrol yapilmadi bana.

geçmiş olsun kum torbasını içerdeki pis kan çıksın yada kanama dursun diye konulduğunu duymuştum hatta bir ayanın üstüne adam oturuğunu bile duydum

yok böyle birşey yapılmadı ama 2 hafta acısı oldu belki daha da fazla sürmüştür, özelde sanırım uyuşturucu bant takılıyor onda daha az ağrı çekiyorlar, benim de taburcu olana kadar sondayı çıkarmamışlardı unutmuşlar bayağı bir rahatsız olmuştum.

benim ablamda sezeryanla doğum yaptı. o da anestiziden ayılırken hemşireler geldi karnına bastırdı ama içerde parça kalmasıyla bi alakası yok ki onun,kanama olup olmadığına bakıyorum bu şekilde dedi hemşire o zaman. ama anlattığınız gibi ablamda öyle bir bağırdı ki ben bayıldım oracıkta !!!

Bende epidural sezeyan oldum , dolayısıyla baygınken yaptılar da hatırlamıyorum gibi bir durumum yok
Böyle bir uygulama yapılmadı ve daha öncede hiç duymadım doğrusu

Bna boyle bsey ypilmadi ...ama ben 1 hfta oturarak sirtima yastik koyarak uyudum dikislerim cok geriliyodu ve cok aciyodu...

kimi yapıyor kımı yapmıyor saglık sıstemı bu ıste ozelde da ıyı sartlar
ıcerdekı basınc vs atılması ıcın
bıde son zamanalrda yaygınalsmaya basladı uygulama
devlet has cogunda bıldıklerını bıle sanmıyorm

keyfı uygulama gbı nıye herkese yapılmıyo bazılarına yapılıyo anlamak cok zor.ama sağolun cevaplarınız ıçın hıç olmazsa yapılan arkadasları duydum

Dogum sonrasi anne ve bebek hemsiresiyim. Sizi bu konuda aydinlatayim.

Oraya bastirmak hergun hastalarima yaptigim muayenenin bir parcasi. Sezeryanli veya degil, hepsine yapmak mecburiyetindeyim. O bastirmanin amaci rahmi kontrol etmektir. Rahmin tepesine dokunup orasi sert mi, yoksa yumusak mi hissediyoruz. Oranin sert olmasi lazim ki kanama kontrol altinda diyebilelim. Bazi hastalarin rahmi daha derinde oluyor, hissetmekte zorlandiysam hastaya ne kadar kanamasi oldugunu sorarim.

Ben ABD'de calisiyorum, bizde mutlaka boyle bir muayene yapilmali. Yapilmadiysa birileri isini yapmamis demektir. Turkiye'de yapmiyorlar mi bilmiyorum ama cok onemli bir muayene bu. Onu soyleyebilirim. Hele ki sezeryan hastalari biraz daha kanama riski olan hastalardir. Onlara da sIk yapmak gerekir ilk 24 saat icin.

Agriyor, ameliyatli yere bastirmak tabii ki aci veren birsey, ama kanamanin kontrol altinda olmamasindansa biraz agriya dayanmak daha iyidir.
Benim de bagiran ya da aglamaya baslayan hastalarim bile oluyor, ama bu onlarin iyiligi icin, bunu onlara da soylerim.

Bende ozel hastanede sezeryanla dogum yaptim hemsire benimde karnima bastirdi yanlis hatirlamiyorsam pis kanin cikmasi icin diye.. Sezeryan agrisi bi hafta on gun kadar surdu benim icinde.. Ama bu kisiden kisiye degisiyor tabi..

Sana bu muayene yapildiysa sansli kesimdensin. Konudaki cevaplari okudum da ne kadar cok kisininkini umursamamislar. Cok sasirdim. Bilmeden etmeden nasil oluyor, ya kanamasi baslasa o hastanin. Kimsenin haberi olmaz. :53: Turkiye'de pek onem vermiyorlar galiba, bilemedim. Ozelde dogum yapanlara yapiliyor, devlettekilere yapilmiyor galiba, ben konudan bu sonucu cikardim. Devlet hastanelerindeki muamelenin pek iyi olmadigini bilinen birsey.

Ben hemsire gozunden bakinca bu muayenenin yapilmamasina cok sasirdim acikcasi.
Bence sukretmelisin ki seninle olmasi gerektigi gibi ilgilenen insanlara denk gelmissin. Olmasi gerekeni yapmislar. Seni kontrol altinda tutmuslar. Bunun yapilmamasi senin kanamanin umursanmamasi anlamina gelir. Icin rahatlayacaksa soyleyeyim.

Son düzenleme:
Benim ilk oglumda kum torbasi koymuslardi uyudugum icin hic agri hissetmedim
Ama ikincisinde benimde karnina bastirdilar gelip gidip evet cok fena acisi sordugumda rahmin toparlanmasi icin demisti

Dogum sonrasi anne ve bebek hemsiresiyim. Sizi bu konuda aydinlatayim.

Oraya bastirmak hergun hastalarima yaptigim muayenenin bir parcasi. Sezeryanli veya degil, hepsine yapmak mecburiyetindeyim. O bastirmanin amaci rahmi kontrol etmektir. Rahmin tepesine dokunup orasi sert mi, yoksa yumusak mi hissediyoruz. Oranin sert olmasi lazim ki kanama kontrol altinda diyebilelim. Bazi hastalarin rahmi daha derinde oluyor, hissetmekte zorlandiysam hastaya ne kadar kanamasi oldugunu sorarim.

Ben ABD'de calisiyorum, bizde mutlaka boyle bir muayene yapilmali. Yapilmadiysa birileri isini yapmamis demektir. Turkiye'de yapmiyorlar mi bilmiyorum ama cok onemli bir muayene bu. Onu soyleyebilirim. Hele ki sezeryan hastalari biraz daha kanama riski olan hastalardir. Onlara da sIk yapmak gerekir ilk 24 saat icin.

Agriyor, ameliyatli yere bastirmak tabii ki aci veren birsey, ama kanamanin kontrol altinda olmamasindansa biraz agriya dayanmak daha iyidir.
Benim de bagiran ya da aglamaya baslayan hastalarim bile oluyor, ama bu onlarin iyiligi icin, bunu onlara da soylerim.

tesekkur ederım cevabınız ıçın. valla nerdeyse 15-20 arkadasımla konuştuk hepsı şaşırdı bana "aa oda ne bıze yapılmadı" dedı. bende şaşırdım halıyle... onlarda benım gbı ozel hastanede dogum yapmışlardı.anlamadım bu işi kımıne yapılıyo kımıne yapılmıyo.ama onlar çok cabuk toparlandılar bense 2 hafta berbat durumdaydım.bu muayeneye bagladım bu durumu. .

tesekkur ederım cevabınız ıçın. valla nerdeyse 15-20 arkadasımla konuştuk hepsı şaşırdı bana "aa oda ne bıze yapılmadı" dedı. bende şaşırdım halıyle... onlarda benım gbı ozel hastanede dogum yapmışlardı.anlamadım bu işi kımıne yapılıyo kımıne yapılmıyo.ama onlar çok cabuk toparlandılar bense 2 hafta berbat durumdaydım.bu muayeneye bagladım bu durumu. .

Bir onceki mesajimda dedigim gibi, o halde sen sansliymissin ki ilgilenmisler. Arkadaslarinda bir sorun ciksa kimsenin haberi olmazmis. Onemli birsey cunku bu, oyle keyfi birsey degil.

Ne kadar zamanda toparlanman bunye meselesi. Kimisi cabuk ayaga kalkiyor, kimisi daha yavas toparlaniyor. O muayene vucudun toparlanmasini engelleyen, ameliyat yerine herhangi bir zarar veren bir muayene degil, icin rahat olsun. Sen onunla bagdastirmissin, etkilendigin icindir. Cabuk toparlanmayi etkileyen daha farkli seyler var. Mesela aktivite. Ayaga ne kadar erken kalkar, yurumeye baslarsan o kadar cabuk toparlanirsin. Ama mesela ben ameliyat oldum der yataktan cikmazsan, vucut da yavas toparlanir.
Ben Amerika'da calisiyorum. Dedigim gibi buranin standartlarina gore herkes bu muaneyeden gecer, gunde en az 2 kere. Ve anestezisinin etkisi kaybolur kaybolmaz hastalari kaldiririz, koridorlarda yurumelerini isteriz. Butun bunlar vucudun toparlanmasini olumlu yonde etkileyen seyler. Farkettim ki ne kadar erken ayaga kalkar, kendi isini gormeye baslarsa, hasta o kadar cabuk iyilesmeye basliyor. Yataktan kalkmak istemeyen hastalar daha kotu bir halde oluyor, daha yavas toparlaniyor, agri sizi daha fazla.

Yoksa bastirmak filan birsey degil. :)

Back