Püsküütcüm ellerine sağlık çok teşekkür ederim.Bu kadar çabuk beklemiyordum . Ben öncelikle bu yarışmayı düzenlediğin için sana, beni takıma kabul eden 3.takım lideri nam ablacıma ve arkadaşlarım 3.takımın güzel hatunlarına, hepinize destekleriniz için çok çok teşekkür ederim.
Benim zayıflama hikayem bu siteyi keşfetmemle başladı.Aslında daha önce başladı ama sabah başlayıp akşam biten diyetler şeklindeydi.İkinci güne kadar bile devam edemeyen diyetler.Gece uykudan uyanıp yemek yemeler.Ben burada diyet kelimesini de hiç kullanmak istemiyorum.Uyguladığım bir diyet listesi de olmadı.Sağlklı beslenmeyi hepimizin öğrenmesi lazım.Aslında biliyoruz da bir türlü hayata geçiremiyoruz.Ben bunları uyguamaya çalıştım.Burada ilk bıraktığım kötü alışkanlığım gece yemeleri oldu.Gece atıştımalarını kestim.Gece kalktıysamda su içerek kendimi frenlemeye çalıştım,ya da salatalık yoğurt gibi hafif şeyler yedim.Sabahları mutlaka kahvaltı yapıyorum.Peyniri çok tükettim ve yediğim yemek miktarından daha fazla salata yedim.Hiç öğün atlamadım.Uzun süreler aç kalmadım.Ekmeği de hiç kesmedim,sabah mutlaka 2 dilim,diğerlerinde de en az 1 dilim tükettim.Aralarda meyve yedim ama ölçülü.Kesinlikle nasıl olsa meyve deyip fazla yemedim.Genelde tek çeşit yemek yemeye çalıştım.Ama 1 gün içinde her çeşit besin grubundan yemeye çalıştım.Akşamları hafif olsun diye sebze yemekleri ya da çorba salata.yoğurt şeklinde yedim.Porsiyonları küçülttüm.Su çok içtim.Eskiden çok az su içerdim.Su çok önemliymiş kilo vermemde bunu gördüm.Bir de yağı hayatımdan tamamen çıkartmadım.Azalttım ama kesmedim çünkü vücudumuzun yağa da ihtiyacı var arkadaşlar.Tatlıyı çok seven biriyim,ama hamur tatlılarından ve hamur işlerinden uzak durdum.Kahvaltıda 1ya da 2 tatlı kaşığı kadar reçel yedim.Hiç yemesem sonra daha fazla yiyebilirdim o nedenle az az yedim sabahları.Tamamen hayatımdan çıkarttığım şeyler ise gazlı içecekler,başta kola,tüm hazır meyve suları (çok şeker içeriyorlar),kızartmalar şarküteri ürünleri,ön işlemden geçmiş hazır gıdalar. Meyveleri de yanında mutlaka yoğurt,süt,peynir üçlüsünden biriyle tükettim. .Akşam 6 da ya da en geç 7 de akşam yemeğini bitiriyordum.Arada kaçamak hiç olmadımı derseniz oldu tabiki ama onu da sonrasında telafi ettim. Önemli olan ölçüyü kaçırdıktan sonra da devam edebilmek.Battı balık yan gider deyip yemeye devam etmemek gerek.Yemeklerime dikkat ederken sporumu da ihmal etmedim.Her sabah 1 saat tempolu yürüyüş yaptım.İçinde birazcık koşu da vardı.En çok kilo verdiğim dönemde sabah akşam yürüdüm.Gün içinde çok düzenli olmasa da egzersiz de (mekik gibi) yaptım.İşte böyle arkadaşlar.Yarışmanın başında bu sayfaları okuyurken benim buraya yazmam çok uzak görünüyordu.küçük bir ihtimaldi.Arkadaşlar siz de hiç vazgeçmeyin.Azimli olun,kararlı olun.Eminim sizlerde birgün buraya yazacasınız,incecik olup mezun olacaksınız inşallah.Tekrar 3.takımdan tüm arkadaşlarıma,nam ablacıma ve püsküüt sana çok çok teşekkürler.