tülinnn ve brn_a oncelikle ben tesekkur ederim yardimci olabilirsem ne mutlu bana.
Once sunu soyleyeyimsonra bastan bir toparlayip tum sorulariniza cevap niteliginde bir anlatayim su dalgasini. O zaman daha iyi karar verirsiniz saniyorum ki. eksileriyle artilariyla soyleyeyim ..
Oncelikle ben ilk su dalgami beşiktaşta yaptirmistim. 1.5 sene kadar gitmisti. Gayet de memnundum.
Sonrakileri 1 tanesi haric istinyede yaptirdim. Yani oyle unlu kuafor olsun diye kasmaniz gerekmiyor. Bu yanlis bi inanis. Cunku benim yengem gayet kaliteli gorunen bir kuaforde bozmustu sacini.
Simdi dikkat etmeniz gereken seyleri soyleyeyim ben.
Oncelikle kuaforunuze mutlaka yerli ilac mi ithal ilac mi kullaniyor onu sorun. Ithal ilac kullanmiyorsa kacin
Sonralikla fiyat konusunda bi kere ucuz yer aramayin. Ucuz yer bulursaniz bilinki yerli ilac kullaniyor cunku yerli ilacin maliyeti cok ucuz. O yuzden o kadar ucuzdur. Fiyatin 70in ustunde olmasi sart. Yoksa o kuafor maliyeti kurtaramaz cunku yabanci ilaclar cok pahali.
Bu arada kuaforunuze mutlak sunu soyleyin. su dalgasinin ilacini surmeden once koruyucu sursun. Bir koruyucu bi ilac bi bigudi seklinde bir siralama yaparsa hic de bişicik olmuyor kizlar..
Sonralikla geleyim su joleydi kopuktu olayina.
Benim sacim cok yaglanan ve cok cabuk yapilan islemi atan bir sactir. Buna en saglam fon de dahildir. Hatta su dalgasi yaptirirken biraz uzun bekletirler benim sacimi
Ve ben normalde sacim islemsizken yani duzken hergun sacimi yikamak zorunda kalan bir insanimdir.
Ama su dalgasi yaptirdigimda bu durum 3 gunu hatta biraz daha kassam daha bile fazla dayanir hale geldi.
Simdi size su dalgasinin bakimi olayini soyleyeyim.
Oncelikle sacinizi yikadiktan sonra suyunu cektirin havluyla. Ama havlu basinizda kalmasin sadece şakır şakır akmasın suyu. Sonra bu nemli haliyle cok az bi kurutun. Ardindan jolenizi ya da kopugunuzu kullanin. Ben kopuk de kullandim jole de.. Artik evde hangisi varsa o anda :) Sonrasinda sac kurutma makinesinin buyuk agizlari vardir ya heh onla kurutun sacinizi. Simdi gayet guzel oldu saciniz. Hersey hazir.
Gelelim ertesi gune. Benim hicbir bozulma veya kirli gorunum asla asla (hatta kirlendigi anlarda bile) olmadi. Ki ben kirli sactan cok kolay rahatsiz olan bir insanimdir. Ama sac cok dayanikli hale geliyor kire toza dumana karsi. O yuzden yok joleledim ertesi gun yikamak zorundayim falan gibi bir durum hissetmiyorsunuz. Kuaforler daha cok perma bildiklerinden ve onunla ozdeslestirdikleri icin su dalgasini oyle saniyorlar. Cok yaygin yaptiran yok cunku. Herkes hala permayi biliyor ama ikisi cok farkli.
Ama soyle bisey olabilir. Mesela cok darmadaginik yattiniz kalktiniz saciniz cok karismis diyelim. O zaman elinizle hafif bi jolelersiniz. ama oyle kelli felli bir sac yapimindan bahsetmiyorum.
Sonucta bu bir ilac oldugundan dolayi ben ayda bir maske yapiyordum sacima. Cunku sonucta bir ilac var sacinizda ve dogal olmayan bisey var. O yuzden beslemekte fayda var.
Bu arada onemli bir not soyleyeyim. Sacinizi yeni boyattiysaniz kesinlikle su dalgasi ve benzeri islemlerinden kacinin. Saciniz ya yanar ya da rengi cok acilir. Ya da hicbisey olmaz ama sacinizin yapisi zayiflar. cunku iki tane kimyasal ustuste olmaz. Saciniz boyanmadiysa ama boyatmayi dusunuyorsaniz su dalgasindan sonraki hafta yaptirabilirseniz o zaman bisey olmaz.
Eger aciklamadigim bisey varsa ben seve seve cevaplarim kizlar.