Sigaranın sağlığa zararları ve bırakma yöntemleri

aynı hisleri paylaşıyoruz hanımlar aslında. çok seviyorum bu zıkkımı ben.hala bile içsem içerim işin doğrusu bu. ama bebeğimden öte bişey yok benim için. uğraşıyoruz yapmak için bense bile bile içemedim artık bunu. bırakmak zor çok zor biliyorum.bunu irade ile bırakan % 3 müş sadece. ama anne olmak ayrıcalık dimi kızlar. Canını veremeye hazır anneler yada adayları değilmiyiz hepimiz .sigaraya hep beraber elvada diyoruz artık

Didim ayrıca sana inanmıyorum valla. ciğer bitmiş diyosun içiyosun. yapma be annem yahu

Sağlık Bakanlığı, nikotin içeren elektronik sigara ve kartuşların, “bağımlılık yapma riskinin fazla olması ve sigarayı bıraktırıcı çalışmaları engelleyebileceği” gerekçesiyle yasaklanmasına karar verildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Nikotin içeren elektronik sigara ve kartuşların, alım yolu ve dozu dikkate alındığında, yüksek dozda nikotin alınma, dolayısıyla bağımlılık yapma riskinin fazla ve sigarayı bıraktırıcı çalışmaları engelleyici olması nedeniyle Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Beşeri Tıbbi Ürünler Ruhsatlandırma Danışma Komisyonunca yasaklanmasına karar verilmiştir.”

arkadaşlar hepinizin eline sağlık ne güzel bilgiler paylaşmışsınız. benim sigarayı bırakalı bugun 2. ci günüm. çok zor ama başarmak üzereyim.

yazılanların hepsini olmazsada bir kısmını okudum ve okumaya devam edeceğim. :çok üzgünüm:

IQS Programının amaçı, beynin kendini 'nikotinsizlik' durumuna adapte etmesi sırasında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırarak, bağımlının sigaranın fizyolojik ve psikolojik bağımlılığından çok kolay bir şekilde kurtulmasını sağlamaktır.

IQS Programı üç aşamadan oluşur

1. Psikolojik Görüşme: Bu görüşme sırasında terapist tarafından bağımlının fizyolojik ve psikolojik bağımlılık profili çıkarılır.

Fagerstrom Nikotin Bağımlılığı Testinin sonuçları, Quit Smoking International Ltd. şirketi tarafından geliştirilmiş olan NoSmoke® adlı bilgisayar yazılım programına kaydedilir.

Yazılım programı, şirketin intranet sistemindeki veri bankasında yer alan verilerden yararlanarak, bağımlıya uygulanacak programın parametrelerini belirler.

Bağımlının sigarayı bırakma motivasyonu ölçülür. Sigaranın vücuttaki tahribatı bağımlıya kısa ve etkili bir şekilde anlatılarak bağımlının sigarayı bırakma motivasyonu pekiştirilir. Burada amaç, bağımlının sigaraya ve diğer tütün ürünlerine karşı kesin bir tavır almasını sağlamak, sigarayı bırakma motivasyonunu artırmaktır.

2. R.I.S.E. Cihazı: Binlerce yıldan bu yana uygulanan ve belirli hastalıkların tedavisinde işe yaradığı kanıtlanmış olan "refleksoloji" biliminin modern teknolojiye uygulanmasıyla geliştirilmiş olan patentli R.I.S.E. (Reflection Instrument Scanning Electro-pulse) cihazı, NoSmoke® yazılım programı tarafından programlanır. POD adı verilen bir sonda yardımıyla bağımlının kulağındaki refleks noktaları elektrik pulslarıyla uyarılır. Uyarılacak refleks noktaları, noktaların ne kadar süreyle uyarılacağı, uygulanacak elektro pulsların şiddeti ve diğer parametreler nbilgisayar tarafından belirlenir.

Uygulamadan yaklaşık 2 saat sonra beta-endorfinler salgılanmaktadır. Beta-endorfinler vücudumuzun doğal morfinidir. Sıkıntılı anlarımızda bizi yatıştırırlar, ağrımızı, acımızı hafifletirler, bize mutluluk verirler.
R.I.S.E. cihazıyla yapılan uygulamadan sonra endorfin salgısı 3 gün boyunca artarak, 7 gün boyunca azalarak sürer. Endorfinler, beynimizin kendini nikotinsizlik durumuna fizyolojik olarak adapte etmesi sürecinde ortaya çıkan sersemlik hali, stres, sinirlilik, tedirginlik, endişe, depresyon, uyku bozukluğu, iştah açılması, nikotin isteği gibi sıkıntıları ortadan kaldırır. Böylece nikotine fizyolojik bağımlılığımız sona erer.
prouk9.jpg
3. Destek ve TakipFizyolojik bağımlılığın sona erdirilmesinden sonra sıra psikolojik bağımlılığın ortadan kaldırılmasına gelir.
Psikolojik bağımlılık, sigarayla ilgili öğrenilmiş hatalı davranışlar bütünüdür. Sabah ilk kahvenizi içerken, işe gitmek için arabanıza bindiğinizde veya durakta otobüs beklerken, birine telefon etmeden veya gelen telefona cevap vermeden önce, eşinizle tartıştığınızda, sinemada 10 dakika ara verildiğinde, televizyonda reklamlar çıktığında, toplantıya girmeden önce, toplantının kahve molasında, toplantıdan çıktıktan sonra, bir işe başlamadan önce, bir işin ortasında, bir işi bitirdikten sonra sigara yakmayı öğrendiniz. Kendinizi cezalandırmak, kendinizi ödüllendirmek için sigara yakmayı öğrendiniz. Canınız sıkıldığında oyalanmak için sigara yakmayı öğrendiniz. Yemeklerden sonra sigara yakmayı öğrendiniz. İlk seansı izleyen 6 aylık süre, tersine öğrenme sürecidir. Diğer bir deyişle, psikolojik bağımlılıktan kurtulma sürecidir.

Bu süreçte, yukarıda örnekleri verilen günlük hayatınızda karşılaştığınız olay, durum ve haller karşısında sigara yakmamayı öğreneceksiniz. Sigarayı bıraktıktan sonra eşinizle tartıştığınızda veya beklediğiniz bir siparişi alamadığınızda sigara yakmak yerine gerçek çözüm üzerinde düşünmeye başladığınız anda tersine öğrenme süreci tamamlanmış olacaktır. Aynı durumla bir daha karşılaştığınızda sigara aklınıza gelmeyecektir.

Bu süreçte zorluklarla karşılaştığınızda terapistinizden veya kişisel danışmanınızdan telefonla veya merkeze gelerek yardım isteyebilirsiniz.

6 aylık iyileşme süresince R.I.S.E. cihazına 4 kere daha girebilirsiniz. Bu ilave uygulamalar ücrete dahildir.

Özel Not : Yaklaşık olarak bir yıl önce sigara bırakma tarihime karar vermiştim. ancak bu aşamaya geçmeden önce fazla kilolarımdan kurtulmam gerekiyordu. Geçen zamanda bu sorunu çözdüm.
Şimdi sıra sigarayı bırakmaya geldi.
2 Şubat 2008 Cumartesi günü saat 12:30 da randevum var. yerimseniben

güzel bir programmış ben sigarasız 3.cü haftaya girdim yeme alışkanlığım değişmedi ama sürekli kilo alıyorum onun bir çaresi varmı acaba

barçmancım yukarıdaki mesajlara göz atarsan, özellkle elma ve yoğurda ilişkin güzel öneriler var. Çok net yazamıyorum şimdi ben de biraz hızlı okudum.
Detaylı ve derin okumayı Cumartesi gününden itibaren yapacağım.

Bu arada sana da kocaman tebrikler. a.s. :nazar:

ben bıraktım walla 1ay oldu.cok guzel oldu.kahve yanında cok aradım ama ınat ettım hıc bozmadım.suan aramıyorum hıc...

..
Özel Not : Yaklaşık olarak bir yıl önce sigara bırakma tarihime karar vermiştim. ancak bu aşamaya geçmeden önce fazla kilolarımdan kurtulmam gerekiyordu. Geçen zamanda bu sorunu çözdüm.
Şimdi sıra sigarayı bırakmaya geldi.
2 Şubat 2008 Cumartesi günü saat 12:30 da randevum var. yerimseniben

bu tarihi sabırsızlıkla bekliyordum sefgili püsküütüm:sm_cool:
:nazar:bunlar senin içina.s.a.s.
başaracaksın ben inanıyorum:1hug:

Arkadaşlar.. burada anladığım kadarıyla sadece bilgi aktarımında bulunuluyor..
Bunun üzerine ben de sigara bırakma maceramı bloğuma taşımaya karar verdim.
IQS yönteminin bir işe yarayıp yaramadığını oradan takip edebilirsiniz.. a.s.

arkadaşım seni kutluyorum sigarasız günler dilerim sana keşke bende bırakabilsem ama seviyorum yaaa zor birazz benim için.

ya ben çok mutsuz oluyorum sigarayı bırakınca
2 kez denedim...
hani sevgiliden ayrılırsın acı çekersin ya
aynen öyle.ağladığım bile oldu
özledim sigarayı diye

Arkadaşlar.. burada anladığım kadarıyla sadece bilgi aktarımında bulunuluyor..
Bunun üzerine ben de sigara bırakma maceramı bloğuma taşımaya karar verdim.
IQS yönteminin bir işe yarayıp yaramadığını oradan takip edebilirsiniz.. a.s.

Gecikmiş bir pardon diyeyim önce..
İlgilenenler oldu mu bilmiyorum ama, istediğim gibi ayarlayamadığım için blog üzerinden paylaşımıma devam edemedim.

Ancak gelişme şu.. Yöntem güzel.. Hafiften kilo almaya başladım. İlk üç hafta kiloya karşı önlem almamam söylendi. (bu abur cubur yiyin anlamına gelmiyor elbette)

2-3 kilo alınabilirmiş ve bu doğalmış.. (barçmancım yalnız değilsin yani)

3 hafta geçtikten sonra diyet / sağlıklı beslenme müdahalesi yapılabilirmiş.

Bugün 15. günümü de bitirdim.. İnanamıyorum sigara içmediğime :teytey: :teytey:

Öncelikle tebrikler Green Apple.. a.s.
Tecrübe ettiğin olayla çok karşı karşıya kalınıyor.. Buna ben de dahilim. Kendi küçük çevremde bile kim varsa sigarayı bırakan önce bir tane sonra da bir paket olarak yeniden geri döndüler bu kötü sevgiliye..

Hata, doğruyu öğrenmek için yapılır. Artık sen de doğruyu biliyorsun. Bu işin "bir nefes" hakkı yok artık bizler için.. Beynimizdeki sensör hemen harakete geçiyor ve işin kötüsü bu biz ölene kadar tetikte bekleyen bir tehlike.. On yıl sonra da bir nefes alsak, gireceğimiz yol aynı.. O nedenle biz içebileceğimiz bütün nefesleri tükettik.

Ben daha çok yeniyim bu konuda. Sadece daha önce yaptığım hatanın tecrübesi var yakamda rozet olarak.. yerimseniben

18 gün oldu.... Mücadeleye devam...

arkadaşlar merhaba .sigarayı aniden mi ,yavaş yavaş mı bırakıyoruz anlayamadım tekrar başlamayalım da

sigarayı bırakmak isteyen ankaralı arkadaşlar 9 martta çok iyi bi merkezde sigara bırakıcaz bi kaç arkadaşla ve gurup indirimi yapıyolarmış bırakmak isteyen olursa yeni konu açmayı bilmiyorum maalesef bu şekilde yazıym dedim

Sigara tiryakilerinin hayatlarının en mutlu günlerini yaşadıklarından, sigaralarını daha bir keyifle tüttürdüklerinden adım gibi eminim. Çünkü, birkaç gün önce Allen Carr'ın akciğer kanserine yakalandığı açıklandı.
sigaracocuk.jpg

Elin adamının akciğer kanseri olmasından sigara tiryakilerine ne demeyin. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, Mynet okurları için yazdı.

Allen Carr herhangi biri değil, kendi bulduğu bir yöntemle yüz binlerce insana sigarayı bıraktırdığı iddia edilen bir İngiliz. Dünyada "anti-smoking guru" olarak tanınıyor, yani sigara içilmesine karşı olanların ustası, piri.

Aslında Allen Carr da gençliğinde bir sigara sevdalısı imiş. Babasını akciğer kanserinden kaybetmiş olmasına rağmen, 16 yaşında sigaraya başlamış ve üstelik de birkaç yıl içinde günde en az 3 paket sigara tüketir bir duruma gelmiş. 33 yıl bu şekilde sigara içmiş. Birçok sefer sigarayı bırakmayı denemiş, ama bir türlü başarılı olamamış. Nihayet 1983 yılında kendi geliştirdiği bir yöntemle sigarayı bırakmış, hem de bu işi çok kolay, hiçbir sıkıntıya girmeden, kırıp dökmeden, sinirlenmeden, kilo almadan başarmış ve üstelik de o günden beri de asla sigara içmemiş.

Alan Carr, yöntemini önce çevresindeki insanlar üzerinde denemiş ve başarılı olduğunu görünce de yöntemini geliştirerek birebir görüşmelerden pek çok insanın katıldığı grup seanslarına geçmiş. 1983'de de Londra'da ilk kliniğini açmış. Buraya dünyanın her yerinden akın akın insanlar gelmeye başlayınca, yöntemini uygulayacak uzmanlar yetiştirmeye, dünyanın birçok yerinde klinikler açmaya ve kitaplar yazmaya başlamış.
sigarakadin_200.jpg

Sigarayı bıraktırdığı kişiler arasında Anthony Hopkins, Richard Branson... gibi ünlüler de varmış. Bizden de Akşam yazarı Mansur Forutan' ın bir yazısından bu yöntemle sigarayı bıraktığını yazmış olduğunu hatırlıyorum. Bugün, dünyanın 30 ülkesinde sayısı 70' i geçen kliniği olduğu ve buralarda sadece geçen yıl 45.000 kişinin tedavi olduğu söyleniyor. Bu işten ne kadar para kazandığını da siz hesap edin artık. İşte, Alan Carr bu.

Şimdi sigara tiryakilerinin neden sevindiklerine gelelim.
Sigara tiryakisi olup bir de bunu bırakmaya çabalayıp bir türlü bırakamayanları en mutlu eden olay, sigara içmedikleri halde sigaranın neden olduğu hastalıklardan birine tutulanların haberini almaktır. Hele de bu kişi, Alan Carr gibi kendisi de sigaraya karşı olan, binlerce insana sigarayı bıraktırmış olan biriyse.Bu biraz da meselâ, verem, astım, kanser... olan birinin hastaneye gittiği zaman sadece kendisinin hasta olmadığını gördüğünde duyduğu mutluluğa benzer bir durumdur.Üstelik bir de, bu hastalık o kişinin ölümüne neden olmuşsa, duyulan ‘çaktırılmayan mutluluk' da daha fazla olur.

"Bak gördün mü, sigara içmeyen biri daha akciğer kanserinden gitti. N' olucak, içen de kanser oluyor, içmeyen de. Adam sigara koymamış ağzına hayatta, ama öldü gitti kanserden. Bu iş Allah' ın takdiri" diyerek keyifle tüttürürler sigaralarını.

Bugün, sigaranın nasıl zararlı olduğundan başlayıp kanserlerin önlenebilir en önemli nedeninin sigara olduğunu anlatarak tiryakilerinin şu üç paralık keyiflerine dokunmayalım.

evet bende allen carrdan randevu aldım

Ya çok kötü arkadaşlar bu alışkanlık, Ben 1 yıldır içmeye başladım ama tam tiryaki oldum. ne okul hayatımda nede iş hayatımda bir tek dal bile içmemiştim.Yaşadığım şeylerden sonra sanki teselliymiş gibi yaktım bir tane ama sonuçta alışkanlık oldu ve şimdide bırakamıyorum.

arkadaşlar merhaba .sigarayı aniden mi ,yavaş yavaş mı bırakıyoruz anlayamadım tekrar başlamayalım da

Ben IQS yöntemi ile bıraktım sigarayı.
Bugün 26 gün oldu. (Size söylemek için baktım tarihe.. Farkında olmadan saymayı bırakmışım) yerimseniben

Yöntemde kulaklardaki belirli noktalara elektrik verilmesi ile mutluluk hormonbu üretimi arttırılıyor ve sigara bırakma gerginliği yaşamıyorsunuz - özetle bu..

Ve elbette birden bırakıyorsunuz. Daha önce azaştmayı denemiştim ama ben de işe yaramamıştı.

Bunun yanısıra 2 pakete yakın için bir tanıdık, her gün bir adet az içerek ama disiplini hiç bozmadan sigarayı bıraktı. O bırakalı 3 ay oldu. İyi olduğunu söylüyor.

Ben IQS yöntemi ile bıraktım sigarayı.
Bugün 26 gün oldu. (Size söylemek için baktım tarihe.. Farkında olmadan saymayı bırakmışım) yerimseniben

Yöntemde kulaklardaki belirli noktalara elektrik verilmesi ile mutluluk hormonbu üretimi arttırılıyor ve sigara bırakma gerginliği yaşamıyorsunuz - özetle bu..

Ve elbette birden bırakıyorsunuz. Daha önce azaştmayı denemiştim ama ben de işe yaramamıştı.

Bunun yanısıra 2 pakete yakın için bir tanıdık, her gün bir adet az içerek ama disiplini hiç bozmadan sigarayı bıraktı. O bırakalı 3 ay oldu. İyi olduğunu söylüyor.

nerde yapılıyo bu yöntem ve ne kadara maloluyo yazarsan sevinirim

X