Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
hülya abla yaptım ve oldu! :hooray: teşekkür ederim a.s.
şimdik hedef büyüttüm,gecende dergi almıştım ordan model begeniyorum anlatmışlar da,15 ilmek üzerinden ajur falan,ama ajur ne demek tam olarako delikli yapmak mı?

Ajur delikli modellere verilen bir isim..yani sana tutup ta bir model gösterip bak bu ajur diyemeyiz,çünkü birçok ajur modeli var..
Yapmana sevindim canım,sorunun olursa burdayım..yerimseniben

, 14 ilmek içeriden içli kesimlere başlanacak. Kesimler her düz sırada yapılacak. Önde toplam 27 adet içli kesim olacak. 25. iç kesim yapılırken lastik üstü 56 cm’de ön yaka ortasından 16 ilmek kesilip yanlardan 5 kere 3 ilmek, 1 kere 5 ilmek kesilerek ön parça bitirelecek. Arka parçada toplam 31 adet kesim yapılacak. 31. içli kesim yapılırken aynı anda arka yaka ortasından 20 ilmek, yanlardan 1 kere 6 ilmek, 1 kere 5 ilmek, 1 kere 3 ilmek kesilip arka parça bitirilecek.

bu tarifi açıklayabilirmisiniz ben anlamadım kol kesiminden korkuyorum... hersırada 2 yandan olmak üzeremi kesim yapacam

, 14 ilmek içeriden içli kesimlere başlanacak. Kesimler her düz sırada yapılacak. Önde toplam 27 adet içli kesim olacak. 25. iç kesim yapılırken lastik üstü 56 cm’de ön yaka ortasından 16 ilmek kesilip yanlardan 5 kere 3 ilmek, 1 kere 5 ilmek kesilerek ön parça bitirelecek. Arka parçada toplam 31 adet kesim yapılacak. 31. içli kesim yapılırken aynı anda arka yaka ortasından 20 ilmek, yanlardan 1 kere 6 ilmek, 1 kere 5 ilmek, 1 kere 3 ilmek kesilip arka parça bitirilecek.

bu tarifi açıklayabilirmisiniz ben anlamadım kol kesiminden korkuyorum... hersırada 2 yandan olmak üzeremi kesim yapacam

eğer uygunsa bu anlatımın tamamını verebilirmisin bir resimle birlikte böyle hiç anlaşılır değil ama tamamı olsa çıkarılabilir

resim için direk link versem

(Link yasak şeker..Hülya..)

Ön ve Arka :
110 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 5 cm örülecek. Lastik üzerinde her iki yandan 14 ilmek 2 düz 2 ters lastik olarak devam ederken ortadaki 82 ilmek düz örgü olarak örülecek. Lastik üzeri 40 cm’de kol evi kesintilerine başlanacak. Yanlarda lastik örgü olarak yukarı çıkan kısımlara dokunulmadan, 14 ilmek içeriden içli kesimlere başlanacak. Kesimler her düz sırada yapılacak. Önde toplam 27 adet içli kesim olacak. 25. iç kesim yapılırken lastik üstü 56 cm’de ön yaka ortasından 16 ilmek kesilip yanlardan 5 kere 3 ilmek, 1 kere 5 ilmek kesilerek ön parça bitirelecek. Arka parçada toplam 31 adet kesim yapılacak. 31. içli kesim yapılırken aynı anda arka yaka ortasından 20 ilmek, yanlardan 1 kere 6 ilmek, 1 kere 5 ilmek, 1 kere 3 ilmek kesilip arka parça bitirilecek.
Kol :
58 ilmek başlanacak. 2 düz 2 ters lastik olarak 2 cm örüldükten sonra yanlardan 18 ilmeklik kısımlar lastik olarak örülürken ortadaki 22 ilmeklik kısım ters örgü olarak örgüye başlanıp devam edilecek. Ortadaki ters örgülü kısım 16 cm yüksekliğe ulaşınca ortadaki ters örgülü 22 ilmekde lastik örgüye geçilip kol lastik örgüyle devam edecek. Kolda lastik üzerinde yanlardan her 6 sırada bir 17 kere 1 ilmek artış yapılarak 92 ilmeğe ulaşılacak. Lastik üstü 48 cm’de kol üst kesimlerine başlanacak. 2 ilmek içeriden her sırada kesilmek suretiyle toplam 31 tane içli kesim olduğunda ön parçaya birleşecek olan kısımdan 1 kere 10 ilmek, 3 kere 9 ilmek kesilerek diğer tarafta tepeye kadar içli kesim devam edecek.
Yaka :
106 ilmek 2 düz 2 ters lastik olarak 12 sıra örülüp yaka etrafına dikilecek

anladığım kadarıyla reglan kol kesimi bu
link veremiyormuşuz burdan ben özel mesaj atıyım en iyisi
mesajlaşman kapalı galiba ben de google da aradım bu açıklamaı buldum

Kesim işlemini örgünün ön yüzünde uyguluyoruz.Arkada ilmekleri gördüğümüz gibi örüyoruz.(düz ilmeği düz ters ilmeği ters olarak)
Arkada hiç bir işlem yapmıyoruz.Her sırada (sadece önde) iki yandan birer ilmek eksiltmiş oluyoruz.
sağ baştan "1 kenar imeği*2 düz ilmek*1 ters *2 ilmeği ters "olarak beraber örüyoruz.
sıra sonunda (örgünün sol başında) 6 ilmek kalana kadar normal örüyoruz.
6 ilmek kala "2 ilmeği ters olarak beraber*1 ters*2 düz *1 kenar ilmeği şeklinde örüp sırayı tamamlaıyoruz.
Her ön yüze geldiğimizde bu işlemi tekrarlıyoruz.

senin modelde 14 ilmekten sonra kesme işlemi yapılıy lastik olan kısım aynen devam ediyo yani sadece fark bu kesme yerlerinin sayısı yaka kesimi için önemli onun için saymalısın kaç kez kestiğini

zor değil ama resimsiz zor oluyo böyle anlatmak yakın olsak göstererek çok kolay aslında sen yine de google da reglan kol yazıp ara bak ne resimler çıkıyo

kolay gelsin

Çok yararlı bir başlık açmışsınız.Gördüğüm kadarıyla dolu dolu vede sorulara yanıt verip yardımcı oluyorsunuz.Sizleri kutluyorum.
gogel da örnek araması yaparken hangi kelimeyi yazınca daha çok örnek geliyordu.Bir ara gördüm,aklımda kalmadı.Yazarsanız sevinirim.Teşekkürler,iyi gecelerrrrrrra.sa.s.:nazar::nazar::nazar:

merhaba benim ilk arkadaşım kk ya üye olalı 6 ayı geçti ve benimle arkadaş olmak isteyen ilk sizdiniz benimle ortak ilgi alanlarınız olduğunu yazdıınız bir not da vardı ilk karşılama sizden gelmişti ve beni çok mutlu etmişti sırası gelmişken tekrar teşekkürlera.s.Şeniz

ingilizce knitting örgü demek
crochet tığ işi anlamına geliyo yabancı sitelerde arama yapmak için bu iki kelime oldukça çok model buluyo ama özellikle aramak istediğiniz bir şey varsa o kelimeyle arama yapmanız daha çok model demektir
afghan battaniye
slepper patik
shawl şal ... gibi

Canım diğer yerlerden nasıl çıakrıyorsan kolda da teknik aynıdır.Ben her ilmeğe 1 ilmek çıkarırım..Önce ipi düğümle..sonra ilk ilmekten ilmek al ,her ilmekten ilmek al..yuvarlak şişle daha güzel oluyor..2-3 cm olunca kesiyorum bu kadar.

Nilsu..yazdığın mesajla beraber teşekkür mesajları siliniyor..benimkilerde..Ama anlamadığım şekilde bazı modeller de uçmuş..Ki bu konuda ben sorumlu olduğum halde resimler silmedim,ama ben de anlamadım nasıl silindiğini..Canım şapkayı tarif et,rengini modelini söyle ben bulayım sana..
Arkadaşlar ,teşekkür etmek yerine lütfen teşekkür butonunu kullanın..Tüm teşekkür içerikli mesajlar siliniyor..

54fq9.jpg
166mg3ij5.jpg
35487f6094052f5971ii0.jpg

hülyacığım 84.sayfadakı şapkada güzelmiş onu deniyeyim bari benim sorduğum ise yaprak yaprak modelli yan takılıyorya o idi

Nilsu bakıp eklerim..Aklımda o şapkanın modeli..ama yapılışını sanırım Şimal vermişti kedni açtığı konusunda..Bulup ekleyeyim.

ben kocama atkı örmek istiyorum banada yardımcı olur musun ?
elişi yapmayı biliyorum ama çabuk sıkıldığım için cesaret edemiyorum.şimdiden teşekkürler

Lastik yapabilirsin,ki erkek atkıları genelde lastik yapılıyor..2 ters 2 düz başla..Örerek devam et..İsteğe göre püskül koyarsın..Renk olarak lacivert,kahverengi,çağla yeşili olabilir..Ben sana model bulup ekleyeyim..

elişi yapmayı biliyorum ama çabuk sıkıldığım için cesaret edemiyorum.şimdiden teşekkürler

Lastik yapabilirsin,ki erkek atkıları genelde lastik yapılıyor..2 ters 2 düz başla..Örerek devam et..İsteğe göre püskül koyarsın..Renk olarak lacivert,kahverengi,çağla yeşili olabilir..Ben sana model bulup ekleyeyim..

X