İdrar yolu enfeksiyonu diğer adıyla sistit bakterilerin neden olduğu idrara çıkmada güçlük, sık sık idrara çıkma, çiş yapmada zorlanma, idrar bölgesinde yanma gibi belirtileri olan bir rahatsızlıktır. İdrar yolu enfeksiyonu bitkisel tedavi için doğal reçeteler ve belirtileri makalemiz derdinize derman olacaktır.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir, Nasıl Anlaşılır?
İdrar yolu enfeksiyonunun anlaşılması için, hastalığın meydana getirmekte olduğu belirtiler takip edilmelidir. İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yolundan başlayarak mesaneye kadar ulaşmakta olan bakterilerin sebep olduğu, oldukça yaygın görüle bir enfeksiyon çeşididir. Belli aralıkla tekrar etmekte olan idrar yolu enfeksiyonu, sistit ve piyelonefrit olmak üzere iki çeşide ayrılmakta olan bir rahatsızlıktır.
İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri arasında en yaygın görülmekte olanı, idrara çıkma esnasında ve daha sonrasında oluşmakta olan yanma hissiyatıdır. Bu belirtinin yanında, idrarın tam bitmediği ya da karın altında meydana gelen şişliklerin gözlemlenmesiyle, idrar yolu enfeksiyonunun anlaşılması mümkündür.
Bu kadar fazla görülmekte olan bir rahatsızlığın ardından akıllarda ‘’idrar yolu enfeksiyonu iltihabını ne söker?’’ türünden sorular belirmektedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Belirtileri
İdrar yolu enfeksiyonunun belirtisi hakkında detaylı araştırma yapıldığında, birçok durumunun idrar yolu enfeksiyonu göstergesi olduğu anlaşılmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonunun göstergesi olan durumlar şu şekilde sıralanmaktadır:
- Sürekli olarak idrara çıkma
- İdrarın tam olarak bitmediği hissiyatı
- Ağır kokulu idrar
- Yoğun yapılı idrar
- Bulanık idrar
- Kanlı idrar
- Pelvik ya da bel bölgesinde meydana gelen ağrılar
İdrar Yolu Enfeksiyonu Nasıl Anlaşılır?
İdrar yolu enfeksiyonunun anlaşılması için hastalığın belirtileriyle karşılaşıldıktan sonra, sürecin takip edilmesi gerekmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu için risk grubu olarak nitelendirilen bazı durumlar bulunmaktadır.
- Kişinin ateşi varsa,
- Mide bulantısı ve kusma görülmekteyse,
- Kaburganın hemen altında kalan sırt bölgesinde tek taraflı bir ağrı bulunuyorsa,
- Kişide diyabet, böbrek rahatsızlığı ya da bağışıklık sisteminde herhangi bir problem bulunuyorsa,
- Kişi 65 yaşın üzerindeyse,
- Hamilelik durumu bulunuyorsa, derhal hastaneye gidilmesi gerekmektedir.
İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi İçin 8 Doğal Reçete
Aynısafa Çayı
Aynısafa çayı vücudunuzdaki zararlı serbest radikalleri uzaklaştırarak, toksinlerden arındırır, bedeninize detoks etkisi yapar.
Bu çay ayrıca ölümcül enfeksiyonlarla savaşan antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahiptir.1 bardak suyu kaynatın içine 1 tatlı tatlı kaşığı aynısafa atın.
10 dakika demlenmeye bırakın.
Süzüp, günde 3 bardak için. Dilerseniz İdrar Yolu Enfeksiyonu Bitkisel Tedavi Yolları Makalemiz İçin Tıklayınız
Papatya Çayı
Bu çay güçlü antioksidan antienflamatuar özellikleri ile çok önemli bir bitkidir.
Mesane ve böbreklerdeki toksinleri atarak, idrar yolunu enfeksiyondan kurtarır.
1 tatlı kaşığı kuru papatyayı 1 bardak kaynar suda 10 dakika demleyin, süzüp günde 3-4 bardak bu çaydan için.
Sarımsak
Günlük beslenmenizde sarımsağa yer açın!
Sarımsağı çiğneyerek yemek yerine çok küçük parçalar haline getirin hap gibi yutarak veya suyunu sıkıpta içebilirsiniz. Sarımsak bilinen en güçlü doğal antibiyotiklerdendir.
Üzüm Çekirdeği Ekstresi
Bu bitki enfeksiyondan kurtulmakta oldukça hızlı ve etkilidir.
Güçlü antibakteriyel, antiviral, antifungal özler içerir.
Günde 100 mg üzüm çekirdeği ekstresi takviyesi alın.
Rezene
Bu aromatik ve tatlı ot tam bir şifa kapısıdır.
Güçlü antioksidan, antiviral ve antifungal özellikleri ile enfeksiyonların her türlüsüyle mücadele eder
İdrarın akışını artırıp, tonik görevi görüp böbrekleri temizler.
1 litre suya 3 tatlı kaşığı rezene tohumu atın.
10 dakika kaynatın. Ilındıktan sonra, normal su yerine gün boyu bunu için.
Su
İdrar yolu enfeksiyonundan kurtulmak, idrar yollarını temizlemek için en etkili yol bol su içmektir. Su içmek idrar yolundaki asiti azaltır, idrar yanmasını hafifletir, ayrıca enfeksiyon oluşumuna neden olan bakterilerin vücuttan atılmasını sağlar. Meyve suları, bitkisel çaylarda enfeksiyonu tedavi etmekte yardımcıdır.
Limonlu Su
Limon yüzyıllardır enfeksiyondan kurtulmak için kullanılan, mesaneyi temizleyen harika bir bitkidir. 1 tane limonu bir litre suya sıkın ve bu suyu aç karına sabah kalktığınızdan itibaren gün boyu tüketin. İdrar yolu enfeksiyonun neden olduğu yanma, kaşınma, ağrı vb durumlardan kısa sürede kurtulacaksınız.
Asidik ve Lifli Gıdalar Tüketin
Tahıl, çilek, dutgiller, fındık gibi asit içeriği yüksek gıdalarla beslenin.
Lif içeriği yüksek olan sebze ve meyveler vazgeçilmeziniz olsun.
Yağlı, şeker, baharatlı yiyeceklerden uzak durun, bunlar bakterin artmasını tetikleyen etmenlerdendir. İdrar Yolu Enfeksiyonu Tedavisi İçin Yapılması Gerekenler Tıklayınız
yukarı yazılı olan idrar yolu enfeksiyonu için verdiğiniz bitkileri kaç gün kullanmamız gerekiyor?
Ben bi faydasini gormedim
Merhaba daha 17 yasindayim fakat bu idrar yollari enfeksiyonu yuzunden cildirmis durumdayim.ayrica bobreklerim de tasta var. Tuvalete cikmaktan artik nefret ediyorum ne olursunuz sunun kesin cozumunu bulan yazsin🙏
Ayaklarini usutme kadin ayagindan usur.atletsiz disari cikma .tuwalete girdiginde ellerini yika oyle gir temizlik konusunda wc de olaganustu hal uygula sentetik camasir giyme mantar filan olma boylece kendini korumus olursun.bunun tedavisi eger agirsa kesin dr a git onun disinda gunde 2-3 lt su limonlu olmak kaydiyla ic arada rezene cayida ic idarara biraz cok cikarsin ama gecicektir.tasa gelince bir baligin beyninde olan bi tas varmis onu limon suyu da eritip icince bobrek tasi eriomus bizim bi arkadas yapti 1 cm tas vardi adamda eridi resmen ama baligi bilmiorum maalesef arastirirsan bulursun sanirim. Gecmis olsun
Sarımsağı zedelemeden tirnaklamadan bıçaklamadan soyun hap gibi yutun. Hastalığınızin derecesine göre günde 3 defa 2 defa veya 1 defa alın. Tamamen iyleatikten sonra hafif yanma hissederseniz hemen 1 tane yutun.
Bende bes aylik dogum yaptim ardindan kurtaj oldum enfeksiyon cok vardi ama dogum gerceklestigi ve uzerinden 55 gun gecmesine ragmen benim kasik agrilarim sık idrara cikma ve kahve rengi akinti halen devam ediyo doktora gitmeme ragmen ayniyim bisey yok denildi ama ben inanmiyorum artik ve psikolojim bozuldu bu durumdan basina gelen veya bilgisi olan lutfen cevap yazabilir mi..
Bende 2 aydır aynı durumdayım idrarımda yanma ve karın ağrısıkahverengi akıntı şeklinde arada knamalı ağrılarım var. En son önceki gün ağrıdan çıldırana kadar.. Acile gittim.çok bakteri e enfeksiyon görüldü idrarımda. Iğne vuruluyorum şu an hiç geciktirmeden bi idrar tahlili yaptırmanı tavsiye ediyorum. Bugün kahverengi akıntım azaldı iğnelerden sonra. Keşke daha önce gitseymişim dedim.
2 aylık hamileyim ve idrar yolu yüzünden hastanede bile yattım fakat bir türlü geçmiyo sürekli tekrarlıyo kendini ne yapacağımı şaşırdım artık.
Bir avuç arpayı gece suya koyun . sabah bir buçuk litrede kaynatın
bir litre kalınca gün boyu için . ilk iki hafta her gün sonra haftada 3 gün. çok güzel uyutuyor bir de…
Bu tür bilgileri her yerde bulamıyoruz.Çok teşekkürler !