Zayıflama Hapları Ölüm Saçıyor!

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
41.136
135.448

image.jpg




Obezite Uzmanı Op. Dr. Murat Üstün, obezite tedavisinde ilaçların ne kadar etkili olabileceğini ve piyasadaki içeriği bilinmeyen pek çok zayıflama hapının olası yan etkilerini ayrıntılarıyla açıklıyor.

Her obezite hastası öncelikle endokrinolojik yönden incelenir. Hastanın kilo almasına neden olan herhangi bir metabolik ve hormonal sorunu varsa (hipotiroidi, reaktif hipoglisemi, insülin direnci gibi) bu sorunlara



uzman doktor denetiminde ilaç tedavisi uygulanır. Bu ilaçlar obeziteyi tedavi etmezler, ancak kilo almayı kolaylaştıran alt faktörleri düzeltirler.

Bu nedenle ilaç tedavisinden, direk olarak obezitenin ilaçla tedavisinin anlaşılmaması gerekir. Çünkü henüz obezite tedavisi için reçete edilebilecek, FDA onaylı gerçekten güvenli ve etkili bir ilaç bulunmamaktadır. Bu boşluktan faydalanan fırsatçılar tarafından piyasaya her gün sürülen birçok “bitkisel” kökenli olduğu ileri sürülen ilaçlar ise gerekli bilimsel testlerden geçmemiş, etken maddeleri bile bilinmeyen ve hatta çoğu ölümcül yan etkilere sahip preparatlardır.

Kilo kaybını sağlayacak reçeteli veya reçetesiz pek çok ilaç denenmesine rağmen, bunların morbid obezitenin uzun vadeli tedavisinde rolü olmadığı görülmüştür. İştahı azaltan ve santral sinir sisteminde etkili bazı ilaçlar başlangıçta ciddi kilo kaybı sağlayabilir. Bununla birlikte, ilacın kesilmesi ile birlikte kilonun tekrar alınması çok hızlı olmaktadır. Bu amaçla üretilen ve santral sinir sisteminde seretonin geri alımını engelleme yoluyla iştahı azaltarak etki gösteren tek onaylı ilaç olan Reductil (sibutramin) kalp üzerindeki ciddi yan etkileri nedeniyle yakın zamanda yasaklanmış ve üretimden kaldırılmıştır.

Son Söz: Kilo verme amacıyla içeriği bile bilinmeyen ilaçların kullanımı rus ruleti oynamak gibidir. Ne zaman hayatınızı kaybedeceğinizi bilemezsiniz.
Kaynak. Fazla kilo com.
 
X