Göz Kapaği Estetiği (blefaroplasti)

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.877
29.869
60
Göz kapakları yaşlanmayla birlikte, bazen kalıtsal olarak daha genç yaşlarda ya da gözlerin fazla yorulmasına bağlı olarak torbalanabilir ya da bollaşabilir. Bazen torbalanma olmadan sadece deride sarkma vardır. Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti, göz kapağına uygulanan estetik cerrahi girişimdir. Bu girişimde, alt ve üst göz kapaklarından fazla yağ dokusu, deri ve kas fazlalıkları ile birlikte çıkarılır. Ancak çıkarılan doku miktarlarının çok iyi planlanması gerekir. Düzgün yapılmış bir blefaroplasti hastaya daha genç bir görünüm kazandırır. Göz kapağı cerrahisi lokal anestezi altında hafif bir intravenöz sedasyon (sakinleştirici) ile yapılır. Her cerrahi girişimden sonra az veya çok görülebilen bir iz (skar) kalır. Önemli olan bu izin çok ince ve belirsiz olmasıdır. Göz kapakları ise hemen hemen vücudun en az iz kalan bölgelerindendir. Girişimin kesileri üst ve alt göz kapaklarının doğal kıvrım çizgilerine yerleştiriirpiklerin 1 mm altından yatay olarak yapılır. Bu nedenle iz farkedilmez. Üst göz kapağında ise göz açıkken üstte oluşan doğal kıvrıma rastlatılır. Bu nedenle göz açıkken üstteki iz görünmez. Ancak uyurken çok yakından farkedilebilir. Önceleri pembe renkte olan ameliyat izi zamanla beyazlaşır veya normal ten rengine dönüşür.
Blefaroplasti göz çevresindeki kırışıklıkları ortadan kaldırmadığı gibi düşük kaşları kaldırmaz. Bu amaçla başka ameliyatlar planlanır. Göz çevresindeki siyah dairesel çizgiler, göz altı torbacıkları ile ilgili ise, bir miktar düzelebilir, ancak alt göz kapağı cildinin koyu görüntüsü kalır. Herhangi bir kimse blefaroplasti olabilir mi? En iyi hastalar sağlıklı psikolojik olarak dengeli ve bilinçli kişilerdir. Bazı sistemik hastalıklar blefaroplastinin riskini arttırır. Bunlar tiroid hastalıkları, hipertansiyon ve gözlerin nemlenmesi için yeterli derecede gözyaşı üretemeyen durumlardır.
Tecrübeli bir Plastik Cerrah tarafından yapıldığında, komplikasyonlar çok az orandadır. Bütün hastalarda ameliyat sonrası birkaç gün morluk ve şişlik oluşur. Kesi yerlerine sürülen pomadlardan dolayı bazı hastalar geçici olarak bulanık görebilirler. Seyrek olarak da alt göz kapağı ektropiona yol açarak biraz aşağı çekilebilir (göz kapağı tam kapanmaz, biraz açık kalabilir. Bu durum genellikle geçicidir. Ancak düzelmezse, çok nadiren ikinci bir cerrahi girişim gerekebilir. Herhangi bir cerrahi girişimin teorik komplikasyonları olan kanama, enfeksiyon, yara dehisansı, ve ağır derecede skar da mümkündür, ancak çok nadirdir.
Göz kapağı cerrahisi (blefaroplasti) alt ve üst göz kapaklarından fazla yağ dokusunun deri ve kas ile birlikte alınması için bir girişimdir. Göz kapağı cerrahisi düşük üst göz kapakları ve şişkin alt göz kapağı torbacıklarınızı - sizi daha yaşlı ve daha yorgun gösteren ve görüşünüzü engelleyen özellikler -düzeltebilir. Bütün bunlara rağmen, diğer çizgileri yok edemez, gözlerinizin çevresindeki siyah dairesel çizgileri yada sarkık kaşları ortadan kaldıramaz. Asya ırkından gözlere üst göz kapağı çizgisi ekleyebilirken, sizin etnik veya ırk özelliklerinizi ortadan kaldırmaz. Blefaroplasti tek başına yada yüz germe veya kaş germe gibi diğer yüz cerrahisi ameliyatları ile birlikte yapılabilir. Göz kapağı cerrahisini düşünürseniz, bu bilgi size ameliyat hakkında - ne zaman yardım edebilir, nasıl yapılır, beklentileriniz ne olabilir - temel özellikleri verebilir. Bütün sorularınızı cevaplayamaz, çünkü çoğunlukla hastanın kendisine ve cerraha bağlıdır. Lütfen anlamadığınız herhangi bir şeyi cerrahınıza sorunuz.

Blefaroplasti görünümünüzü ve kendinize güveninizi arttırır, ama sizin idealinizdeki ile karşılaştırılabilecek veya diğer insanların size farklı davranmalarını sağlayacak kadar görüntünüzü değiştirmeyebilir. Cerrahiye karar vermeden önce beklentileriniz hakkında düşününüz ve cerrahınızla tartışınız. En iyi adaylar sağlıklı psikolojik açıdan stabil ve gerçekçi beklentiler içinde erkek ve kadınlardır. Çoğu 35 yaş ve üzerindedir, ama düşük, torbacıklı göz kapağı ailenizde varsa, daha genç yaşta göz kapağı cerrahisine karar verebilirsiniz. Birkaç sistemik hastalık blefaroplastiyi daha riskli hale getirir. Bunlar hipotiroidizm, ve Grave hastalığı gibi tiroid hastalıkları, kuru göz veya gözyaşı yokluğu, hipertansiyon veya diğer dolaşım hastalıkları, kardiyovasküler hastalıklar ve diyabettir. Retina detaşmanı veya glokom dikkatli olmak için bir sebeptir; ameliyattan önce göz doktoru tarafından değerlendirilmelidir.

Usta bir Plastik Cerrah tarafından yapıldığında, komplikasyonlar seyrek ve az orandadır. Bununla beraber, enfeksiyon veya anesteziye reaksiyon gibi komplikasyonlar daima söz konusudur. Blefaroplasti sonrası ortaya çıkan minör komplikasyonlar ise, birkaç gün çift veya bulanık görme; göz kapaklarının köşelerinde geçici şişlik; ve iyileşme veya skarda hafif asimetridir. Dikişler alındıktan sonra küçük beyaz sivilceler ortaya çıkabilir; cerrahınız ince bir iğne ile onları kolaylıkla yok edebilir. Cerrahi sonrası bazı hastalar uyurken, gözlerini kapatmakta zorluk çekebilir; seyrek olarak da bu durum kalıcı olabilir. Diğer seyrek görülen komplikasyon da alt göz kapağının aşağı çekilmesi, ektropiondur. Bu durumda, cerrahi girişim gerekebilir.

Göz kapağı cerrahisi - gözlerin çevresindeki alanı uyuşturan - lokal anestezi altında, oral veya intravenöz sedatif verilerek yapılır. Cerrahi sırasında uyanık olacaksınız, ama sakin olup, ağrıyı hissetmeyeceksiniz. (Bununla birlikte, bazı çekiştirmeler ve huzursuzluk hissedebilirsiniz.)

Ameliyat: Blefaroplasti genellikle cerrahinin uzamasına bağlı olarak bir ila üç saat sürer. Alt ve üst göz kapakları ameliyat edilecekse, önce üst göz kapakları sonra alt göz kapakları ameliyat edilir. Tipik bir girişimde, cerrah göz kapaklarınızın doğal çizgilerini takip eden kesiler yapar; üst göz kapağındaki çizgiler ve alt göz kapağında kirpiklerin hemen altından. Kesiler göz kapaklarının kenarında "crow’s feet’e" kadar ya da veya gözlerin dış kenarındaki gülme çizgilerine kadar ilerletilebilir. Bu kesilerden çalışarak, cerrah deriyi alttaki yağ ve kas dokusundan ayırır, yağ dokusunu çıkarır ve fazlalık olan kas ve deri dokusunu keser. Daha sonra kesiler çok ince sütürlerle kapatılır. Alt göz kapaklarınızda deri çıkarılmasını gerektirmeden yağ torbacıkları varsa, transkonjunktival blefaroplasti yapılabilir. Bu girişimde kesi alt göz kapağının içinden, görünen bir skar bırakmadan, yapılır. Genellikle daha derin daha elastik derili genç hastalarda uygulanır.

Cerrahiden sonra, cerrah gözlerinizi bir pomadla nemlendirir ve pansuman yapabilir. Anestezi etkisi geçtikden sonra göz kapaklarınızı gerilmiş olarak hissedebilirsiniz, ama cerrahınız tarafından reçete edilmiş ağrı kesicilerle ağrı ve huzursuzluk kontrol edilebilir. Şiddetli bir ağrı hissederseniz, hemen cerrahınızı arayınız. Cerrahınızı birkaç gün başınızı yukarıda tutmanız ve şişlik ve morluğu azaltmak için soğuk uygulamanızı önerecek. (Morluk kişiden kişiye değişir: birinci haftada en fazla noktaya ulaşır ve genellikle iki ila dört hafta sürer.) Bir hafta kadar yapışık olana gözlerinizi nasıl temizleyeceğiniz gösterilecek.

Birçok doktor göz damlası önerir çünkü göz kapaklarınızı kuru hissedebilirsiniz ve gözleriniz yanma ve batma olabilir. İlk birkaç hafta fazla göz yaşı, ışığa hassasiyet, ve bulanık görme ve çift görme gibi geçici değişiklikler olabilir. Cerrahınız ilk bir iki hafta iyileşmenizi yakından takip edecek. Dikişler ameliyattan üç ila yedi gün sonra alınmalıdır. Dikişler alındıktan sonra, gözler çevresindeki şişlik ve morluk giderek kaybolacak ve daha iyi bakmaya ve daha iyi hissetmeye başlayacaksınız. İki ila üç gün sonra okuyup, televizyon seyredebilirsiniz. Bununla birlikte, iki hafta kontakt lens takamazsınız ve daha sonra taksanızda, bir süre rahatsız hissedebilirsiniz.

Bir hafta ile on gün içinde birçok kişi günlük hayatına ve işine dönmek için kendini hazır hisseder. İyileşme hızına ve doktorun önerilerine bağlı olarak kalan morluğu saklamak için makyaj yapabilir. Birkaç hafta güneş ışığı, rüzgar ve diğer irritanlara duyarlı olabilirsiniz, onun için dışarı çıkarken, güneş gözlüğü takmalısınız. Ameliyat sonrası 3-5 gün süreyle günlük aktivitelerden ve üç hafta kadar ağır aktivitelerden uzak durmanız gerekir. Kan basıncınızı arttıran aktiviteler olan eğilme, kaldırma ve ağır spor aktivitelerinden uzak durmak özellikle önemlidir. Sıvı tutulması sağlayacağından alkolden uzak kalmanız uygun olur.

Ameliyat sonunda göz kapaklarını kapatan bir pansuman uygulanır. Bu sargıların arasından dar bir aralıktan görmeniz mümkün olacaktır. Ertesi gün bir pansuman yapılarak sargılar değiştirilir. Daha sonra 3-7 gün arasında iki pansuman daha yapılarak dikişler tedricen azaltılarak alınır.

İyileşme devresi aşamalı bir durumdur, ve cerrahiden sonra altı hafta veya daha fazla skarlarınız hafif pembe kalabilir. İlerde, neredeyse görünmez ince bir beyaz çizgi oluncaya dek solacak. Diğer taraftan, göz kapağı cerrahinizin olumlu sonuçları - daha uyanık ve daha genç bakışlarınız - yıllarca sürecek. Birçok kişi için, bu sonuçlar kalıcıdır.
 
Göz çevresini etkileyen yaşlılık bulguları:


Göz kapakları yaşlanmanın en fazla kendini gösterdiği ve en fazla dikkat çektiği yer. Yapısı gereği hem çok hareketli hem de çok ince derili olan göz kapaklarında cilt kırışması ilerleyen yaşlarda neredeyse kaçınılmaz. Etraflarında başlayan bütün sarkmalar, gevşemeler de göz kapaklarını etkiliyor.


1. Alın yaş ilerledikçe aşağı doğru iniyor. Alın ile beraber kaşlar da üst göz kapaklarının üzerine düşmeye başlıyor. Böyle bir yükü kaldırma gücü olmayan göz kapakları aşağıya kayıyor.

2. Göz küresini çevreleyen, ona destek sağlayan yağ torbalarını alt göz kapaklarından ayıran bir zar var. Bu elastik bir zar ve bir bariyer görevi görüyor. İlerleyen yaş ile bu zar gevşiyor ve yağ torbalarının yükünü taşıyamaz hale geliyor. Böylece yağlar dışarıya doğru taşıyorlar ve biz bunları “göz torbaları” olarak görüyoruz.

3. Göz kapaklarının derisi vücuttaki en ince deri. Ayrıca altındaki çok hareketli kaslara yapışıktır. Dolayısı ile her göz hareketinde göz derisi biraz daha kırışıyor ve sarkıyor. Göz kenarlarında “kazayağı” denilen yan kırışıklıklar buna bir örnek.

4. Gözaltında yanakların üst sınırında derin bir oyuk ortaya çıkıyor. Bu yanakların aşağı sarkmasından kaynaklanıyor.

Standart göz kapağı ameliyatlarında göz kapağı derisi, deri altındaki ince kas tabakası ve göz torbalarını dolduran yağlar alınır. Bu çok sık yapılan bir ameliyat olmasına rağmen genellikle hastalarda hayal kırıklığı yaratır. Bunun nedeni yukarıda saydığım temel sorunların bir kısmının ameliyat edilen dokulara değil yanaklar ve alın gibi komşu başka yapılara ait olması. Örneğin üst göz kapaklarındaki yığılmanın büyük miktarı aşağı sarkmış kaşlardan gelir.





İdeal olan tedavi nedir?


İdeal olan göz kapaklarına yüzün bir parçası olarak yaklaşmak. Adım adım şunlar düzetilmeli:


1. Öncelikle gözünüzün altında yanağınıza inen derin bir çukur varsa bu çukur mutlaka doldurulmalı. Standart alt göz kapağı ameliyatları bu sorunu çözmez, hatta daha derinleştirebilir. Bu çukur gözaltı torbalarını oluşturan yağların aşağı doğru yayılması ve yanakların yukarı kaldırılması ile giderilmeli. Bu şekilde elmacık kemiklerinden alt göz kapaklarına doğru uzanan kesintisiz dümdüz bir yüzey oluşmalı. Bu genç ve diri gözükmek için olmazsa olmaz bir kural.

2. Yanaklarınızda ciddi bir sarkıklık varsa bu mutlaka düzeltilmeli. Bunun için endoskopik tekniklerden yararlanmak ve yanakları kaldırmak ya da alt göz kapağı ameliyatı sırasında orta yüzü yukarıya almak mümkün.

3. Üst göz kapağı için alın mutlaka değerlendirilmeli. Eğer alnınız ve kaşlarınız gözlerinizin üzerine yığılmışsa önce bunlar düzeltilmeli, şaka germe (temporal lifting) ile kaşlar doğru konuma alınmalı. Daha sonra üst göz kapağında hala sarkma varsa bu tedavi edilmeli. Kaz ayakları da şakak bölgesindeki sarkmadan ortaya çıkar ve şakak germe ile büyük ölçüde ortadan kalkar.



Her iki göz kapağında da bu yukarıda saydığım sorunlar giderildikten sonra sadece kas ve deri fazlalıklarını almak yeterli olacaktır.

SIK SORULAN SORULAR:

• Neden göz kapağı ameliyatı ile başka ameliyatları beraber yapmak gerekiyor Çünkü yaşlanmaya hep bir bütün olarak yaklaşmak gerekiyor. Göz kapakları genellikle başka bölgelerin problemlerini de üzerlerinde taşıyorlar. Eğer bu problemleri ayrı ayrı görüp düzeltmezsek tek başına göz kapakları sadece yüze hafif bir aydınlık verecektir. Örneğin alın ve kaşlar aşağıya sarkmış ise sadece üst göz kapaklarını düzeltmek hemen hemen hiçbir fark yaratmaz.

• Göz torbalarını dolduran yağlar yaşlanmayla mı artıyor? Bu yağlar aslında artmıyor. Sorun önlerindeki bariyer dokuların zayıflamasında.

• İdeal göz şekli yuvarlak mı çekik mi? Bence günümüzde hafif çekik, badem gözler çok daha çekici. 1950’lerde büyük gözlü olmak modaymış. Aynı şekilde kaşların düz olması tercih edilmeli. Eski moda kaşlar kavisli idi.



İPUÇLARI:

• Gözaltlarında yanaklara uzanan çukurluk doldurulabilirse bu ameliyat çok daha başarılı olacaktır. Torbalarının alınması

• Göz torbalarının alınması çok sık yapılır ama nadiren gereklidir. İlk altı ay çok memnun kalırsınız ama daha sonra gözlerinizde çökme başlar ve bu sizi yaşlı gösterir. Doktorunuza ameliyattan önce mutlaka bunu danışın.

• Alt göz kapağı derisinin fazla alınması göz kapağının aşağı çekilmesine neden olabilir ve bu ciddi bir komplikasyondur.

• Göz torbalarının sebebi torbaları dolduran yağların fazla olması değil önlerindeki bariyerin zayıflamasıdır. Tedavisi de bu bariyerin düzeltilmesi olmalı.



AMELİYATTAN SONRA SİZİ NELER BEKLER?

Bu küçük sayılacak bir ameliyat olmasına rağmen göz kapakları çok kolay şişer. Bu yüzden bir hafta kadar insan içine çıkmayacak şekilde kendinizi organize edin. Bu ağrılı bir ameliyat değil. Hastanede yatmanıza gerek yok. Gözleriniz de ameliyattan sonra açık olacak. Sadece göz kapaklarında ince bantlar olacak.



KOMPLİKASYONLAR: :

Enfeksiyon göz kapaklarında çok nadirdir. Ancak akanam korkulan bir komplikasyon olabilir. Göz derisi altına bir miktar kanama olması normaldir. Bu gözde morluk şeklinde gözükür ve hemen hemen bütün göz kapağı ameliyatlarında karşılaşılır. Ancak göz torbalarının alındığı durumlarda bu yağları besleyen damarlarda oluşacak bir kanama göz arkasında görme sinirine bası yapabilir ve görme kusurlarına ve körlüğe dahi yol açabilir. Bu çok nadir bir komplikasyon da olsa literatürde böyle durumlar bildirilmiştir.

En korkulan ve nispeten sık görülen komplikasyon ise alt göz kapağında aşağı doğru çekilme olmasıdır. Bu olasılık ikinci kez ameliyat olan hastalarda artar. Sorun genellikle göz derisinin gereğinden fazla alınmasıdır ve tedavisi de eksik derilerin yerine konmasıdır. Bunun için üst göz kapağından deri almak gerekebilir.

Bu ameliyat sırasında gözün saydam tabakasına zarar verilme ihtimali de var. Bu insana olmayacak bir şey gibi gelse de ameliyatın sivri ve keskin aletler ile göze çok yakın yapıldığını ve az da olsa bir riskin her zaman olabileceğini düşünmekte fayda var.


AMELİYATIN KARNESİ:

Anestezi şekli: Lokal ya da genel anestezi.

Ameliyat nerede yapılmalı: Bir hastane ameliyathanesinde.

Ameliyat süresi: 1–3 saat.

Hastanede yatış süresi: Aynı gün taburcu olunabilir.

Ameliyat sonrası ağrı – sıkıntı: Bir kaç gün hafif bir sızlama olabilir. Genellikle ağızdan alınan basit ağrı kesiciler yeterli olur.

Şişme, morarma: 3–7 gün arasında, orta, bazen ileri derecede.

Pansuman: Dikişler alınana kadar pansuman yapılmıyor. Dikişler ile her şey alınıyor.

Dikişler: Beşinci gün

Ne zaman işe dönülebilir: 3–7 gün.

Spor: 2 hafta sonra uzun yürüyüşler, 3 hafta sonra koşuya başlanabilir. Ağır sporlara 4. haftadan sonra başlanabilir.

Son şekil: Genellikle ilk ay hafif bir ödem devam eder. Son şekil ise üçüncü ayda ortaya çıkar.
 
Göz kapakları, kişinin yüz ifadesini ve bakışını etkileyen, estetik ve aynı zamanda fonksiyonel önemi olan bir organdır. Genellikle 35-40 yaşlarından sonra üst göz kapağında sarkma, göz altında torbalanma ve kırışıklıklar oluşmakta, kişiye yorgun, üzgün ve düşünceli bir hava vermektedir. Bazen üst göz kapaklarının ileri derecede sarkması göz kapaklarını açmakta zorluk yaratabilir. Alt göz kapaklarında oluşan torbalanmalar çoğunlukla kalıtımsaldır ve ilerleyen yaşla belirgin hale gelirler. Göz kapağı estetiğinde amaç bu deformiteleri ortadan kaldırıp kişiye daha genç ve dinamik bakışlar sağlamaktır. Göz kapağı estetiğinde sadece göz kapaklarını değerlendirmek yeterli olmaz. Üst göz kapağı estetiğinde özellikle kaşların pozisyonunu dikkatle değerlendirmek gerekmektedir. Bazen alın ve kaşlardaki sarkmalar üst göz kapağında deri bolluğuna neden olabilir. Bu gibi durumlarda endoskopik alın germe ve/veya kaş kaldırma ameliyatıyla aynı zamanda üst göz kapağı estetiği uygulamak gerekir. Kaş pozisyonu normal ise sadece deri bolluğu ve varsa yağ fıtıklaşması düzeltilir. Alt göz kapağı estetiğinde ise yanak pozisyonuna dikkat ederek değerlendirme yapmak gerekmektedir. Eğer yanak dokusunda sarkma fazla ise yanak kaldırma (SOOF Lifting) ile birlikte alt göz kapağı estetiği yapılmalıdır. Sadece göz altı torbalanması mevcut ise yağ yastıkçıklarının orijinal yerlerine gömülmesi ameliyatı uygulanır. Özellikle yağ alma işlemi uygulanmaz. Yağ torbalarının alınması şeklinde yapılan ameliyatların sonucunda oluşan gözlerde çukurlaşma ve yaşlı-yorgun bakış bu yöntemin kullanılması ile engellenir. Bu oldukça önemli bir teknik ayrıntıdır. Estetik göz kapağı ameliyatları genellikle 35 yaş sonrası ihtiyaç duyulan cerrahi uygulamalar olup, cerrahi riskleri az, estetik sonuçları tatmin edici uygulamalardır. Kalıtımsal nedenlerden dolayı daha genç yaşta göz kapaklarında rahatsız edici torbalanmalar olan kişilerde daha genç yaşta da uygulanabilir. Göz kapağı estetiği lokal veya genel anestezi ile yapılabilir ve ortalama ameliyat süresi 1,5-2 saatdir. Rahatsız edici şekilde ağrı oluşmaz. Hasta aynı gün taburcu edilebilir. Ameliyat sonrası dönemde göz kapaklarında ödem-şişlik ve morarmalar oluşur ve kişiden kişiye değişmekle birlikte 2-3. günden sonra azalmaya başlar ve 7-10 gün içerisinde tamamen kaybolur. Dikiş alınması gerekmemektedir. Göz kapaklarının tam şeklini alması için 3-6 aylık süre gereklidir, ancak bu süre içinde görünüm ile ilgili kişiyi rahatsız edecek şikayetler olmayacaktır. Göz kapağı estetiği, bakışlarda canlanma, üzgün ve yorgun görünen yüz ifadesindeki düzelme ve gençleşmeyle birlikte, kişinin psikolojik seviyesinide yükseltip kendine olan güvenini de artırır. Opr.Dr.İbrahim OSKUİ
Kaynak:ibrahimoskui.com
 
SGK artik göz kapaği estetiğini karşiliyor. Devlet hastanesinde yaptiran var mi?
 
Once levent akcaya yaptirdim cok memnun kaldim.
Yillar sonra badem goz sakak germe oldum o sira biraz daha duzeltildi cunku gerilince goz sekli degisiyor fazla olan minik yer alindi inu zekeriya kul yapti
 
  • Beğen
Reactions: nug
Once levent akcaya yaptirdim cok memnun kaldim.
Yillar sonra badem goz sakak germe oldum o sira biraz daha duzeltildi cunku gerilince goz sekli degisiyor fazla olan minik yer alindi inu zekeriya kul yapti
Tesekkur ederim bilgi icin, Levent bey yada Zekeriya bey arasinda kimi onerirdiniz ?
 
İkisi de iyi levent bey goz dr u ve bu islem icin o donem onu tercih ettim cunku ayni zamanda goz dr umdu.cok da iyi yapti benim yasima gore cok cok dusuktu kapaklarim.keyfi bir islem degildi yani.(sanirim 6yil onceydi)
Ama ben hep badem goz istedim ama onun icin zamana ihtiyacim vardi.yani yapilan islem kapak sorununu cozse de beni zaman icinde tatmin etmefi zekeriya beye oldum.o sartlarda zekeriya hocayi bulsam tabiki o derdim cok memnunum.daha dinc sifir yorgun bakislar sagladi
 
  • Beğen
Reactions: nug
İkisi de iyi levent bey goz dr u ve bu islem icin o donem onu tercih ettim cunku ayni zamanda goz dr umdu.cok da iyi yapti benim yasima gore cok cok dusuktu kapaklarim.keyfi bir islem degildi yani.(sanirim 6yil onceydi)
Ama ben hep badem goz istedim ama onun icin zamana ihtiyacim vardi.yani yapilan islem kapak sorununu cozse de beni zaman icinde tatmin etmefi zekeriya beye oldum.o sartlarda zekeriya hocayi bulsam tabiki o derdim cok memnunum.daha dinc sifir yorgun bakislar sagladi
Cok tesekkurler 🙏🏻
 
X