Doğru saat kullanımı ve bakımı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
34.877
29.869
60
Saat pillerinizi tamamen bitmeden değiştirin. Saatin içinde bırakılmış bitik piller, zamanla aşınmalara ve akmalara neden olabilir.


Suya dayanıklı saatlerin arasında pek azına su geçirmez denilebilir. Sadece “water resistant” denilen, suya dayanıklılık oranı üzerinde açıkça belirtilmiş saatleri, denizde, duşta ya da havuzda güvenle kullanabilirsiniz.
İçine su (nem) veya toz bulaşmış saatlerinizi sadece yetkili teknisyen ve servislere gösterin. Konusunda yetersiz kişilerin müdahelesi, saatinizde ciddi hasarlar açabileceği gibi, mevcut garantisini de iptal edebilir.
Mekanik saatlere, mutlaka düzenli aralıklarla bakım yapılması gerekir. İçlerine kaçabilecek küçük toz zerrecikleri nem vs mekanik aksamın sürtünmesini arttırabilir.
Saatinizi her zaman,”saat yönünde” kurun.
Saatiniz üzerindeki kırık yada çizik parçaları, mutlaka zamanında değiştirin. Bu çatlaklar, toz ve nemin içeriye girmesini kolaylaştırır.
Saat pillerinizi mümkün olduğunca, muhtemel bitim tarihin yakınında, yani tamamen bitmeden değiştirin. Saatin içinde bırakılmış bitik piller, zamanla aşınmalara ve akmalara neden olabilir. Sıradan saat pillerinin ortalama ömrü 2 yıl kadardır. Tabi saatin üzerindeki, enerji kullanan ekstra özelliklerin yoğun kullanımı bu süreyi muhakkak azaltır. Pil değişimini, saatinizin yetkili servisine yaptırın.




Ayrıca değişim sonunda; saatinizde, ter, su yada tozun sebep olabileceği hasarların olup olmadığını kontrol ettirin ve yıpranıp değişmesi gereken parça olup olmadığını kontrol ettirin.
Metal aksam suyla temizlerken dikkatli olmak gerekir. Eğer çok kirli ise, bir diş fırçası ve sabundan yardım alabilirsiniz. Ancak unutmayın ki sabun, deri kayışlara uzun vadede zarar verebilir.
Sadece suyla durulayıp, yumuşak ve saatinizde küçük çizikler bırakmayacak bir bezle kurulayın. Tabi saatinizde ,”water resistant” güvenliği yok ise, gövdesini mutlaka sudan uzak tutmalısınız.
Deri kayışlar özellikle yaz mevsiminde, kolunuzdaki teri emdiği için gevşeyebilir ve şekillerini kaybedebilir. Ayrıca bileğinizde terin oluşturduğu isilik benzeri izlerde bırakabilir. Bu sebeple, deri kayışları, yazın düzenli olarak kurulayın.
Saatinizi, direk ve güçlü güneş ışığından uzak tutun. Bu aynı zamanda, deri kayışların renklerini de soldurur. Ayrıca, saat pilinizde bu sıcaklıkta daha çabuk azalacaktır.

Ayrıca, quartz saatlerinizi, kulaklık, hoparlör, mixer, televizyon vs. gibi manyetik alan oluşturan cihazlardan uzak tutun.
Saatinizi, gaz, civa vb. kimyasallardan uzak tutun. Özellikle civa, altın saatlerinizin rengini bozabilir.
 
benim gibi yolculuga giderken aseton ve saati yakın yerlere koymayın!!!aseton dökülüp saatin ekranını parcalatmayın:KK43: nasıl yaptın böle bişey bilmiorummm
 
saatimi çıkarıp laptopun yanına koymuştum gece boyu kaldı durdu saatim
 
X