Burundan dudak kenarlarına uzanan çizgi??yardım

P

pippi_langstrumpf

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #1
26 yaşındayım. Burundan dudak kenarlarına uzanan çizgilerim biraz belirginleşti. Acaba estetik için çok mu erken? yoksa dolgu yaptırayım mı? Cildimde 2 sorun var 1-göz altlarım biraz çökük ve mor 2-O gülme çizgileri var.Onun haricinde ne kazayaklarım var ne kırışıklık..Lütfen bu konuda çok araştırma yapanlardan yardım istiyorum..:Saruboceq:
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #2
Canım bence çok erken :)) Burun yanı çizgileri için tek çözüm dolgu maddeleri .Dolgu maddeleri 3 tip .Kalıcı , yarı kalıcı geçici.Doktorlar genelde geçici tercih ediyorlar .Bana sorarsan bu yaşlarda belirgin bir şey yoksa hiç gerek yok derim .Çünkü geçici dolgu yaptıracaksın bir kaç ayda eriyecek .En az 700 800 tl gidecek .Bu görüntüye alıştığın için devamını isteyeceksin , çünkü normal halin sana güzel gelmeyecek.Kalıcı dolguların da geriye dönüşü çok zor, ayrıca allerji riski var.Kendi yağın desen eriyor , kalmıyor, ayrıca eşit miktarda erimediği için asimetrik görüntüler oluşabiliyor.Bence sen biraz yaşlanmayı bekle.Yıllar sonra belki de hiç zararı olmayan kalıcı bir şeyler çıkar.Bunlar +40 yaş bir ablanın tavsiyeleri canım.Gerçekten çok gençsin .Sevgiler....
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #3
Sağol rosenaire verdiğin bilgiler çok güzel. Benm gülme çizgilerim yaşımdakilerde pek yok. Çok derin değil ama yinede rahatsız oluyorum. Botoxla da yok olabileceğini biliyorum. Botox yaşıda 17lere kadar düşmüş. O botox yaptıranlarada baktım (ünlülerden) yani güzel duruyorlar. Öyle belli olmıycaksa doğal duracaksa bence botox iyi. Ama tabii siz daha iyi bilirsiniz. Tecrübelilerden yardım bekliyorum.jayjay sendende :)
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #4
yüz jimnastigi olan hareketlerle olanı durdurursun bir tanesi ;yüzünü her aklına geldiginde şişir bahsettigin çizgileri hava ile doldurarak itme hareketidir oluşmuş bir şeyin ne yazıkki tedavisi müdahale olmaksızın pek mümkün degil
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #5
Sağol rosenaire verdiğin bilgiler çok güzel. Benm gülme çizgilerim yaşımdakilerde pek yok. Çok derin değil ama yinede rahatsız oluyorum. Botoxla da yok olabileceğini biliyorum. Botox yaşıda 17lere kadar düşmüş. O botox yaptıranlarada baktım (ünlülerden) yani güzel duruyorlar. Öyle belli olmıycaksa doğal duracaksa bence botox iyi. Ama tabii siz daha iyi bilirsiniz. Tecrübelilerden yardım bekliyorum.jayjay sendende :)
Canım botoks gülme çizgilerine yapılmıyor.Sadece kaz ayağı , dudak üstü , kaş arası ve alın çizgilerine yapılıyor.Bir profesör botoksun uzun vadede cildin kalitesini bozduğunu ve cildin parşömen kağıdına döndüğünü yazmıştı .Ne kadar doğru bilmiyorum , ben hiç yaptırmadım , tv de gördüğüm kadarı ile hiç güzel durmuyor .Yağ enjeksiyonu yaptıran arkadaşlardan yardım almak en iyisi .Çünkü senin yaşında en mantıklısı bu gibime geliyor .Bir kaç enjeksiyondan sonra kalıyor mu , asimetri riski var mı bir plastik cerrahla da görüşebilirsin.Geçici dolgu deneme derim gerçekten parana yazık .Etki süresi 8 ay denenler bile 1 -2 ayda eriyor .Bizzat doktorun kendisinden duydum .Yaşın çok genç olduğu için kalıcı hiç önermem .Çünkü uzun vadede ne olacağı belli olmaz .Bazen hiç bir zarar vermiyor, ama bazen enfeksiyon kapanlar var .Yani belli olmuyor .Önünde uzun yıllar var :) En iyisi yağ enjeksiyonun araştır canım .Öptüm :)
 
Son düzenleme:
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #6
DOZ ÇOK ÖNEMLİ
Botox uygulamasında enjekte edilen dozların önemi çok büyük. Mesela bir tarafa az, bir tarafa daha çok Botox enjekte edilmişse, fazla enjekte edilen tarafta etki süresi uzuyor. Bu durumda Botox’u sık sık tekrarlamak gerekiyor. Tıp, kasın her hareketini deri için bir jimnastik olarak kabul ediyor. Prof. Durak, önemli bir hatırlatma yapıyor: ‘Göz çevresine ve dış yanlarına Botox yapılmaz, çünkü sinir yoktur, etkisi de olamaz.’ Sinir olmayan bölgelere Botox vermek, cildin terleme fonksiyonunu da ortadan kaldırıyor. Oysa terleme fonksiyonunu ortadan kaldırmak, o bölgenin oksijen alışverişini de devre dışı bırakıyor. Oksijen alışverişinin bozulması ise, o bölgenin daha hızlı yaşlanmasına sebep oluyor. Deri bu bölgede bir süre sonra parşömen gibi gevşeyip, büzülüyor. Bir noktada geçici bir çözüm gibi görünen bu işlem, daha ileri aşamalarda hastanın karşısına yaşlanmayı hızlandırıcı bir faktör olarak çıkıyor. "" ALINTIDIR""
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #7
rosenaire çok saol. Bende botoxa sıcak bakıyordum artık tereddütlüyüm.
daylight dediğin o cimnastik yöntemini biraz daha anlatırmısın. Ağzımı hava ile doldurup öylece bekliycem mi? Yani balon şişirir gibi ağzımda hava mı bekletmeliyim?
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #10
Yaa hafifledi sanki.. ama yinede o çizgim derinleşmeye müsait. Ne yapılabilinir ki?
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #11
google "doku kokteyl " yazdığın zaman bilgilere kendin de ulaşacaksın... kişinin kendi uygun olan yağlı bölgesinden alacakları yağı yüzünde sorunlu olan yere enjekte ediyorlar...kişinin kendi dokusunu kendine naklediyorlar anlayacağın...

ayrıntılı bilgilere kendin ulaşman lazım ...bana göre en sağlıklı ve en kalıcı işlem bu...

bir gün ihtiyaç duyacak olursam yaptıracağım tek şey bu doku koktyli olur...



******************************************



Doku kokteyli nedir?

Hastanın kendisinden alınarak uygulanan dolgu maddeleri içinde “doku kokteyli” de ayrı bir yer tutar. Bu yöntemde, yüz germe, karın germe, meme küçültme gibi operasyonlar uygulanan hastalarımızın, ciltaltı bağ ve kas dokuları alınıp enjektörlerden geçecek şekilde minik partiküllere ayrıldıktan sonra yine enjektör yoluyla, derin kırışıklıkların giderilmesi için cilt altına aktarılmaktadır.




Yağ enjeksiyonundan farkı nedir?


Cilt altı dermis dokusu ve faysa (bağ) dokuları, yağ dokusuna göre çok daha fazla kollajen içeren, beslenmeleri 6 ay sonunda %90’lara ulaşan (erime miktarı %10 kadar ) dokular olduğundan, doku kokteyli ile yüz gençleştirme operasyonunda daha uzun süreli kozmetik sonuçlar alınmaktadır.

Niçin kendi dokumuz en uygun dolgu malzemesidir?

Yüz kırışıklarının veya çökme, sarkmalarının tedavisinde kullanılan diğer dolgu malzemeleri (kollejen, enjekte edilen silikon, dikiş materyalleri gibi) alerjik reaksiyonlara yol açabilmekte, enfeksiyon riskleri yağ ve doku kokteyline oranla çok daha fazla olmaktadır. Ayrıca bazı dolgu maddeleri ile son derece kötü, doğal olmayan sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Yağ enjeksiyonlarından sonra alerjik reaksiyonlar görülmez. Enfeksiyon riski çok düşüktür. Bu nedenlerle pahalı ve enfeksiyon, apse oluşumu, yara açılması gibi istenmeyen pek çok sonuçlar doğurabilen yapay dolgu malzemelerinin yerine cerrah ve hastaların biyolojik dolgu malzemelerini tercih etmeleri gereklidir.



Op.Dr. İlhan Serdaroğlu
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #12
botox yaptırmayın kızlar
benim de o cizgilerime juvederm konuldu ya subat ayında memnundum çok da,
fakat zamanla azalıyor tabi
baska bisi mi koydursam kandan alınan kök hücremi yaptırsam bilemiyorum
ama yine bişi yaptırıcam işalah
26 erken değil cindy crawford filan hep o yasta vbasladı dolguya
eger kırısık da olsun dıye beklersen o bölgede
daha derin olur hafifken müdahale ettir ki zamana yaslanmaya karsı koyabılesın
bunların bır zararı yok ki.
benim 26 yasındayken aklım olaydı o zaman koydururdum
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #13
Jayjaycım benm gözaltlarım çökük ve gülme çizgilerim belirginleşti ve suratım biraz inceldi. ne önerirsin cnm? hangi dolguyu veya hangi tedavi yöntemini cnm?
 
  • Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • #14
canım cilt de inceliyor tabi
insan anlayamıyor ne oluyoruz diye
kendini hep sıkı ciltli, güzel genç gördüğünden
değişimi kabulde zorlanıyor insan
hadi canım daha 25 im 26 yim diyorduk biz de
sora baktık ki bir an önce başlanmalı
ha kaderin rüzgarıyla daldan dala savrulim diyenlere lafım yok
ben yaptırıyorum çok da memnunum
ya bişi koydurun da,hyaluronic acid mi doku kokteyli mi çok farketmez
yeterki ilgilenin kendinizle
bir de güneş kremi kullanın lütfen
 
X